Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוקל לבצע בידוד בדלתות הקדמיות. לא יודע כמה זה יהיה פקטיבי ברכב שלי.

פג'ו 205, אז המצב הנוכחי די ברור לכולם...

קודם כל קראתי שיש סוגי בידוד מחומר עם זפת שפחות עמידים לטמפ גבוהות ויש כאלה שהם מה שנקרא בוטיל.

דיינמאט ודמויהם הם בוטיל או זפת? אם זפת למה כולם מתקינים את זה בארץ?

שאלה נוספת שמענינת אותי היא עד כמה החומרים האלה אפקטיביים? אני לא מצפה שהרכב שלי יהפוך להיות שקט ברגע, אני כן מצפה לשמוע את המיד שיש לי בדלת בצורה יותר אפקטיבית ולגרום לדלת להתנהג יותר כמו קופסה מאשר דלת, וכמובן אני מצפה שאני אוכל לרדת בעוצמת הווליום בנסיעה (עם חלונות סגורים יש מזגן ברוך השם).

את הבידוד אבצע בצורה עצמאית. הבנתי שזה תהליך די מעיק, אבל פירקתי את הדלתות כבר כמה פעמים ואני אעשה את זה לאט ובשלבים, מאמין שאפשרי. טיפים?

לבסוף אני יודע שדיינמאט בחומרי בידוד/שיכוך האלה זה כמו ג'יפ ברכבי השטח. אפשר לקנות את הקיט לדלתות שלהם מאמזון עם משלוח חינם. המחיר כחצי מהארץ. עכשיו בהנחה שאני משתכנע שכדאי לי לבצע בידוד ברכב שלי הייתם הולכים על שתי שכבות, בתוך הדלת ומאחורי הפאנל של הדלת או שיכבה אחת מאחורי הפאנל עושה את רוב העבודה?

תודה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

דווקא ברכב שלך זה יהיה יותר אפקטיבי מאשר ברכב שהבידוד המקורי הוא ברמה גבוהה גם ככה,אצלך ההבדל יהיה יותר מורגש ביחס למה שהיה לפני.

לגבי סוגי החומרים-יש מגוון של חומרים עם ייעוד שונה, מה שאתה מתכוון זה יריעות בוטיל(שילוב של גומי וזפת עם כושר היצמדות גבוה) בציפוי אלומיניום.

יש כמה וכמה חברות שמייצרות את זה המוכרת ביניהם זאת דיינמאט אבל כמובן שיש עוד חברות טובות שעושות מוצר לפי דעתי זהה באיכות-ברגע שתקרא כמה ת׳רדים על הנושא אתה תמצא את השמות וגם טיפים והדרכות איך לבצע את התהליך לבד.

היריעות האלה בעצם נצמדות לפח ומונעות ויברציה שלו ובאחוז מסוים גם של הפלסטיקה,על הדרך גם נוצרת שכבה או 2 אשר מבודדות אותך מרעשי חוץ,ככה שאתה גם מרוויח מוזיקה שמתנגנת בתוך ברכב וגם מפסיד חלק מרעשי החוץ:)

עוד טיפ קטן-בחלק הפנימי של הדיפון תרפד בספוג דחוס חדש במקום הכותנה או כל הזבל שמגיע ברכבים האלה,זה חלק הרבה יותר קליל וזול מהבוטיל תחפש closed cell foam באמאזון אתה תמצא יריעות שמגיעות כבר עם גב דביק רק תוודא שהם לא עבות מדי שלא תהיה לך בעיה עם סגירת הדיפון אחרי זה- 6 mm יהיה בטוח.

ותריץ חיפוש עם המילה בידוד תקבל עוד טאנז מידע מפרויקטים קודמים.

בהצלחה!

Hu: Jvc 2 din + dsp bit one

Amps: Zapco reference 350.2 + Audison sr 4 + Audison sr1DK

Comp: Morel Hybrid 602 + Audison Apk 165

Sub: Jl audio12W3

פורסם

שלום פרקש,

קודם כל לחומרי הבידוד יש מספר משפחות עיקריות -

1. מבטלי רזוננס.

2. סופגי גלים.

3. חוסמי גלים.

במשפ' מבטלי הרזוננס אתה תמצא את השחקן העיקרי - בוטיל

יכול לבוא בצורות של יריעות, פסי הדבקה, ריסוס, משחה.

תפקידו הוא להצמד למשטח שמייצר וויברציות בתדרים שמיעים (בעיקר מתכת) ולהוריד את התדר שלהן מתחת לגבול השמיע לאוזן.

יש נטיה חמורה להגזים בשימוש בחומר הזה והבעיה הכי גדולה איתו הינה שהוא מוסיף משקל מיותר לרכב.

משפחת הסופגים - כאן אתה תמצא שחקנים רבים יותר

CCF - ספוג סגור תאים באין אם זה על בסיס ניאופרן זול ופשוט לבין חומרים יקרים יותר וצפופים בהרבה (או פחות)

כותנה (עמידה לחום ולאש)

פלציב, אקרילן, קצף פוליאוריתן וכך הלאה

תפקידם בעיקר לספוג גלי קול בתחום התדר הגבוה ולחסום חלק ממנו - מתפקדים מעולה גם כמבודדים טרמיים בייחוד אם משדכים אותם לשכבת רדיד אלומיניום (את זה ניתן למצוא גם בשימוש נרחב ביריעות הבוטיל).

ומשפחת החסמים כאשר העיקריים בה הינם MLV - ויניל צפוף וPVC לא רעיל.

תפקידם הוא לחסום גלי קול - כאשר משדכים אותם למשפחת הסופגים הם ביחד גם מהווים בולם זעזועים נגד רעידות וויברציות באופן מאוד יעיל.

המשפחה האחרונה שהשימוש בה בשנים האחרונות הגיע לתודעה מאוד נרחבת הינה משפחת הגומיות -

גומיות מסוג P, D ,B ,Z, T וכך הלאה - תפקידן העיקרי לחסום רעשי רוח והן מבצעות זאת ביעילות מעוררת פליאה בהשקעה מיזערית.

בידוד אקוסטי של הדלתות נכונה - ישיג לפחות - התנהגות נכונה של המידבאסים ויכולת להתגבר בהגברה מינימלית על רעשי הדרך והכביש.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

היי מיכאל תודה.

נצמדתי לדיינמאט גם בגלל שאפשר להזמין את זה מאמזון במחיר מאוד משתלם כולל משלוח, 63$ לקיט דלתות שלהם.

בארץ ראיתי שזה נמכר בקצת יותר מ-400 שקלים.

אדי תודה גם לך על ההסבר המפורט, האמת שאני עכשיו מעט מבולבל.

חשבתי פשוט לשים שכבה של דיינאמט בתוך הדלת ושכבה מאחורי הפאנל. אחרי שקראתי את ההודעה שלכם אני לא יודע אם זו התצורה המומלצת, אם זה לא שימוש מוגזם בחומר הזה, ואם אין אלטרנטיבה/שילוב טוב יותר כמו מה שציינתם.

הייתי שמח למעט הכוונה באיזה תצורה וחומרים כדאי לי לבחור, ולאחר מכן אמשיך לקרוא כאן בפורום/באינטרנט על האופציות השונות, ומאיפה ניתן להשיג אותן. שוב המטרה היא לשפר את האקוסטיקה והבידוד ולהוריד את רמות הווליום. דווקא קירקושים אין לי כרגע לפחות.

כרגע יש רק דלת קלילה ודקה בלי שום דבר מאחורי הפאנל או בתוך הדלת.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

אני לא מומחה גדול בנושא אבל ברכבים הקודמים שלי בידדתי עם דיינאמייט ולי באופן אישי זה היה יותר ממספיק.

בגדול זה יוצר סוג של תיבה ואז הרמקול מתפקד הרבה הרבה יותר טוב.

2017 Type R

פורסם

מה אתה רוצה לקבל? כמה להשקיע? מה רמה שלך ? יש הרבה אפשרויות ! כאן אפשר לראות שלב ראשון https://www.drive2.ru/l/464917772640453339/ כאן שלב שני https://www.drive2.ru/l/469102513895768541/ כאן זה תוצאותhttps://www.drive2.ru/l/496342639596011919/

Amp Butler TD1500 Amp: LUXMAN CM 4050 Focal Utopia 6w1 : Focal Utopia Be TBM berilliym: Sub: Focal Utopia 33wx2Focal Utopia 4w2    

JL AUDIO HD 750/1  RESOLUT T DSP

פורסם

כתבתי בתגובה הראשונה מה המטרה שלי:

"

אני לא מצפה שהרכב שלי יהפוך להיות שקט ברגע, אני כן מצפה לשמוע את המיד שיש לי בדלת בצורה יותר אפקטיבית ולגרום לדלת להתנהג יותר כמו קופסה מאשר דלת, וכמובן אני מצפה שאני אוכל לרדת בעוצמת הווליום בנסיעה (עם חלונות סגורים יש מזגן ברוך השם)."

לגבי התקציב. זו הוצאה שלא חשבתי להכנס אליה מלכתחילה אבל השקעתי המון זמן שלי ושל חבר טוב בהתקנה של הסטאפ, ו60$ בסט איטום לדלתות זה לא בעיה בשבילי, גם שני סטים הם לא בעיה, השאלה אם כדאי/זה החומר הכי מתאים וכו'.

עכשיו השאלות שלי הן:

האם ללכת על חומר כמו דיינאמט?

האם סט אחד מספיק? לפי המימדים זה יספיק לשכבה אחת מאחורי הפאנל או בתוך הדלת.

האם כדאי שני סטים ולהתקין שכבה מאחורי הפאנל ועוד אחת בתוך הדלת?

האם ללכת על שילוב אחר של חומרים? נניח סט דינאמט+חומר אחר.

המערכת: מורל מקסימו 5.25, מגבר קטן של סוני (XM4S), רדיו דיסק פשוט של פיוניר (4050S נראה לי), סאב 10 אינצ' הפשוט של DLS.

פורסם

אצלי שכבה אחד של dynamat צריך גם פנלים לסגור של דלתIMG_20180825_161633.jpgIMG_20180825_131745.jpg

IMG_20180825_122101.jpg

Amp Butler TD1500 Amp: LUXMAN CM 4050 Focal Utopia 6w1 : Focal Utopia Be TBM berilliym: Sub: Focal Utopia 33wx2Focal Utopia 4w2    

JL AUDIO HD 750/1  RESOLUT T DSP

פורסם

יישום נכון של החומר יהיה -

1. לשים כיסוי של 25-50 אחוז לפחות של בוטיל בדופן החיצונית ובדופן הפנימית וגם קצת על הדיפון לא מזיק

אני אוהב לכסות 80 אחוז מהדופן הפנימית ושלושה פסי רוחב על הדופן החיצונית (החיצונית היא זו הגובלת עם הכביש).

2. לפני בידוד הדופן הפנימית - לסגור מחיצות טכניות - אפשר ע"י גזירה של חמגשיות ודבק חבלה - מאוד זול, מאוד יעיל - על זה לשים יריעה של בוטיל - זה כבר יתן לך את ה50 אחוז כיסוי לשטח לפחות.

3. בדופן החיצונית אני אוהב לשים דיפיוזר מאחורי הרמקול (למשל DYNAEXORB) - היום יש כל מיני טבעות אטימה נוסח F.A.S.T RINGS

4. את הרמקול עצמו אני אוהב להכניס לתוך מגן מים מבוסס קצף כמו BOOM MAT למשל וליצור פתח למעבר אוויר בחציו התחתון של הרמקול.

5. לאחר מכן אני מיישם שכבה מלאה של CCF או על הדופן הפנימית או על הדיפון.

6. על קצוות הדיפון אני שם בד לבד עם גב נצמד (גם כן גרושים - רכישה מאיביי או אלי אקספרס) וגם על החורים איפה שהקליפסים הפלסטיים נתפסים אל הדיפון.

7. מתקין מסביב לרמקול את הטבעת שמבודדת בינו לבין הדיפון (אלא אם כן ההתקנה היא כזו בה הרמקול יושב גלוי על קו הדיפון או מעבר אליו וגם אז זו לא בושה להתקין את הטבעת הזו.

התוצאה שמתקבלת - דלת טנק רוסי שעדיין לא שוקלת הרבה מעבר למה שהיא שקלה לפני הבידוד.

אני בכל מקרה גם שם CCF בדופן החיצונית אם תנאי ההתקנה מאפשרים לי.

8. במידה וישנם רעשי רוח - סט גומיות P וD וZ מסביב למסגרת הדלת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי תודה רבה על התשובה המפורטת!

מבנה הדלת בפג'ו הוא די סגור, זה אומר שמצד אחד לא יהיו כמעט חורים לסתום מצד שני זה הולך להיות די סיוט ליישם את השיכבה החיצונית.

אז אני מבין שהכיוון ההתחלתי נכון, קיט דלתות וכדאי ליישם את החומר גם על הדופן הפנימית וגם על החיצונית.

אני אפרק דלת בסופש ואבצע מדידות כדי לראות אם קיט אחד יספיק ליישום מלא על הדופן הפנימית והחיצונית (גם ככה צריך לגרז את מנגנון החלון של הנוסע).

לגבי הdynaxorb, לא הכרתי. קצת יקר אם מחשבים את השילוח. אבדוק אם יש לי אופציה להביא את זה ללא עלויות שילוח, אם לא אולי הCCF יספיק.

לאחר היישום הזה אעבור לשלב ב' ואנסה להשיג CCF (נמכר בארץ? אם כן איפה?).

הCCF הזה נראה לי כמו אחלה חומר, אנסה ליישם אותו בדלתות מאחורי הפאנל, על החלק החיצוני אני חושב להדביק חתיכה על הדיינאמט עם דבק חבלה דעתכם? עד כמה זה בעיה מבחינת מים ורטיבות?

החומר נראה די זול ועם 0 משקל האם כדאי לפרוס יריעות שלו גם מתחת לשטיחים מקדימה?

לגבי הגומיות, מעניין... זה משהו אוניברסלי או שאני צריך לדעת מה אני קונה?

פורסם

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...