Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סביר להניח שהשונות נובעת גם מהעדפות אישיות אבל גם הרבה תלוי במיקום חיישן הטמפרטורה של המזגן לעומת המיקום שלך בבית. קורה לעיתים בכיוון טמפרטורה מסויים הסלון שלי עדיין חם מידי אבל בחדר השינה נעים. הסלון גדול יותר, עם יותר חלונות וכיוון לשמש וגם מרוחק יותר מהחיישן.

כך שלהשוות נומינלית אם 25 זה מספיק או לא במזגנים ודירות שונות זה בעייתי.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
26 , לא מבין איך אתם מגיעים ל-56 קילו כביסה בשבוע (7 כפול 8 קילו).

מכונת כביסה מלאה מגבות ועוד מכונה של מצעים, אחת לשבוע, זה כבר 2 מכונות.

לא לובשים בגדי עבודה/גן/בית-ספר יותר מפעם אחת. כל יום מחליפים בגדים (4 נפשות) ואצלי בקיץ אני מחליף בעבודה עוד חולצה או שניים בשקט - וזה בלי בלת"מים של הילדים (נשפך לי, נפל לי וכד').

תאמין לי, אתה לא רוצה להריח את הבגדי עבודה שלי אחרי יום עבודה :lol:

לפני 35 שנה היתה לי שכנה (ככה אמא שלי סיפרה לי עליה) שהיתה "מאווררת" (מניחה על משענת כיסא) את בגדי הבית ספר של הילדים כל יום ומכבסת אותם רק פעם בשבוע.

יש אנשים שזה מספיק טוב בשבילם :-P

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כבר גנבו את השרשור, אז נמשיך...

איציק, מה קיבולת המכונה אצלך? או לחילופין כמה נפשות אתם, שצריך מכונה שלמה רק למצעים?

לגבי בגדי העבודה, אז כאן אכן יש הבדל קרדינלי ביננו - אני אומנם מחליף כל יום חולצה אבל לא מכבס אותן לאחר כל שימוש. כך גם אשתי. שנינו עובדים משרדיים ש"מבלים" במזגן כל היום.

בגדי הילדים כמובן מכובסים ללא הרף. לרוב יותר מסט אחד ביום מתלכלך. אבל זה בגדים קטנים שרק לאחר כמה ימים מצטברת כמות שממלאת מכונה.

פורסם

מכונה 7 ק"ג, מייבש 7 ק"ג.

4 נפשות, סט מצעים קומפלט (סדינים, ציפיות, כיסוי לשמיכה אחד ובמידת הצורך גם שמיכות קטנות קלות של הילדים).

בנושא בגדי עבודה - אכן הבדל מהותי.

אני גם לא מאלו שדוחסים כביסה למכונה עם הרגל וסוגרים בכוח את הדלת (כן, יש כאלה).

ממלאים בתבונה מבלי לדחוס - מבטיח אריכות ימים למייסבי התוף וגם למנוע.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

חשוב לציין שגם במכונות של ה8 קילו, במידה ובוחרים תוכנית "קצרה" שזה בעצם הסטנדרט (כביסה צבעונית), הוראות היצרן הן להכניס עד 4-5 ק''ג אאל''ט

לכן אצלי המכונה אף פעם לא ממש מלאה עד הסוף. אני מאמין שזה גם מאריך את חייה, כי המאמץ בסחיטה נמוך יותר.

איציק, תענה לי בווצאפ (-;

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

וידוי... אני דוחס כביסה. דחסתי כביסה במכונת הכביסה שקניתי ברווקותי (ספקטרה מדבקה איטלקית), בקריסטל (איטלקית) שקיבלתי כנדוניה עם אשתי, וגם בבוש הנוכחית. אף אחת מהמכונות לא מתה בטרם עת (הספקטרה נמכרה בת 7, כחדשה, הקריסטל נזרקה אחרי 15 שנים בגלל בעיית טיימר). ברור שאני מעמיס יותר, אבל המכונות (ולא דגמי עילית) עומדות בכך בכבוד. הזמן והכסף שאני חוסך שווים לי יותר מקיצור החיים שלהן, שאני לא מרגיש.

מזכיר לי קצת את האמונה שאסור לשים מחזיק מפתחות כבד כי זה מקלקל את הסוויץ' באוטו.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

:turn-l:
פורסם

כשאתה עושה את זה הבגדים לא נשטפים כראוי.

חלק מהרעיון הוא שיהיה להם מקום להסתובב בתוף.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

יובק, מכונות הכביסה כיום הרבה פחות עמידות מאשר לפני דור או שניים.

המכונות הראשונות שלי (כולן BSH) החזיקו בממוצע 6-7 שנים, והושלכו בתקלה ראשונה. אחר כך היתה אלקטרולוקס AEG שהלכה לעולמה לאחר 4 שנים ושלושה תיקונים, החליפה אותה קריסטל שלא שרדה שנתיים, והבוש שיש לי כעת 4.5 שנים נראית שגם היא לא תאריך ימם יותר מדי.

צריך להוסיף שכל המכונות אצלי הן בעלות פתח עליון, מה שמקצר את חייהן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
טוב שהפנית את תשומת לבי, מרק. נראה שפיספסתי כמה הודעות פה. אשתדל להתיחס לכולן.

אז החשבון ההוא הוא כן של חודשיים - 62 יום ליתר דיוק. 426 קוט"ש. אבל כפי שציינתי זהו חשבון קודם, כלומר של מאי-יוני. לא החודשים הכי חמים. מניח שהחשבון הקרוב יהיה כפול. אם אזכור אעדכן כשאקבל אותו.

(סליחה על הציטוט העצמי)

הגיע חשבון החשמל החדש. כצפוי יולי-אוגוסט הם החודשים עם הצריכה הגבוהה ביותר. החשבון החדש עבר את הקודם ביותר מה"פי שתיים" שצפיתי והגיע לשמונה מאות שקלים.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
מצודד באלכס, זוג+1, בית גדול מהממוצע, מזגן מיני מרכזי 5 כ"ס + 2 מזגנים של 1 ו-1.5 כ"ס, כיריים גז ללא מייבש. ממוצע בשנה האחרונה 269 ש"ח.

שנה הבאה הממוצע כנראה יעלה כי המשפחה התרחבה ונוסף עוד מזגן 1 כ"ס. בנוסף נשבר לי מלסחוב בקבוקים אז כנראה שנתקין תמי4.

מעדכן למען הדורות הבאים, הגיע חשבון חשמל באיחור הקבוע (הדואר אצלנו בקצב הצב, לא הצבי), 800 ש"ח בדיוק. אני המרתי על בין 800 ל-1000 אז לשמחתי יצא על הצד הנמוך של הסקאלה.

לצורך השוואה בשנה שעברה עבור אותה תקופה החשבון היה 537 ש"ח. הסיבה העיקרית לפער, אשתי נמצאת בחופשת לידה ולכן כמעט בכל שעות היום יש משהו בבית. במילים אחרות המזגן בבית עבד 24 שעות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...