Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לחשמלאי - איתור צריכת חשמל מופרזת

Be roo
שימו לב! השרשור הזה בן 2158 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

כבר שנים שיש לי חשד שצריכת החשמל שלי גבוהה ללא סיבה הגיונית.

בעבר הזמנתי בדיקה למונה ולפי חברת חשמל הוא תקין.

בהשוואה לחברים במצב דומה (אדם אחד בדירה שרוב היום ריקה, עם מעט שעות מזגן גם בקיץ וגם בחורף, בלי חיבה לאמבטיות חמות), החשוד שנשאר הוא המקרר היחסית ישן (כ-20 שנה, אולי קצת פחות) מלפני עידן המכשירים החסכוניים, מצד שני זה לא ש-10 נפשות פותחות אותו 4 פעמים בחצי שעה.

אז חשבתי לנסות להזמין חשמלאי שינסה לאתר את הפושע.

אם יש לכם המלצה לאיש מקצוע טוב, יסודי ואמין באיזור תל אביב אשמח אם תשרשרו.

תודה לכולם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

הייתי חושד בשכנים לפני שהייתי חושד במקרר.

אם אתה חושד במקרר, או במכשיר ספציפי אחר, אפשר לקנות מד צריכה ברשת.

https://www.ebay.com/itm/LCD-Power-Consumption-Energy-Watt-Volt-Amps-Meter-Electricity-Monitor-Analyzer/183006344141?hash=item2a9c0733cd%3Am%3Am4CARh3wi9X1wvBFI4BNibw&var=690310731838

לא מצאתי עם שקע ישראלי - ידרשו מתאמים.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אולי כדאי לך בתור התחלה לבדוק לבד.

לנתק את כל המכשירים מהחשמל ולראות אם המונה עדיין מסתובב.

אחר כך לחבר רק את המקרר ולראות כמה הוא צורך בשעה.

אם יש עוד צרכנים אז לבדוק מה קורה כשרק אחד מהם מחובר.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המקרר הוא האשם. מקררים ישנים בעלי נפח גדול הם זללני חשמל יותר מכול צרכן אחר.

תחליף את המקרר למקרר המתאים לנפש אחת או שניים ותוך שנה תחזיר את ההשקעה.

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המונה כאמור נבדק, אין גניבות, אין סיבובים ״על ריק״.

בנוסף, המונה נמצא בחדר נעול, והוא גם מרוחק 6 קומות מהדירה, מה שגם מקשה קצת לבצע בדיקות מולו לבד, ולמען האמת, אולי זה פינוק אבל לא בא להתחיל להתעסק עם הזזת מכשירים כבדים, ריצה למונה וחוזר חלילה. הזנחתי את העניין כבר זמן רב, הגיע הזמן שאשלם לאיש מקצוע ואסגור את הנושא.

אשמח להמלצות.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בהנחה שרק המקרר פועל במשך הלילה, ואם שעון החשמל נגיש -

אפשר לראות מה הצריכה במשך הלילה.

לי זכור צריכה של מקרר עם תא מקפיא נפרד, מוקטן, 250 ליטר תוצרת VESTEL תורכיה (נמכר עם המון מדבקות שונות בארץ) צורך פחות מקווט"ש ביממה. על השעון מופיעות עשיריות קווט"ש. אם יוצאים לחופשה בת כמה ימים - המדידה תהיה מדוייקת יותר.

צריך לבדוק גם צרכני תאורה כבדים, וצרכנים פרזיטיים.

אין דוד-שמש בדירה?

וכמה זה הרבה??

ברמה שיחזיר עלות ביקור של חשמלאי בשנה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המקרר הוא האשם. מקררים ישנים בעלי נפח גדול הם זללני חשמל יותר מכול צרכן אחר.

יותר מתנור, דוד מים, מזגן?

יש לך נתונים על הספק חשמלי ממוצע (או מקסימלי) של מקרר ישן לדוגמה?

לפי רשות החשמל, צריכה של מקרר היא כ-200 וואט

https://pua.gov.il/pages/simulator.aspx

עריכה אחרונה על ידי yuvk
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הסימלטור מתייחס למקרר עד גיל 6, וגם אז מדובר על ממוצע.

הבעיה עם מקרר שהוא צרכן קבוע. גם אם ההספק (הממוצע) שלו נמוך, הוא פועל רצוף.

אם יש בעיה והמדחס פועל יותר מהנדרש, אז חשבון החשמל מאמיר.

יתר הצרכנים: תנור, דוד וכדומה, יש להם צריכה גבוהה וידועה, וגם משתמשים בהם לזמן מוגבל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התנור לא עובד אצלי, וגם הדוד, דולק במקרה הרע ל-20 דקות ביום בחורף בימים שאין שמש.

גם המזגן אצלי פועל הרבה פחות שעות מאשר אצל אחרים, אני מאלה שקר להם, כך שגם אם הוא עובד, התרמוסטט על 26 בקושי וגם זה לרוב רק בסופי שבוע, ובחורף בכלל לא (חימום במזגן זה איחס).

כל התאורה בבית היא פלורסנטים ונורות חסכוניות, שכמה בודדות דולקות גם ביום אבל קשה לי להאמין שהן הגורם.

אחרי השוואה עם חברים שמדליקים מזגן הרבה יותר ממני, מכבסים, מיבשים, מחממים מים ותנורי אפיה, אין לי ספק שמבחינת שימוש בצרכני חשמל אני הרבה מתחת לנורמה, ואין סיבה אמיתית לצריכת החשמל. צריך רק לאתר את ״הפושע״.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתי חושד בשכנים לפני שהייתי חושד במקרר.

אם אתה חושד במקרר, או במכשיר ספציפי אחר, אפשר לקנות מד צריכה ברשת.

https://www.ebay.com/itm/LCD-Power-Consumption-Energy-Watt-Volt-Amps-Meter-Electricity-Monitor-Analyzer/183006344141?hash=item2a9c0733cd%3Am%3Am4CARh3wi9X1wvBFI4BNibw&var=690310731838

לא מצאתי עם שקע ישראלי - ידרשו מתאמים.

המוצר נמכר גם בארץ, לא מאוד יקר. יש בחנויות ב-60 ש"ח, כמובן ברשת יהיה זול משמעותית, רק קשה למצוא.

נראה לי יותר יעיל מחשמלאי. אבל גם הכוון שלי הוא מקרר. אם הדירה שכורה, לא בטוח שההחלפה (וההובלה) תחזיר את עצמה, אלא אם כן ההוצאה בהשתתפות משמעותית של בעל הדירה (בהנחה שהמקרר הישן תקין).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה דגם המקרר שלך? על הגב שלו צריכה להיות לוחית / מדבקה עם הספקים. תוכל לצלם?

yuvk, אם המקרר ישן יכול להיות שהקבל שהוסיפו לתיקון מקדם ההספק נהרס וגורם לצריכה מופרזת?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פות"ש לא סיפק נתונים מה זו לדעתו צריכה מופרזת. אני מניח שמדובר במאות רבות של קוט"ש / הרבה מעל אלף ש"ח בחודש. בחודש יש 24X30=720 שעות ולכן אנחנו מדברים על צריכה קבועה של (סדר גודל של) אלף (ומעלה) וואט עודפים. מדחס מקרר שעובד ברציפות, או קבל לא תקין, לא יכולים לדעתי להסביר זאת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אנסה לצלם את דגם המקרר בערב.

לגבי נתוני הצריכה, לא זכורה לי כרגע כמות הקווט״ש, לא מדובר באלף ש״ח אבל אם מכרים בפרופיל דומה מקבלים חשבון של כ-300 ש״ח, אצלי זה מגיע ל-500, והם יותר בבית ממני, מבשלים יותר ממני ומדליקים יותר מזגן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מכל הדיון לא הבנתי כמה כסף זה הרבה חשמל

מספר אצבע שאני מכיר: 500 שח לחודשיים בעונות מעבר, לפחות כפול כשמחממים או ממזגים בבית לא חסכוני במיוחד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...