Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, מבולבל מעט משטף הצעות המחיר ומפרטי הטיפולים שהוצעו לי ממוסכים מורשי יבואן

שלמיטב הבנתי אמורים לתת את אותו מפרט טיפול לפי הוראות יצרן.

לדוגמא-מוסך מורשה קיה נתניה טוען שבטיפול 90 אלף יש להחליף רצועת מנוע

מוסך מורשה קיה בהרצליה טוען שבטיפול 120 אלף יש להחליף רצועת מנוע אבל הוא מחליף ב90 אלף כדי להקדם תרופה למכה

מוסך מומחה קיה בשפיים גם כן טען שיש להחליף רצועת מנוע בטיפול 90 אלף

מוסך מורשה קיה תל אביב היה מופתע מטענות אלה, פתח את הספר רק כדי לוודא ואמר כי כלל אין הוראה להחליף רצועת מנוע וההוראה היא רק לבדוק בכל טיפול ולהחליף לפי הצורך

ואני תוהה מה הנכון? :roll:

פער המחירים משמעותי.

פורסם

טיימינג ? ממתי יש רצועת טיימינג בפיקנטו ? איזה מנוע יש לך ?

אם לא דיברת על טיימינג אלא על רצועת אביזרים אז מחליפים כשהיא יבשה לא צריך סתם להחליף.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
טיימינג ? ממתי יש רצועת טיימינג בפיקנטו ? איזה מנוע יש לך ?

אם לא דיברת על טיימינג אלא על רצועת אביזרים אז מחליפים כשהיא יבשה לא צריך סתם להחליף.

אין רצועת טיימינג, הם דיברו על רצועת מנוע שזו כנראה רצועת האביזרים עליה דיברת.

שני מוסכים מורשים, אחד בתל אביב ואחד ביפו אמרו לי במפורש שאין הוראה להחליף את הרצועה אלא אם היא נמצאה יבשה בבדיקה. והם היו בהלם מכך שמוסכים מורשי יבואן אחרים אמרו שזה חלק מהמפרט של הטיפול.

מה המחיר להחלפת רצועת מנוע?

המחיר באיזור ה300-400 ש"ח אצל אלה שכן אמרו שצריך להחליף.

פורסם

הרצועה עולה פחות מ 100 שקל לרצועה איכותית (רוצה לומר 60 אבל תלוי ברצועה) . העבודה לא לוקחת יותר מ 3 דקות כולל כמה שלוקים מקפה.

Sent from my VKY-L29 using Tapatalk

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם (נערך)
היי, מבולבל מעט משטף הצעות המחיר ומפרטי הטיפולים שהוצעו לי ממוסכים מורשי יבואן

שלמיטב הבנתי אמורים לתת את אותו מפרט טיפול לפי הוראות יצרן.

לדוגמא-מוסך מורשה קיה נתניה טוען שבטיפול 90 אלף יש להחליף רצועת מנוע

מוסך מורשה קיה בהרצליה טוען שבטיפול 120 אלף יש להחליף רצועת מנוע אבל הוא מחליף ב90 אלף כדי להקדם תרופה למכה

מוסך מומחה קיה בשפיים גם כן טען שיש להחליף רצועת מנוע בטיפול 90 אלף

מוסך מורשה קיה תל אביב היה מופתע מטענות אלה, פתח את הספר רק כדי לוודא ואמר כי כלל אין הוראה להחליף רצועת מנוע וההוראה היא רק לבדוק בכל טיפול ולהחליף לפי הצורך

ואני תוהה מה הנכון? :roll:

פער המחירים משמעותי.

אולי תגלה לנו על איזה מנוע מדובר או/גם שנת ייצור של הרכב ? ברישיון הרכב מודפס דגם המנוע.

במנועי אפסילון בנזין בנפח 1.1/1.0 ליטר בהחלט קיימת רצועת תיזמון ולא שרשרת.

לגבי רצועת אביזרים אל תהייה צודק אלא חכם. בדיקה רצינית של הרצועה צריכה להתבצע כאשר בודקים את כול היקף הרצועה כולל החלק הפנימי שלה וכמובן יש צורך לסובב את הרצועה בכדי לראות האם קיימים פגמים נוספים חוץ מאשר יובש חיצוני.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
אולי תגלה לנו על איזה מנוע מדובר או/גם שנת ייצור של הרכב ? ברישיון הרכב מודפס דגם המנוע.

במנועי אפסילון בנזין בנפח 1.1/1.0 ליטר בהחלט קיימת רצועת תיזמון ולא שרשרת.

לגבי רצועת אביזרים אל תהייה צודק אלא חכם. בדיקה רצינית של הרצועה צריכה להתבצע כאשר בודקים את כול היקף הרצועה כולל החלק הפנימי שלה וכמובן יש צורך לסובב את הרצועה בכדי לראות האם קיימים פגמים נוספים חוץ מאשר יובש חיצוני.

רצועת תיזמון לא תוחלף ב 400 שח זה בטוח! מדובר ברצועת האביזרים בוודאות.

פורסם (נערך)

היי, מדובר ברכב שנת 2012 עם מנוע 1.2 ליטר בנזין, אוטומט. אין לי בעיה לבדוק את דגם המנוע, בכל אופן למנוע יש שרשרת טיימינג ולא רצועה וכאן מדובר על רצועת האביזרים.

חושבים שיש סיכוי סביר שמורשה יבואן לא יגלה רצועת אביזרים בלתי תקינה? אני הבנתי שהם קופצים על כל הזדמנות להחליף חלקים מעבר למפרט הטיפול הרגיל.

בכל אופן מה שהיה לי פה מעניין זה שחלק טוענים שמדובר בהוראת יצרן להחליף בטיפול מסוים וחלק אומרים שממש לא ויש להחליף לפי צורך.

עריכה אחרונה על ידי פצפצ
פורסם

גם במורשה יבואן עובדים בני אדם, יש מצב שפיספסו

יש הוראה של היצרן להחליף בק"מ מסוים, אבל לא תמיד יש צורך בפועל. לך למוסך שיסתכל אם צריך

אולי גם תמונה תעזור

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

פורסם

אם הטענה היא להחליף רק את הרצועה לפי קמ מסויים בלי מותחן אז סתם הזוי לא הגיוני. אם זה בצירוף למותחן אז ייתכן והמותחן חווה בלאי מואץ מ x קמ ואז ההמלצה היא יותר עליו.

פורסם

פתחתי את ספר הרכב שברשותי ואכן אין הנחיה להחליף את הרצועה בטיפול כזה או אחר. רק הנחיות לבדיקתה ואיך לבדוק.

מבחינתי זה מראה על חוסר אמינות לומר לי שטיפול מסויים מצריך החלפת חלק מסוים כשלא כך המצב. בטח כשאני יכול לפתוח את הספר ולראות שזה לא נכון

פורסם

תשמע, להחליף אותה צריך להחליף מתישהו.

כנראה שמניסיון או סתם בהחלטה שרירותית החליטו ש-90 אלף ק״מ זה מספיק בשבילה.

אני לא מכיר את המנוע של הפיקנטו - אבל ברוב הרכבים הרצועות האלה במיקומים שדי קל לראות מה מצבם.

ואם אתה בכלל קיצוני - קח את עצתו של מאור - ותחליף לבד

• תוכן חדש...