Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

מתעניין ברכישה של אחת כזאת מכיוון שאני אוהב את סגמנט המשפחתיות הגדולות ובגלל הסטיגמה שיש לצרפתיות אפשר להשיג אותן במחירים יחסית זולים.

האם יש למישהו חוות דעת על הרכב הזה(החדש יותר עם המנוע של 165 כ״ס)???

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דגם מוצלח, ועסקה מצוינת במחירים הנמוכים בהם הוא נסחר.

יש לשים לב שב-2015 נמכרו גם דגמים עם המנוע הקודם הפחות מוצלח.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אכן דגם מוצלח, נוהג על שילוב גיר מנוע ברכב אחר מהקונצרן.

שים לב לקנות בזול (בזול מאוד) אחרת תתחתן אתה לצמיתות.

הרכב נמכר חדש מהניילון ב105,900 בחברות הליסינג לפני מספר חודשים!

פורסם

לא ברור לי:

1) למה אם יקנה במחיר גבוהה "יתחתן" לצמיתות, אם הרכב לא סחיר זה יקרה גם אם יקנה במחיר נמוך.

2) העובדה (שבעבר) רכב משנת דגם הרבה יותר מתקדמת נמכר במחיר מסוים, לא מלמד כלום על מה שקורה עכשיו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שים לב שיש 3 גרסאות אבזור: אקסס אקטיב ופרימיום.

באקסס (בהשוואה לאקטיב) חסרים כמה דברים שלדעתי חבל לוותר עליהם, כמו ג'אנטים נורמליים ומראות מתקפלות (וגם תצוגה עילית שזה אמנם גימיק אבל נחמד). הפרימיום מוסיפה מושבי (דמוי?) עור שאני אישית פחות אוהב, אבל לשיקולך.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

העסקה הכי טובה שתעשה,פשוט תמורה מעולה.

יש ברשותינו 508 ACTIVE 2016 לרכב 46,000 ק"מ.

התכונה הכי מבדלת את הרכב משאר הסגמנט זה איכות התנהגות הכביש וההנאה מהנהיגה,הרכב מרגיש יותר כמו הצבק חם מאשר משפחתית פול סייז,זה משהו שמרגישים מיד,פיגו במיטבה.

הרכב נוח מאד,עם מתלים שקטים גם בכביש עם מהמורות ובורות,בידוד רעשי הכביש מעולה,רעשי רוח קיימים מ-110,לא מאד מציק.

אמינות,0 תקלות,הרכב ננהג באגרסיביות ועדיין מרגיש חדש לחלוטין.

צריכת דלק,תלוי מאד בסגנון הנהיגה,כעקרון הרכב עושה 13.5 משולב כאשר 70% נסיעות עירוניות,30% בינעירוניות.

מהאקסס תמנע,הוא לא מאד מאובזר.

האקטיב כולל כסאות חשמליים,התראה על סטיה מנתיב,צג עילי,ועוד.

הפרמיום כולל בנוסף גם פנסים ראשיים לד,ריפודי עור מלא,קי לסס,ארמברקס חשמלי,בקרת אקלים עם 4 אזורים {שליטה על הטמפרטורה גם מאחורה}.

פורסם

כמי שהחזיק עד לפני כשנה רכב עם מנוע THP "המקורי" (שמהווה בסיס למנוע ה"משופר") ונכווה ממנו, דעתי אחרת.

הכשלים ב- THP הינם גם במכלולים היקפיים וגם במנוע עצמו. לדעתי, אם וככל וישנם "שיפורים", הרי שהם היו אמורים לזלוג גם לגרסאות הישנות יותר (למשל חלקי "בולט און" כמו משאבת הזרקה, מכסה שסתומים) ולפתור את הבעיות גם בהן, אך לא היה כל שינוי במק"טים על פני השנים.

גם בדגמים הראשונים של THP הבעיות לא צצו מיד אלא עברו לפחות 3-4 שנים עד שהתחילו לשמוע עליהן, וגם אז בהיקף מוגבל מאוד (כשאני קניתי את הרכב בגיל 6 דובר על פיח בראש המנוע "כמו בכל מנוע הזרקה ישירה" ועל ריקול לשרשרת התזמון). במיוחד דברים אמורים בשים לב כי ה-THP היה הרבה יותר נפוץ בתחילת העשור (עת הותקן בין היתר ב- 508 ,5008, 3008, פיקאסו, C5, אף אחת מהן לא הובילה אמנם את טבלאות המכירות אך ביחד נמכרו לא מעט יחידות), בעוד בשלוש השנים האחרונות המנוע כמעט ולא נמכר, ושיעור ניכר מהמסירות הינן לחברות ליסינג בדומיננטיוות לזו של לובינסקי.

אני חושש כי העובדה שאמו הורתו של המנוע, ב.מ.וו, זנחה אותו מצביעה על התשובה האמיתית, אך בכל מקרה הייתי ממתין עוד שנה-שנתיים לפני שהייתי רוכש רכב נוסף עם מנוע כזה, במיוחד לאור שרשור בפורום הכללי בו צוין כי כבר נרשמו מקרים של החלפות בטרם עת גם של המנועים הכביכול משופרים.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם (נערך)

למכסה שסתומים יצא מק"ט חדש.

למשאבה מים גם.

לא זוכר אם למשאבת דלק קידמית.

הרכבים החדשים ( 2014+) יצאו עכשיו מאחריות ויהיה יותר קל לגלות את הכשלים , אם ישנם.

מצד שני אני מקווה שלובינסקי הפנימו את הטעות שעשו עם המנוע הקודם בו סירבו ללכת לקראת לקוחות מחוץ לאחריות .

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
למכסה שסתומים יצא מק"ט חדש.

למשאבה מים גם.

לא זוכר אם למשאבת דלק קידמית.

אצלי הורכב מכסה שסתומים מהדגם החדש לאחר שהראשון כשל. הבהירו לי שגם זה לא חסין תקלות, אבל מאחר וירד ממנוע כמעט חדש, הוא כנראה יכול לשמש למספר שנים. משאבת מים אכן היה קמפיין, והיא הוחלפה ללא חיוב.

יחד עם זאת, משאבת לחץ גבוה לא שונתה, וכך לידיעתי גם טורבו, רינגים וגומיות שסתומים וודאי עוד מספר דברים שהדחקתי.

שוב, אני לא שולל שלילה גורפת, וכמי שמחזיק בהיסטוריה ארוכה של רכבי PSA הייתי שמח לפיקאסו 5 מקומות, אבל לדעתי מוקדם מדי לדעת, בטח לנוכח התגובה אליה הפניתי והתגובה של אלכס שהתווספה לשרשור הזה...

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם (נערך)

תופעה ידועה. אכן גם אצלי הרכיבו מק"ט ישן למרות שיצא מקט חדש (שתיקן בעייה מהותית). לא ברור לי אם מוסכי היבואן עשו זאת מבורות או כי זה מה ששכב להם במחסן באותו רגע.

בשני המקרים זה נראה רע.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)
לא הייתי רוכש רכב עם מנוע THP. שמעתי על לא מעט מנועים מהגרסא החדשה (165 כס) שמראים את אותן בעיות כמו המנוע הישן יותר.

שמעת ממי?

אני מחובר למנהל עבודה באחד המוסכים המורשים של לובנסקי והוא אמר לי חד משמעית שהמנועים אמינים,ויש רכבים כאלה שעברו מזמן את ה150K,מה שמוכיח את עצמו גם עם ה508 שלי וגם עם 3008 THP שרק כאן נמכרו יותר מה-

508 ,5008, 3008, פיקאסו, C5 ביחד עם הTHP המקורי.

עריכה אחרונה על ידי Ron.P
פורסם

רון, כדי להעמיד דברים על דיוקם, מה- 3008 החדשה עם מנוע THP נמכרו בסה"כ 1550 יחידות. רק ה-C4 פיקאסו ברמת גימור SX מקוד דגם יחיד, מכר כמות כמעט זהה בשתי שנות שיווק בלבד (2011-2012). וזאת מבלי להכנס לשלל תתי דגמים נוספים ולעוד כמה שנים בהן תת הדגם הספציפי הזה נמכר. שלא לדבר על יתר הדגמים שצוידו במנוע הזה ומכרו לא רע ביחס לסגמנט.

לא הבנתי מה הדוגמאות שאתה מביא מוכיחות. שבשנה הראשונה לשיווק (3008) עדיין אין תקלות מנוע חמורות? באמת מרשים.

שה-508 שלך נוסעת כבר שנתיים וארבעים אלף קילומטר שלמים בלי כשל בעלות אלפי שקלים? מאוד משמח. גם ה-THP שלי הפגין אמינות מופתית בשנים הראשונות. רק שלאחר מכן, בין 60K ל-90K ק"מ נאלצתי לשלם כ-20K ש"ח על תיקונים...

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

היתה לי עד לא מזמן סיטרואן DS3 עם מנוע ה-156. המנוע הזה נפתח ופורק יותר מ-5 פעמים בזמן שהיה אצלי.

הייתי חבר בפורומים מחו"ל וחבר בקבוצות של בעלי מכוניות עם מנוע ה156 ו165. קראתי על המון בעיות ששרדו את "שיפור המנוע" לדוגמא, בעית הפיח, בעיות הטורבו, נזילות מכסה השסתומים ומשאבת הדלק (משאבת הלחץ גבוה).

אולי נעשו כמה שיפורים אבל אישית, אני לא הייתי מסתכן. כמו ששי כתב, לא סתם BMW זנחו את המנוע הזה.

Renault clio RT 1994

פורסם

אלכס,לגבי ה156 אין ספק ש ב.מ.וו עשו עבודה מחורבנת והנפיקו מנוע לא אמין בעליל,בכל מקרה לא מדובר במנועים משופרים {יש מנועים שלא בנויים לשיפורים} מדובר במנועים סטוק {165}.

לגבי הטענה של שי לגבי החלפת המנועים,ב.מ.וו מחליפה את מרבית המנועים שלה אחת ל3-4 שנים ככה שזה לא טיעון בכלל..

• תוכן חדש...