Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי בקרוב טיפול שנתי - טיפול שני . קיבלתי הצעת מחיר יקרה ממש ממוסך מורשה כ-1100 ש"ח וזה רק על הדברים שנדרש להחליף כמו שמן מנוע, מסנן אויר.

לפני יונדאי היה לי סוזוקי ספלאש והטיפולים הראשונים תמיד עלו לי בסביבות מאות שקלים.. האם אלו המחירים כיום או שיונדאי פשוט יקרה מדי?

אשמח לדעת מה טווח המחירים הסביר לטיפול שנתי.. ואיך אפשר להתמקח על זה? הרכב עדיין באחריות אז צריכה לטפל רק במוסך מורשה.

תודה

פורסם

תעלה את ההצעה על טיפול קטן נשמע יקר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה לא טיפול קטן, זה טיפול שני. תקרא לזה טיפול "בינוני".

מחיר רגיל למוסך מורשה יבואן.

פורסם
זה לא טיפול קטן, זה טיפול שני. תקרא לזה טיפול "בינוני".

מחיר רגיל למוסך מורשה יבואן.

גם אם זה טיפול בינוני- מצדיק את המחיר?

עם סוזוקי לא שילמתי מחירים כאלו יקרים (ועשיתי השוואה עם הקבלה של הטיפול שהיה לי בסוזוקי והם דומים).

ודרך אגב, חברה שלי שילמה לטיפול ראשון 950 ש"ח בעוד שאני שילמתי 600 ש"ח בשנה שעברה והטיפול היה דיי דומה . ייתכנו הפרשים כאלה גדולים בין מוסכים מורשים?

פורסם

למה את ניגשת מלכתחילה בכלל למורשה יבואן?! האחריות גם מכסה אותך אם הטיפול נעשה במורשה מישרד התחבורה שזה כמעט כל מוסך ולא חסרים כאלה. מעבר לזה ממליץ לך לבדוק את האופציה לרכוש את החלקים בעצמך בחנות החלפים הקרובה לביתך..כמובן חלקים שעומדים בתקן לפי מיפרט היצרן וגשי למישהו עם קבלות מורשות שיחליף לך. מה גם שלפי עלות הטיפול של המורשה שלך נוזל בלמים לא מוחלף במלואו כך שההחלפה שלהם שווה כקליפת השום..בקיצור וותרי עליהם בגדול ותגידי מהיכן את שנמליץ לך על מקומות.

פורסם (נערך)

מאור , יש לך כוונה טובה, אבל צריך לרשום את כלל התמונה..

(ואני רושם זאת כבר פעם שניה או,, :wink: שלישונית)

נכון אפשר שלא במוסכי היבואנים - אבל, במידה ויש עידכוני מחשב או תיקון והחלפת רכיבים

במסגרת קריאת שרות פנימית - לא נדע על כך.

בנוסף - לאחר סיום האחריות - במידה ותהיה תקלה - יש יבואנים ומוסכי יבואן

אשר מתחשבים, ומתקנים במחירים יותר נוחים , מאחר והרכב טופל במוסכי היבואן.

יש דבר חיובי מאוד .. בלעזוב את מוסכי היבואנים היקרנים.

ומנגד - יש קצת שקט ועידכונים, ואפשרות להתחשבות מעבר לתקופת האחריות.

צריך לשקלל את כלל התמונה .

אפשר לעשות בדיקת מחירים, במספר מוסכי יבואן בסביבה, לפעמים יש הבדלים במחירים.

אבל להקפיד לבדוק כי החלפים דומים.

יש מוסכים אשר יציעו טיפול במחיר נמוך - מאחר והם משתמשים בחלקים חלפיים, ולא מקוריים.

זה גם בסדר - בתנאי כי אנו מבינים בנושא, והחלק החליפי איכותי .

רצוי לגשת למוסך, אשר עוד חברים או משפחה מטפלים בו - כך אפשר להעביר מידע ולהיתיעץ.

וכמובן - אפשר עם קבלת הצעת המחיר, לשאול במוסך לשם החלקים המוחלפים

ולרשום בפורום, ואנו נעזור בהבנה, אם החלק גם אם חליפי, הוא איכותי וטוב.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

המחיר סביר עם כי אתה יכול לקזז מעט אם תירשם באתר קרספורום ליונדאי. המחיר לא סופי מכיוון שעדיין לא בדקו את הברקסים. תמתין לטיפול השלישי ואולי אף בטיפול הזה ,החלפת רצועת מנוע שלא מחזיקה יותר משנתיים שלוש. מחיר הרצועה 500 שקלים לא כולל מע"מ ועבודה. אני מדבר על רצועה מקורית! בטיפול השלישי כולל רצועה וברקסים הגעתי ל2500 שקלים בקירוב.

פורסם (נערך)

מחירי החלפים מוגזמים מאוד בעיני , אפילו למקורי, אופייני מאוד למוסכי יונדאי, על סמך ניסיוני.

אני בעל I10, מודל 2011, רוכש חלפים מקוריים ביונדאי שופ ומשלם 50-60% פחות מהמופיע בהצעה שקיבלת, לפחות . ממזמן הפסקתי לטפל במוסכי יונדאי בגלל מחירי הגזל שלהם.

מצאתי קבלה מאוד ישנה של חלפים שרכשתי:

מסנן אוויר מקורי - מק"ט זהה לשלך כ70 שקלים בערך .

מסנן מזגן מקורי - כ65 שקלים . חליפי עולה 20-30 שקלים.

בורג\אטם מק"ט זהה לשלך - כ5 שקלים.

מסנן שמן - מקט לא זהה לשלך, הבדל של ספרה אחת, כ30 שקלים למקורי.

לעיתים יש יתרון לטפל במוסך מורשה יבואן כשהרכב באחריות - מקטין את כמות כאבי הראש בעת מימוש אחריות, לעיתים גם עוזר לקבל אחריות "רצון טוב" וכו'. אם חשוב לך לטפל במוסך מורשה יבואן תתעקשי לקבל הנחה משמעותית על החלפים. את מסנן המזגן ניתן להמיר בתחליפי בלי לחשוש, מסנן אוויר ושמן לא הייתי ממיר בתחליפי.

אגב, יפה שהסכימו לתת לך הצעה מודפסת, במוסך המורשה בבאר שבע הם מסרבים לתת ללקוח לקחת איתו הצעת מחיר.

עריכה אחרונה על ידי Dror Eyal
פורסם (נערך)
המחיר סביר עם כי אתה יכול לקזז מעט אם תירשם באתר קרספורום ליונדאי. המחיר לא סופי מכיוון שעדיין לא בדקו את הברקסים. תמתין לטיפול השלישי ואולי אף בטיפול הזה ,החלפת רצועת מנוע שלא מחזיקה יותר משנתיים שלוש. מחיר הרצועה 500 שקלים לא כולל מע"מ ועבודה. אני מדבר על רצועה מקורית! בטיפול השלישי כולל רצועה וברקסים הגעתי ל2500 שקלים בקירוב.

ב I30 החלפתי רצועה יחידה משותפת למנוע/מזגן/אלטרנטור שעם המיסב שלה שהרעיש וכולל עבכודה במוסך לא מורשה יבואן עלתה 300 ש"ח אז 500 ש"ח ללא עבודה זה שוד לאור היום וגזל שאין כמותו.

באופן כללי,מה שמייקר את הטיפול כנראה בצדק הוא החלפת נוזל בלמים ולא רק מהכוסית.

אפשר לקחת הצעת מחיר גם ממוסך כמו רמי קאר בת"א שהוא מומחה דגם אך לא מורשה היבואן.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
מאור , יש לך כוונה טובה, אבל צריך לרשום את כלל התמונה..

(ואני רושם זאת כבר פעם שניה או,, :wink: שלישונית)

נכון אפשר שלא במוסכי היבואנים - אבל, במידה ויש עידכוני מחשב או תיקון והחלפת רכיבים

במסגרת קריאת שרות פנימית - לא נדע על כך.

בנוסף - לאחר סיום האחריות - במידה ותהיה תקלה - יש יבואנים ומוסכי יבואן

אשר מתחשבים, ומתקנים במחירים יותר נוחים , מאחר והרכב טופל במוסכי היבואן.

יש דבר חיובי מאוד .. בלעזוב את מוסכי היבואנים היקרנים.

ומנגד - יש קצת שקט ועידכונים, ואפשרות להתחשבות מעבר לתקופת האחריות.

צריך לשקלל את כלל התמונה .

אפשר לעשות בדיקת מחירים, במספר מוסכי יבואן בסביבה, לפעמים יש הבדלים במחירים.

אבל להקפיד לבדוק כי החלפים דומים.

יש מוסכים אשר יציעו טיפול במחיר נמוך - מאחר והם משתמשים בחלקים חלפיים, ולא מקוריים.

זה גם בסדר - בתנאי כי אנו מבינים בנושא, והחלק החליפי איכותי .

רצוי לגשת למוסך, אשר עוד חברים או משפחה מטפלים בו - כך אפשר להעביר מידע ולהיתיעץ.

וכמובן - אפשר עם קבלת הצעת המחיר, לשאול במוסך לשם החלקים המוחלפים

ולרשום בפורום, ואנו נעזור בהבנה, אם החלק גם אם חליפי, הוא איכותי וטוב.

אייל.

עידכונים וריקולים בטיחותיים אם היא תרצה או לא תרצה היא תצטרך לדעת כי תשלח אליה קריאה בעניין. שאר העידכונים אם קצת בירור מול מורשה יבואן פעם בכמה זמן היא גם תוכל לדעת והם כן מחוייבים לשתף אותה במידע כל עוד הרכב בתחום האחריות גם אם הוא לא מטופל אצלם. אני אישית לא אוהב את המילכוד ושיטת השבוי של מורשה יבואן בגלל נסיבות שכאלה. לא צריכים לפחד בגלל זה ולשלם אלפי שקלים של הפרשים ממוסכים אחרים מורשי מישרד התחבורה.

פורסם

אתה לא אוהב את התלות.. ואני שונא את התלות הזו.. אז

בכל-מצב, אנו צריכים לרשום את כלל התמונה.

לא לכולם יש את הידע להתקשר לשרות הלקוחות, ולבדוק - אם יש קריאת טיפול שקטה המתבצעת

במסגרת הטיפול השנתי - להבדיל מקריאת ריקול בטיחותי -

כאשר בריקול הבטיחותי, חובה על היבואן להודיע

כאשר אנו מייעצים , אנו צריכים לספר על-כל האפשרויות - ולא למסור רק את הטוב..

לרשום גם סייגים - ולהסביר. ()

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...