Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

כתוצאה מתאונה עצמאית נגרם לי נזק לחיבור בין הדלת לכנף (נדרשת פחחות), לצד ימין של המגן הקדמי (נדרשת פחחות וצבע) ולכנף הימנית האחורית (נדרשת צביעה). בקיצור, כל צד ימין קיבל כאפה רצינית.

מצרף את המפרט פוליסה שלי, כי אני רוצה להבין מה "עדיף" לי לעשות במקרה הזה.

download.png

מה גובה ההשתתפות עצמית במקרה של תאונה עצמאית, ואיך זה עובד? ז"א, איך זה מחושב לפי גובה הנזק? כי אני מעריך שכל צד ימין יידרש בעבודה וצביעה. האם אני יכול לבחור את המוסך ולא ללכת למוסך הסדר? כנ"ל, האם יהיה עדיף לי לבצע את התיקון במוסך עצמאית או לתבוע את הביטוח? ודבר אחרון - אני מניח שכתוצאה מכך יעלה מחיר הביטוח בשנה הבאה - איך זה עובד ומחושב?

תודה לעוזרים.

אגב, יש גם את המסמך הזה (שטרם נתתי את אישורי עליו) שאין לי מושג מה משמעותו.

Screenshot_6.png

עריכה אחרונה על ידי Fraysa

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)

השתתפות עצמית שלך 2851₪ בכל מוסך שתבחר, או 1674₪ במוסך הסדר של חברת הביטוח. כמובן, בנוסף לזה, תפסיד הנחה ל 3 השנים הבאות בגין היעדרות תביעות.

המסמן השני זה השתתפות שלך בירידת ערך. אם בגין התאונה הזאת השמאי יקבע 3% ירידת ערך, תקבל רק 1.5%. האם בתחילת תקופת הבטוח שילמת 473₪ כדי לבטל את ההשתתפות הזאת?

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
השתתפות עצמית שלך 2851₪ בכל מוסך שתבחר, או 1674₪ במוסך הסדר של חברת הביטוח. כמובן, בנוסף לזה, תפסיד הנחה ל 3 השנים הבאות בגין היעדרות תביעות.

המסמן השני זה השתתפות שלך בירידת ערך. אם בגין התאונה הזאת השמאי יקבע 3% ירידת ערך, תקבל רק 1.5%.

תודה רבה על ההסבר!

לפי מה שאני מבין - במידה ואני בוחר איזה מוסך שאני רוצה - אני עדיין אשלם 2,800 ש"ח "לא משנה מה"? זאת אומרת, מה מונע ממני ללכת למוסך פחחות הכי מומלץ בארץ?

שאלה שדי קשה לענות עליה - אבל מה היית עושה במקרה שלי? קיבלתי הנחה די משמעותית כשחידשתי את הפוליסה (העברתי מרכב קיים לאחר שהייתי לקוח שנתיים בביטוח ישיר ללא תאונות), אבל גובה הנזק להערכתי יהיה מעל 3,500 ש"ח במוסך במידה ואעשה זאת במידה עצמאית כי העבודה תדרוש צביעה ותיקון של לפחות 3 פאנלים.

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)

שום דבר לא מונע ממך ללכת לכל מוסך שתרצה וגם לקחת שמאי משלך. זאת התעסקות ופחות נוח מלשלם השתתפות מוקטנת ולסיים את הסיפור.

כמובן, חברת הביטוח יכולה לנסות כל מיני טריקים - למשל, לקבוע סכום התיקון שהוא יותר נמוך ממה שיבקשו ממך במוסך הכי טוב בארץ. ואז נוצר פער בין הצ'ק שהשארת במוסך לבין הסכום שחברת הביטוח מעבירה לחשבון הבנק שלך ( בהפחתה של השתתפות עצמית ). את הפער הזה לפעמים מקבלים לאחר תביעה משפטית. אבל מוסך שלך ושמאי שלך מייצגים אינטרסים שלך ולא של חברת הביטוח שמעוניינת לשלם כמה שפחות.

לפני ההחלטה, הייתי בודק שני דברים :

1. רשימת מוסכי הסדר של חברת הביטוח. אולי יש ברשימה הזאת מוסכי פחחות לא רעים. העבודה על הרכב שלך לא מסובכת וכוללת תיקוני פחחות וצבע שטחיים.

2. בודק בכל זאת כמה יעלה לתקן במוסך פחחות נורמלי, בלי לערב את הביטוח .

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אישית המלצה שלי אם הנזק שצריך לשלם הוא לא גבוה משמעותית ברמה של עשרות אלפי שקלים (בין אם אתה תובע את הביטוח שלך כדי לתקן רכב שלך או רכב צד ג' שנפגע) עדיף לשלם אותו בעצמך מאשר לתבוע את הביטוח שלך כי אחר כך הפרמיה שלך תעלה משמעותית והתשלום ב-3 השנים הבאות שיהיו כשתחדש יהיה גבוה יותר מהתשלום על התיקון שלך.

לגבי בחירת המוסך, במידה ובכל זאת תבחר לתבוע את הביטוח שלך, זכותך לבחור איזה מוסך שתרצה רק שבמקרה כזה ההשתתפות העצמית שלך תהיה גבוהה יותר כמפורט בפוליסה. אתה גם יכול ללכת למוסך הסדר של הביטוח ולשלם דמי השממתפות נמוכים יותר כמפורט בפוליסה.

פורסם
שום דבר לא מונע ממך ללכת לכל מוסך שתרצה וגם לקחת שמאי משלך. כמובן, חברת הביטוח יכולה לנסות כל מיני טריקים - למשל, לקבוע סכום התיקון שהוא יותר נמוך ממה שיבקשו ממך במוסך הכי טוב בארץ.

לפני ההחלטה, הייתי בודק שני דברים :

1. רשימת מוסכי הסדר של חברת הביטוח. אולי יש ברשימה הזאת מוסכי פחחות לא רעים. העבודה על הרכב שלך לא מסובכת וכוללת תיקוני פחחות וצבע שטחיים.

2. בודק בכל זאת כמה יעלה לתקן במוסך פחחות נורמלי, בלי לערב את הביטוח .

לגבי 2 - לקחתי כבר כמה הצעות ממוסכים. רובם הציעו לצבוע ולסדר את שני המגנים (קדמי ואחורי) קומפלט, לתקן את המכה בין הכנף לדלת ולצבוע את הכנף האחורית קומפלט. המחיר היה ~3,000 אם לא יותר, תלוי במוסך. הבעיה שהיה מדובר במוסכים "old school", שמשתמשים בשיטות ישנות שאני לא יודע בהכרח כמה איכות העבודה שלהם.

לכן, לדעתי עדיף לתקן דרך חברת הביטוח ולקחת את הריזיקה.

מצרף תמונות של הנזק, בכל אופן:

Screenshot_8.png

Screenshot_9.png

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)

אני לא רואה היגיון לתקן דרך חברת הביטוח, אלא אם בוחרים באופציה של מוסך הסדר. אין שום שיטה חדשנית למה שצריך לתקן ברכב שלך. אין מה לעשות תיקוני pdr כאשר הצבע נפגע.

אם התיקון עולה 3000₪ ויש הפסד הנחה בביטוח ל 3 השנים, גם 1674₪ + הפסד הנחה זה כמו 3000₪ ( אולי יותר ).

פורסם
אני לא רואה היגיון לתקן דרך חברת הביטוח, אלא אם בוחרים באופציה של מוסך הסדר. אין שום שיטה חדשנית למה שצריך לתקן ברכב שלך. אין מה לעשות תיקוני pdr כאשר הצבע נפגע.

אם התיקון עולה 3000₪ ויש הפסד הנחה בביטוח ל 3 השנים, גם 1674₪ + הפסד הנחה זה כמו 3000₪ ( אולי יותר ).

אוקיי, יש דרך להשיג רשימה של מוסכי הסדר או שזה כפוף לכל פוליסה? אני צריך ללבקש את זה דרך השירות לקוחות של ביטוח ישיר?

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)

אני חושב שאחד ממוסכי ההסדר זה מוסך "שי-לי " שהוא חבר הפורום

http://www.shayli.org.il/מוסכי-הסדר-ביטוח-ישיר

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?651995-תאונה-זה-לא-אסון!-מחלקת-פחחות-וצבע-במרכז-שירות-שי-לי-אור-יהודה

פורסם

תודה רבה, אבדוק ואעדכן!

2016 BMW M235i.

פורסם

כל מוסכי צ'מפיון הם מוסכי הסדר למבוטחי ביטוח ישיר ו 9 מיליון, יש לך רשימה של מוסכי הסדר באתר שלהם (למטה) :

https://www.555.co.il/car/carinsurance_toolsactions.html#providersearch

כאחד שמבוטח בביטוח ישיר עם תביעה אחת, אני יכול להגיד לך שהעלייה בפרמייה קשורה נטו לרמת המיקוח שלך ולשאר הביטוחים שעשית בביטוח ישיר (אם בכלל), לי לא העלו את הפרמייה אלא הורידו בכמה מאות שקלים אחרי התביעה הראשונה, מצד שני אני לא יודע אם הייתי תובע את הביטוח על נזק כזה, נראה שרוב הנזק הוא בחיבור הכנף והדלת, ירידת ערך של 1.5 אחוז לפחות מובטחת, ככה שלא תצטרך לשלם את ההשתתפות עצמית של הירידת ערך.

תעשה את החשבון שלך.

Detailer.gif
פורסם

אף אחד לא משלם השתתפות עצמית בירידת ערך - פשוט לא מקבלים 1.5% הראשונים.

פורסם

הנזק שלך כ 3000 ש"ח

השתתפות עצמית במוסך "שלך" 2851 ש"ח , אין כדאיות לתבוע את הביטוח שלך.

יעשו לך ירידת ערך של 1.5% משווי הרכב

אתה משלם לחברת הביטוח על התיקון

אל זה מתווסף עליית ערך הפרמיה ורישום נקודה שחורה של תביעה בחברת הביטוח

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
הנזק שלך כ 3000 ש"ח

השתתפות עצמית במוסך "שלך" 2851 ש"ח , אין כדאיות לתבוע את הביטוח שלך.

יעשו לך ירידת ערך של 1.5% משווי הרכב

אתה משלם לחברת הביטוח על התיקון

אל זה מתווסף עליית ערך הפרמיה ורישום נקודה שחורה של תביעה בחברת הביטוח

אוקיי, ומה לגבי אופציה של מוסך הסדר? בדקתי את הרשימה של ביטוח ישיר ויש להם הסדר עם צ'מפיון, ספציפית עם המוסך בו אני מטפל ברכב שלי גם ככה. נראית לי אחלה אופציה. השתתפות עצמית בגובה של 1,600 ש"ח, ירידת ערך שגם ככה תהיה בגלל התיקון (מה גם ש-1.5% מהמחירון זה בערך כ-700 שקל) והפרמיה לא בהכרח תעלה.

כמובן שהכדאיות היא לא לתבוע, אבל כרגע אין לי סכום של 3,000 ש"ח לשלם למוסך לטפל בבעיה הזו והייתי מעדיף "לפרוס" את התשלום "הגדול" (שכולל השתתפות עצמית ובדיעבד את עליית הפרמיה) לזמן ארוך יותר.

2016 BMW M235i.

פורסם

נזק של 3000 ש"ח - בשום אופן לא לתבוע את הביטוח.

השתתפות עצמית 1700 ש"ח יש?

אבדן הנחת העדר תביעות יש? (חייב לציין כי לא ראיתי אותה בחישוב הפרמיה, מצד שנייש כל מיני הנחות מוזרות. לא ברור לי מה יהיה גורלן עם חידוש הפוליסה).

הנקודה השחורה שציין ישה חשובה - אם תהיה תביעה נוספת בצוך 2-3 שנים אתה עלול להיות מסורב ביטוח, סיבה טובה להמנע מתביעה על סכום קטן.

אישית לא הייתי תובע בסכום של 3000 ש"ח, וגם לא בסכום כפול מזה (אלא אם אין לך דרך לשלם תמורת התיקון, אבל לאור דגם הרכב אני מניח שהפרוטה מצויה בכיסך).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...