Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בתקופה האחרונה שמתי לב שהרכב צורך דלק באיזור ה1:5 (משולב נסיעה עירונית ובינערונית, ללא קשר למזגן) כשבד"כ הצריכה הייתה בין 1:10 ל1:12 (תלוי באופי הנסיעה ובשימוש במזגן).

הרכב עבר סביבות 235k ק"מ, גיר אוטומטי (קורולה 2007).

יש לציין שדלוקה אצלי נורת אזהרה כבר כמעט שנתיים (מתייחסת לטווח הצר של הממיר הקטליטי).

הגעתי למוסך - חיברו את הרכב למחשב וראו שחוץ מהממיר הקליטי יש עוד כמה התראות - החשובה שבהם היא אי העברה מלאה של המומנט מהמנוע לגיר - המוסכניק אומר יש איזשהי בעיה בגיר - אולי החלקה שגורמת לכך שהמומנט לא עובר כמו שצריך. הוא לא רצה ישר לקפוץ למסקנות, איפס לי את ההתראות ואמר לחזור אליו עוד איזה שבוע - לראות אילו התראות חוזרות ונחליט מה לעשות.

השאלה שלי - האם ייתכן שבעיה כזו בגיר גורמת לצריכת דלק גבוהה כזו, אם כן - מה האפשרויות? החלפת גיר מלאה (ייתכן שזה לא שווה לי בכלל), שיפוץ גיר - האם בכלל יכול לפתור תקלה כזו? או שזה בכלל משהו אחר.

תודה.

פורסם

אני מניח שאתה מדבר על הדגם הישן כי באותה שנה היה גם דגם חדש יותר (עם תיבה רובוטית).

בהנחה שמדובר על הדגם הישן אותי יתכן תקלה שנעילת ממיר מומנט לא עובדת וכתוצאה מכך בהילוך האחרון (במהירויות גבוהות בשיוט) צריכת הדלק אמורה להיות גבוהה מהרגיל וגם אולי תרגיש סחיבה ירודה. החלקה אני מניח שהייתה מרגיל את זה בצורה שלא היית מצליח להאיץ (נניח מגיע לעליה ולוחץ חזק יחסית על הגז והרכב נשאר באותו הילוך הטורים עולים ולא קורה כלום (כמו ניוטרל).

תקלות קלות נפוצות שיכולות לגרום לצריכת דלק גבוהה זה פילטר אוויר סתום או חיישן חמצן תקול במידה והמוסך לא בדק זאת תחילה.

ממיר קטליטי תקול גם משפיע על הצריכה אבל לא חושב שעד כדי כך.

מסרב לחתום:evil:

פורסם

תודה על התגובות,

העניין הוא שבאמת אני לא מרגיש שום שינוי במהלך הנסיעה - גם לא בהאצה וגם לא במהלך הנסיעה, לכן זה מוזר לי לגבי העניין של הגיר.

לגבי שמן ומסנן - לא הוחלף אלא רק מולא לפני הטסט בערך ביולי.

• תוכן חדש...