Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי רנו סניק 2006,

ניגשתי למוסך ברעננה לתיקון נזילה שהובילה לתיקון גדול של טיימינג + משאבה + רצועת טיימינג + רצועת אלטרנטור ועוד, סה"כ שילמתי 3500 אלף ש"ח.

נאמר לי שהאוטו עכשיו תקין ויש אחריות!

לאחר יומיים נתקעתי עם הרכב,גררתי אותו למוסך ונאמר לי שהמותחן כשל ולכן הרצועה זזה ממקומה, מה שגרם להרס הראש מנוע,

בעל המוסך מתנער מאחריות ואומר שהוא לא אחראי למותחן.

הוא יכול לבוא לקראתי ולעשות לי ראש מנוע ואני אשלם על החלקים (סביבות 2000 ש"ח)

קראתי לא מעט פסקי דין והתייעצתי הרבה ואני מבין שהחוק לטובתי,

אשמח לעצה מהמומחים!

תודה רועי.

פורסם

למה הוא לא אחראי למותחן?

אם הוחלף מותחן בחדש בוודאי שהוא אחראי (סביר להניח שיגלגל את העלות ליבואן המותחן)

אם לא הוחלף, אז למה לא הוחלף?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

דווקא החלק החשוב ביותר, המותחן, היו צריכים לבדוק אותו ולהחליף אותו, אם כבר פירקו.

זה החלק שתמיד,או בדרך כלל מחליפים יחד עם הרצועה.

פשלה גדולה שלהם. תעמוד על שלך. נגרם לך נזק ברכב בגללם.

זה מראה על חוסר מקצועיות רצינית.

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם

לעניות דעתי (הלא מקצועית אבל ה"מבינה") הכשל במותחן קשור ישירות להחלפת רצועת התזמון. הוראות היצרן אומרות שבעת החלפת רצועת תזמון יש להחליף מותחן. אם הוא לא החליף זה כשל מקצועי שלו, אם הוא כן החליף - החלק כשל, ואז זו בוודאי אחריותו. אם הוא הציע לך להחליף את המותחן - ואתה סרבת - הבעיה היא שלך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה לכולם, בעל המוסך טוען שמותחן רצועת מנוע נשבר ולא מותחן טיימינג, אבל הוא כן החליף רצועת מנוע , הוא היה צריך לשים לב , זה משנה משהו?

פורסם

יש משהו שלא ברור לי ומכיוון שאני לא מכיר את המנוע של המגאן, קח זאת הערבון מוגבל.

אם ברצועת מנוע הוא מתכוון לרצועת האביזרים - אז קריעה שלה, ברוב הרכבים, לא אמורה לגרום לנזק לראש המנוע.

נחכה למישהו שמכיר יותר טוב את הדגם.

פורסם

השאלה האם המותחן שלה הוא חלק נפרד או חלק אינטגרלי ממערכת אחרת.

אני חושד שנעשתה פה עבודה רשלנית כיוון שהצירוף מקרים מוזר מדי.

פורסם

אז לא דייקת בהודעה שלך.

מה שכשל הוא מותחן רצועת אביזרים שלא הוחלף (לא ברור אם הציעו לך להחליף או לא)

אני לא משוכנע שיש הנחיה להחליף את המותחן ומספיק לבדוק אותו.

יכול להיות שהוא נבדק וכשל אחרי מספר ימים - לא תמיד ניתן לזהות כשל, אלא אם למוסך יש ידע לגבי אורך חיים וכשל אפשרי של מותחן בדגמים מסויימים ואז סביר להניח שהיה ממליץ לך להחליף.

במקרה הזה כפי שאני מבין אותו זה קצת פחות 'שחור/לבן' מכשל מותחן טיימינג...

המוסך בא לקראתך במחיר ובנסיבות שתוארו, אני הייתי מתקן וזהו.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

+1 לסוללה הדרך. אל תהיה צודק, תהיה חכם.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בעל המוסך מתנער מאחריות ואומר שהוא לא אחראי למותחן.

הוא יכול לבוא לקראתי ולעשות לי ראש מנוע ואני אשלם על החלקים (סביבות 2000 ש"ח)

מבחינה משפטית, ברגע שהמוסך אומר שהוא "בא לקראתך", יש בזה סוג של הודאה, לפחות באפשרות, שהכשל כן באשמתו. עובדה, הוא מוכן לקחת חלק בעלות.

זה עומד לזכותך, באם תחליט לתקן בעצמך ולתבוע אותו

אם אתה תסכים לכך שהוא יתקן, אתה למעשה מסכים לפשרה שהוא מציע.

לזכות לאחר מכן בתביעה... לא יודע, אתה צריך עו"ד, אבל אין ספק שהקייס נחלש מאוד.

מבחינת כדאיות התביעה, מכיוון שהכשל לא בחלק שהוחלף, אלא אם תוכיח שגם הוא היה צריך להיות מוחלף, לפי הוראות יצרן, במסגרת הטיפול שעשית... חובת ההוכחה עליך שהמוסך אשם בכשל. מכיוון שאולי בעייתי להוכיח, אולי שופט יילך לכיוון של פשרה, והרי כבר יש כזו על השולחן עכשיו.

מכאן שפשרה בכך שאתה תישא בעלויות החלקים והמוסך בעלות התיקון, נראית לי סבירה. רק תוודא שעלות החלקים סבירה.

וכמובן, חסכת כאב ראש וזמן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

1+ נק'מיצ'י ופלואו.

תתקן אצלו תיקח את החלק הפגום לבדיקה מול נציג איגוד המוסכים במידה ויתאפשר שגם לא הייתה צריך לשלם על החלקים דרוש החזר.

הכי חושב על תחתום על כלום.

רצויי מאוד להישאר ליד הרכב התיקון על מנת לדאוג שתקבל את החלק שהרס לך את המנוע.

• תוכן חדש...