Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקלה נוספת שאבחנתי לאחרונה, לפני התנעה ובעת סיבוב הסוויץ מתקבל רעש של 3-5 קליקים כאלו מאיזור המנוע, כמו רעש של מצבר חלש, ובאותו הזמן יש הבהוב קל בפנסים הקדמיים.

האוטו מניע לאחר מכן.

מה להתחיל לבדוק? בבדיקה של המצבר המתח נראה תקין.

אין צורך בחתימה....

פורסם
באיזה רכב מדובר? מתי לפני הנעה זה קורה? בהעברת סוויץ למצב on?

אאוטלנדר 2008.

קורה ברגע שמעביר את הסוויץ למצב - ON רגע לפני ההתנעה.

הוחלפה סוללה לפני שנה וחצי - סוללה של STARTUP

חייב לציין שההתנעה קצת כבדה.

במוסך המצבר נבדק והראה שתקין.

אין צורך בחתימה....

פורסם

אז נבדק האלטרנטור שהראה שהטעינה והכל תקין, המצבר הוחלף בחדש, אך עדיין נראה כאילו האורות מעמעמים נחלשים ומתחזקים בעת מתן גז.

מה יכולה להיות הבעיה? מה עוד לבדוק?

אין צורך בחתימה....

פורסם

מתח המוצא של האלטרנטור אינו קבוע ותלוי במספר גורמים כאשר אחד מהם הוא סל"ד המנוע. כאשר אתה לוחץ על דוושת התאוצה סל"ד המנוע עולה וגם מתח המוצא עולה ובדרך כלל במצב תקין שינוי במתח הינו סביב 0.3-0.5 וולט נחשב תקין וכתוצאה משינוי המתח גם עוצמת האור משתנה. ברכבים מסויימים הדבר מורגש יותר וברכבים אחרים פחות.

1. תבדוק בסל"ד סרק ללא הפעלת צרכני חשמל נוספים האם עוצמת התאורה משתנה בתלות בסל"ד המנוע בסרק ובלחיצה על דוושת הגז לא במכה אלא בעלייה מתונה של הסל"ד.

2. בדוק את מתח המוצא של האלטרנטור בזמן סל"ד סרק ובזמן העלאת הסל"ד ל-2500-3000 סיבובים לדקה.

** שים לב ! בבדיקה מקצועית יש לבדוק גם את זרם המוצא של האלטרנטור לפי הנחיות ייצרן הרכב ולא להסתפק רק בבדיקת מתח המוצא.

כמה קילומטרים עשה הרכב עם האלטרנטור המקורי ?

איזה כייף לי :)

פורסם
מתח המוצא של האלטרנטור אינו קבוע ותלוי במספר גורמים כאשר אחד מהם הוא סל"ד המנוע. כאשר אתה לוחץ על דוושת התאוצה סל"ד המנוע עולה וגם מתח המוצא עולה ובדרך כלל במצב תקין שינוי במתח הינו סביב 0.3-0.5 וולט נחשב תקין וכתוצאה משינוי המתח גם עוצמת האור משתנה. ברכבים מסויימים הדבר מורגש יותר וברכבים אחרים פחות.

1. תבדוק בסל"ד סרק ללא הפעלת צרכני חשמל נוספים האם עוצמת התאורה משתנה בתלות בסל"ד המנוע בסרק ובלחיצה על דוושת הגז לא במכה אלא בעלייה מתונה של הסל"ד.

2. בדוק את מתח המוצא של האלטרנטור בזמן סל"ד סרק ובזמן העלאת הסל"ד ל-2500-3000 סיבובים לדקה.

** שים לב ! בבדיקה מקצועית יש לבדוק גם את זרם המוצא של האלטרנטור לפי הנחיות ייצרן הרכב ולא להסתפק רק בבדיקת מתח המוצא.

כמה קילומטרים עשה הרכב עם האלטרנטור המקורי ?

היי מרק.

לא ידוע לי על החלפת אלטרנטור ברכב (אני יד 3), הרכב כרגע עומד על 180000 ק"מ.

בנוגע לעלייה מתונה של סל"ד סרק זה משתנה, פעם האורות מתחזקים ופעם לא. העמעום באורות הוא די מינורי (לדוגמה אישתי לא רואה שום הבדל).

עכשיו אני נזכר כשהחלפתי את המצבר היום, ניקיתי קצת קורוזיה שהייתה בכבל הפלוס (לא בקונקטורים עצמם).

האם הקורוזיה יכולה לגרום לבעיה שכזו אם לא תנוקה כמו שצריך?

אין צורך בחתימה....

פורסם
היי מרק.

האם הקורוזיה יכולה לגרום לבעיה שכזו אם לא תנוקה כמו שצריך?

נעלי כבל וקטבי מצבר מלוכלכים או עם שכבת 'קורוזיה' או/גם לא מהודקים היטב עלולים לגרום למפל מתח גבוה. בהחלט רצוי לנקות היטב את נעלי הכבל וגם את קטבי המצבר בעזרת מברשת עשוייה מפליז או עם סקוטש ברייט ולשפוך מעט מים חמים עם סודה לשתיה ולאחר מכן לייבש היטב.

מכיוון שמנורת התראה על תקלה באלטרנטור לא דולקת או מהבהבת והמצבר לא מתרוקן לאחר מספר ימים בשלב זה לא הייתי'נלחץ' 'מבעית' עוצמת התאורה המשתנה קלות.

* ברכבך 'ווסת המתח' אשר אחראי על וויסות מתח המוצא נשלט על-ידי מחשב הרכב (ECU) ולא כמו ברכבים יישנים לכן בדיקתו קצת יותר מורכבת ורצוי לבדוק אותו במוסך שיש ברשותו ציוד מתאים ולא רק מד מתח.

איזה כייף לי :)

פורסם

את הקטבים לא ניקיתי עם מברשת.אך ורק עם מים חמים.

אנסה בהחלט לנקותם שוב עם מברשת למרות שנראו לי די נקיים.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

אין צורך בחתימה....

פורסם
תקלה נוספת שאבחנתי לאחרונה, לפני התנעה ובעת סיבוב הסוויץ מתקבל רעש של 3-5 קליקים כאלו מאיזור המנוע, כמו רעש של מצבר חלש, ובאותו הזמן יש הבהוב קל בפנסים הקדמיים.

האוטו מניע לאחר מכן.

מה להתחיל לבדוק? בבדיקה של המצבר המתח נראה תקין.

מתי מופיעים הקליקים, בזמן נסיון ההתנעה, באותו זמן שאמור לעבוד המתנע?

פורסם

מופיעים רגע לפני התנעה בזמן שאתה מסובב את הסוויץ למצב on.

Sent from my Arse using Tapatalk

אין צורך בחתימה....

פורסם

אז מה את המחפש בעיות עם המצבר? זה יכול להיות רעש פעולה תקין, למשל המצערות ברכב, שמבצעות איפוס או משהו דומה אחר.

בכל מקרה, לא בעיה לבדוק מאיפה הרעש, פשוט שמשיהו ידליק סוויץ ל ON ואתה תאזין בתא המנוע מאיפה זה בא.

תוכל גם לצלם וידאו ולהתייעץ בפורום.

פורסם
אז מה את המחפש בעיות עם המצבר? זה יכול להיות רעש פעולה תקין, למשל המצערות ברכב, שמבצעות איפוס או משהו דומה אחר.

בכל מקרה, לא בעיה לבדוק מאיפה הרעש, פשוט שמשיהו ידליק סוויץ ל ON ואתה תאזין בתא המנוע מאיפה זה בא.

תוכל גם לצלם וידאו ולהתייעץ בפורום.

אז מצרף סירטון...שימו לב לאורות שמהבהבים לפני ההתנעה ורעשי הקליק.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

אין צורך בחתימה....

• תוכן חדש...