Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יוכלו לארח בחדרים שלהם?

אפילו לפני 15 שנה, כשהבנים שלי שיחקו ב-PS1 ואחרי כן ב-PS2, הם עשו זאת בחדריהם. ובאותם ימים מכשירי הטלויזיה היו CRT ויחסית יקרים. בימינו, כאשר טלויזיה "32 (די והותר לחדר ילדים או שינה) גנרית עולה פחות מ-600 ש"ח וממותגת עוד כמה עשרות ש"ח נוספים אין לי ספק שהילדים יהיו מצויידים בהן מהר מאד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 230
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אלא אם אתה חושב שדרושה "פינת משפחה" נוספת על הסלון.

לי זה לא נראה כך - או שכל המשפחה בסלון או שכל אחד לעצמו (או שהם משחקים יחד בחדריהם).

הצד השני של העניין הוא שהוצאת הטלויזיה מהסלון גם יכולה להיות רעיון טוב. בשלב זה, בו יש לך 2 ילדים ושלושה חדרי ילדים, החדר השלישי יכול לשמש למטרה זו. אם אתם מתכננים ילד נוסף צריך לחשוב שוב מה חשוב ומה מיותר. בסופו של דבר יש שטח מוגדר שאותו צריך לחלק.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• אחראי פורום
פורסם

לגבי פינת טלויזיה" - מאמץ מיותר. ממילא מהר מאד יהיו להם מכשירי טלויזה בחדרים - אם תרצה ואם לאו. הדור הנוכחי גדל עם מבחר גאדג'טים אישי גדול - מחשב, טלויזיה וגם טלפון בכתה א'.

מה ז"א אם הוא ירצה או לא? זה בשליטה שלו ושל אשתו. לדעתי, כמה שאפשר למשוך אותם מהחדרים, יותר טוב.

אצלנו יש חדר משחקים פתוח שאמנם נמצא במפלס גבוה יותר אבל צמוד לשטח הציבורי ובו נמצאים גם טלוויזיה ומחשב.

הילדים אמנם זולגים לסלון כדי לראות טלוויזיה ולנו זה לא ממש מפריע, אבל מחשב/PS/XBOX וטלוויזיה אם תפוסה בסלון - רק בחדר משחקים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

הטענה שלי היא שכל חדר ילדים יכול לשמש כחדר משחקים. וכפי שכתבתי לפני 2 הודעות - יש חדר שלישי, שיכול לשמש או כחדר משחקים או כחדר עבודה או לשתי המטרות בזמנים שונים.

פורסם
תחשוב טוב טוב אם אתה רוצה גג רעפים (אלא אם התב"ע מחייבת זאת). מדובר בצרה צרורה מבחינת תחזוקה. שאל את עליית הגג שלי.

אם בכל זאת אתה רוצה גג רעפים נסה ליצור עליית גג - תשמש אותך כפינת עבודה או מחסן או אפילו פינת משחקים לילדים, ואם תתכנן נכון מבחינת גבהים גם תעלה מעט מאוד במיסים, כיון שהחלקים שמתחת גובה תקרה מסויים אינם מחוייבים בארנונה.

איך אגיע לעליית הגג?

איזו עלות תחזוקה? הבנתי שלהיפך... עדיף רעפים

פורסם

רעפים שנשברים, מרזבים ותעלות ניקוז, טיפול בדו"ש - כל אלה הרבה יותר בעייתיים ויקרים על גג רעפים כיון שדרוש ידע מיוחד כדי לטפס עליו. ולא קל למצוא גגן טוב.

גם גג שטוח מצריך תחזוקה, אבל ביצוע טוב מלכתחילה מגדיל מאד את המרווח בין הטיפולים.

אם בכל זאת אתה מתעקש על גג רעפים (וכמובן, בכפוף לתב"ע) כדאי לנצל את השטח מתחתיו. נכון שזה מצריך תכנון גרם מדרגות, אבל השטח שנתפס על ידו מתקזז ויותר מזה על ידי השטח שתרויח בקומה העליונה. לי, למשל, יש בעלית הגג יחידה לאחד הבנים ופינת עבודה, ואצלי שטח כל קומה בערך 50 מ"ר, לא גג של 150 מ"ר כמו אצלך.

פורסם

אבל בסלון מטבח יהיה לי רעפים חשופים ככל הנראה. ובשאר הבית גג שטוח מה שאומר שעליית הגג תהיה קטנה. אם לא אעשה רעפים חשופים בשל עלויות, תהיה עליית גג ענקית אבל אין לי גרם מדרגות. מדרגות לקומה שניה תהיה במקום אחד החדרים של הילדים. החדר האמצעי ליד הממד

פורסם (נערך)

השאלה היא האם תוכל ליצור במקומו יותר מחדר אחד בעלית הגג. ברור לי שכרגע, עם ילדים קטנים, אתה לא רואה אותם מתרחקים ממך - אבל בעוד 5-10 שנים זה ייראה אחרת לגמרי. והרי עד שבית יהיה מוכן יעברו לפחות עוד 3 שנים.

אתה צריך להבין משהו - אני לא מנסה להשפיע עליך לבצע שינוי כה או אחר. מה שאני מנסה להסביר הוא שהחשיבה בבניה צריכה להיות לטווח ארוך מאד, ובמקרה שלך לשלב שבו הילדים יהיו בני עשרה ויותר וירצו להביא הביתה חברים ובהמשך בני\בנות זוג. אם התקציב לא מאפשר זאת כעת עשה מה שהציע לך איתי (הודעה #59) - הכן את התשתיות (רישוי, יסודות, עמודים, צנרת, מקום למדרגות), כך שבעוד 10-15 שנים הוספת קומה תהיה מהלך פשוט. וד"א - תכנן את הקומה השניה לא לחדרים אלא ליחידות עם שירותים ומקלחת. מניסיון (כרגע מתארחות אצלי בנות זוג של שניים מהבנים). אפשרות אחרת היא להעביר את חדר השינה שלכם למעלה - לפני כ-5 שנים הייתי קרוב לרכישת דירה עם מבנה כזה: סלון גבוה, 3 חדרי שינה בקומת הסלון וחדר הורים במעין גלריה (כמובן סגור).

לגבי הסלון עם הגג הגבוה - זה מרשים, אבל, שוב, אם יש איזו בעית תחזוקה צריך סולמות ארוכים עם כל העלויות הנגזרות מכך.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

כמו שאמרתי, יהיה מקום ל50 מטר בערך בגג. אבל זה יהיה על חשבון אחד החדרי שינה(זה שליד הממד).

השאלה מה הן העלויות של פיתוח גג שכזה... נכון להיום אין?

פורסם

50 מ"ר על הגג זה פי 5 מ-10 מ"ר של החדר שתפסיד.

לגבי עלויות - אין לי מושג. אבל בטוח שטווח הארוך פחות מעלות שדרוג הבית בלי הכנת תשתיות.

פורסם

השאלה איזו תשתית להכין?

חלונות ריצוף וכו לא אכין כבר עכשיו בעליית הגג.

אם כבר יהיה לי יותר זול להכין בניה קלה על שטח הגג השטוח... לא?

פורסם

שאל את האדריכל והמהנדס. לדעתי קודם כל הקמת יסודות ותמונות מתאימות,מוכמובן צנרת להתחבר אליה בלי צורך לחצוב בקומה שאתה בונה כעת.

• אחראי פורום
פורסם

רעיון שביצעתי אצלי: כרגע יחידת ההורים היא גדולה מהממוצע, גרם המדרגות מתוכנן באחד הקירות הרחוקים ומסגרת הדלת שמולו היא מגבס.

ביום שנחליט להשמיש למעלה, מסגרת הדלת (יותר כמו קיר קטן) תפורק, יוקם גרם מדרגות והחדר יוקטן לכ-10 מ"ר (לא כולל מקלחת-שירותים).

לחדר המוקטן הזה יעבור הבן הגדול ואנחנו נתפנן ביחידה של 30 מ"ר על הגג, בנפרד מהילדים.

מתחת לגרם המדרגות יש מקום לארון שיבנה במיוחד, ככה שלא יגזל עוד מקום מהחדר.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...