Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מיצובישי לנסר פרימיום 2008 דגם ישן כמו 2007, 1600, כ 50 אלף ק"מ, מטופל במוסך מורשה, לא חסר שמן ברקס ולא נראות נזילות.

ברכב הזה, בחודשיים האחרונים, כבר קרה לי 3 פעמים תופעה מוזרה בבלימה:

בזמן נסיעה בבואי ללחוץ על דבשת המעצורים היא פשוט הייתה תקועה לא ירדה והרכב לא עצר ולא הגיב לזה,

מיד באינסטינקט שחררתי ולחצתי מיד עוד פעם והיה בסדר.

בפעם האחרונה כשזה היה, במהירות 100 קמש בעיקול, כשהתופעה קרתה (התופעה שהדוושה לא נלחצה, שחרור ולחיצה נוספת) היה עוד יותר מוזר כי אז הרכב בלם לא תקין והתחיל להחליק בעיקול, ואפילו ה ABS לא מנע נעילת הגלגלים, מיד שחררתי הרכב התייצב ובניסיון הנוסף הוא בלם תקין, כאילו רק חלק מהמגלגלים עצר וננעל וחלק לא ואז הייתה ההחלקה.

עשיתי מאז ניסיונות בלימה והכל מתפקד טוב כולל ה ABS. דיי מפחיד כשזה מופיעה.

יש רעיונות לפורום המקצועי חוץ מלהיכנס ישר למוסך, אני רוצה להבין קודם ואז אולי אתקן בעצמי או לפחות אדע מה שם צריכים לעשות.

תודה מראש למשיבים.

פורסם

20180225_123628a.jpg20180225_123742a.jpg

צילומים של מערכת ה ABS + משאבת בלם הכח

בטח יש להם שמות מקצועיים יותר

מבחוץ הכל נראה יבש ושלם

פורסם (נערך)

מערכת הבלימה היא מערכת מאוד מאימנה בכללותה , לדעתי יש לבדוק מספר פרמטרים:

1. מתי בוצעה החלפת שמן בלמים לאחרונה? ,האם בכלל?? יש להחליף כל שנתיים.

2. באם בוצעה החלפת שמן בלם האם לפי התקן?

3. באם בוצעה החלפת שמם בלם ניקזו אוויר?

4 לבדוק מגבר בלם, ולראות שהוא לא נדפק, למרות שזה ממש לא סביר שהוא יילך .

דייהנו.

עריכה אחרונה על ידי erez1111
פורסם

יהיה מאוד קשה פה ובטח שגם במוסך לעלות על הבעיה והפיתרון אם התופעה לא תיקרה על חם. כמובן שיכולים לומר לך להחליף גם את כל מערכת הבלמים ואז הבעיה רוב הסיכויים תיפתר גם אם היה מדובר במשהו קטן במערכת. בתור התחלה כמו שהציעו אם לא ידוע מתי הוחלף נוזל הבלמים והוא לא ניראה במייטבו החלף אותו בצורה מסודרת מכל הצנרת בכל 4 הגלגלים. דבר נוסף שהייתי עושה כדי לנסות לשחזר את התופעה היא פשוט להניע, בניוטרל לעמוד במקום ולפמפם ולראות אם הבעיה של התקעות הדוושה מופיעה. ייתכן והבעיה היא בציר הדוושה עצמו. בגדול שוב, אם הבעיה לא תיתפס על חם לא יהיה יותר מידי מה לעשות ועל מה בדיוק להניח את האצבע.

פורסם

ארז ומאור תודה על תשובתכם.

גם אני חשבתי שאם לא אדע בביטחון מה זה אז אתחיל עם החלפת כל שמן הבלמים מהמערכת, זה הכי פשוט מהיר וזול, למרות שנעשה בטיפול של ה 30000 לפני שנתיים וחצי לפי החשבונית (שאני לא בטוח שבאמת החליפו את כולו יכול להיות שרק מהמיכל). גם יכול ויודע לעשות לבד (עם עוד אחד שיפמפם) ולראות אם התופעה נעלמה. אני גם אבדוק בעיניים את ציר הדוושה. האם יכול להיות משהו במחשב הרכב שמשבש את מערכת הבלימה?

אבל חשבתי שאם מישהו אחר גם נתקל בתופעה כזו ויוכל לתאר את המהות הבעיה שאפשר יהיה לשים את האצבע במדוייק וזה מאוד יעזור.

נכון שאם זו לא בעיה שניראת על "חם", לא נהיה בטוחים שנפתרה בהחלפת אלמנט כזה או אחר ובמוסך יכולים להחליף כל פעם שהבעיה חוזרת עוד אלמנט ועוד אחד בסוף חצי אוטו יוחלף ואתרושש.

פורסם

יש דברים שמחרפנים אותי. כבר חודשיים (!!!) אתה נוסע עם מערכת בלימה לא תקינה ואין לך מושג מתי תהיה הפעם הבאה שתהיה בלי ברקסים.

אם הייתי רושם את מה שאני חושב על התנהגותך הבלתי אחראית (בלשון המעטה) כנראה שהייתי צריך להכניס את עצמי למעקב.

או שתפסיק לנסוע עם הרכב או שתעוף למוסך עכשיו. לא יחליפו לך חצי אוטו, מערכת הבלימה ברכבך פשוטה ופרימיטיבית. או שמדובר בבעייה מכנית בדוושה או במשהו שמגביל את תנועתה, צנרת ואקום תקולה, משאבת בלם תקולה, בוסטר בלם תקול או מודול ABS תקול. זהו. מכונאי טוב ידע לאבחן את הבעייה ולא יחליף חצי אוטו.

מפחד מהעלות הכלכלית? סע באוטובוס, זה גם בערך הדבר הכי חכם שאתה יכול לעשות עד שתתקן את הרכב שלך.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמרררררררר , וואלה איזה סיגנון בוטה יש לך.

אם לא בא לך לענות מנומס כייאה להתנהלות בפורומים עדיף שלא תענה ותשמור זאת לעצמך.

כנראה שגם לא נכנסת למוסכים (ואפילו מורשים) שאתה לא מכיר טוב ואישית את הבעלים ולא נתקלת באיך מרמים את לקוחות.

ומקצועית/עניינית לא קידמת שום דבר, עברת על כל מרכיבי מערכת הבלימה: או זה או זה או זה או זה... יפה, כולם יודעים את זה, כך מגיעים ל"חצי אוטו". אם היית קורא בפתיחה שלי בשורה האחרונה אז לא ביקשתי עצה ב"להיכנס למוסך".

פורסם

גם כל עוד הבעיה לא מופיעה מוסך לא יכול לעשות יותר מידי. המוסך יעשה סיבוב וייראה שהכל תקין וזה מה שיגיד לך רוב הסיכויים. תתחיל בהחלפה יסודית ומלאה של נוזל הבלמים לנוזל חדש.

פורסם
יש דברים שמחרפנים אותי. כבר חודשיים (!!!) אתה נוסע עם מערכת בלימה לא תקינה ואין לך מושג מתי תהיה הפעם הבאה שתהיה בלי ברקסים.

אם הייתי רושם את מה שאני חושב על התנהגותך הבלתי אחראית (בלשון המעטה) כנראה שהייתי צריך להכניס את עצמי למעקב.

אכן ההתנהגות של פותח האשכול חסרת אחריות אבל גם מקבל תגובות מחבר פורום שאינו בעל מקצוע והסמכה בטיפול במערכת הבלמים וכותב עיצות לא אחריות.

איזה כייף לי :)

פורסם

מחזק את איתמר מדובר בסיכון שלך ושל הסובבים וכן נכנסתי למוסכים כשלא הכרתי אף אחד במוסך וגם עליי עשו קופה אני אישית חושב שגם אם אתה לא רוצה להיכנס למוסך את השאלה שלך היית צריך לרשום פה לפני חודשיים ולא לפני יומיים בקשר לבעיה שיש לך אישית לא הייתי נוסע ברכב עד שהייתי פותר אותה.

בקשר לבעיה עצמה מתי שזה קרה ניסית להרים בלם יד?(כמובן לא לעשות את זה במהירות גבוהה בכביש עם אנשים)

ואם ובמידה ולא תקשיב להמלצות של איתמר לא לנסוע עם הרכב ותיתקע במקרה חירום תבלום גם עם בלימת מנוע(הורדת הילוכים בזמן נסיעה)

פורסם
אכן ההתנהגות של פותח האשכול חסרת אחריות אבל גם מקבל תגובות מחבר פורום שאינו בעל מקצוע והסמכה בטיפול במערכת הבלמים וכותב עיצות לא אחריות.

איך מוסך או כל בעל מיקצוע יכול לעלות על בעיה שהיא לא מופיעה?

כניראה שלא יהיה מנוס מלהשאיר את הרכב במוסך שייסעו על הרכב עד אשר ייתפסו את הבעיה על חם.

פורסם
איתמרררררררר , וואלה איזה סיגנון בוטה יש לך.

אם לא בא לך לענות מנומס כייאה להתנהלות בפורומים עדיף שלא תענה ותשמור זאת לעצמך.

כנראה שגם לא נכנסת למוסכים (ואפילו מורשים) שאתה לא מכיר טוב ואישית את הבעלים ולא נתקלת באיך מרמים את לקוחות.

ומקצועית/עניינית לא קידמת שום דבר, עברת על כל מרכיבי מערכת הבלימה: או זה או זה או זה או זה... יפה, כולם יודעים את זה, כך מגיעים ל"חצי אוטו". אם היית קורא בפתיחה שלי בשורה האחרונה אז לא ביקשתי עצה ב"להיכנס למוסך".

תגיד אתה אמיתי? נשמע שאין לך מושג ירוק מה לבדוק ובטח שלא לתקן את זה בכוחות עצמך, אז איזה תשובות אתה מצפה לקבל כאן? :roll:

תכניס את האוטו שלך למוסך בהקדם ותן לבעלי המקצוע לשבור את הראש ולהשתמש בנסיונם. יש בפורום הרבה המלצות על בעלי מקצוע הוגנים ואמינים שאפשר לסמוך עליהם.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...