Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכל מומחי הרכב, אני מחפש לקנות רכב חדש, אני בסכ״ה לא משתמש הכי מתקדם אבל אני כן נהנה לנהוג.

נתקלתי במבצע שרץ בימים אלו של רנו קליאו ב 70 אלף ש״ח ומבחינת המראה החיצוני של הרכב והאבזור שאיתו הוא מגיע אני מתרשם לחיוב, אך בכל הנוגע לרמה ולאיכות של הרכב עצמו יש לי לא מעט תהיות ואני מעדיף להתייעץ עם המומחים פה בפורום.

קודם כל איך הרכב בגדול? הוא בין האופציות היותר זולות ומאובזרות בסגמנט הסופר מיני ואני תוהה לעצמי אם זה בגלל שהרכב עצמו בינוני.

- המנוע, רק 0.9, זה נשמע חלש מאוד למרות הטורבו, הרכב סוחב יפה או שהוא מרגיש עגלה? האם הוא מהנה לנהיגה? הגיר הידני מרגיש טוב? איך הוא מתמודד בכבישים בין עירוניים מהירים, קל לצאת לעקיפות או שצריכים לסחוט אותו חזק בשביל להשלים עקיפה? ואיך הוא בעליות ובדרכים מאתגרות יותר? המנוע מחזיק יפה מהירות בין עירונית גבוהה או שמרגיש שמשתנק?

- נוחות נהיגה, האם בסכ״ה הוא מרגיש נוח? מבחינת מושב, מבחינת מרחב לנהג ושדה ראייה וכו׳ צריך לציין שאת רוב הנסיעות אני אבצע לבד.

- אמינות, למרות הצרפתיות שלו, האם הרכב נחשב לאמין בסכ״ה? איזה שהן מחלות ילדות ידועות?

- תמורה לכסף, האם הייתם אומרים שבמחיר הזה עם האבזור שמגיע הרכב כדאי למרות המגרעות שעולות לכם או שעדיף להתמקד ברכב אחר?

אני מודע לזה שאני יכול וצריך לבצע נסיעת מבחן אבל לפני שאני בכלל טורח להכנס לתהליך הזה אני רוצה לשמוע מה החבר׳ה פה חושבים כי אני מחזיק מהאנשים פה הרבה יותר מאשר הסביבה הקרובה שכאילו ״מבינה״ (כמו כל דבר בארץ כולם מבינים בהכל אבל לרוב הם לא מבינים בכלום וניזונים רק מסטיגמות ואנקדוטות) או כתבי רכב קצת פלצניים.

תודה רבה רבה לעונים.

עריכה- שחכתי גם לשאול לגבי שמירת ערך, אני מתכנן להחזיק את הרכב הבא לכמה שנים טובות ובכל זאת, ברור לי שזה לא רכב יפני והערך יפול חזק אבל עד כמה השוק של הדגם הספציפי הזה נחשב לסביר?

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם (נערך)

אז ככה, קניתי אחת משומשת לפני כמה חודשים , (1.2 בלי הטורבו). המושבים נוחים מאוד, הגיר חלק ונוח אחרי שהרכב מתחמם, המתלים קצת קשים(לי לא מפריע יותר מדי) והמנוע אכן קצת חלש אבל לא קרה לי מצב שהורדת הילוך לא פתרה. ה0.9 חזק יותר אז אני מאמין שלא תהיה בעיה. מבחינת הנאה, אל תחפש פה שלדה מתקשרת או משהו כזה, התנהגות חביבה בסה"כ. דבר אחד שכן מפריע לי זה שמעל 80 קמש יש שריקה מהחלונות הקדמיים, נשמע כאילו יש חריץ פתוח, למרות שהחלונות סגורים לגמרי (נראה שזה קורה לא רק אצלי, היה פה שרשור על זה). לגבי אמינות של דגם הטורבו אתן לחכמים ממני לענות. אגב קח בחשבון שעוד מעט יוצא דגם חדש, כנראה זו הסיבה למחיר הנמוך(מחסור במערכות בטיחות מתקדמות וכו)

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי Michaelgir
פורסם

מנוע ה0.9 חזק משמעותית מה 1.2 ללא הטורבו, הביצועים בסדר גמור וגם בעליות אין לו בעיה, אם כי זה לא ה1.2 טורבו אבל לדעתי למשתמש הממוצע המנוע יספק בהחלט.

המושבים נוחים אך לדעתי חסרה תמיכת צד, המתלים מכוילים לצד הקשיח יותר פחות טוב בעיר אבל יתרון בכביש מפותל אם אתה רוצה להנות עם הרכב.

מאחור המושבים בינונים בנוחות שלהם וגם המרווח מאחור בינוני ביחס לקטגוריה.

מבחינת אמינות בהחלט נחשב לאמין וגם מבחינת חשמל לא תבלה במוסכים.

לדעתי ב70 אלף הרכב דיל טוב מאוד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ה"דיל" הזה כבר רץ כמה חודשים טובים,אם לא יותר,אבל סה"כ מדובר בתמורה טובה מאוד (שים לב שהדגם הנ"ל כבר לקראת סוף חייו).

בתמורה מקבלים רכב סופרמיני מאובזר יחסית ועדיין למרות גילו נראה טוב.

אין לי ניסיון עם המנוע המדובר,אבל כן התנסתי ב-1.2 טורבו למשך מספר חודשים.

המושבים נוחים,אם כי לא מאוד אוחזים,הבולמים קשיחים,מה שנותן נוחות נסיעה בינונית (יחד עם רעשי רוח מוגזמים החל מ-80-90 קמ"ש),אבל התנהגות די מהנה.

ברמת המחיר המדוברת אפשר גם לבדוק את הפאביה והאיביזה אשר יהיו ככל הנראה מעודנות יותר ובעלות מנוע חזק יותר,אם כי מבחינת מראה הקליאו עדיין נאה יותר לדעתי.

פורסם

אני קניתי את הרכב במבצע הזה בחודש נובמבר האחרון..

רכב באמת מעולה לצרכים שלי

מאובזר בכל טוב

נראה מעולה

גיר ידני נוח ואמין

נוחות נסיעה,אם כי רעשי הרוח מורגשים במהירות גבוהה אבל לי אישית זה לא נורא. כי אני עם מוסיקה בעוצמה גבוהה..

חסכוני בדלק אבל תלוי באופי הנהיגה שלך

הביצועים מצויינים ביחס להספק והמנוע,לא ברמה של ה1.2 אבל לא חסר לו כוח,הרכב נוסע רק בעליות וירידות באזור ירושלים..

לא חושב שיש סופר מיני מאובזרת ויפה חיצונית עם טורבו במחיר כזה..

Sent from my LG-H870DS using Tapatalk

Using Tapatalk

פורסם (נערך)

תודה לכולם, נשמע טוב מאוד בסכ״ה חוץ מהדיווחים על נוחות נסיעה לא מצטיינת שזה די מבאס, זה משהו שאבדוק בעצמי בנסיעת מבחן כדי לראות עד כמה זה מפריע לי, כנ״ל לגבי הרעשים, אם הנסיעה לא נעימה בכלל אז זה יכול להיות דיל ברייקר.

הזכרתם את זה שמדובר בסוף חייו של הדגם הזה, מתי צפוי להגיע הדגם הבא לארץ? יש לנו מושג מה הוא בדיוק יכלול ומה יהיה התמחור שלו?

אחרת אני עלול לחכות רק כדי לגלות שהוא מגיע עוד שנה וחצי לפחות ועולה גם 85-90 בגרסת הבסיס, שזה אפשרי הרי גם הדגם הנוכחי שנמכר ב 70 עלה בהתחלה 85 לפי מה שהבנתי, אז מה אתם מציעים, יש טעם לחכות?

בעניין הפאביה כמו שנאמר היא יקרה יותר ועירומה מאבזור, אם כבר להוסיף כסף אז אני אבדוק את האיביזה כמו שהוצע פה, אני מוכן לחרוג מהתקציב בשביל רכב ששווה את זה אם ההפרש מוצדק. בכל אופן במחיר הזה שמוצע פה זה נראה שאין רכב חדש בארץ שמציע חבילה טובה יותר, תקנו אותי אם אני טועה.

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
  • תוכן חדש...