Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית סופר מיני חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שואל בלי ציניות אלא מתוך התעניינות,

איזה בעיות היו לבעלי 208 למשל?

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נדמה לי שלמרות שמדובר כאן בדו שיח של חרשים שבו צד אחד מבקש פרטים והצד השני אומר לא צריך, מספיק שאומרים ואין סיכוי רב להגיע למשהו מעבר לזה, יש טעם בהתבוננות בדיון הזה שממחיש מצוין כיצד עובדת סטיגמה ועד כמה היא אפקטיבית. אין עשן בלי אש אומרת הגברת, עבורי זה מספיק, יותר מזה הנה אני ניזונה ממה שמספרים וראו זה מצליח, כל המכוניות שקניתי היו והינן בובה. וחשוב מכל ראוי לזכור שהיא בעצם מייצגת את הרוב, "חכמת ההמונים" כבר אמרנו. כל שלנו נותר הוא להניד ראש בצער ולהתנחם בכך שאפשר לקנות נניח 308 בת שנתיים במחיר של יאריס באותו גיל, מה רע ?

פורסם
כתבתי ששמעתי מבעלי מכוניות וגם חברות השכרה. לא כתבתי ולא המלצתי לא לרכוש צרפתיות אלא כתבתי שכדאי לבדוק את הנתון על בעיות חשמל.

אנשים מביאים פה מידע בעומקים שונים וזויות שונות. יש שמדברים על חווית נהיגה שזה אינדיבידואלי. יש שכותבים מה הם שמעו מאנשים שמכירים בעלי רכבים ויש שמביאים נותנים יצרן וניסיון אישי.

הבאתי לא מעט נתונים בשרשורים פה בפורומים שונים נותנים על מספר רכבים שהתעמקתי בהם לצורך רכישה . רובם היו שילוב והצלבות. ולפי התגובות ראיתי שבמרבית המקרים אנשים מתחברים למה שכתבתי ואף תמכו מהידע שלהם ונסיון אישי שלהם.

נושא של התקנות וסכנות התקנה הוא נושא מאד רגיש בימים אלו ולזרוק משפטים כאלה זה גם דורש הבהרה- מה שאתה כותב. יש חובת התקנת אימובליאיי החל משבעו הבא על מכוניות שחסרים להם מערכות של שמירת מרחק סטייה מנתיב.. אדם כזה שקונה רכב ואתה כותב על התקנות בעייתיות שיכולות ליצור בעיות חשמל ואם יש בעיות זה בטח בגלל התקנות בעייתיות- כדאי לבסס נתונים כאלה או להבהיר במיוחד אם זה משהו שהוא חשוב לך ואתה מבקש מאחרים.

קצת לסתור את עצמך

(נמחקת לי הודעה וכתבתי את זאת אחרי הקודמת)

תקראי בבקשה את הפסקה האחרונה כאן. אחר כך נדבר על ביסוס נתונים.

נדמה לי שלמרות שמדובר כאן בדו שיח של חרשים שבו צד אחד מבקש פרטים והצד השני אומר לא צריך, מספיק שאומרים ואין סיכוי רב להגיע למשהו מעבר לזה, יש טעם בהתבוננות בדיון הזה שממחיש מצוין כיצד עובדת סטיגמה ועד כמה היא אפקטיבית. אין עשן בלי אש אומרת הגברת, עבורי זה מספיק, יותר מזה הנה אני ניזונה ממה שמספרים וראו זה מצליח, כל המכוניות שקניתי היו והינן בובה. וחשוב מכל ראוי לזכור שהיא בעצם מייצגת את הרוב, "חכמת ההמונים" כבר אמרנו. כל שלנו נותר הוא להניד ראש בצער ולהתנחם בכך שאפשר לקנות נניח 308 בת שנתיים במחיר של יאריס באותו גיל, מה רע ?

מסכים לגמרי, זה בדיוק מה שמעצבן אותי. אני בדרך כלל לא מכניס את עצמי לוויכוחים עקרים שכאלה אבל אם אדם מגיע לכאן לקבל ייעוץ כדאי שיקבל ייעוץ מבוסס ומהימן ולא אסופת סטיגמות ושמועות שיגרמו לו לרכוש רכב פחות טוב או כזה שפחות מתאים לדרישות.

פורסם

אני מרגיש שאני צריך להתנצל ששאלתי....

בכל מקרה תודה רבה לכל העונים, בסוף כנראה שאני אגדיל קצת את התקציב שלי ואלך בכלל על הארונה (הכל תלוי בנסיעת מבחן שתהיה ביום שני)

פורסם

אתה לא צריך, אנחנו צריכים להודות לך על תרומתך לאופן המדויק שנחשף כאן באשר לשאלה איך עובד המכניזם הזה. שיהיה בהצלחה, מה שלא תחליט והעיקר להשמר מצרפתיות.

פורסם

מציעה שתענה על נושא בעיית התקנות שקיימת שכתבת שאתה זורק שוב ושוב באוויר אבל לא מביא ביסוסים והסברים.

מכל מה שנכתב פה בשרשור זה הכי מטעה

מי שקורה פה.

לרשום שהנתונים שהבאתי הם שמועות ולא מבוססים זה עיוות ומיס אינפורמציה של אנשים שקןראים ובאים להתייעץ וכנראה שמשרת את הצרכים שלכם מאיזשהי סיבה

פורסם (נערך)

תראה כמה בעיות אתה מעלה פה לגבי מכוניות של פגו בשרשור.."אבל זה לא משליך על הדגם הפגו הזה וזה לא על זה..."

תראה איזה מסר אתה מעביר על התקנות שהם יוצרים בעיות ולא מגבה את זה..

תראה באיזה שפה בוטה חלק מהעונים פה פונים אליי כי העזתי לכתוב ששמעתי מיד ראשונה שיש בעיות חשמל בקבוצת פגו וכדאי לבדוק ולברר.

אני מתחילה לחשוב שיש פה סוכנים מושתלים של סיטרואן ופגו. כי טוחנים לנו את המח על כמה הם מכוניות אלוהיות!

אולי כדאי שמנהל הפורום יקרא מה קורה פה

עריכה אחרונה על ידי medriving
פורסם

כדאי להביא במצוטט את התגובה אליה את מתייחסת, קצת קשה להבין מה את רוצה. לגוף הענין, "שמעתי" ו"אמרו לי" זה ממך, ענין ההתקנות לא ממש ברור, אם את מתייחסת להתקנות מקומיות כמקור לבעיות, אכן כך הוא אבל לא מיוחד לפז'ו. אני לא עובד אצל או עבור לובינסקי וחיפוש קצר לאחור לא זיהה אחר כזה, הגם שהכל יכול להיות, דבר אחד ברור, אף אחד לא העלה את המכוניות שהם מייבאים לדרגה כזו או אחרת של קדושה.

פורסם (נערך)

לא בשביל לשפוך עוד שמן למדורה אבל אפשר לראות שלפני כמה שבועות פתחתי שרשור ייאוש מטויוטה יאריס שקיבלתי כרכב חברה, שבמהלכו פנטזתי על מעבר לרנו קליאו או פיז'ו 208.

ברשימת התלונות שלי ליאריס, בראש היה חוסר היכולת המוחלט למצוא תנוחת ישיבה נוחה, בהמשך זה העיצוב (פנים) והאבזור העני להחריד, ולאחר מכן הגיר הרציף (הסביר) שגרם למנוע לצרוח עליי בכל לחיצה על הדוושה.

המעבר לקליאו בוצע, ואין יום שאינני מברך על המעבר.. ההשוואה בין שני הרכבים לא פחות ממביכה מבחינתי (בכל האספקטים).

לגבי מי יותר אמינה? כנראה שהטויוטה. האם זה מזיז לי ? ממש לא (במיוחד שמדובר ברכב חברה).

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

בתור מי שהתחיל את הדיון בכלל לגבי התלבטות לגבי רכב אני חייב לומר שכל ההערות שלכם חשובות עבורי בתור רוכש רכב ראשון ואני כנראה לא מבין הרבה אבל ממה שקראתי קצת אני חייב להגיד ששוק הרכב הישראלי מתחלק באופן גם ל

אוהבי אירופאיות (ולא כל כך אוהבי יפניות)

אוהבי יפניות (ודי מתעבים את האירופאיות, בייחוד הצרפתיות)

וכל מי שבאמצע

את אוהבי היפניות אפשר להבין, אתה מקבל רכב שיש לו אמינות ידועה ושמירת ערך גבוהה לעומת האירופאיות שיש להם מוניטין מהעבר של לא כל כך אמינות וירידת ערך גדולה מאוד במיוחד אצל הצרפתיות.

את אוהבי האירופאיות אני גם יכול להבין לרב מדובר ברכבים שמקבלים עם אבזור הרבה יותר טוב, מנוע יותר חזק (דבר ששמתי לב אליו בנסיעות מבחן שונות) ונסיעה הרבה יותר איכותית, לעומת היפניות שלא כל כך לרב המנוע הוא לא כל כך חזק והאבזור ואיכות הנסיעה לוקה בחסר (ההבדל הזה ניכר במיוחד בקטגוריה של הסופר מיני לדעתי)

עכשיו בתור אחד שמחפש רכב אני חייב להגיד שהשוק קצת מתערבב לו, יותר ויותר מכוניות יפניות מכניסות מנועי טורבו. (לדוגמא הונדה סיוויק או ניסאן מיקרה החדשה שלא יודע מתי היא תגיע לארץ תהיה עם מנוע ה0.9 טורבו של רנו) ממה שקראתי על בעיות חוזרות של הדגמים האחרונים של האירופאיות אין הרבה תקלות חוזרות כמו פעם (יכול להיות כי הרכבים עדיין חדשים...) וזה נכון גם לגבי חשמל אצל הצרפתיות וגם לגבי הגיר האוטומטי בVAG (שוב ממה שקראתי אני יכול לחלק באופן ברור את כמות תלונות שראיתי אונליין לפני 2012 בערך ואחרי).

עכשיו מתוך כל זה נראה לי שמה שנשאר בולט זה עניין ירידת הערך, שעבורי הוא לא כל כך קריטי כי אני בונה על רכב לפחות לחמש שנים ועד אז כל הרכבים בקטגוריה די מתאזנים. והיחס של היבואן שמשום מה רוב התלונות על היבואנים שקראתי הם על קרסו וצ'מפיון שהם מיבאים אירופאיות...

אחרי כל זה אני עדיין חושב שכן כשאומרים שיש תקלות לרכב מסויים, שהם תקלות שחוזרות הרבה, עבורי בתור רוכש רכבת יהיה יותר מועיל אם תציינו את התקלות הספציפיות ולא איזה משהו ארתילאי (אם יש תקלות חשמל תציינו איזה סוג כי זה יכול להיות מסך מולטימדיה מושבת או מוח גיר שמת וכו' ... ואז אני יכול לחפש באינטרנט את התקלה הספציפית ולראות כמה היא חוזרת על עצמה, ואם היבואן נותן לזה פיתרון הולם)

בכל מקרה תודה רבה לכולם וכמו שאמרתי לפני התחלתי את הדיון לגבי רכבים מסויימים ובסוף אני הולך כנראה על רכב אחר מקטוגריה קצת שונה (הארונה, הכפוף לנסיעת מבחן מחר)

אם יש עוד הערות או המלצות אני אשמח לשמוע

פורסם
מציעה שתענה על נושא בעיית התקנות שקיימת שכתבת שאתה זורק שוב ושוב באוויר אבל לא מביא ביסוסים והסברים.

מכל מה שנכתב פה בשרשור זה הכי מטעה

מי שקורה פה.

לרשום שהנתונים שהבאתי הם שמועות ולא מבוססים זה עיוות ומיס אינפורמציה של אנשים שקןראים ובאים להתייעץ וכנראה שמשרת את הצרכים שלכם מאיזשהי סיבה

איפה בדיוק הביסוסים וההסברים שלך?

אמרת שיש לך , מדוע את לא כותבת אותם?

מדוע להמציא סיפורים שמתאימים יותר לשנות ה 90 ולא ל 2017?

משוכנע שמעולם לא היה לך רכב צרפתי ,וכל מה שאת טוענת הוא אוסף של שמועות שלא מגובות בכלום.

עד לפני מספר שנים היה לי רכב צרפתי , פיג'ו 306 שנת 1996 במשך כמעט 3 שנים.

בעיות חשמל - 0.

רכבים יפנים בעבר ובהווה - 3.

מיצובישי לנסר - הלך הגיר.

מאזדה 3 - נורות נשרפות ללא הרף, בעיות במערכת המקורית , משאבת ABS מתה בפתאומיות ועוד...

לנסר דור חדש - עד כה אמינות מופתית למעט חיישן כלשהו.

בכל אופן , חשוב להבין כי אמינות של רכב אמורה להמדד על כלל המכלולים של הרכב ,וגם אם מה שאת אומרת נכון איכשהו , זה לא מדד לאמינות ואיכות רכב.

יש 1001 מכלולים לרכב , ואמינותם לאורך זמן, ביצועי הרכב ואיכותו באופן הכללי היא מה שמכריעה באם הרכב טוב או לא.

תקלה פה ושם ממש לא מעידה על דגם לא מוצלח , צרפתי או לא.

פורסם (נערך)

אני עכשיו חוזר משעה של נהיגה במאזדה 2 של אבי. כאן בשרשור צרפתי את שאירע עם ה- 208 שלי במהלך השנתיים וחצי מאז שעלתה על הכביש וחשבתי לעצמי שהנה המאזדה של אבי שנרכשה כחדשה רק מספר חודשים מאוחר יותר, אין לה כלום ושום דבר.

והינה, מד הדלק לא מראה את כמות הדלק האמיתית ומחשב הדרך מצביע על יתרת קילומטרים שגויה שניתן לנסוע עם יתרת הדלק.

נהגתי מפתח תקוה לחדרה דרך כביש 4 ובעמידה ברמזורים שמתי לב שהרכב רועד יותר מהרגיל ומבעבר והטורים לא יציבים.

אז הנה, מאזדה 2 מהדור החדש, בת שנתיים וכנראה דורשת אי אלו בדיקות/תיקונים.

אגב נהיגה, זה כנראה אינדיבידואלי, אבל ה- 208 לטעמי משמעותית יותר מהנה לנהיגה, נוחה יותר וסביבת הנהג לתחושתי מרווחת יותר.

ועדיין, לטעמי, זאת הסופר מיני היפנית הטובה שהיתה בעת הרכישה וגם היום

עריכה אחרונה על ידי Ozb

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם
בתור מי שהתחיל את הדיון בכלל לגבי התלבטות לגבי רכב אני חייב לומר שכל ההערות שלכם חשובות עבורי בתור רוכש רכב ראשון ואני כנראה לא מבין הרבה אבל ממה שקראתי קצת אני חייב להגיד ששוק הרכב הישראלי מתחלק באופן גם ל

אוהבי אירופאיות (ולא כל כך אוהבי יפניות)

אוהבי יפניות (ודי מתעבים את האירופאיות, בייחוד הצרפתיות)

וכל מי שבאמצע

את אוהבי היפניות אפשר להבין, אתה מקבל רכב שיש לו אמינות ידועה ושמירת ערך גבוהה לעומת האירופאיות שיש להם מוניטין מהעבר של לא כל כך אמינות וירידת ערך גדולה מאוד במיוחד אצל הצרפתיות.

את אוהבי האירופאיות אני גם יכול להבין לרב מדובר ברכבים שמקבלים עם אבזור הרבה יותר טוב, מנוע יותר חזק (דבר ששמתי לב אליו בנסיעות מבחן שונות) ונסיעה הרבה יותר איכותית, לעומת היפניות שלא כל כך לרב המנוע הוא לא כל כך חזק והאבזור ואיכות הנסיעה לוקה בחסר (ההבדל הזה ניכר במיוחד בקטגוריה של הסופר מיני לדעתי)

עכשיו בתור אחד שמחפש רכב אני חייב להגיד שהשוק קצת מתערבב לו, יותר ויותר מכוניות יפניות מכניסות מנועי טורבו. (לדוגמא הונדה סיוויק או ניסאן מיקרה החדשה שלא יודע מתי היא תגיע לארץ תהיה עם מנוע ה0.9 טורבו של רנו) ממה שקראתי על בעיות חוזרות של הדגמים האחרונים של האירופאיות אין הרבה תקלות חוזרות כמו פעם (יכול להיות כי הרכבים עדיין חדשים...) וזה נכון גם לגבי חשמל אצל הצרפתיות וגם לגבי הגיר האוטומטי בVAG (שוב ממה שקראתי אני יכול לחלק באופן ברור את כמות תלונות שראיתי אונליין לפני 2012 בערך ואחרי).

עכשיו מתוך כל זה נראה לי שמה שנשאר בולט זה עניין ירידת הערך, שעבורי הוא לא כל כך קריטי כי אני בונה על רכב לפחות לחמש שנים ועד אז כל הרכבים בקטגוריה די מתאזנים. והיחס של היבואן שמשום מה רוב התלונות על היבואנים שקראתי הם על קרסו וצ'מפיון שהם מיבאים אירופאיות...

אחרי כל זה אני עדיין חושב שכן כשאומרים שיש תקלות לרכב מסויים, שהם תקלות שחוזרות הרבה, עבורי בתור רוכש רכבת יהיה יותר מועיל אם תציינו את התקלות הספציפיות ולא איזה משהו ארתילאי (אם יש תקלות חשמל תציינו איזה סוג כי זה יכול להיות מסך מולטימדיה מושבת או מוח גיר שמת וכו' ... ואז אני יכול לחפש באינטרנט את התקלה הספציפית ולראות כמה היא חוזרת על עצמה, ואם היבואן נותן לזה פיתרון הולם)

בכל מקרה תודה רבה לכולם וכמו שאמרתי לפני התחלתי את הדיון לגבי רכבים מסויימים ובסוף אני הולך כנראה על רכב אחר מקטוגריה קצת שונה (הארונה, הכפוף לנסיעת מבחן מחר)

אם יש עוד הערות או המלצות אני אשמח לשמוע

רק הערונת ברשותך, נקודת המוצא שלך זהה לזו של החברה הנכבדה לה הגבתי, זו מכוחה מכוניות יפניות אמינות יותר הוא ענין שבעובדה שאין מסתבר בכלל צורך להוכיחה. פה מתחילה וכנראה לא תסתיים המחלוקת. אובדן הערך הנמוך יחסית הוא פועל יוצא בלתי נמנע של אותה "עובדה".

• תוכן חדש...