Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית סופר מיני חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקרת שיוט זה השמירת מרחק מקדימה? יש לה את המערכות האלה אחרת היה צריך להתקין חובה אימובילאיי מינואר 18.

יש זיהוי תמרורורים בוויז.. מי באמת צריך את זה??

אני ירדתי מהיאריס אז אני לא מנסה להגן או משהו. רק לדייק מידע

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בקרת שיוט זו מערכת שנועדה לשמור את הרכב במהירות מסוימת בשיוט בכבישים מהירים, ומאפשר לנהג להוריד את הרגל מדוושת הגז.

התראה לשמירת מרחק בסה"כ מתריעה כאשר מתקרבים לרכב מלפנים מהר מדיי ויש סכנת התנגשות.

פורסם
איזה בעיות יש בפיגו?

היאריס אכן אמינה אבל מבחינת נוחות נסיעה היא בינונית, המנוע לא חזק ביחס למנוע הטורבו ובמאמץ הוא מרעיש עקב גיר רציף.

לי המושבים הפריעו בנסיעה ארוכה.

המושבים של פיגו,סיטרואן, סיאט משמעותי נוחים יותר אם כי נוחות זה עניו אישי.

לגבי הכי מאובזרת מבחינה בטיחותית גם זה לא נכון, אין לה בקרת שיוט אדפטיבית או זיהוי תמרורים או התראה על שטח מת.

Sent from my iPhone using Tapatalk

השאלה בפתיחה מיותרת, מרבית אלו ש"שמעו" על בעיות החשמל בפז'ו נוהגים ביאריס או משהו דומה מהמזרח כי "שמעו" שזה אוטו נהדר, בלי בעיות חסכוני ונוח ושומר על מחיר ( נתון שכנראה נכון בהתחשב בחוש השמיעה המפותח ). לממצאים אובייקטיביים אין מקום במה שידוע כ"חכמת ההמונים".

פורסם
השאלה בפתיחה מיותרת, מרבית אלו ש"שמעו" על בעיות החשמל בפז'ו נוהגים ביאריס או משהו דומה מהמזרח כי "שמעו" שזה אוטו נהדר, בלי בעיות חסכוני ונוח ושומר על מחיר ( נתון שכנראה נכון בהתחשב בחוש השמיעה המפותח ). לממצאים אובייקטיביים אין מקום במה שידוע כ"חכמת ההמונים".

נאמר לי מחברת השכרה שלקוחות מתלוננים על בעיות חשמל בפגו ולא רק הם. לאנשים חוויות תחזוקה יקרות עם רכבי סיטרואן אז כדאי להקשיב. לא ברור לגבי הדור החדש עדיין אבל אי אפשר להתעלם ממציאות רבת שנים וממה שאנשים בעלי מכוניות אומרים עליהם עם כל הכבוד.

קשה לפעמים להודות במציאות. אבל יש נתונים. היה לי סוויפט 10 שנים לא הייתה שום בעיית חשמל .

יש רכבים שיש ויש שיש פחות ככה זה כנראה כל רכב והעניין שלו

יש שצורכים יותר דלק יש שפחות

יש שיש בעיות ברפידות ויש שפחות

אלו החיים

שכל אחד יקבל את ההחלטות שלו.

פורסם

כלומר מה שסיפרו לך זה לא על ה 208 או c3 נכון?

חבר מחזיר 208, אבא שלי קליאו, אני קליאו והמחירים די דומים לרכב יפני בטיפולים למשל.

ידעת שבפיגו ובסיטרואן c3 יש גיר יפני למשל?

המציאות משתנה, לא צריך להתעלם מהעבר אבל צריך לבדוק את הווה ולא להסתמך על העבר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
כלומר מה שסיפרו לך זה לא על ה 208 או c3 נכון?

חבר מחזיר 208, אבא שלי קליאו, אני קליאו והמחירים די דומים לרכב יפני בטיפולים למשל.

ידעת שבפיגו ובסיטרואן c3 יש גיר יפני למשל?

המציאות משתנה, לא צריך להתעלם מהעבר אבל צריך לבדוק את הווה ולא להסתמך על העבר.

מסכימה איתך שצריך להיות קשובים לשינויים.. רק שמי שקונה רכב עכשיו שחשובה לו אמינות ורוצה אותו לטווח ארוך עם הוצאות נמוכות אז זה מרגיש עוד מוקדם מדי לעבור למשהו אחר מיפניות שיש לו הסטוריה בעייתית מאד ושוק שמירת ערך לא משהו בלשון המעטה. אולי עוד שנתיים השוק ישתנה בעקבות אמינות שתשתנה.. מי יודע. אני כבר אהיה עם רכב חדש. לאוטו הבא שלי שלפי ההסטוריה שלי זה יהיה עוד 9 שנים לערך אעשה שוב בדיקה מעמיקה

רק שנהיה בריאים כי הכביש הפך להיות גן חיות יחסית ללפני עשור

פורסם

השוק די משתנה, למשל הקליאו אם איני טועה במקום השני במכירות הסופר מיני או שלישי וזה רכב צרפתי.

מעניין, יש פה כמה חברי פורום עם 208, חבר מחזיק כזאת כבר כמעט 3 שנים עם 60+ אלף ק״מ ללא תקלות.

גם לקליאו לא שמעתי על בעיות חשמל והיא משווקת פה כבר כמה שנים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
נאמר לי מחברת השכרה שלקוחות מתלוננים על בעיות חשמל בפגו ולא רק הם. לאנשים חוויות תחזוקה יקרות עם רכבי סיטרואן אז כדאי להקשיב. לא ברור לגבי הדור החדש עדיין אבל אי אפשר להתעלם ממציאות רבת שנים וממה שאנשים בעלי מכוניות אומרים עליהם עם כל הכבוד.

קשה לפעמים להודות במציאות. אבל יש נתונים. היה לי סוויפט 10 שנים לא הייתה שום בעיית חשמל .

אלו החיים

לשאלתך בעיות חשמל-סיפרו על פגו 208

בואי תגבי את מה שאת אומרת בנתונים. מה זה "בעיות חשמל"? למי היו (שאת מכירה ממקור ראשון, לא "שמעתי ש...") בעיות חשמל"? זה רק בפיג'ו? בכל הצרפתיות? גם ברנו שמבוססות על מכלולים של ניסאן? גם בגיר היפני של PSA? ולמה חוויות תחזוקה יקרות יש רק בסיטרואן, אם פיג'ו היא בעצם הבעלים של סיטרואן ומכנית מדובר הרבה פעמים במכלולים זהים לגמרי?

אין לך שום מושג ושום מידע קונקרטי. את סתם נהנית לכתוב על בעיות חשמל, לא לגמרי ברור לי למה.

סתם שתדעי, ל-psa היה מנוע מאוד בעייתי שהורכב בדי הרבה רכבים מבערך תחילת העשור ועד 2014-15. אבל אף אחת מהתקלות הרלוונטיות (טיימינג, טורבו, מכסה שסתומים, משאבת דלק) היא לא "בעיית חשמל". גם הגיר הרובוטי שמותקן בהרבה רכבי רנו מצריך מדי פעם תחזוקה יקרה (כמו הרבה גירים רובוטיים אחרים), וגם זה לא "בעיות חשמל".

ואנקדוטה לסיום (סיפור אמיתי לגמרי): שכן שלי, בחור חביב שממזמן חצה 70, רוכש בעקביות סוזוקי קטנות, ומטפל בהן הכי טוב שאפשר. לפני כשנה הסוויפט החדשה שלו (בת שנה-שנתיים לכל היותר) פשוט נשרפה, ליטרלי, תוך כדי נסיעה. למזלו זה היה בנסיעה איטית באזור עירוני אז הוא הספיק לברוח לפני שהרכב עלה לגמרי באש, עם כוויות מינימליות. וזה כנראה נובע מקצר חשמלי. אז מה המסקנה המתבקשת? שעדיף לתקן "בעיות חשמל" ברכב צרפתי במוסך מאשר להישרף בסוזוקי? בגלל בעיות חשמל?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

אלו החיים

ואני עם פיגו 307 כבר 15 שנה ולא הייתה מעולם בעיית חשמל או בעיה רצינית אחרת..

כנ"ל לגבי ה308,508,2008,406 שיש לנו ולאחי.

בחברת ההשכרה יש להם אינטרס למכור דגמים מסויימים.

עריכה אחרונה על ידי Ron.P
פורסם

אלו החיים

הגישה שלך, זו מכוחה העבר הנקי שלך של הסוויפט שלך היא אינדיקציה למה שיהיה בעתיד, מובנת, מובנת גם ההסתמכות שלך על מה שמספרים לך בחברת ההשכרה או במוסך, כל מי שאינו מצוי בתחום ומרביתנו כך, ניזון ממה שאלו הנחזים כמבינים מספרים לו, הקשר בין כל אלו לביו ממצאים אובייקטיביים רציניים פשוט אינו בנמצא.

לענין זה ברשותך שני סיפורים קטנים : בפז'ו 208 החלפת נורה שרופה בפנס ראשי אינה פחות מסיוט, החשמלאי שהחליף באוטו של בתי אמר באותה הזדמנות שחשמלאים לא אוהבים להתעסק עם האוטו בגלל הדברים האלו, אבל מדובר לנסיונו ברכב מצוין ואמין באופן יוצא דופן, זה אחד. השני היא הבורה 2001 שיש אצלי למטה בחניה כבר יותר מ 17 שנה עם כ 210K ק"מ ( אני יד ראשונה ) שלדעתי ולידיעתי מעטות הסוויפטים, אפילו הקורולות שיוכלו להתחרות ברקורד האמינות שלה, נו אז מה. האוטו שאני מחפש הוא לרוב מיצוי של תכונותיו ויכולותיו, רקורד אמינות של דגם ספציפי, ודאי אוטו ספציפי, אינו רלבנטי עבורי ( למעט בעיות מאפיינות וידועות ), השאלה של ירידת הערך כמובן חשובה, אבל נדמה לי שלמעט דגמים ספורים, אף מכונית אינה חסינה מקושי במכירה ובנובע מאובדן ערך, בלי קשר לשאלה היכן נהגתה והיכן היא מיוצרת.

הגישה הזו לפיה אוטו צרפתי זה חשמל דפוק ואוטו יפני זה שעון שוייצרי, היא פשטנית, מכלילה, גרוע מאלו, פשוט לא מבוססת. מה שמצער הוא שמכוניות נהדרות כמו קקטוס כדוגמה מייצגת, בקושי נמכרות בשל כך ואנשים הולכים ובדעה צלולה משלמים את אותו סכום, אולי גם יותר על שעממון כמו היאריס שהבאת כדוגמה כאיזה מופת למכונית כמעט מושלמת.

פורסם (נערך)
הגישה שלך, זו מכוחה העבר הנקי שלך של הסוויפט שלך היא אינדיקציה למה שיהיה בעתיד, מובנת, מובנת גם ההסתמכות שלך על מה שמספרים לך בחברת ההשכרה או במוסך, כל מי שאינו מצוי בתחום ומרביתנו כך, ניזון ממה שאלו הנחזים כמבינים מספרים לו, הקשר בין כל אלו לביו ממצאים אובייקטיביים רציניים פשוט אינו בנמצא.

לענין זה ברשותך שני סיפורים קטנים : בפז'ו 208 החלפת נורה שרופה בפנס ראשי אינה פחות מסיוט, החשמלאי שהחליף באוטו של בתי אמר באותה הזדמנות שחשמלאים לא אוהבים להתעסק עם האוטו בגלל הדברים האלו, אבל מדובר לנסיונו ברכב מצוין ואמין באופן יוצא דופן, זה אחד. השני היא הבורה 2001 שיש אצלי למטה בחניה כבר יותר מ 17 שנה עם כ 210K ק"מ ( אני יד ראשונה ) שלדעתי ולידיעתי מעטות הסוויפטים, אפילו הקורולות שיוכלו להתחרות ברקורד האמינות שלה, נו אז מה. האוטו שאני מחפש הוא לרוב מיצוי של תכונותיו ויכולותיו, רקורד אמינות של דגם ספציפי, ודאי אוטו ספציפי, אינו רלבנטי עבורי ( למעט בעיות מאפיינות וידועות ), השאלה של ירידת הערך כמובן חשובה, אבל נדמה לי שלמעט דגמים ספורים, אף מכונית אינה חסינה מקושי במכירה ובנובע מאובדן ערך, בלי קשר לשאלה היכן נהגתה והיכן היא מיוצרת.

הגישה הזו לפיה אוטו צרפתי זה חשמל דפוק ואוטו יפני זה שעון שוייצרי, היא פשטנית, מכלילה, גרוע מאלו, פשוט לא מבוססת. מה שמצער הוא שמכוניות נהדרות כמו קקטוס כדוגמה מייצגת, בקושי נמכרות בשל כך ואנשים הולכים ובדעה צלולה משלמים את אותו סכום, אולי גם יותר על שעממון כמו היאריס שהבאת כדוגמה כאיזה מופת למכונית כמעט מושלמת.

גם אם מכונאי ממוצע לא יודע לטפל במכוניות מאתגרות מבחינת אלקטרוניקה והרכבה זה גם חסרון גדול כי בסופו של יום רובינו לא יודעים לעשות טיפולים למכוניות שלנו. אז כן. זה נתון משמעותי מה שאתה כותב

כדאי להקשיב לכל כך הרבה אנשים שחוזרים על אותה בעיה ברכב ולא לטמון את הראש בחול. טיפ לכל רכב באשר הוא. לכל רכב יש יתרונות וחסרונות.

יאריס הוא בדיוק מה שכתבתי- בקטגוריה שלו ובמחיר הזה-רכב אמין. עם אבזור בטיחות ..לא הכי נח לישיבה. חסכוני יחסית.

לא שמעתי אחד שאמר אחרת. עדיין בחרתי לא לרכוש אותו.

לגבי ירידת ערך- אם מדובר על עשרת אלפי שקלים הפרש אז וואלה \זה המון כסף. שוב כל אחד והכנסתו הוא. יש כאלה שזה לא יזיז להם.

ושוב אני חוזרת, העבר לא משליך דווקא על העתיד. אם יהיו לאנשים חוויות טובות ורכבים טובים ואמינים שיכנסו אז שווה להיות קשובים. בדיוק כפי שהייתי מאד בתוך סוזוקי עם רכב קודם כזה שהחזיק המון שנים ועכשיו בחרתי לשקול כל מיני אופציות לא להנעל אוטומטית עליו ובסופו של דבר לרכוש רכב אחר כי הצרכים שלי השתנו גם במחיר של רכישת רכב עם ירידת ערך גדולה יותר מהסוויפט

עריכה אחרונה על ידי medriving
פורסם
גם אם מכונאי ממוצע לא יודע לטפל במכוניות מאתגרות מבחינת אלקטרוניקה והרכבה זה גם חסרון גדול כי בסופו של יום רובינו לא יודעים לעשות טיפולים למכוניות שלנו. אז כן. זה נתון משמעותי מה שאתה כותב

אף אחד לא דיבר על טיפולים עצמאיים, אבל גם לא נראה לי שמישהו טוען שמוסך מורשה יבואן לא יכול לטפל ברכב חדש בצורה סבירה לגמרי. זה שיש מוסכים מוצלחים יותר זה כבר עניין אחר לגמרי.

כדאי להקשיב לכל כך הרבה אנשים שחוזרים על אותה בעיה ברכב ולא לטמון את הראש בחול. טיפ לכל רכב באשר הוא. לכל רכב יש יתרונות וחסרונות.

שוב, בואי תנסה קצת לדבר על עובדות. איזו בעיה? אני אישית מכיר מישהו שהלך לו מחשב ב-208 די חדשה. אבל זו לא בעיה נפוצה. ואני גם מכיר מישהו שכמעט נשרף למוות בסוויפט חדשה, אבל גם זו לא בעיה נפוצה. מצד שני, אני לא מכיר בעיית חשמל ידועה ב-208. אם את מכירה, למה את לא משתפת? כי הרבה יותר קל להסתתר מאחורי סיסמאות?

זה כמובן לא אומר שלא היו בעיות (אפילו משמעותיות) בדגמים אחרים, אבל בעיות מנוע ב-508 (למשל) לא משליכות על בעיות חשמל ב-208.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

יאריס הוא בדיוק מה שכתבתי- בקטגוריה שלו ובמחיר הזה-רכב אמין. עם אבזור בטיחות ..לא הכי נח לישיבה. חסכוני יחסית.

לא שמעתי אחד שאמר אחרת. עדיין בחרתי לא לרכוש אותו.

לגבי ירידת ערך- אם מדובר על עשרת אלפי שקלים הפרש אז וואלה \זה המון כסף. שוב כל אחד והכנסתו הוא. יש כאלה שזה לא יזיז להם.

ושוב אני חוזרת, העבר לא משליך דווקא על העתיד. אם יהיו לאנשים חוויות טובות ורכבים טובים ואמינים שיכנסו אז שווה להיות קשובים. בדיוק כפי שהייתי מאד בתוך סוזוקי עם רכב קודם כזה שהחזיק המון שנים ועכשיו בחרתי לשקול כל מיני אופציות לא להנעל אוטומטית עליו ובסופו של דבר לרכוש רכב אחר כי הצרכים שלי השתנו גם במחיר של רכישת רכב עם ירידת ערך גדולה יותר מהסוויפט

אנחנו כנראה מדברים בשתי שפות שונות. אצלך אמינות גבוהה של יאריס הוא ענין שבעובדה, בדיוק כמו אמינות עלובה של פז'ו והכל בגלל ש"ככה שמעת", לא ממצא אובייקטיבי כלשהוא, אפילו לא נסיון אישי, סתם כי ככה אומרים, ועדיין את טוענת שמי שטומן את הראש בחול הוא מי שסבור כמוני. שיהיה.

פורסם

רצונו של אדם - כבודו. אני כבר הפסקתי להתווכח.

במובן מסויים אני יכול להבין את אנשי היאריס והקורולה. יש הרבה אנשים שרק מחפשים רכב סביר להתגלגל ממקום למקום, ופעם בשלוש שנים לשים אותו בטרייד-אין ולקחת חדש. לכאורה אלה דרישות סותרות, אבל אני רואה מסביבי שאצל הרבה אנשים הן דרות בכפיפה אחת.

היאריס, בזכות שמירת הערך שלה בשוק שלנו, פותחת "חור תולעת" ומאפשרת לבצע את התרגיל הנ"ל במינימום הפסד כספי לאורך השנים. אז נוסעים ברכב חדש, מטפלים רק טיפולים שוטפים, לא רואים מכון טסטים מבפנים, ואחרי שלוש שנים מגלגלים הלאה. נכון שזאת אנומליה, אבל לגיטימי לנצל אותה.

חזיר דיזל

• תוכן חדש...