Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה בכותרת. שרשור המשך למשהו שפתחתי פה לפני מספר שבועות. נזילה מהשכן מעלי שגורמת לעובש וקילופי צבע. השכן הביא בעל מקצוע שאיתר את הנזילה . הבניין במסגרת חוק הבדק (7 שנים על נזקי צנרת) והקבלן לא מגיע לתקן את הליקויים.

מבחינת החוק, אם אני שולח לו מכתב רשום , לו ולעורך הדין שלו, שאם תוך שבועיים הם לא מגיעים לתקן את הנזילה ולאטום שם ובנוסף תיקוני טיח וצבע אצלי בדירה , אני רואה את עצמי חופשי להביא בעלי מקצוע באופן פרטי ולתבוע אותו אחר כך בתביעות קטנות, האם החוק לטובתי או שהשופט יכול לגלגל אותי מהמדרגות ולומר שאני לא רשאי לפעול על דעת עצמי.

יהיה לי תיעוד של המכתב הרשום ובנוסף העתקי תכתובות בווטסאפ מול מנהל הפרוייקט שמוכיחים שכבר כמה שנים הבעיה קיימת והם לא מגיעים לטפל.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

החוק דורש ממך לתת זמן סביר לקבלן לתיקון

מהו זמן סביר ? החוק לא מציין

אם התיקון דחוף והקבלן לא מגיע תוך זמן סביר , אתה רשאי לתקן ולדרוש את הכספים מהקבלן.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

נראה לי ששנתיים זה יותר מסביר. עזרת לי. תודה רבה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

תיקון נזילה יכול לעלות ממון רב. הסרת הריצוף בבית השכן, תיקון הנזילה, החזרת הריצוף (יש ריצוף תואם להחלפה במידת הצורך?), לאחר זמן מה וייבוש התקרה אצלך צביעה ובטח יש עוד תהליכים בדרך.

אינני מבין למה אתה כותב שהעלות עליך, נכון שהאינטרס הוא שלך אך השכן מלמעלה הוא זה שצריך לדאוג להכל, אתה יכול לבוא לקראתו אבל לא ייתכן שהוא אומר לך שלא מעניין אותו כלום וזורק אותך על הקבלן.

פורסם

האחריות היא על בעל מקור הדליפה. אם זו צנרת של השכן האחריות עליו. אם צנרת משותפת של הבניין על כל בעלי הדירות, לפי חלקם ברכוש המשותף. השכן צריך להבין שאם לא משתף פעולה הוא חשוף לתביעה שיכולה להגיע למאות אלפי ש"ח, בהתאם לנזק שנגרם מהדליפה. אבל עם שכנים בעייתיים לפעמים צריך להגיע לבית המשפט על מנת לעתים לאפשר את התיקון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מחזק.

אתם מפנים אצבע מאשימה לקבלן, אבל בפועל - אותך זה לא אמור לעניין. הבעיה היא של השכן מעלייך שגורר רגליים בנושא.

אני בטוח שאם הדירה שלך הייתה נוזלת לשלו ולא ההפך - הוא לא היה כל כך רגוע בעניין.

אתה חייב לדבר עם השכן ולהסביר לו את המצב - שהוא יהיה הנתבע כאן והוא יכול לצרף את הקבלן כצד.

בסופו של יום זה לא מעניין אותך מי ואיך מתקן לו את הנזילה - אבל צריכים לתקן לו.

פורסם

דווקא השכן משתף פעולה. מי שגורר רגליים זה הקבלן שלא מגיע. אז מה שנשאר לשכן עכשיו זה להחליט אם הוא מתקן לבד ותובע את הקבלן או מחכה לו ובינתיים לא מתקלח ביחידת הורים שלו , שם מקור הנזילה. בדקנו יחד , וביום שסגרו את הברז הפסיק לטפטף אצלנו.

תודה רבה לכולם.

פורסם

שהשכן יפעיל את ביטוח הדירה שלו. הביטוח כבר ידאג לתבוע את הקבלן, אבל זה לא מעניינו (מעבר להשתתפות עצמית, אותה הוא יוכל לתבוע בתביעות קטנות).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מניסיון רב שנים ובעיקר מול קבלן גדול, יותר משתלם להם לא להגיע בכלל לתקן אצל אף אחד ואז עד שאחד מקומץ תובע אותם הם מפסידים במשפט וגם עדיין לא מגיעים.

ואחרי כל זה עדיין משתלם להם גם אם צריך לשלם הרבה כסף כפי שנקבע בפסק הדין מאשר לתקן לכל אחד את הבעיות במסגרת אחריות/בדק

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ!

דירה בת 3 של ההורים מלאה ברטיבויות מהדירה למעלה,

הקבלן כל הזמן מורח, "מחר יגיע בנאדם לטפל", הבנאדם מגיע אחרי יומיים מסתכל והולך לדרכו בטענה שיבוא עוד מישהו מחרתיים וכו.

השכן מלמעלה משתף פעולה ואף לוחץ על הקבלן לא פחות.

לדוגמא, בחדר מקלחת של יחידת ההורים תיקנו את התקרה כבר 3 פעמים, כעת יש שוב נזילה שממש מטפטפת מים עליהם כשעומדים מתחתיה ( בדיוק מעל הכיור) ככה שאי אפשר אפילו להשתמש בכיור כראוי.

מה הדרך היעילה והמהירה ביותר לטפל בבעיה?

אני בספק שהפתרון יגיע מאנשי מקצוע של הקבלן, מנסיון עבר הוא הרים את הריצוף במרפסת 3 פעמים כדאי ליצור שיפוע תקין.

תודה לעוזרים.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

לפני שמקפיצים קוראים את התגובה האחרונה.

מתקנים במסגרת הביטוח אם ישנה או באופן פרטי ותובעים את הקבלן

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

המצב עוד יותר בעייתי כי הדירה נמכרה ועוד מעט נכנס דייר חדש(לא ידוע אם הרוכש בכלל מודע לנזילה שלנו).

למה שהשכן החדש מלמעלה יפעיל ביטוח בשביל נזילה תחתיו?

הוא לא פטור מעצם זה שמאפשר לקבלן לשבור לו את הרצפה כבר כמה פעמים?

אשמח לשמוע איך התקדם פותח השרשור.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אם הנזק נגרם מהדירה מלמעלה, בעל הדירה אחראי לתקן את הנזק, אם הוא יפעיל את אחריות הקבלן את הביטוח שלו או ישלם מכיסו זאת החלטה שלו, בכל מקרה האחריות עליו.

אם הדירה נרכשה על ידי מישהו אחר, אזי הוא בעל הדירה והוא אחראי לנזקים שנגרמים בעקבות ליקוים בדירה שלו, אם הוא ירגיש שהמוכר הונה אותו שיתבע אותו.

• תוכן חדש...