Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי שמח לקבל המלצתך לגבי שני הדגמים (גיר אוטומטי).

אני אמור לנסוע לא מעט והכוונה היא למכור את הרכב בעוד כשנתיים.

בהנתן ששני הרכבים בעלי אותה יד ואותו קילומטרז, האם לדעתכם מוצדק פער של 10k שהסוויפט יקרה יותר?

האם היא חסכונית באופן משמעותי מהמאזדה? מי מהן עדיפה מבחינה בטיחותית? האם הסוויפט תתן לי את השקט מבחינת אמינות שהורגלתי אליו ממאזדה?

תודה

פורסם

נתחיל מהסוף - סוויפט אמינה מאוד, לא פחות מאשר מאזדה 2.

צריכת דלק של סוויפט בסביבות 1:14 ק"מ לליטר. של מאזדה פחות טובה, בסביבות 1:12 ( משולב ממוצע ). סוזוקי פחות חזקה בגלל שהמנוע יותר קטן, אבל מהנה לנהיגה לא פחות מאשר מאזדה. מקדימה סוויפט מרגישה יותר מרווחת ופחות ספרטנית מבחינת עיצוב פנים, אבל גם האינטריור של סוזוקי אפור קודר.

בקשר להפרש במחיר - לדעתי הוא גדול מדי ללא הצדקה אמיתית. ההפרש בצריכת הדלק יקזז את ההפרש במחיר רק אחרי 4-5 שנים ( אם נוסעים הרבה).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה רבה.

אני כמובן לא מצפה שתוך 3 שנים ההפרש בצריכת הדלק יקזז את ההפרש במחיר, אבל אני מניח שאם אסע בסביבות 20k קמ מדי שנה אז תוך 3 שנים אוציא על דלק בסביבות 4k פחות בסוויפט (האם אני טועה בהערכה?)

האם בדגמים האלה יש רצועת טיימינג או שרשרת? מי ביניהן נחשבת לבטיחותית יותר? האם העובדה שהמאזדה 2 אקטיב נפוצה בליסינג תפגע גם בסחירות של הדינמיק? באופן כללי מי סחירה יותר?

פורסם

עובדה שאת המזדה אפשר עכשיו לקנות ב 10 אלפים שקלים פחות ( יתרון מבחינתך ) - כבר מצביע איזה רכב יותר סחיר.

סוויפט גם דגם חדש לגמרי, שרק התחיל להמכר ב 2011 - מוסיף לסחירות.

רמת הבטיחות דומה ( אני משווה למאזדה 2 דינמיק ) , שני הרכבים קיבלו 5 כוכבים במבחן הריסוק .

לסוויפט יש רמת גימור glx - i ( בתוספת של בקרת שיוט, בקרת אקלים והנעה ללא מפתח ).

4 אלפים ₪ זה בערך החיסכון של 3 שנים בדלק, אם תרכוש סוזוקי.

אני בטוח שיש מציאות בשוק של שני רכבים - איזה פנסיונר/ית , יד ראשונה ועם קילומטראז' מצחיק. רק צריך לראות שהרכב עבר טיפול פעם בשנה, גם אם בקושי נסע.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בסופו של דבר אחריי שנתיים, לטעמי לפחות, ירידת הערך של הסוויפט תהיה קטנה יותר ויהיה קל יותר למכור אותה.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

HU: clarion 786Amp1: jbl 1004 Amp2: sundown audio sae1000d comp': polk audio 5251 db SUB:polk audio sr 12dvc

פורסם

אם קונים עכשיו את שני הרכבים בהפרש של 10 אלפים₪, לא בטוח שאחרי שנתיים ההפרש ביניהם יגדל או יישמר. לדעתי, הוא יקטן.

פורסם

נכון, אבל אני מניח שההפרש יעמוד על לפחות 4k (האם זו הערכה סבירה לדעתך?) לטובת הסוויפט ויחד עם החסכון של 3-4k בדלק, ההפרש הסופי יוביל לכך שהסוויפט תהיה יקרה בערך ב-2.5k יותר מהמאזדה.

אם היה מדובר בשני רכבים שווים הייתי הולך על היקר יותר בודאות, העניין הוא שיש לי ניסיון חאוד חיובי (מבחינת אמינות) עם המאזדות ואין לי ניסיון עם הסוזוקי ולכן לא ברור אם זה כדאי.

באופן כללי גם הייתי שמח לקבל דעות מאנשים שיחא להם לחוות את הסוויפט מהשנתונים 11׳-16׳ לאורך זמן.

פורסם (נערך)

אם יש לך אפשרות לשלם עכשיו אקסטרה 10 אלפים, אז יש לך אפשרויות בחירה רבות יותר. ראיתי שבדקת סוזוקי אחת כבר. רק לא רשמת כמה קילומטרים הרכב עבר וכמה ידיים החליף. יש שם השקעה בתושבות מנוע וגיר + נזילות ( לא ברור עד כמה רציניות ). גם פנסים ראשיים - לא עסק זול.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם

הרכב עבר בערך 87,000 קילומטר והוא יד שניה (שתיהן פרטיות), שנתון 2012.

הנזילות הן ״מאוד קטנות ומצומצמות״ לפי הבוחן.

את האורות בחנתי בלילה ולא זיהיתי שום בעיה, יכול להיות שזה בגלל חוסר המקצועיות שלי אבל בחיים לא הייתי מעלה בדעתי שיש איתן בעיה.

העניין הוא שאני מניח שבכל רכב שאמצא יהיו בעיות, אבל האם הבדיקה שדיברתי עליה נראית לך סבירה באופן יחסי?

פורסם

אין בבדיקה הזאת שום דבר שפוסל את הרכב. גם הנתונים שלו בסדר. החלפת כנף מחוברת עם ברגים - לא רציני.

מהבדיקות האלה קשה לדעת את חומרת המצב. למשל נזילות, פנסים ( אולי קצת דהויים ואפשר לחדש אותם, אולי במצב של רק להחליף ). תושבות מנוע וגיר - לא ברור עד כמה המצב דורש השקעה, אותו הדבר לגבי בולמי זעזועיים. אם מחברים את הכל ביחד - יש כאן כמה אלפי שקלים טובים להשקיע ברכב. ואולי רוב הליקויים לא דחוף לתקן. בטח קיבלת הסבר יותר מפורט מהבוחן, ורק מוסך מקצועי יכול לתת הערכת מצב והצעת מחיר. בכל מקרה, יש כאן על מה להתמקח מול המוכר.

ועוד דבר - האם יש למוכר קבלות מהטיפולים בכל השנים הקודמות?

שלא החסירו / איחרו בטיפולים, גם הקילומטראז' נרשם בכל אחד מהטיפולים.

בכלל, אהבת את הרכב? ישבת בו? נהגת בו? כי התלבטת בין סוויפט למאזדה 2.

• תוכן חדש...