Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנגנון start/stop בסיטרואן C4 פיקאסו 2015

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בנובמבר 2015 רכשתי סיטרואן C4 פיקאסו עם המנגנון הנדון. אחרי מספר חודשים המנגנון הזה החל לזייף ולעיתים קרובות לא כיבה את המנוע בעצירה. במוסך החליפו לי מצבר כחלק מהאחריות והסבירו לי שזה תלוי בעוצמת המצבר. אחרי מספר חודשים - שוב המנגנון מזייף. אני עובד מחוץ לעיר ואי אפשר להאשים את המצבר שלי שאינו נטען כשכל נסיעה לעבודה בבוקר ובחזרה הביתה היא כ - 15 דקות נסיעה רצופה במהירות גבוהה.

המצבר הוחלף שוב אבל בתקופה האחרונה (שוב, מספר חודשים אחרי החלפת המצבר), המנגנון שוב מזייף.

דרך אגב, הרבה פעמים אני רואה שההתראה על הפעלת המנגנון בלוח המחוונים מהבהבת כנדרש, אבל בכ"ז הרכב לא נכבה בעצירה.

אני חייב לציין כי למרות צריכת הדלק המצויינת של הרכב הזה, מכיוון שאני מנהל מעקב אחרי הצריכה, כמובן שהיעדר פעילות המגנון הזה גורם לצריכת הדלק להיות פחות טובה מאשר עם פעולת המנגנון.

בקיצור, האם זו "מחלה" של הרכב הזה או שכך העניינים עובדים - כאשר המצבר כבר אינו חדש ואינו בשיא תפוקתו, או אם לא נטען מספיק - המנגנון פשוט מזייף?

פורסם (נערך)

המנגנון לא נחוץ לך. החסכון בדלק אפסי. אחוזים בודדים. אותי המנגנון מעצבן. אתה הגעת למצב הרצוי.

איזה מצבר שמו לך ? מזגן בשיא הכח ?

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

יכול להיות שרבע שעה של נסיעה לא מספיקות להטעין לגמרי את המצבר.

יש ברכב התקנות מקומיות?

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

יש התקנה כפולה של איתוראן. אבל כאמור, עם ההתקנה הכפולה ולאחר החלפת מצבר המנגנון עובד תקין מספר חודשים, גם אם מספר ימים אני נוסע רק בעיר, כולל מזגן (מכוון בד"כ על 19 מעלות, אוורור מינימלי, כשהמינימום במצב LO הוא כמדומני בערך 14 מעלות).

פורסם

המצב אצלך לא תקין.

אצלי סי4 שנת 2012 עם stop&start וב10 חודש האחרונים נסיעות עירוניות בלבד והמערכת עובדת ללא בעיות.

הייתה לי את הבעיה שאתה מתאר אבל זה כי שמו מצבר שלא מתאים למערכת ולאחר החלפה למצבר של ווארטה שמתאימה למערכת אין תלונות מהמערכת אבל בגלל שהיא מעצבנת אני מכבה אותה כל תחילת נסיעה.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פורסם

מה בדיוק ההגדרה שלך למזייף? יצא לי לנסע כנוסע בפג'ו מקבילה והמנגנון לא תמיד מדומם את המנוע. במצבים מסויימים כגון זחילה בפקק או זחילה פלוס עלייה. לא עליתי על תבנית ברורה, אבל נדמה לי שהרעיון שדווקא בפקק הוא לא ידומם כל עצירה לחצי שנייה.

שאלה שניה: אפשר לבטל את הדבר הזה לחלוטין? כלומר ללכת למוסך או לבד ושינתקו את הח$% המעצבן הזה?

פורסם
מה בדיוק ההגדרה שלך למזייף? יצא לי לנסע כנוסע בפג'ו מקבילה והמנגנון לא תמיד מדומם את המנוע. במצבים מסויימים כגון זחילה בפקק או זחילה פלוס עלייה. לא עליתי על תבנית ברורה, אבל נדמה לי שהרעיון שדווקא בפקק הוא לא ידומם כל עצירה לחצי שנייה.

שאלה שניה: אפשר לבטל את הדבר הזה לחלוטין? כלומר ללכת למוסך או לבד ושינתקו את הח$% המעצבן הזה?

מכיוון שרוב הנסיעות שלי לא בעיר, אני מעדיף שהמנגנון יעבוד כל הזמן. אם הוא מעצבן, כמו בזחילה בפקק, אני כמובן מנתק אותו. "מזייף" הכוונה לא נכנס לפעולה, למרות שנורת ECO מהבהבת בלוח מחוונים. "מזייף" הכוונה שכרגע, אם נסעתי נסיעה ארוכה, אז המנגנון יפעל בעצירה. אבל אם אחנה את הרכב לכמה שעות ואסע שוב, המנגנון שוב לא יעבוד. בטיפול הבא של הרכב, בחודש הבא, אני בהחלט מתכוון לדרוש החלפת מצבר שוב כדי שהמנגנון יעבוד. שיובן, כשמוחלף מצבר, המנגנון הזה עובד ללא כל בעיה גם אם אני נוסע מספר ימים נסיעות קצרות בלבד בתוך העיר.

אז השאלה היא אם זה 100% עניין של מצבר (שמכוסה אצלי באחריות ל - 4 שנים), או בעיה באחד הרכיבים האלקטרוניים ברכב, האחראי לתפקוד תקין של המנגנון הזה?

פורסם

אחרי שפרסמתי את הפוסט, כל יום הרכב נוהג אחרת. פעם המנגנון פועל עוד בבוקר כשאני יוצא מהחניון בבית ולאורך כל הנסיעה, בדרך חזרה לא פועל, למחרת לא פועל בבוקר ופתאום בנסיעה הביתה פועל כשהגעתי קרוב לבית - בקיצור, לא כך צריך לעבוד מנגנון תקין של

stop&start.

פורסם

האם החזרה היא בשעות הצהריים? אם הטמפרטורה גבוהה בחוץ המערכת מנטרלת את עצמה באופן אוטומטי ולא ניתן להדליק אותה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

כפי שכתבתי - נניח אתמול המערכת לא עבדה. האוטו נח בלילה, אני מניע בבוקר ויוצא מהחניון - עובד. זה לא שהמצבר הוטען בלילה מהאוויר (אם הרעיון שבבסיס ההפעלה של הרכיב הזה זה מצבר).

נוסע לעבודה בראשל"צ - 20 דקות נסיעה בכביש מהיר, מגיע לחניון של העבודה ועוצר - הרכיב לא פועל...

פורסם

בחניון קריר - בחוץ חם, בעונה הזאת יותר מ30 מעלות חום, כשאתה מגיע לראשון אתה כנראה חונה בחוץ ובגלל הטמפרטורה בחוץ המערכת מנטרלת את עצמה אוטומטית.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...