Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקראת הבלייד ראנר החדש שעומד לצאת רציתי לראות את הסרט המקורי כדי להגיע מוכן.

אבל יש לו מלא גרסאות. יש את ה final cut, director cut, us version, international version ועוד כל מיני.

מה כדאי לראות?

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני ראיתי את ה-final cut בזמנו (קניתי את הדיוידי לפני איזה עשור והוא הפסיק לעבוד עם השנים :( ).

לדעתי וממה שאני זוכר, ההבדלים בעיקר עוזרים או לא עוזרים להבין את הרעיון \ פואנטה של היצירה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

תקרא את הספר ("האם אנדרואידים חולמים על כבשים חשמליות").

ד"א, ידוע מתי הולכים להקרין אותו ואיפה?

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

Directors Cut זו הגירסא שבה רידלי שפך את כל ה״בקשות״ שלו כמו שהסרט תוכנן להיות ולדעתי הגירסא הכי ״נכונה״.

בניגוד לStar wars - איפה שהשינויים היו ... In poor taste - פה היו הרבה שינויים (דיבוב , סצינות) משמעותיות לטובת הגירסא האחרונה.

https://en.wikipedia.org/wiki/Versions_of_Blade_Runner#The_Final_Cut_.282007.29

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

ראיתי בסוף את ה finale cut.

לדעתי זה סרט שעשוי רע. הוא מייגע בסגנון תיאטרלי עם דיאלוגים לא טבעיים, וזוויות צילום מוזרות. כמו הסרטים של פעם שמתמקדים במשך הרבה זמן על משהו או מישהו אחד עם מוזיקה דרמטית ואז מגיע משפט רב משמעות שנאמר בצורה לא טבעית. גם הסגנון משחק לדעתי מאוד מיושן עם קפיאה במקום ותנועות חדות והחזקה של העיניים פתוחות בלי למצמץ בצורה קצת פריקית.

אבל היה צריך לעבור את זה בשביל לראות את סרט ההמשך.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם (נערך)
ראיתי בסוף את ה finale cut.

לדעתי זה סרט שעשוי רע. הוא מייגע בסגנון תיאטרלי עם דיאלוגים לא טבעיים, וזוויות צילום מוזרות. כמו הסרטים של פעם שמתמקדים במשך הרבה זמן על משהו או מישהו אחד עם מוזיקה דרמטית ואז מגיע משפט רב משמעות שנאמר בצורה לא טבעית. גם הסגנון משחק לדעתי מאוד מיושן עם קפיאה במקום ותנועות חדות והחזקה של העיניים פתוחות בלי למצמץ בצורה קצת פריקית.

אבל היה צריך לעבור את זה בשביל לראות את סרט ההמשך.

האווירה, התפאורה, האפקטים והפסקול היו top notch לתקופתם. אל תשכח שהסרט יצא ב-1982 ובאותה תקופה הסרט היה פורץ דרך כמעט בכל פרמטר. מה שכן הדיאולוגים והסגנון של הסרט הם בהחלט לא לטעמם של קהל ה-mainstream וזו הסיבה שהסרט נכשל בקופות. חלק מהמבקרים טוענים שהסרט נכשל כי הוא הקדים את זמנו. היום יש לסרט מעמד של סרט פולחן עם קהל מעריצים ענק.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

זה היה הסטנדרט לסרטי מדע בדיוני אז. דברים כמו מקס הזועם (שהעלילה שלו התרחשה בעתיד מהסיבה שלמפיקים לא היה כסף לשכור מספיק ניצבים) או מלחמת כוכבים, היו יוצאי דופן.

זה כמו שתיקח אוטו משנות ה80 ותתלונן למה יש לו עיצוב מלבני וקרבורטור.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אישית, אני לא מת על בליידראנר. הסרט נראה ועשוי מצוין, אבל האסתטיקה החזותית שלו לא לטעמי.

יש גם תמיד בעיה עם סרטים שחוזים את העתיד הלא-מאוד-רחוק כעתידני בצורה לא מציאותית: 2019 בבלייד ראנר, או 2001 באודיסאה בחלל.

ומעבר לכך, אני מתעב סרטים שיש להם ״מסר״ ממוקד. הסרטים האהובים עלי בוחנים תמה (theme) אנושית בסיסית, לא בצורה אינטלקטואלית אלא בצורה רגשית-ויסצראלית.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

Director's cut.

הסרט לא מיועד לבדר כל אחד. עם הפצתו הראשונית הוא זכה להכנסות חלשות וביקורות פושרות.

מאז, הסרט בהחלט זכה למעמד כסרט פולחן לחובבי המד"ב והקולנוע בכלל.

את השפעותיו הויזואליות והקוליות (לא רק פסקול אלא גם אפקטים קוליים) אנחנו מוצאים בקולנוע ובעולם העיצוב לסוגיו עד היום.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם (נערך)

אפרופו השפעות ויזואליות, אני היחיד ששם לב שחלק מסצינות המחשוב ברחפות של בלייד ראנר נלקחו מ Alien הראשון?

עריכה - גוגל הקדים אותי

xQ_alien-bladerunner.png.pagespeed.ic.qhgizRpXur.jpg

יש עוד תמונת מסך של ניתוק הנגרר מהנוסטרומו שגם מופיעה בסרט, באותה הסצינה.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ

• תוכן חדש...