Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, התקנתי מערכת שמע ברכב ורציתי לחבר אותה לחשמל הרכב כמו שצריך (אחרי הפיוז המתאים, וחיבור נכון של כבלי הACC וBATTERY).

פתחתי את תיבת הפיוזים והסוויץ' וגיליתי בלאגן שלם של חיווט, איזולירבנדים ישנים שנפלו, חוטים חשופים, חוטים שלא מחוברים לשום דבר..

החלטתי לעשות קצת סדר, ולהבין תוך כדי בדיוק מאיפה לקחת חשמל למערכת. ניתקתי וחיברתי חוטים כדי לעשות סדר (אחד אחד כדי לא להתבלבל ולא לשכוח). אני ממש בטוח שלא שכחתי וחיברתי הכל כמו שהיה -אבל מי יודע..

בכל מקרה, עכשיו הרכב לא מניע, אין רעש של סטרטר. איתרתי בסוויץ את יציאת המתח של ההתנעה ויש מתח. מדדתי עם מולטימטר ואין נפילת מתח כשאני מנסה להתניע.

בדקתי פיוזים, ניסיתי להתניע עם כבלים - כלום.

כל מה שהצלחתי לראות זה זה שיש שני חוטים אדומים שיוצאים מהסוייץ' (ביציאה של ההתנעה). אחד אצלי דק יוצא לצמה לתוך המנוע, והשני עבה יותר מתחבר לקופסה השחורה של המערכת אזעקה. המערכת אזעקה מחוברת אצלי אבל אף פעם לא עבדה ולא השתמשתי בה. יש לי את השלט ואת האימובילייזר ניסיון להשתמש בהם לא נתן שום תוצאה.

אני ממש אובד עצות, האם יכול להיות שאיפסתי את המערכת אזעקה? מה עוד יכול להיות ואיך אני בודק? יש לי כלים.

אני די לחוץ כי אני צריך את הרכב ליום שלישי, אז אם יש פה בעל מקצוע מאזור ירושלים שמוכן לבוא לעזור לי אני ממש אשמח (אני מוכן לשלם על העבודה כמובן).

תודה רבה!!

פורסם

עוד מידע, יש שני קופסאות שחורות שאני רואה ששייכות למערכת אזעקה. רשום עליהם:

- gemel GM 39

- serpi star MK99

פורסם

כשהתעסקת עם החיווט המצבר היה מנותק ?

כשאתה פותח סוויץ' נדלקות נורות ביקורת על לוח המחוונים ?

אמנם ניסית להניע עם כבלים, אבל יש סיכוי שהמצבר נפרק והתרוקן לגמרי ?

לא חשמלטור, רק מנסה לצמצם אפשרויות.

פורסם

כן, ניתקתי את המצבר לפני שהתעסקתי.

נורות הביקורת נדלקות.

מדדתי מתח מהמצבר בזמן שאני מנסה להתניע, המתח נשאר 12 וולט ואין נפילת מתח בניסיון ההטענה. עד כמה שידוע לי זה מחזק את זה שזה לא המצבר.

בכל מקרה, אני יכול אולי לנסות היום שוב עם כבלים לזמן ארוך יותר. רק כדי לשלול בוודאות

פורסם

כן, על פניו הכל עובד למעו הסטרטר. לא הצלחתי לאתר את כניסת המתח של הסטרטר לפני.

בדחיפה לא ניסיתי כי אין לי פה ירידה.

עכשיו סיימתי לעבוד, אני אנסה למצוא שוב את המתח של הסטרטר ואעדכן

פורסם

אוקי, עם קצת עזרה מהספר רכב מצאתי את מיקום הסטרטר. לסטרטר מחוברים שני חוטים, אחד עבה שמגיע מהמצבר ואחד אדום דק. זה מתאים לתרשים בספר רכב שהריליי של הסטרטר נמצא בסטרטר עצמו.

חיברתי מולטימטר בין המינוס של המצבר ובין כל אחד מהחוטים (בנפרד כמובן). התוצאה, כפי שצפוי החוט העבה מקבל מתח כל הזמן. החוט הדק לא מקבל מתח גם בניסיון התנעה.

פורסם

בוקר טוב!

אשרי תודה על העזרה עד כה.

אשמח לעזרה בנסיון אחרון לפתור את הבעיה בעצמי לפני שאני מזמין חשמלאי רכב.

חשבתי להעביר חוט מהסוויץ לסטרטר וככה לאמת שהבעיה היא לא בסטרטר או במצבר אלא בחיווט. האם זה עלול לעשות נזק?

האם יש דרך לבדוק אם הבעיה היא אכן האימובילייזר? לא הצלחתי למצוא תרשימים של מה שמותקן אצלי

פורסם

עדכון: הבעיה נפתרה!! הבעיה הייתה האימובילייזר שכנראה התאפס (אף פעם לא הייתי צריך להשתמש בו לפני

ניתקתי מצבר ופתחתי שוב את החיווט באיזור תיבת הפיוזים והסתכלתי לאן הולכים החוטים של המוח של האימובילייזר. שללתי אפשרויות עד שהגעתי לחוט שמתחבר לחוט אדום ונכנס באחת הצמות למנוע. עם מולטימטר בדקתי שאכן זה החוט שמגיע לסטרטר. ניתקתי אותו מהאימובילייזר וחיברתי אותו ישירות לסוויץ'. האוטו מתניע כמו גדול. וואלה אם בלי ניסיון ותרשימים הצלחתי לעשות את זה לא נראה לי זה שווה כלום נגד פריצות.

את האימובילייזר אנתק לגמרי ואקח איתי הביתה לבדיקה יסודית במעבדה :)

אושרי תודה על העזרה, השאלה שלך אם מגיע מתח לסטרטר דחפה אותי בכיוון הנכון.

יום נעים!!

פורסם

היי,

שמח שמצאת את הפתרון,

ההתקנות המקומיות האלה מועדות לפורענות. ואכן גנב מנוסה יעקוף אותן בשניות.

להבא, אם תתקל במצב דומה, לשם הבדיקה בלבד, אין בעיה לתת פיקוד ישיר מהמצבר להדק הפיקוד של הסטרטר - זה שמחובר אליו החוט הדק.

יום טוב גם לך

פורסם

איזה כיף לשמוע , מוריד בפניך את הכובע על הנחישות העיקשת עד לפתרון התקלה !

בלי קשר, לא היה נגרם נזק לסטרטר אם היית מזין אותו ממקור אחר (אני לא יודע איך זה במכוניות חדישות וממוחשבות).

• תוכן חדש...