Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

HILL&TOE בסיאט לאון ידנית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב חברייה,

אני עושה את התהליך בלי לחיצה משותפת(קצת ברקס,קלאץ',מוריד הילוך,מקפיץ טורים ומחבר קלאץ' ואז ברקס שוב) אבל את הHILL&TOE אני לא מצליח לעשות, הגובהה בין ברקס למצערת ענק,אפילו עם נעל עבודה רחבה(נעל אליגנט/נעל ספורט כנ"ל) אני לא מצליח לעשות את זה.

יש לכם איזה הצעות?

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

איזה שנה הרכב?

כשאתה עושה גז ביניים, אתה מצליח לדייק מכל הילוך ומכל סל״ד? אם לא, כדאי קודם כל להמשיך לתרגל גז ביניים ורק אז להמשיך לעקב בצד אגודל.

לגבי המרחק/גובה בין דוושת הברקס לגז, יצא לי לנהוג ברכבים שהמרחק בניהם לא אידאלי מה שדורש טיפה יותר מאמץ, אבל עדיין לא נתקלתי ברכב שזה בלתי אפשרי בו אחרי תרגול ושימוש בטכניקה נכונה.

יצא לך לראות סרטונים שבהם מדגימים איך זה נראה?

מוזמן להציץ בלינק ששיתפתי, עדכן אם הפעולה של רגל ימין זהה לשלך או שאתה מזהה משהו שונה.

טכניקת Heel&Toe מתוך אימון בסימולטור:

https://www.facebook.com/DriveLogic.Israel/videos/1069529199818672/

עריכה אחרונה על ידי AvielT
פורסם

מדובר בלאון FR 2017 ידנית חדשה מהיבואן.

ראיתי מלא סירטונים ביוטוב,גם ישבתי בחניה וניסיתי(כן אנשים לא הבינו מה אני עושה ברכב שעה ורב עם עצמי),גם בלחיצה לא חלשה על הברקס הגובהה דיי גדול וקיים סירבול רציני להגיע לגז לתת פימפום להקפיץ את הטורים לפני הורדת הילוך.

לגבי התאמת סלד אחרי מספר ימים של תרגול בנסיעה יומיומית(לעבודה וכאלה) אני קולע ב80-85% בהתאמה(גם בדילוג על הילוך).

פורסם

ב-156 שהייתה לי בזמנו הגובה גם הפריע. אחרי כמה שנים נהגתי באחת של חבר ומצאתי סידור עם עקב על הרצפה, שעזר לפתור את העניין. לא מושלם, אבל עבד.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

נסיתי נראה לי כל קומבינציה אפשרית, הברקס גבוהה מאוד גם בלחיצה אגרסיבית עליו, יותר מיזה אני אגיע כבר לנעילת של גלגלים.

הדרך היחידה שמצאתי זה לחלק את זה וזה הרבה יותר איטי, כפי שזה נראה לפי המצב הנוכחי זה לסובב את הרגל איכשהו ב90 מעלות ולהחזיק אותה באויר(לא נוח בטירוף ואין כמעט שליטה על עוצמת ברקס, כלומר אגרסיבי ממש).

הינה אפילו בפורום סיאט בחול מתלוננים על זה :\

זה גם עולה בהרבה מהביקורות על לאון MK3, שבתיבה הידנית הברקס לא סלחני במיוחד ומקשה מאוד על הביצוע התהליך

עריכה אחרונה על ידי iliahrom
פורסם

נהגתי בלאון החדשה לא מעט, נכון, הסידור דוושות לא אידאלי, אבל עם טכניקה נכונה, קצת עקשנות והרבה תרגול הכל אפשרי.

אם אתה משוטט באיזור נס הרים/בר בהר/הרי ירושלים, שלח הודעה וקפוץ לקפה, אשמח לעזור.

פורסם

^^תודה אביאל,לצערי אני מהצפון, לא יוצא לי הרבה לנדוד לכיוון מרכז ודרומה.

דווקא חשבתי להרשם לקורס כשמזג האויר יהפוך למעט נעים יותר(עם החום הזה איאפשר, מתיש).

פורסם (נערך)

בשמחה, קח בחשבון שרשימת ההמתנה לימי שישי הגיעה לא מזמן עד לסוף נובמבר :@

אם בכל זאת יוצא לך לעבור באיזור, אתה יותר ממוזמן.

פורסם (נערך)

אם זה כל כך מסובך, אולי עדיף פשוט לוותר על העסק, להתחיל להאט מעט מוקדם יותר,להשלים את ההאטה בקו ישר ולצלוח את הסיבוב במהירות קבועה או האצה קלה? מבחינת קצב - ההבדל זניח.

ל-99% מן המשפחתיות אין שום בעיה לסבסב לתוך הפניה במהירות של נהיגת כביש, וזה לא שיש לנו מתחרים שיכולים לצלול לנו בפנימי אם לא נעשה בלימה נגררת.

דווקא אם מאזנים את הרכב עם הגז צריך פחות היגוי, ובאופן כללי זו טכניקה שיותר קל לייצר בה עקביות.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

למה לוותר? העסק מסובך ל-99 אחוז מהנהגים, גם אם הדוושות ממוקמות טוב. הטכניקה הזאת דורשת הרבה תרגול ועקשנות, ולפעמים לוקח אפילו כמה חודשים כדי להגיע לרמה טובה, אבל זה חלק מהכיף של ללמוד נהיגה מקצועית. מעבר לכך, בהנעה אחורית זה קריטי מאוד בנהיגה ספורטיבית.

לא מבין את המשפט האחרון, אם מאזנים את הרכב עם הגז צריך פחות היגוי? הגז מאזן, זה נכון. אבל דווקא משקל על הצמיגים הקדמיים ישפר את יכולת ההיגוי של הרכב, ולא גז.

פורסם (נערך)

העברת משקל גורמת לרכב לסבסב יותר לכיוון הפניה. היא לא מייצרת יותר כוח פניה. להיפך.

הסיבות לשימוש בבלימה נגררת הן כמו שרשמתי: לסייע למכונית שמתקשה לסבסב, לדחות את נקודת הבלימה בישורת, ולמנוע עקיפה בפנימי במסלול. אין קשר להעברת המשקל.

פורסם

קשה לעזור בהתכתבות, בטח מבלי לראות את סידור הדוושות בלאון.

אבל הטיפ הטוב ביותר שאני יכול לתת:

הדבר הכי חשוב בעקב-אגודל הוא איך אתה מזיז את ברך ימין.

פורסם (נערך)

חן, אתה מסכים איתי שכאשר משקל הרכב על הצמיגים הקדמיים, צריך פחות היגוי כדי לגרום לרכב לפנות? לא צריך לסבך הכל 8)

פורסם (נערך)

מה לעשות, זה כן מסובך.

משקל על הקדמיים גורם לכך שתצטרך פחות הגה כדי להציב את האף בכיוון הרצוי. אבל תצטרך מעט יותר הגה כדי אשכרה לגרום למכונית לנסוע לשם, כי אתה מבזבז חלק מהפוטנציאל של המכונית על האטה במקום פניה.

בכל אופן, זה לא שייך לעניין, כי התועלת של בלימה נגררת לא קשורה לעובדה שעובר משקל, ולראיה - כדי לייצר מכונית ביצועיסטית (שלא לדבר על מכונית מירוץ) היצרן עושה כל מה שהוא יכול כדי להקטין את העברת המשקל בכל הכיוונים, כי העברת משקל בהגדרה פוגעת בביצועי הרכב.

היעד העיקרי של בלימה נגררת הוא לדחות את הבלימה בישורת, וגם זה פחות בשביל שיפור קצב הנהיגה כשלעצמו ויותר כדי למנוע עקיפות בפנימי. היא לא נועדה "לשפר את ההיגוי."

זו גם הסיבה שבלימה נגררת נכונה היא כזו שבה הבלימה דועכת במקביל לסיבוב ההגה. כך שאתה אמנם עם המשקל קדימה, אבל אתה מעביר אותו חזרה אחורה בהדרגה תוך כדי שינוי הכיוון, לא משאיר אותו מלפנים.

GW360H360

• תוכן חדש...