Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי.

אני לא מצליח למצוא איזה שמן גיר צריך למיצובישי אאוטלנדר 2013 (CVT) .

בטיפול הבא אני צריך להחליף והמחיר שמבקשים במוסך חברה נראה לי מופקע.

תודה!

יואב

פורסם

בעקרון כל נוזל גיר רציף העונה לתקן CVT J4 של מיצובישי מתאים.

אני משתמש ב castrol transmax cvt שעושה את העבודה היטב ועולה חצי מהמקורי.

הנ״ל מתאימים (אתה צריך כ 4 ליטר להחלפה חלקית)

http://www.justmotor.co.il/product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-castrol-transmax-cvt--1l

http://www.justmotor.co.il/product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98-%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%98%D7%99-eurol-atf-1100-1

http://www.justmotor.co.il/product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-mitsubishi-cvt-fluid-eco-j4--4l

פורסם

החלפת שמן כזה נעשית פעם ב 100,000 ק"מ או כמה שנים טובות.

ממליץ לא לחסוך ולהשתמש אך ורק בשמן המומלץ ע"י היצרן (אתה לא חייב לטפל בחברה ואפשר להשיג את השמן בחנויות שונות לחלקי חילוף) ולהימנע חלילה מתקלה יקרה.

מכוני הגירים בארצנו לא הכי מתעסקים עם הגירים הללו ואתה ממש לא רוצה לדעת מה קורה במקרה של תקלה בגיר הזה (רמז: מגיע לחברה ומקבל הפתעה לא נעימה בת 5 ספרות).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
החלפת שמן כזה נעשית פעם ב 100,000 ק"מ או כמה שנים טובות.

ממליץ לא לחסוך ולהשתמש אך ורק בשמן המומלץ ע"י היצרן (אתה לא חייב לטפל בחברה ואפשר להשיג את השמן בחנויות שונות לחלקי חילוף) ולהימנע חלילה מתקלה יקרה.

מכוני הגירים בארצנו לא הכי מתעסקים עם הגירים הללו ואתה ממש לא רוצה לדעת מה קורה במקרה של תקלה בגיר הזה (רמז: מגיע לחברה ומקבל הפתעה לא נעימה בת 5 ספרות).

סתם שאלה: מה ההבדל בין שמן מקורי לשמן בתקן זהה מחברה מוכרת?

בלי קשר, אני מקווה שבגלל ש-CVT הופך להיות נפוץ יותר (טויוטה, מיצובישי, סוזוקי וכו...), יותר מכוני גיר ילמדו להתעסק איתו.

המכונים הראשונים שיעלו על העגלה יכולים להרוויח הרבה כסף מאנשים שלא בא להם לשלם סכומים הזויים למוסך חברה...

פורסם

לגבי תקן שמן- בגלל שהגיר הוא מכלול יקר (תיקונו יגיע לסכום 5 ספרתי במורשה ,לא הייתי לוקח סיכון.גם כך עושים טיפול כזה פעם ב-6 שנים ,כמה פעמים כבר תעשה אותו עד שתמכור את הרכב ? פעמיים,שלוש ? ).

לגבי מכוני הגירים- כמו שהם לא מתעסקים ברובם עם גירים רובוטיים,שאל כמה מהם יודע לטפל התקלות של פונטו עם גיר רציף (אולי 1-2 כאלו מכל המכונים בארץ ופונטו עם גיר רציפה רצה כבר הרבה שנים בארצנו כך שאתה אופטימי מידי.

למכון גירים בניגוד למוסך מורשה אין את הזמן והעצבים להוציא עובדים לאקסטרא השתלמויות כמו במוסכי היבואן ולכן הם מעדיפים להתעסק במומחיות שלהם- גירים אטומטיים ולא רובוטיים/רציפים (פתרון של "תחליף את הגיר הוא קל מאוד,לשפץ את הגירים הללו הם לא יודעים).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
סתם שאלה: מה ההבדל בין שמן מקורי לשמן בתקן זהה מחברה מוכרת?

בלי קשר, אני מקווה שבגלל ש-CVT הופך להיות נפוץ יותר (טויוטה, מיצובישי, סוזוקי וכו...), יותר מכוני גיר ילמדו להתעסק איתו.

המכונים הראשונים שיעלו על העגלה יכולים להרוויח הרבה כסף מאנשים שלא בא להם לשלם סכומים הזויים למוסך חברה...

ברוב המקרים אין באמת הבדל ובד"כ השמן המקורי הוא שמן מחברה מוכרת עם "תווית" שהדביק יצרן הרכב.

:onfire:
פורסם
ברוב המקרים אין באמת הבדל ובד"כ השמן המקורי הוא שמן מחברה מוכרת עם "תווית" שהדביק יצרן הרכב.

צודק, ברוב המקרים משתמשים בספק משנה. בפורומים מתייחסים לספק אירופיי CASTROL ויפני ENIOS.

כל טוב, עד שמגיעים לרכב שלך ואז מתחילים לבדוק, למה פאר מחירים גדול או למה צבע שונה?

לדוגמא: שמן מקורי למיצובישי עולה 550 ש"ח ושמן מקורי של ניסאן עולה 450 ש"ח (אותו גיר רציף).

אשמח לתשובות מבעלי מקצוע או מאנשים השתמשו בשמנים תחליפים.

CITROEN C5 X7 2013

CITROEN C5 II 2006

OUTLANDER 2013

• תוכן חדש...