Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן - אאודי S5 ספורטבק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מכיר את הדרך הנ"ל.

בכל מקרה, בקיה בוודאות אין אופצייה של נהיגה אוטונומית בפקקים (כולל תיקוני היגוי כאמור) שיש באאודי.

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא טענתי שיש. בקיה המערכת לא עובדת במהירויות זחילה. עצם העובדה שאנחנו משווים מכונית של 137K למכונית של 580K ושיש (לדעתי לפחות) אספקט בודד חוץ מצריכת דלק שהיא עדיפה בו זאת מחמאה אדירה לקיה. מכל מקום וכמו שכתבתי, פרט להטמעת הוויז שהיא ברמת ביזיון, יתר התלונות הן בגדר "מה היה יכול להפוך אותה לעוד יותר טובה". היא לא מושלמת, אבל היא בהחלט מכונית מצוינת.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מאוד קשה להשחיל וויז במערכת עם אאודי קוקפיט. זה שיורי/יבגני/איגור מקלאס A הצליח לעשות את זה זה כבר פרצת דרך אדירה. אומנם זה עובד נורא עקום, הרזולוציה של המסך לא מטתאימה בשיט, אבל זה עובד וזה מה שחשוב, כולל תצוגה על מסך ובתוך לוח השעונים. ברכבי יוקרה עם מסכים שהם לא טאץ' זה ממש לא פשוט.

אני לא זוכר אם גיל-קאר הצליחו להשחיל כזה לתוך מערכת מקורית של לקסוס.

פורסם

אולי זו פריצת דרך אדירה ואולי - רק אולי - במכוניות ברמת המחיר הזו עדיף לוותר על מה שלא מושלם.

קל יותר לחיות עם 'אין' מאשר עם ביצוע לא מושלם.

פורסם

תודה על המבחן, גם לרומן וגם לדורקי. כאמור, נחמד לקרוא שתי חוו"ד שמשלימות אחת את השניה.

לגבי הוויז- נקודה כאובה. בלי יוצא מן הכלל, כל רכב שפגשתי שבו הוטמע הוויז כהלבשה עג"י המערכת המקורית של היצרן, בין אם זה גולף או (כנראה) האודי הנ"ל, לא מצליח להתקרב לחוויה מושלמת שמספק הוויז דרך אנדרויד-אוטו (שאמנם כרגע זמין רק לבוחני בטא, אבל מניסיון אישי אני יכול לדווח שהעסק פשוט מושלם. וזה, כאמור, כבר בגירסת בטא).

גם אני מסכים עם דורקי- עם כל הכבוד לעבודה העצומה שביצעו כאן למזג את הוויז עם הווירצ'ואל קוקפיט של אודי, אולי היה עדיף לוותר. אגב, לא ראיתי במבחן אם יש תמיכה באנדרויר אוטו \ אפל קארפליי. לדעתי, ככל שתהיה תמיכה בנ"ל, יתייתר הצורך במערכות המקוריות של היצרן.

פורסם

שצ'מפיון ישברו את הראש יחד עם אאודי ויביאו מוצר מושלם עם וויז, למה קלאס A צריך לעשות את העבודה, זה רכב שעולה מעל חצי מיליון!

בעבר הם עשו את זה עם IGO היום זה וויז

פורסם

כתבה מצויינת! התמונה עם ה'דלק' ממש לעניין :)

נראה שאאודי יצרו עוד מפלצת סטרילית - אוטו סקסי וחזק שמתאים לממהר שלא מחפש להרגיש את 'הבוכנות המווברצות לצלילי יבבת הצמיגים' - זה שוק גדול ואני שמח שאאודי בחרו בכיוון הזה ומתמידים בו במקום להיות 'עוד במוו'.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

זה לא מדוייק, זה לא שהם ייצרו עוד סטרילית וויתרו על "

להרגיש את 'הבוכנות המווברצות לצלילי יבבת הצמיגים" אלא פשוט אתה שופט לא נכון את הרכב הלא נכון.ה S מעולם לא כוונה לשם.

קח את ה RS5 למבחן וזה כבר עולם אחר לגמרי.

בקיצור, הסטריליות היא פיצר, לא באג.

רומן, דורקי, אחלה כתיבה, אהבתי מאוד :-)

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מה שבאמת הפריע לי ברכב הזה (וגם ב- C43, אבל על זה נדון בהמשך) זו הידיעה שהמהירות המסחררת שהרכב מפתח בסיבובים היא יותר תוצא של הנדסת עילית ביחד עם מחשוב מטורף ופחות יכולת נהג.

קחו למשל את הבימר או את הג'וליה, שם ישנן מכונות מהונדסות לעילא, אבל גם הנהג נדרש ליכולת שתחפוף את איכות השלדה.

באוטו הזה עם כל ההערכה שיש לי ליכולת שלו, הייתה חסרה לי תחושת ההישג והחיוך שנגזר ממנה.

פורסם

אני קיבלתי את ה-S5 להתרשמות של שעה בערך, בכבישים החביבים עליי (בית אורן והסביבה). מפאת הזמן הקצר והרצון לנצל אותו לנהיגה - לא התעסקתי בכלום מלבד נהיגה, לא ליטפתי חומרים, לא פתחתי תא מטען, לא התעסקתי כמעט עם המערכת או עם מערכות הבטיחות. פשוט נהגתי, כמה שיותר בזמן שהיה לי.

ממה שכן התרשמתי - המושבים מעולים עם כוונונים אינסופיים שמאפשרים לך להגיע לרמת נוחות ותמיכה מושלמת.

במקרה בבית יש לי וולוו R DESIGN, ואני חולק על רומן שטוען שהמושבים בוולוו עדיפים, אני לגמרי מעדיף את המושבים של ה-S5.

כמו עם כל רכב שחדש לי, אני מתחיל טיפה יותר לאט, מגשש למצוא את הגבול. עם ה-S5 זה היה קצת אחרת, תוך 2-3 פניות הבנתי שהדבר הזה יודע להכנס ולצאת מפניות בצורה שגורמת לך לשכוח שאתה נוהג ברכב גדול וכבד, ממש קל לנהוג אותה מהר וחזק, היא מאד סלחנית ומאפשרת לייצר קצב הזוי גם בכבישים טכניים.

אני לא הרגשתי מחסור בכוח בסל"ד נמוך, אבל זה כנראה עניין אישי. בשום שלב לא הרגשתי מחסור בכוח, יצאתי לעקיפות בטוחות במקטעים קצרצרים של קו מקווקו, שבדרך כלל אין לי מספיק רזרבות כוח לעקוף שם.

הגיר מהיר כברק, המנופים בצד ההגה לא הרגישו לי זולים, אבל היו יכולים להיות גדולים יותר, כמו בג'וליה למשל.

מדי פעם אכן היו בעיטות לא צפויות מהגיר, אבל סלחתי לו, הוא באמת עבד קשה :)

ההנעה לכל הגלגלים באה לידי ביטוי בצורה משמעותית כשיש כל כך הרבה כוח, ומאפשרת לצאת מהסיבוב עם מצערת מלאה גם בעליה בפניה חדה, וזה ממכר.

והבלמים, הו הבלמים. נהגתי בהרבה רכבים בכבישים האלה, רובם המכריע הרימו דגל לבן (או עשן לבן) איפשהו באמצע הסשן שעשיתי עם ה-S5, ואיבדו יכולת בלימה משמעותית. בעוד ה-S5 - התחילה לעשן הרבה יותר מאוחר, וגם אז - לא הייתה ירידה משמעותית ביכולת הבלימה, וזה מאד מאד מרשים, בייחוד לרכב 'לא קל' כזה.

גם מהלך הדוושה, התחושה, הנשיכה - בול כמו שצריך, עוד אחד מהאלמנטים שמאפשרים לך לנהוג את הרכב הזה מהר, בקלות ובביטחון.

ההגה מהיר ומדוייק, היא נכנסת לסיבוב בצורה מאד מרשימה, גם בלי שלוקחים בחשבון את הגודל והמשקל. גם מבחינת הגודל והעובי של ההגה אין לי תלונות.

השעה שלי עברה כהרף עין, כל כמה דקות אני מציץ בשעון ומתבאס שהזמן רץ לי. כמה דקות לפני הסוף אני פונה לדרך משה (העליה לאוניברסיטת חיפה/דניה), וחולפת על פניי ב.מ.וו M140 (או M135) כתומה, מהרררר. אני כמובן לא מתאפק ויוצא להדביק אותה, רכב איטי לפניה עזר לי קצת, הנהג קולט אותי במראה, כשהדרך מתפנה - הנהג נותן כל מה שיש לו ומנסה לברוח לי, אני יושב לו על הזנב כל הדרך, הוא נוהג על הקצה, התחת של הבימר פוסע החוצה בכל פניה כמעט (בעליה!), אני מהיר ממנו, ה-S5 לא מתרגשת, נטועה היטב באספלט, אבל אני לא יכול לעקוף בצורה בטוחה אז מוותר. בסוף אני נעמד לידו ברמזור, רואה בחור מבוגר ונראה מיושב בדעתו.. אני אומר לו 'אתה נוסע מהר!', והוא בתגובה - 'לא מספיק מהר כנראה..' :)

זהו, נגמר. ממש התבאסתי להיפרד מהמכונה הזאת, לא נהגתי על הבימר המתחרה, אבל אם הייתי מחפש רכב בתקציב דומה - אין לי ספק שהיא הייתה מועמדת מאד חזקה. שילוב מושלם של איכות ופינוק עם יכולת ספורטיבית מרשימה ביותר. בטוח שיש פה ושם ריג'קטים קטנים, אבל שום דבר משמעותי, גם ממה שקראתי בסקירה המעולה של רומן ודורקי.

איפסתי את מחשב הדרך כשיצאתי לדרך, בסוף השעה הצריכה הממוצעת עמדה על ליטר ל-3 ק"מ..לא חסכוני במיוחד :)

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

הבהרונת - התכוונתי למושבים של ה-S60. למיטב זכרוני הם שונים מה-V40 וטובים יותר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מנסיוני האישי, זה הרכב שנותן הכי תחושת פלייסטיישן (שכ"כ התאכזבתי ממנה ב S6 בזמנו), אתה טס בעקומות במהירות מופרכת, בולם בטירוף והכל מוצג על החלון הקדמי כאילו הוא מסך 4K משובח.

אחד הקטעים המצחיקים עם הרכבים האלה ( קרה לי גם ב S6, גם ב S5 (הקודמת) ומספר פעמים ב S3) הוא שהרבה פעמים אתה מסיע אנשים ובשיוט נינוח בכביש מהיר כמעט תמיד ימצא זה (או זאת) שישאלו אותך "למה אתה זוחל?"

בטח זוחל...ברור...הסיפרה הראשונה על הספידומטר עוד שניה מתחלפת ב 2 ו"אני זוחל"...:wink:

פורסם

האללו, האללו, אדוני, נשרף לך האוטו...:lol:

%D7%90%D7%90%D7%95%D7%93%D7%99-S5-09.jpg

• תוכן חדש...