Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

קודם כל, עליו כתוב VALEO MADE IN FRANCE ולמטה כתוב MADE IN CHINA. :shock: - כתבתי לכן קודם לכן שהייצרן VALEO הינו ייצרן OEM של קונצרן PSA כלומר איכות החלק ברמה של חלק מקורי. VAELO וגם בוש וכול החברות מייצרות את החלקים שלהם בכול העולם כולל סין ככה שאין שום בעיה עם זה.

לאחר ניקוי ראשוני, ראיתי את הבעיה -- הלחמה של הפינים של שקע שמספק זרם למאוורר הייתה מפוצצת, הפינים השחירו והפסטיק הירוק של השקע קצת נמס. בקיצור, ניקיתי את הפינים והלחמתי אותם שוב. הרכבתי את הנגד חזרה והלכתי לאוטו לחבר אותו.

המאוורר חזר חיים אבל מה שמדאיג אותי שהנגד מתחמם בצורה מטורפת. לאחר 3 דקות עבודה (מחוץ לבית המאוורר), הצלעות של הנגד פשוט הגיע לנקודת רתיחה. אני לא בטוח אם אוויר שמסתובב בבית המאוורר מסוגל לקרר את הצלעות ולמנוע מהנגד להתפרק שוב. אשמח לשמוע חוו"ד! תודה!

עשית שטות וחבל שלא קראת את ההדעה שלי לליין מן. כאשר אתה מפעיל את הנגד מחוץ לתעלות הקירור הוא עלול להשרף תוך פרק זמן קצר ביותר.

במידה ואצלך ברכב קיימת מערכת בקרת אקלים אז כנראה לגוף קירור מחובר טרנזיסטור לזרמים גבוהים אשר עומד בטמפ' צומת של 200 מעלות צלזיוס כלומר גוף הקירור בהחלט יכולה להגיע לטמפ' של-80 מעלות צלזיוס מבלי שהטרנזיסטור יישרף.

קירור מאולץ של הטרנזיסטור בתעלות המיזוג/מפוח מוריד בצורה משמעותית את הטמפ' של הטרנזיסטור. בפעם הבאה שאתה מנסה את הניסוי שביצעת קודם לכן חבר מאוורר של CPU לגוף הקירור ותראה איך הטמפ' שלו צונחת.

* לסיכום: זה תקין שגוף הקירור מתחמם עד לרמה כזו שלא ניתן לגעת בו.

** האם יש לך תמונה של ההלחמה לאחר התיקון ?

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

בתקלות מעין אלו , אני מלחים שני חוטים עבים על ההלחמות המקוריות מוציא מחוץ לפלסטיקה ומבצע גישור לחוטים המקוריים. צדק מי שאמר לך שהיחידה קיימת גם ברכבי PSA.

כמו כן בדוק מסנן מזגן , חסימות אויר במרדה מזגן.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

מרק, אתה צודק, אבל להכניס את הנגד לבית המפוח ולהוציא אותו זה לא פעולה פשוטה ודורשת גמישות רבה של חוליות הצוואר. לכן, בדקתי אותו בחוץ. תמונות הלחמות אין לי וגם הן לא משהו להתגאות בו כי המלחם שלי על הפנים. פשוט הוספתי בדיל מעל הלחמות המפוצצות. אני מתכוון לשים נגד חדש ברגע שיגיע.

מה שעוד בעייתי ושחוד בצורת העבודה של המפוח זה כאשר אני מפעיל סירקולציה פנימית של האוויר, האוויר כאילו מסתובב בתוך בית המפוח וכמעט ולא יוצא מפתחי אוורור, כאילו משהו חוסם את הפתחים. כאשר אני מכבה סירקולציה פנימית, הכל מסתדר. מה זה יכול להיות?

פורסם

איציק, תודה!

אני משתדל שלא לפגוע בחיווט המקורי כך שאמנם חוטים עבים זה גם גישה מועילה, אבל אני לא רוצה לעשות כך בינתיים. מסנן מזגן חדש, לא מצאתי שום דבר שחוסם אוויר.

פורסם

מה שעוד בעייתי ושחוד בצורת העבודה של המפוח זה כאשר אני מפעיל סירקולציה פנימית של האוויר, האוויר כאילו מסתובב בתוך בית המפוח וכמעט ולא יוצא מפתחי אוורור, כאילו משהו חוסם את הפתחים. כאשר אני מכבה סירקולציה פנימית, הכל מסתדר. מה זה יכול להיות?

תופעה חדשה ?

אם הבעיה הייתה קיימת גם קודם לכן כנראה קיימת בעיה באחד המדפים שנסגר וחוסם את האוויר מלצאת מפתחי האיורור.

פורסם
תופעה חדשה ?

אם הבעיה הייתה קיימת גם קודם לכן כנראה קיימת בעיה באחד המדפים שנסגר וחוסם את האוויר מלצאת מפתחי האיורור.

אכן, תופעה שהייתה קיימת קודם. על איזה מדפים מדובר? פתחתי ספר שירות של המזגן עם הציורים של המערכת כולה ולא ראיתי שם שום מדפים. הכל נראה דיי פשוט, לא ברור לי מה יכול ליצור חסימה ורק בסירקולציה פנימית.

פורסם

תבדוק שוב פעם. בכול מערכת מיזוג אוויר ברכב קיימים מספר מדפים שתפקידם לווסת את האוויר בהתאם למצב הבורר קרי לכיוון הרגלים/לחזה/לשמשה מדף ערבול מדף סירקולציה ועוד תלוי במבנה המערכת. המדפים נמצאים בתוך תעלות המיזוג.

ראה דוגמא מצורפת.

Pages from Toyota-AIR CONDITIONING AND CLIMATE CONTROL.jpg

783365501000100650865no.jpg

פורסם

מרק תודה על התמונות, עכשיו יותר ברור עיקרון צירי תנועת המדפים.

צריך להיזהר במשחק עם המדפים, הפלסטיקה די רגישה.

גלגלי השיניים ומוטות / הרגליים, החיבור בניהם מאוד עדינים, נשברים בקלות.

לשחק בתנועת המדפים, בעדינות ועם רגש.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

הגרמנים מסבירים את הנושא בצורה טובה יותר :?

המידע בקובץ המצורף מתייחס לגולף דור 5 עם מערכת בקרת אקלים כם אפשרות לכוון את הטמפ' לצד הנוסע והנהג בנפרד.

Pages from SSP 318-The Golf V 2004.pdf

פורסם
הגרמנים מסבירים את הנושא בצורה טובה יותר :?

המידע בקובץ המצורף מתייחס לגולף דור 5 עם מערכת בקרת אקלים כם אפשרות לכוון את הטמפ' לצד הנוסע והנהג בנפרד.

מרק, אייל, תודה על המידע, חברים!

היום יצאתי ב-6 בבוקר והרכבתי הכל בחזרה. בינתיים עובד. עשיתי נסיעת מבחן של 30 ק"מ. המפוח עובד ללא רעשים חשודים אבל האוויר יוצא לא הכי טוב אפילו במהירות 3. לא יודע אם זה בגלל הנגד הפצוע ובגלל איזשהי סתימה במדפים. אצטרך לחקור לעומק.

פורסם (נערך)

לדעתי הבעיה היא לא במודול המהירויות מכיוון שבמהירות האחרונה (4) המפוח מחובר ישירות למצבר. אתה יכול לבדוק האם המפוח עובד במהירות המתוכננת על-ידי מדידת צריכת הזרם שצורך המאוורר ולהשוות אותו לנתוני הייצרן במידה ויש לך אותם.

פורסם
לדעתי הבעיה היא לא במודול המהירויות מכיוון שבמהירות האחרונה (4) המפוח מחובר ישירות למצבר. אתה יכול לבדוק האם המפוח עובד במהירות המתוכננת על-ידי מדידת צריכת הזרם שצורך המאוורר ולהשוות אותו לנתוני הייצרן במידה ויש לך אותם.

עדכון: הצרות לא נגמרות. מסתבר שמכסה פילטר סלון איכשהו השתחרר ונפל (מקווה שהוא עדיין תקוע מאחורי המנוע ולא נאבד). אולי זה מסביר את הזרימה המוחלפשת של האוויר מכיוון מפוח. המפוח עבד יום שלם ובערב שוב החתחיל לקרטע. נכבה לכמה שניות וחוזר שוב. אולי זה באמת לא נגד...

• תוכן חדש...