Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

חבר שלי קיבל רישיון לא מזמן(עדיין בתקופת מלווה) ואבא שלו רוצה לקנות לו אוטו במחיר של כ10K ש"ח.

לאבא שלו יש חבר שמוכר פורד אסקורט שנת 92 סטיישן 1600 סמ"ק, האוטו במצב ממש טוב, הוא מלקק את האוטו. הרכב ידני עם 150 אלף קלומטרג',מזגן,נעילה מרכזית,חלונות חשמל.

מצד שני אפשר לקנות סובארו(תיאורטית,הוא עוד לא חיפש, אבל שוקל מה עדיף סובארו או פורד)

סובארו DL שנת 87-89 מהשיכנס לפי התקציב, גם 1600 סמ"ק.

מה היתם ממליצים לו לקנות? יש לציין שהבחור בריא והוא צריך אוטו משפחתי ולא משהו קטן כי הוא גבוה גם ולא יהיה לו נוח לשבת.

חשוב שהרכב יהיה אמין וישתה כמה שפחות דלק וכמובן רצוי שיהיה כייף לנהוג ,אבל מה אפשר כבר לצפות מפורד סטיישן...

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

אני הייתי הולך על הסובארו בלי לחשוב יותר מידיי.

הסובארו הרבה הרבה יותר אמינה והרבה יותר פשוטה מכנית וחסכונית והרבה יותר סחירה.

בנוסף,אם הוא ייקנה את הפורד הזאת-הוא לא יצליח להיפתר ממנה בחיים .

פורסם

אם האמינות חשובה לו לדעתי שילך על הסובארו...

לניסיון של כמה חברים עם אסקורטים יש המון בעיות קטנות ומעצבנות...

Fiat Tipo Media 1.4Ei 1994

Citroen Xsara 2001 1900 Diesel

Opel Corsa 2000 1200

פורסם

אם אתה רוצה אמינות, סובארו DL

אם אתה רוצה שקט נפשי בלילה שלא ייגנבו לך את האוטו

אז קח את הפורד :wink:

Greddy Type S - טעם החיים 8)

פורסם

הסובארו עדיפה יותר מכל הבחינות מהאסקורט

*אמינות בשמיים

*טיפולים זולים

*חלפים זולים

*אין אפילו מוסך אחת בארץ שלא יודע אך לטפל ברכב זה

*לא סתם היא היתה פעם מלכת ישראל

חסרון אחד :אוהבת דלק מאד אוהבת . רק לשים דלק ולנסוע

הצריכה בממוצע 10 קמ לליטר דלק

הסובארו יכולה לנסוע ולנסוע הרבה הרבה קילומטרים אם אתה נוסע כמו בן אדם היא גם תמשך לנסוע אחרי 400 אלף

http://photos.walla.co.il/sagishu <--אלבום תמונות של הרכב
פורסם

סובארו גם מבחינה שהיא ממש אמינה וגם מהבחינה שהחלקים שלה הם זמינים

נגיד שתחברך יקנה את הפורד לך תדע מתיי הוא ימכור אותה זה דיי בעיה סובארו נמכרת צ'יק צ'אק

ואפילו אפשר להביא אוטומטית לא חייב ידנית

כבר מזמן לא בקטע של יפניות,

התאהבתי בצרפתיה (פיג'ו 206XT).

פורסם

זה לא שדעתי משוחדת על האסקורט כי יש לי אחת ,אלא ההיגיון הבריא אומר לקנות רכב כמה שיותר צעיר

ומודרני,האמינות של סובארו אינה מוטלת בספק ,העלויות אחזקה גם נמוכות,רכב של לשים דלק ולנסוע

אבל מצד שני הוא מצא אסקורט מתוחזקת בצורה טובה עם מנוע צעיר ורענן ,יתר על כך פורד בונים רכבים איך לומר ,יותר קשיחים,אני ראיתי ונהגתי בהרבה סובארואים משנות ה-80 ,הם גמורות והנסיעה בהם פשוט מדכאת את הנפש ,גם ה-dl וגם ה-gl עגלות שמורידות את החשק לנהוג,לא שהפורד יותר זריזה אבל לפחות המנוע שלה מודרני יותר ,בעל הזרקת דלק ככה שלפחות התצרוכת דלק תהיה טובה,מבחינה מכנית האמינות טובה כל עוד המנוע והגיר מתוחזקים כהלכה ,הם יחזיקו לפחות 400K ,ומה שבאמת חשוב

אף אחד לא ינסה לגנוב אסקורט הוא יוכל לישון בשקט בלילה,(גנבו לחבר שלי סובארו gl ,88 לא מזמן)

הבעיות באסקורט לדעתי מתחילות ונגמרות בחשמל וכל עוד הוא ימצא מוסכניק אמין ,הבעיות האלה לא רציניות בכלל .

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

לפני שנים מספר, הייתה לי אריקה סטיישן 1600 אוטומטית שנת 83...

כנהג צעיר נהניתי מאוד מהאוטו. הוא העביר לי שיעור אדיר במכונאות, בין הייתר למדתי שמנוע חייב, אבל חייב שמן כדי לעבוד...

הסובארו היא אופציה טובה, אני מעדיף פורד.

לדעתי, משתיהן תהנה במידה דומה.

dirty old man

need love too

פורסם

הבחור בריא והוא צריך אוטו משפחתי ולא משהו קטן כי הוא גבוה גם ולא יהיה לו נוח לשבת.

חשוב שהרכב יהיה אמין וישתה כמה שפחות דלק וכמובן רצוי שיהיה כייף לנהוג ,אבל מה אפשר כבר לצפות מפורד סטיישן...

ב10 אלף ש"ח, הרכב הכי אמין, נוח, ושוב אמין אמין ואמין שאפשר לקבל במחירים האלה הוא סובארו לאונה ללא ספק!

הרכב מרווח מאוד, אמין מאוד, ומאוד סחיר, אם תרצה למכור אותה אתה תעיף אותה במחיר שיהיה נוח גם לך וגם לקונה, במיוחד אם היא שמורה. חלפים גם במחירי זנות.

ובאמת הכל יחסי, כמה כבר אפשר לצפות מרכבים בני 10+. אם תצרוכת הדלק לסובארו היא אפילו 9 או 8 לקילומטר זה עדיין נחשב טוב לרכב ישן עם 1600, וכמובן זה מתקזז מבחינת אמינות. החלפת שמנים בזמן (בסובארו כל 8 אלף) חלקים שמתבלים כמו בכל רכב אחר אבל עדיין לעיתים רחוקות, ורכב שמור ישרת אותך לאורך זמן וכמו שאמרו כאן הסובארו לא נרתעת לעבור גם את ה200 אלף ק"מ וגם הרבה הרבה יותר.

אני כבר כחצי שנה בעל לאונה DL שמורה, ואני רק מתפלל שהרכב הבא שלי (טפו טפו טפו) יהיה אמין כמו הסובארו.

לא נסעת לא שילמת :-D .

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
לאבא שלו יש חבר שמוכר פורד אסקורט שנת 92 סטיישן 1600 סמ"ק, האוטו במצב ממש טוב, הוא מלקק את האוטו. ...
סובארו הוא רכב אמין אבל גם פורד.

אם השיקול הוא בין פורד מאוד שמורה ומלוקקת ובין סובארו שהיא בגדר "חתול בשק", אין לי בכלל כל התלבטות.... פורד. וזה לא בגלל שזה פורד אלא בגלל שזה רכב מיושן שאתה יודע את ההיסטוריה שלו!

בקשר לסובארו, אם היו אומרים לי שהחלקים והתיקונים זולים הייתי מסכים לחלוטין אבל אני לא חושב שאפשר לדבר על אמינות של רכב בן 18. גם הסובארו האלה סובלות מתיקונים חוזרים ונישנים וזה כבר לא משנה אם זה סובארו או לא, מה שמשנה זה רמת התחזוקה של הרכב הספציפי.

בברכה,יניב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אישית הייתי הולך על הפורד.. כמו שכבר נאמר ונטחן רבות - כן, הסקנו כבר ש-DL אמינה... אבל הפורד בעיניי רכב ייחודי ומפנק יותר בהרבה...

בזמנו רציתי לקנות פורד אסקורט שנת 91 (סדאן) ואפילו הפצתי באתר סקירה שלמה לאחר שמצאתי חומר רב על הארצות בהן ייצרו את הפורדים הנ"ל... תתפלאו אבל עשו את זה אפילו "ברוסיה הלבנה"... וההבדל - גם כן קיים... המכוניות עברו מבחנים מקיפים והתברר שם אפילו באיזה מדינת ייצור הייתה שכבת צבע ושכבת מגן מפני חלודה טובות יותר.. אם תחפש - סביר להניח שתמצא את זה.

בכל אופן - אני לא הצלחתי למצוא אקזמפלר שמור דיו - אבל התלהבתי מאוד מהמרחב הפנימי, מהנוחות (יחסית לדייהטסו שרייד שנת 85 שהייתה לי אז, אבל גם ל-DL). אהבתי את המעמד לכוסות בתא הכפפות ועוד דברים קטנים אך משמעותיים כשאתה מבין עד כמה ה-DL היא רכב אפור - מבלי לפגוע בכל בעלי ה-DL בפורום.

כבודה של ה-DL במקומה מונח, וחס וחלילה לי להסיט מישהו.. אני מביע את דעתי האישית בתור חובב אתגרים מוטוריים, בכל אופן יותר מ"תדלק וסע".

בסופו של דבר בחרתי בפג'ו 205 :twisted: אבל לחבר שלך לא הייתי ממליץ...

מה שכן הייתי ממליץ לו זה לעשות עם עצמו דין וחשבון ולהחליט מה הוא צריך ולמה הוא צריך את זה.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם
אבל אני לא חושב שאפשר לדבר על אמינות של רכב בן 18. גם הסובארו האלה סובלות מתיקונים חוזרים ונישנים וזה כבר לא משנה אם זה סובארו או לא, בברכה,יניב.

אני מודיע לך שאתה ממש ממש טועה ולא צריך להגיד דברים שהם לא באים מניסיון ולפי משאתה כותב אני רואה שאין לך ניסיון אם סובארו!!

סובארו לאונה זה הרכב הכי אמין שראיתי בחיים שלי הלאונה היא מלכת האמינות לא רק במכוניות הישנות אלה גם במכוניות הכי חדשות אין מה לעשות זה אחד הרכבים הכי אמינים בעולם וכנראה אחד המוצלחים ביותר מהמכוניות היפניות אם כל הכבוד לכל היפניות

לכן ב 10 אלף שח לא יכולה להיות קנייה יותר טובה.

שגיא

http://photos.walla.co.il/sagishu <--אלבום תמונות של הרכב
פורסם

אין ספק שהסקובי אמינה והמנוע שלה מתפקד בצורה יוצאת דופן(ראיתי אותה נוסעת על 2 פלאגים) אבל שוב זה כל רכב לגופו ,ראיתי גם לא מעט ששבקו חיים בטרם עת,מחוסר טיפול או יחס של אותם אנשים שאומרים שלא צריך לעשות כלום רק לשים דלק ולנסוע,זה פשוט לא נכון,מכונה דורשת השגחה ולא משנה איזה חברה מייצרת אותה תמיד יש בלאי

אני אומר שברגע שמוצאים רכב שמור עם ספר טיפולים ומתוחזק כמו שצריך ,ללכת על זה

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם
אני מודיע לך שאתה ממש ממש טועה ולא צריך להגיד דברים שהם לא באים מניסיון ולפי משאתה כותב אני רואה שאין לך ניסיון אם סובארו!!

סובארו לאונה זה הרכב הכי אמין שראיתי בחיים שלי הלאונה היא מלכת האמינות לא רק במכוניות הישנות אלה גם במכוניות הכי חדשות אין מה לעשות זה אחד הרכבים הכי אמינים בעולם וכנראה אחד המוצלחים ביותר מהמכוניות היפניות אם כל הכבוד לכל היפניות

לכן ב 10 אלף שח לא יכולה להיות קנייה יותר טובה.שגיא

בחייך, איזה שטויות !

אם זה הרכב הכי אמין בעולם אז איפה הן כולן? למה הן הולכות ומתמעטות? רכב בגיל כזה תלוי רק בדבר אחד בלבד, בטיפול שהיה לו לאורך השנים, ליאונות שלא טופלו טוב כבר מזמן לא איתנו אלא במגרשי החלקים הגדולים בשמיים.ליאונות שטופלו טוב שומרות על רמת אמינות גבוה אבל עדיין, עם בעיות מדי פעם בפעם.

מה הקשר בכלל לאמינות? משאבת מים מחזיקה 20 שנה? ברור שלא, אז אתה נתקע עם מנוע רותח!

סטרטר מחזיק 18 שנים? לא, אז אתה קם יום אחד בבוקר והאוטו לא מתניע.וכו' וכו' וכו'

זה הכל עניין של תחזוקה.

בברכה, יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...