Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השקעה של מיליון ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לחבר טוב הצטבר סכום של מיליון ש"ח נזיל בבנק,

הכסף מיועד בעתיד לרכישת דירה,

כרגע הוא מעוניין לסגור את הכסף לשנה-שנתיים עד שהוא יחליט אם הוא קונה דירה או לא.

הוא ראה תוכנית של בנק מזרחי שמאפשרת הפקדה של מיליון ש"ח עם ריבית קבועה :

https://www.mizrahi-tefahot.co.il/he/Bank/savings-category/pikdonot-offers/Pages/cd_178.aspx

שנה ראשונה - 0.75%

שנה שניה - 1%

שנה שלישית - 1.15%

שנה רביעית - 1.55%

בכל שנה ניתן לשבור את התוכנית ולשחרר את הכסף כולל הריבית הצבורה.

אמרתי לו שלדעתי זה לא נראה לי משתלם וכדאי,

ואולי יש אפיקים אחרים שהוא יכול להשקיע בהם ולמקסם את הרווח?

מה דעתכם תוכנית משתלמת?

האם יש אפיקים אחרים להשקעה?

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בוודאי שכן, אחרים תיכב יענו על זה.

אבל, אני בדעה שכסף שיש לו ייעוד ואתה צריך אותו בתקופת זמן קצרה, עדיף להשאיר נזיל מאשר סגור במקום כלשהוא ו/או בסיכון כלשהוא.

אם דוגמא היפותטית ישקיע הבחור את כספו במקום X ופתאום איבד 50K (רק 0.5%) ואז צריך את הכסף, מה אז תגיד לו ?

פורסם

רק לחדד את מה שנכתב מעלי: החבר שלך צריך להחליט קודם על רמת הסיכון שהוא מוכן לקחת. כלומר האם הוא בכלל מוכן לאפשרות שיהיה הפסד ואם כן עד איזה גובה זה לא יכאב לו. ככל שרמת הסיכון גבוהה כך גם הרווח הפוטנציאלי, מן הסתם.

עוד דבר שהוא צריך להחליט הוא על עניין הזמן - האם הוא במוד של ״שגר ושכח״ או שהוא מוכן להשקיע בזה זמן, וכמה.

כשאני הייתי בסיטואציה דומה (סכום גדול, להשקיע ולא בדירה) החלטתי לקחת זמן וללמוד את הנושא, והגעתי למסקנה שעם השקעה של כמה שעות בשבוע או אפילו בחודש ניתן למקסם את הרווחים ולמזער את הסיכון ברמות שלא הכרתי קודם. בדיעבד, זה היה צעד חכם, ואני מתחרט שלא עשיתי כך גם כשהיה לי סכום קטן בהרבה.

פורסם

שישקיע בפורקס או באופציות בינריות.

אחרי זה הוא יוכל לגור ברוטשילד (בקופסא מקרטון)

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם
רק לחדד את מה שנכתב מעלי: החבר שלך צריך להחליט קודם על רמת הסיכון שהוא מוכן לקחת. כלומר האם הוא בכלל מוכן לאפשרות שיהיה הפסד ואם כן עד איזה גובה זה לא יכאב לו. ככל שרמת הסיכון גבוהה כך גם הרווח הפוטנציאלי, מן הסתם.

עוד דבר שהוא צריך להחליט הוא על עניין הזמן - האם הוא במוד של ״שגר ושכח״ או שהוא מוכן להשקיע בזה זמן, וכמה.

כשאני הייתי בסיטואציה דומה (סכום גדול, להשקיע ולא בדירה) החלטתי לקחת זמן וללמוד את הנושא, והגעתי למסקנה שעם השקעה של כמה שעות בשבוע או אפילו בחודש ניתן למקסם את הרווחים ולמזער את הסיכון ברמות שלא הכרתי קודם. בדיעבד, זה היה צעד חכם, ואני מתחרט שלא עשיתי כך גם כשהיה לי סכום קטן בהרבה.

תוכל בבקשה לפרט מעט יותר מה חקרת ובמה לבסוף השקעת?

פורסם

כמו שמלכישוע כתב, אם רוצים תשואה גבוהה יותר, צריך גם לקחת סיכון גבוה יותר. בנוסף, מסגרת הזמן במקרה הזה טיפה מגבילה - ככל שהתנודתיות גבוהה יותר, ככה הסיכוי שדווקא כשתצטרך את הכסף התשואה לא תהיה מי יודע כמה גבוה יותר.

או בקיצור, אם באמת מדובר על טווח קצר של שנה שנתיים הייתי כנראה משקיע באיזה פיקדון עם תשואה מובטחת, קטנה ככל שתהיה. בסוף התקופה מדובר בכמה אלפים לפה או לשם, שאני חלילה לא מזלזל בהם אבל כנראה שלא מדובר באיזה life changer למי שיש לו מיליון ש"ח.

רעיון אחר, שלא ברור לי איך לא הוזכר עדיין, זה פשוט לקנות את הדירה שהוא רוצה, אלא אם הוא מצפה לאיזה סכום משמעותי שיתווסף בתקופת החיסכון (וגם אז אפשר לקחת הלוואת גישור עד שהסכום הזה יגיע). נכון שהמחירים יכולים לרדת, אבל הם יכולים גם לא, ואם מדובר בדירה למגורים ובאדם שיש לו כבר הון עצמי משמעותי מאוד, לא בטוח שכדאי לחכות, אם לוקחים בחשבון שלדירה משלו בכל זאת יהיו יתרונות (גם אם לא כספיים), ובנוסף הוא יחסוך את השכירות לתקופה הזו (וזה כבר יותר ממה שהוא יקבל על ההשקעה).

הבעיה היום היא שרוב אפיקי ההשקעה נמצאים בשיא, או לפחות די קרוב אליו. מה שלא אומר שלא יהיו עליות בהמשך, אבל בכל זאת מדובר כנראה בסיכון לא מבוטל, בטח לטווח קצר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

הייתי מחלק את הכסף לכמה אפיקים.

1. 50% פיקדונות סגורים.

2. 30% קרנות/אגרות חוב שקליות.

3. 20% מניות בחו"ל. במיוחד תעודות סל בתחום הטכנולוגי.

לדוגמה> SPDR TECH SELECT הניבה לי בשנתיים 140% "רווח" (על הנייר...)

כמובן שמדובר על לקיחת סיכון שלא כל אחד מוכן לקחת. צריך עצבים חזקים.

לפני 25 שנים בערך נפלתי חזק ב 1993 בסכום שהייתי יכול לקנות בית ללא משכנתא.

למדתי לקח? לא ממש. אפילו רכב חדש שהזמנתי דאז ישר ביטלתי (500 ש"ח קנס)

כי הבורסה עלתה בטירוף ולא רציתי להפסיד את הרכבת...בסוף הפסדתי את הכל.

למרות זאת ממליץ לקחת סיכון מסוים אבל מחושב בסכומים קטנים.

ייעוץ מומלץ בכל מקרה.

* לא לקחת את הדברים בתור המלצה - אלא דעה אישית שלי.

פורסם

אם דוגמא היפותטית ישקיע הבחור את כספו במקום X ופתאום איבד 50K (רק 0.5%) ואז צריך את הכסף, מה אז תגיד לו ?

מה הוא יגיד? הוא יגיד שטעית בחשבון וחמישים אלף ש'ח הם חמישה אחוזים ממיליון ולא חצי אחוז.

פורסם
מה לעשות? לקנות דירה היום ולמכור כשירצה לקנות דירה אחרת. אולי במסגרת מחיר למשתכן ואז בכלל הרווח כפול ומכופל.

אדמות ארץ ישראל לא מאכזבות.

לדעתי זו עשויה להיות טעות.

אם הבחור קונה את הדירה שהוא מעוניין לגור בה, זה כבר פחות מעניין אותו מה יהיה מחירה בעוד שנה או שנתיים.

מצד שני, בקניית דירה להשקעה הוא לוקח את הסיכון שהמחיר שלה ירד. בלי להיכנס שוב לדיון על למה זה אפשרי, זה סיכון שחייבים להתחשב בו.

בנוסף, יש אפילו סיכוי מסויים שמחיר הדירה "להשקעה" ירד, ואילו מחיר הדירה למגורים לא (או אפילו יעלה). למשל, אם הדירה להשקעה נמצאת בפריפריה (קרית גת, אשקלון, באר שבע, עפולה) ואילו הדירה למגורים במרכז, יכול להיות מצב שבו המחירים בפריפריה יורדים בגלל עודף היצע בשילוב עם רגולציה וריבית עולה, והמחיר במרכז לא ממש יורד בגלל חוסר היצע, בטח בתקופת זמן קצרה.

ואחרי כל זה, יש גם עלויות קבועות בקנייה ומכירה (מתווך, עו"ד), שגם הן מכרסמות ברווח.

בקיצור: זו השקעה כמו כל השקעה אחרת, עם סיכון (לאו דוקא נמוך), עלויות וגם פוטנציאל לרווח. צריך (כמו בכל השקעה אחרת) להבין לפני שמשקיעים.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

למה לא להירשם למחיר למשתכן? בזכיה בכזה דירה ומכירה לאחר 5 שנים (ללא תשלום מס שבח כלל) הרווח לא כולל שכירות כמובן אלא הפער בין מחיר הקנייה למכירה הוא ענק ועם סיכון אפסי ביותר עד לא קיים

פורסם
למה לא להירשם למחיר למשתכן? בזכיה בכזה דירה ומכירה לאחר 5 שנים (ללא תשלום מס שבח כלל) הרווח לא כולל שכירות כמובן אלא הפער בין מחיר הקנייה למכירה הוא ענק ועם סיכון אפסי ביותר עד לא קיים

זו בדיוק אחת הסיבות שאנחנו בכלל צריכים את השטות הזו שנקראת מחיר למשתכן. אם הוא לא מתכוון לגור בדירה בפועל, זה בערך הניצול הכי ציני שקיים של המערכת הזו.

• תוכן חדש...