Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חברת פנסיה

crazyj
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בעקבות אי אילו חילוקי דעות, אני מחפש חברת פנסיה חדשה, עדיפות לדמי ניהול נמוכים ותשואות יפות יחסית.

שמתי לב לשתי חברות מיטב דש והלמן אלדובי, שהדמי ניהול שלהן ממש נמוכות בעקבות החלטת משרד האוצר.

מישהו מכיר ויודע איך הם? או אשמח לשמוע על חברות אחרות מומלצות.

תודה.

פורסם

אני עשיתי לפני כשנה סקר שוק, ההצעה הכי טובה שקיבלתי היתה מכלל.

אבל ההצעות שתקבל תלויות מאוד בפרופיל שלך - גיל, שכר, תחום עיסוק וכמה צברת בפנסיה עד היום. מציע לך לעשות כמוני - סקר שוק - ולבחור בהתאם. אתה יכול גם לברר באינטרנט מה כל קרן עשתה (מבחינת ביצועים) בשנים האחרונות, אם כי לדעתי זה פחות קריטי, מכיוון שמנהלי המדיניות בקרנות מתחלפים כל הזמן ולכן אפשר לצאת מנק׳ הנחה שבטווח הארוך כולן יעשו בערך אותו הדבר.

פורסם

לגבי הלמן-אלדובי וכלל - יש להן תשואות גרועות יחסית (נבדק בפרסומים של משרד האוצר (פנסיה נט) + הפנסיה שלי בכלל).

קישור לאתר פנסיה נט, בו אפשר לראות נתונים על תשואות של קרנות הפנסיה :

http://bit.ly/2jRbQ2o

פורסם

להניח שכל הקרנות יניבו אותה תשואה לאורך זמן זו תמימות

מה עוד שיש מסלולים שונים בדרגת הסיכון שלהם .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה לכולכם,

מה לגבי מיטב דש? מישהו מכיר? העניין שכדי להצטרף אליהם זה רק דרך המעסיק ואי אפשר באופן עצמאי (כשכיר).

ישנם מקומות שהתשואות גבוהות וגם דמי ניהול גבוהים כך שיוצא שזה די מתקזז, זה קרה כשהיית במנורה שבסופה של שנה היית מרוויח גרושים - התשואות מול הדמי ניהול.

מה שקרץ לי בשתי החברות האלו הן הדמי ניהול המאד זולים, השאלה עד כמה זה משפיע ואם בכלל.

תודה.

פורסם
להניח שכל הקרנות יניבו אותה תשואה לאורך זמן זו תמימות

מה עוד שיש מסלולים שונים בדרגת הסיכון שלהם .

להניח שאם קרן ״ניצחה״ בחמש השנים האחרונות כך יהיה לאורך זמן - זו תמימות. הקרן מורכבת מאנשים שעושים החלטות ומחליטים על מדיניות, האנשים מתחלפים, השוק משנה התנהגות, ובסופו של דבר בטווח הארוך ההבדלים לא גדולים. גם ההבדלים האלה מקורם ברעש - יש אלמנט לא קטן של מזל בתחום ההשקעות, כפי שאתה יודע. ומה שהכי חשוב - אין לך דרך אמיתית להעריך מי יהיה טוב יותר בטווח הארוך.

לגבי המסלולים השונים - זה כבר סיפור אחר, ואני כמובן מסכים איתך לגמרי בעניין הזה.

פורסם
תודה לכולכם,

מה לגבי מיטב דש? מישהו מכיר? העניין שכדי להצטרף אליהם זה רק דרך המעסיק ואי אפשר באופן עצמאי (כשכיר).

ישנם מקומות שהתשואות גבוהות וגם דמי ניהול גבוהים כך שיוצא שזה די מתקזז, זה קרה כשהיית במנורה שבסופה של שנה היית מרוויח גרושים - התשואות מול הדמי ניהול.

מה שקרץ לי בשתי החברות האלו הן הדמי ניהול המאד זולים, השאלה עד כמה זה משפיע ואם בכלל.

תודה.

אני חוזר ואומר - אם אתה בוחר אחת מהקרנות המובילות (ןלא איזו קרן קיקיונית שקיימת רק שנתיים) - אין באמ חשיבות למי אתה בוחר מבחינת התשואה (לאורך זמן כמובן). יותר מזה - העובדים עצמם עוברים כל הזמן בין הקרנות (מכיר מהמילואים אחד שכבר עבר בשלוש מהן) ולכן אין באמת מדיניות או אסטרטגיה שמייחדת קרן אחת לאורך זמן. הדבר היחיד שיש לך שליטה עליו הוא דמי הניהול ושם אה צריך להשקיע את המאמץ.

פורסם

אני במיטב דש. יש להם גם הנחה בעמלות להייטק זון וגם לסטודנטים.

אני יכול לומר לך שבשנים האחרונות יש להם עודף אקטוארי בשונה מקרנות אחרות.

מבחינת תשואה אמנם לדעתי אם אפשר לצפות את העתיד אבל התשואה שלהם בשנים האחרונות סבבה (אתה יכול לבדוק)

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

מלכישוע, אני לא מדבר על התשואות - בעיקר מדבר אליי דמי הניהול הנמוכים שיש בשתי החברות האלו.

תודה לכולכם.

פורסם

מה מעניין דמי ניהול נמוכים עם התשואות המושגות נמוכות.

חשוב דמי ניהול נמוכים ותשואות גבוהות

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה, אותו הדבר גם הפוך - כך זה היה לי בחברה הקודמת, היו תשואות גבוהות ודמי הניהול היו גבוהים יחסית, ובסוף נשארתי עם גרושים כל שנה...כמעט התקזז לאפס רווח בשבילי. ממש שווה. :)

• תוכן חדש...