Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקרה שקורה לחבר טוב שרכש 2 רכבים שאחד מהם 208 שנתון 2016 דיזל ידנית מהחברה, אשמח לשמוע את חוות דעתכם והמשך התנהלות שלו מול לובינסקי\מוסך אוטו חוה גל באשדוד.

לצערי הרומן שלי עם קבוצת לובינסקי החל ב-18.2.16, היום בו רכשתי את פיג'ו ה-208 דיזל ידנית. לאחר 15 שנים בהם נהגנו ברכבי קיה וזכינו לשרות אדיב, מקצועי ומצוין ממוסך קיה ,טעינו ורכשנו שני פז'ו 208 .אני כה מאוכזב מהשירות המתנשא ומהיחס המזלזל שזכיתי לו במוסך המורשה מהיבואן "אוטו חווה גל" באשדוד שאני בספק אם בעתיד ארכוש שוב רכב מקבוצת רכבים זו.

להלן המקרה- יום לאחר שנדלקה לי נורת מנוע(יום חמישי ), הגעתי למוסך "אוטו חווה גל " באשדוד ללא כל סיבה נאמר לי להגיע ביום ראשון בבוקר. הגעתי ביום ראשון – ואז נאמר לי לחזור ביום שני בבוקר.(ימי עבודה שלי , זמן מבוזבז , עוגמת נפש לא הפריע לבעל המוסך לטרטר אותי ) , כאן כבר התעצבנתי, והתקשרתי לשירות הלקוחות – שם לא עזרו לי וקישרו אותי למוסך ובעל המוסך התקשר והתנצל.

למחרת הגעתי, האוטו נכנס לבדיקה (וגם זה לאחר התעקשות שאני לא יכול שוב "לבוא מחר") והתגלה סדק במיכל DPF. להלן ההצעה שקיבלתי מהם בטלפון:

1500 ש"ח בעבור מיכל חדש , 800 ש"ח בעבור 2 ליטר תוסף, בנוסף עבור עבודה ומע"מ המחיר הגיע לגובה של 3000 ש"ח. בסוף השיחה נאמר לי שאני יכול לערב את הביטוח.

החלטתי לקחת את הרכב ולבדוק את הנושא בעצמי, כמו כל צרכן חכם.

עריכת הנהלה:

פרטים המאירים את הסיבה לנזק, ניתן למצוא בשרשור הבא של המשתמש:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?618024-208-%D7%93%D7%99%D7%96%D7%9C-%D7%9E%D7%99%D7%9B%D7%9C-quot-%D7%AA%D7%95%D7%A1%D7%A3-quot-%D7%93%D7%99%D7%96%D7%9C-%D7%91%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%A3-%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%94&highlight=208+%D7%93%D7%99%D7%96%D7%9C

לאחר שכל נסיונותיי לדלות מידע מהאינטנרט העלו חרס החלטתי ללכת למוסך ולקבל הצעת מחיר מסודרת. בהגעי לשם ביקשתי הצעת מחיר והודעתי שברצוני לערב את הביטוח; ברגע שנשמעה המילה ביטוח – נאמר שהמחיר קרוב ל6000 ש"ח, ועל הביטוח לשלוח שמאי.

לאחר שהבנתי כי מדובר בנסיון לדלות כספים, ביקשתי לקבל את המידע בנוגע לפרטי הרכיבים, כפי שכל מרכז שירות אמור לספק לי ואף מחוייב לכך, אך מאידך- נלקחתי החוצה בבושת פנים ונאמר לי על ידי בעל המוסך שהוא אינו מוכר חלקים- למרות שכלל לא ביקשתי כזה דבר- ושהוא אינו נותן הצעת מחיר בכתב אלא רק בעל פה. אמרתי לו תודה רבה, הבנתי את הלך הרוח והלכתי לדרכי.

נוסף לכך, בעיה נוספת וחמורה לא פחות בעיניי היא העובדה שבעת מכירת הרכב סוכן מטעמכם כלל לא ציין שברכב קיימת מערכת "אוראה", שמסתבר בדיעבד שבכל טיפול צריכים למלא אותה. זאת גיליתי בעת נסיעתי לאילת בה נדלקה נורת אוראה - למרות שביצעתי את הטיפול כמתוכנן ב15 אלף ק"מ כחודשיים לפני כן. אציין בנוסף שברגע שנדלקת נורה זו מוקצב מספר קילומטרים מוגבל עד שהאוטו לא יניע- לכן כמובן שנאלצתי לקנות ולמלא את התוסף בעצמי.

הרכב שלי פנטסטי ואני סופר מרוצה ממנו, אך לאור הנ"ל- יותר לא אמליץ עליו לאף אחד, שכן למוסך בו הרכב מטופל יש משקל רב בתוחלת חייו ובעמידותו, כך שחסכוני הרכב ככל שיהייה- אם המוסך נכשל בתפקידו כבר בחצי השנה הראשונה של הרכב, הרכב לא משתלם לי, ואיני מעוניין לדעת מה יהיה בעוד מספר שנים- כשהרכב יהייה זקוק לטיפול לעתים תכופות יותר.

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בוודאי שזה קורה במציאות. אולי לא הפעם, אבל זה קורה.

היות וסביר להניח שלא נקבל תגובה מצד שני, ממליץ לפות"ש להמליץ לחבר שיחליף מוסך וימשיך ליהנות מהרכב שהוא אוהב.

כמו כן כדאי שיספר לפות"ש שהוא לא חייב לטפל במוסכי יבואן, ואני חושב שאפשר לבקש המלצות למוסכים אמינים אחרים כאן בפורום בעלי מקצוע\טכני.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

'סדק' במיכל פנימי נגרם או מפגם יצור או מחבלה/מכה.

ממה נגרם הסדק? לא סביר, אפילו לא בתנאים של ישראל שפלסטיק (ועוד שאינו חשוף לשמש) ייסדק.

חסרים פרטים בסיפור.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

נשמע לי כמו משהו שאמור להיות מכוסה באחריות, לא? ואם לא, איך הביטוח קשור? הסדק נגרם כתוצאה מתאונה כזו או אחרת?

נשמע גם, על פניו ובלי לשמוע את הצד השני, שתודעת השירות במוסך האמור לא מאוד גבוהה. יש עוד מוסכים מורשים, האם ניסיתם גם מוסך אחר?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

באמת לא מבין את הקשר בלערב את הביטוח. נשמע שאכן החבר שלך עשה תאונה ולא תיקנו את המיכל המדובר שנפגע כתוצאה ממנה ככל הנראה, ולכן העלות הייתה בתשלום שחברת הביטוח צריכה לכסות.

לא מבין מה הטענה...

פורסם

עפ"י העובדות כפי שאתה מתאר, נשמע שיש ללובינסקי באשדוד זכיין חאפר, פשוט בקש מחברי הפורום שימליצו על מוסך מורשה לובינסקי שיש להם נסיון טוב איתו ומומלץ באזור אשקלון-ראשל"צ וסע לשלום.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

נוסף לכך, בעיה נוספת וחמורה לא פחות בעיניי היא העובדה שבעת מכירת הרכב סוכן מטעמכם כלל לא ציין שברכב קיימת מערכת "אוראה", שמסתבר בדיעבד שבכל טיפול צריכים למלא אותה. זאת גיליתי בעת נסיעתי לאילת בה נדלקה נורת אוראה - למרות שביצעתי את הטיפול כמתוכנן ב15 אלף ק"מ כחודשיים לפני כן. אציין בנוסף שברגע שנדלקת נורה זו מוקצב מספר קילומטרים מוגבל עד שהאוטו לא יניע- לכן כמובן שנאלצתי לקנות ולמלא את התוסף בעצמי.

ברשותך אתייחס רק לזה.

קניתי רכב חדש: תקרא את חוברת ההדרכה שמסופקת עם הרכב. יש שם כמה עמודים שמתייחסים לנושא זה בדיוק. אם קראת, אתה לא אמור להיות מופתע.

שנית, במפרט הטיפולים של היצרן לא מופיע שיש למלא תוסף אוריאה בטיפול. זה באחריות הנהג, כמו מילוי דלק.

שלישית, מרגע שהתראה מופיעה ועד שהמנוע לא יניע, אפשר לנסוע 4000 ק"מ. זה מספיק זמן כדי לקנות את התוסף (יש בתחנות דלק) ולמלא.

פורסם

שנית, במפרט הטיפולים של היצרן לא מופיע שיש למלא תוסף אוריאה בטיפול. זה באחריות הנהג, כמו מילוי דלק.

זה לא משהו שהוא תלוי מיקום? הבנתי שבכדי להעביר את האחריות מהיצרן ללקוח, היצרנים העבירו את פתח המילוי של המיכל לפתח המילוי של הדלק ברכבי נוסעים.

פורסם (נערך)

חסרים הרבה פרטים (במיוחד האם הסדק במיכל הוא בלאי או תאונה).

התנהגות המוסך כפי שמתוארת פה לוקה בחסר אין ספק אבל:

כמו נוזל וישרים , על הלקוח למלא בעצמו נוזל אוריאה כשחסר.הנורית נדלקת 4000 ק"מ לפני שחסר .

אי אפשר לפספס. הלקוח התעלם מהנורה ומהצפצוף , לא קרא את הספר,רק כי האוטו המשיך בנסיעה.

אחרי כמה אלפי ק"מ האוטו עצר בדיוק כמו שיקרה אם תתעלם מנורת דלק אדומה.

בהמון תחנות דלק יש מיכל אוריאה לרכישה בסכום של כמה עשרות ש"ח (בן 30-50 ש"ח לג'ריקן 10)

פתח המילוי לנוזל האוריאה ברכבים הפרטיים משתנה מדגם לדגם אבל הוא בהחלט נגיש (לפחות כמו פתח מילוי נוזל שמשות) ורשום בדיוק בספר הרכב.

לפות"ש : אם אתה מתעצל לפתוח ספר רכב ,תתחיל לטפל כל 15K במוסך שמבין ובחלקים מקוריים בלבד (לאו דווקא מוסך יבואן). אז בטיפול המוסך גם יחליף לך נוזל שמשות וגם נוזל אוריאה והאוטו יגיד תודה (תן למוסך עוד כמה מאות שקלים שימלא לך גם דלק).

אם אין תקלה מהותית/סדרתית אין צורך להגיע למוסך יבואן.יש עליהם מספיק סיפורים.

בטח לא לצורך טיפול תקופתי.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

עוד קצת בעניין אוריאה ונוזל AD-Blue תמצאו כאן.

נשמח אם פות"ש יבהיר את המידע הדרוש. הטקסט שלכאורה נכתב על ידי החבר שלו נראה כמו העתק ממכתב תלונה שהעביר ללובינסקי. נשמח גם לשמוע את תשובתם המלאה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

ללובינסקי יש בעיה רצינית עם המוסכים שלהם, מניסיון שלי גם.

אדם שבא למוסך ומנפנפים אותו מספר פעמים זה לא תקין.

פעם אחת אולי יש עומס חריג. אבל 3 פעמים?

פורסם

לזה יש פתרון פשוט, תרים טלפון ותתאם הגעה.

אם קבעו לך לשעה מסויימת, לא יגידו לך "תבוא מחר".

ואם כן יגידו, אז באמת תמצא לך למוסך אחר.

• תוכן חדש...