Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקלה רצינית היא לאו דווקא כשהולך מנוע או גיר .

נניח למשל שהמזגן מתקלקל (יכול לקרות גם באלמרה) ויש להחליף מדחס ב2500 שקל

תתקן או לא ?

או אולי האוטו לא עובר טסט בגלל בולמי זעזועים ויש להשקיע 2000 שקל - תתקן או לא ?

הבנת את העיקרון ...

לאנסר או אימפרזה מ 2006-7 נשמע באמת יותר הגיוני

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אנשים לא מבינים שאפילו חייב שתהיה תקלה אחת יקרה. מספיק שכל חודש יתקלקל לך חיישן, מיסב, סליל הצתה ועוד רעין בישין- ובשנה אתה מגיע בכייף ל 10000 שקל תיקונים אם לא יותר.

פורסם

הגזמות.

כול עוד הרכב שמור,מטופל ,לא עבד קשה, וידוע בתור רכב אמין, אין שום סיבה שיהיו לו תקלות סופר רציניות.

הדבר היחיד המשמעותי שאני רואה שיכול להתקלקל זה המדחס מזגן ,שבתכלס, אפשר פשוט לא לתקן.

בלנסר או אימפרה, אתה תאבד הרבה יותר בירידת ערך, בלי קשר שגם שם יכולות להיות תקלות כאלה ואחרות.

פורסם
הגזמות.

כול עוד הרכב שמור,מטופל ,לא עבד קשה, וידוע בתור רכב אמין, אין שום סיבה שיהיו לו תקלות סופר רציניות.

הדבר היחיד המשמעותי שאני רואה שיכול להתקלקל זה המדחס מזגן ,שבתכלס, אפשר פשוט לא לתקן.

בלנסר או אימפרה, אתה תאבד הרבה יותר בירידת ערך, בלי קשר שגם שם יכולות להיות תקלות כאלה ואחרות.

מכוניות שנמכרות סביב 15 ופחות - לאן עוד ירדו ?

פורסם

לא יודע איך עכשיו, אבל לפני 5 חודשים, כול הלנסרים והאימפרזות שראיתי היו שבורות ומגעילות. הרכבים היותר נורמלים היו ב-22-23K וצפונה. ולא פלא, רכבים שמורים כאלה לא עושים בעיות, ואין טעם למכור אותם בשקל וחצי.

אם המצב עכשיו שונה, אז ב15 אלה אכן אופציות טובות יותר. פשוט ב-20+ אני כבר לא בטוח.

פורסם
הגזמות.

לא מסכים. כמו שאמר איתמר, יש מספיק חלקים שיכולים להתקלקל. לא צריך משהו מסיבי. חיישנים, אלטרנטור, מפוח מזגן, רדיאטור, ונטה לראדיאטור, משאבת דלק, בולמי זעזועים, מפוח מזגן, רדיאטור חימום, חלקי פנים (ידיות וכאלה), מנועים לחלונות, מנוע מגבים, סטרטר, ממיר קטליטי, אגזוז. סתם רשימה אקראית, בטח יש עוד מלא. אף אחד לא נורא, אבל כמה תיקונים שכל אחד מהם 500-1000₪ וכבר מימנת ירידת ערך של רכב חדש בכמה שנים.

שוב, לדעתי זה המון עניין של מזל. תחזוקה טובה עוזרת מאוד למנוע ולגיר לשרוד, אבל לא משפיעה ממש על הסיכוי שיתקלקלו הסטרטר או האלטרנטור. זה בלאי, זה סמי רנדומלי, וזה יכול לנשוך אותך חזק. שאל את ואדים (fat bastard לשעבר)

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

לאנסר או אימפרזה מ 2006-7 נשמע באמת יותר הגיוני

יש לי כריזמה 99 ולאשתי לאנסר 2008, שתיהן 150KKM, הכריזמה שלי נוסעת X5 מרחק. לשתיהן היתה תקלה אחת בשנתיים האחרונות, וזו של הלאנסר יקרה יותר (רדיאטור, מול חיישן נקישות).

:turn-l:
פורסם
לא מסכים. כמו שאמר איתמר, יש מספיק חלקים שיכולים להתקלקל. לא צריך משהו מסיבי. חיישנים, אלטרנטור, מפוח מזגן, רדיאטור, ונטה לראדיאטור, משאבת דלק, בולמי זעזועים, מפוח מזגן, רדיאטור חימום, חלקי פנים (ידיות וכאלה), מנועים לחלונות, מנוע מגבים, סטרטר, ממיר קטליטי, אגזוז. סתם רשימה אקראית, בטח יש עוד מלא. אף אחד לא נורא, אבל כמה תיקונים שכל אחד מהם 500-1000₪ וכבר מימנת ירידת ערך של רכב חדש בכמה שנים.

שוב, לדעתי זה המון עניין של מזל. תחזוקה טובה עוזרת מאוד למנוע ולגיר לשרוד, אבל לא משפיעה ממש על הסיכוי שיתקלקלו הסטרטר או האלטרנטור. זה בלאי, זה סמי רנדומלי, וזה יכול לנשוך אותך חזק. שאל את ואדים (fat bastard לשעבר)

הוא דוגמא לא טובה כי הוא נוסע המון(מה שלא יהיה לפותח השרשור להבנתי)

2.דווקא הרכב שעשה לו את המוות היה שנת 2007. לא ישן מדי.

פורסם

הוא דוגמא לא טובה כי הוא נוסע במונדיאו, לא באלמרה. הוא דוגמא טובה כדי להראות שבלאי הוא לא צפוי, ושהוא עלול להיות יקר. זה אולי מקרה קצה, אבל מקרה קצה אמיתי מהחיים.

אני מסכים איתך

פורסם

בוא אני אשאל אותך, האם אתה מכיר בעל רכב כזה(מקרר יפני אמין) שהרכב עשה את המוות לבעלים שלו?

יש אפילו את המשתמש REDROZE שיש לו קורולה בת 23 והיא אמנם דרשה לא מעט טיפולים, אבל אם הוא היה יודע שהרכב אצלו לזמן מוגבל(שנתיים גג) , הוא היה חוסך בערך חצי מהתיקונים(פשוט לא מתקן)

מהנסיון שלי- לי יש כבר 5 חודשי אלמרה לא בהרבה צעירה יותר, ובנתיים 0 תקלות שהן לא בלאי טבעי(ברקסים , ומצבר מת).

פורסם

כן. מכיר מישהו שהשבית קורולה מתוך יאוש. היא אמנם כבר היתה זקנה ונסעה הרבה, ובכל זאת, קורולה. אפילו פה בשרשור טל25 התלונן על האלמרה שלו, ותמיד יש את אושריקו, שאני לא עוקב אחרי מה בדיוק קורה לקורולה שלו, אבל להרגשתי הוא לא ממש מרוצה.

אם במקרה לא הובנתי נכון, אני לא מנסה לטעון שקסנטיה או מונדאו 99 יהיו קניה עדיפה. ממש לא. אפילו לא בצחוק. רק שבכל רכב יש הרבה חלקים, ואתה לא יודע מתי הם יתקלקלו. אתה יכול להעביר 3 שנים בלי שום דבר, ואז לחטוף 5 תיקונים בשנה, שאחריה שוב הכל ילך חלק. מסכים?

אני מסכים איתך

פורסם

כל מה שרשמת נכון גם לרכב בן 10.

וגם אם תשקיע 15-20 אלף ברכב חדש יותר הוא עדיין יהיה רכב ישן וכל מה שרשמת תקף גם אליו.

לפות"ש - לדעתי האישית אתה עם תקציב מוגבל? נניח 15 אלף כי לא בא לך לקחת הלוואות ואתה צריך רכב רק לשנתיים.

תקנה רכב ב-5 שמור 10 בצד לתיקונים.

אם תצטרך תתקן

אם לא, אז מה טוב חסכת.

גילוי נאות: לי יש קורולה 99 במשפחה משנת 2001 עד היום לא הייתה שום תקלה מיוחדת למעט בלאי טבעי.

גם היום הרכב נוסע בצורה יפה ומשרת אותי נאמנה. (כמובן שיש כמה דברים קטנים אבל לא משהו שמונע ממני נסיעה רגילה)

פורסם

ב-20 אפשר לקנות היום פיג'ו 206+ מ2011. הוא גם יכול לסבול מבלאי כמובן, אבל בהסתברות נמוכה יותר. בקצת יותר אפשר לקנות קליאו ידנית מאותו שנתון.

רכב בן 10 כמובן יכול גם לסבול מבלאי גבוה, ועדיין יהיה כנראה יותר אמין בממוצע והרבה יותר נעים לנסיעה ובטיחותי מרכב בן 18.

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

להורים של חבר קרוב יש כזו שנת 99 אבל אוטומטית.מלבד צבע עלוב שאופייני גם לחברות אחרות בקטגרוייה הוא מתלונן שהיא עושה הרבה בעיות. ממה שיצא לי לראות זה גיר וצינור הגה ועוד כמה שטויות אבל קח את זה בערבון מוגבל כמובן. יגידו מה שיגידו אם כבר שנתון כזה אז קח קורולה 98-99 שהיא באמת הוכיחה אצל כל מי שעבר עליה מה זה סוס עבודה יפני של פעם. מה גם שנדמה לי שבגיר ידני יש לה קצת ביצועים יפים. אגב- יש לה 3 כוכבי בטיחות לקורולה הזו..

עריכה משמעותית: עד 270 אלף.קמ ועבודה קשה ו17 שנים הקורולה החזיקה ברובה חלקים מקוריים ושרדה הכל כמו כאילו יצאה. מכיוום שאני פגעתי ברכב והרסתי אותה אני לא דוגמה לכן אני נותן חוות דעת עד 270 אלף. בובה של רכב שמכונאים הורסים שלר מטפלים נכון.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם
בוא אני אשאל אותך, האם אתה מכיר בעל רכב כזה(מקרר יפני אמין) שהרכב עשה את המוות לבעלים שלו?

לפני הנוכחיות, היתה לי ניסאן סאני 93 (נקנתה מוזנחת ב-200KKM ונמכרה ב 330KKM) שנמכרה לפני כ-3 שנים בלי אף תקלה משמעותית (רק אלטרנטור וסטרטר הוחלפו). במקביל, סובארו לגאסי 95 שנקנתה ב-2007 ונמכרה בשנה שעברה. תקלות יחידות: סטרטר, רדיאטור ו MAF SENSOR.

אז לפחות הנסיון האישי שלי בהחלט מאושש את הסטיגמה על אמינות היפניות.

:turn-l:

• תוכן חדש...