Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי אז ככה אני תכף משתחרר ומעוניין לקנות רכב ראשון שלי בתקציב 25 פלוס מינוס - מעוניין ברכב מנוע 1.6 ומעלה שיהיה מראה צעיר ושתיהיה ידנית ומאובזרת

אחת מהאופציות שמצאתי היא סיאט איביזה 2008 ידנית מנוע 1600(מאובזרת בחלון בגג ומגנזיום)

נתונים על הסיאט איביזה 2008:

שנת יצור : 2008

ק"מ : 71000

מנוע : 1600

יד: שניה

הרכב הזה נמכר ע"י סוכן רכב

עכשיו כמה שאלות:

1. האם הדגם הזה ממולץ ואם לא למה ?
  2. מה לבדוק ברכב מעבר לבדיקה מקיפה במכון לבדיקת רכב?
  3. האם צריך לחשוש שהרכב נמכר ע"י סוכן רכב ואם כן מה להגיד כדאי לגלות האם נוכל או לא ?
  4. אם רשום על רישיון הרכב את הק"מ אין סיבה לחשוש לגבי זיוף שלו נכון ?

תודה רבה רבה לעוזרים ואם יש משהו ששכחתי לשואל לגבי תהליך קניה מסוכן רכב אשמח להמלצות על מה לעשות ומה לא לעשות וכו'

זה רכב ראשון שלי לכן אני מתייעץ ושוב תודה לעוזרים מראש :)

פורסם

עכשיו כמה שאלות:

1. האם הדגם הזה ממולץ ואם לא למה ? לא ציינת אם מדובר על דגם 3\5 דלתות בכל מקרה, רכב אמין מעולה וחסכוני בדלק, קצת מחשיד שהוא נמכר בסוכנות רכב כי דווקא ה 1.6 לא כל כך נפוץ והשוק שלו ממש טוב, במיוחד עם הקריטריונים שהצגת.
  2. מה לבדוק ברכב מעבר לבדיקה מקיפה במכון לבדיקת רכב? אין לרכב מחלות שצריך לדאוג לגביהן לכן לקחת לבדיקה במכון כמה שיותר רחוק מהסוחר.
  3. האם צריך לחשוש שהרכב נמכר ע"י סוכן רכב ואם כן מה להגיד כדאי לגלות האם נוכל או לא ? כמו שכתבתי, מוזר שרכב כזה עם נתונים כאלו מגיע לסוחר, הייתי בודק את הרכב ב 7 עיניים.
  4. אם רשום על רישיון הרכב את הק"מ אין סיבה לחשוש לגבי זיוף שלו נכון ? בעיקרון זה שרושמים קילומטראז' על רישיון הרכב אמור למנוע זיופים אבל אם הסוחר מקושר במכון טסטים אז ירשמו מה שהוא יגיד להם לרשום, בעיקרון הקילומטרז' קצת מחשיד לרכב בשנה הזאת, מצד שני הוא גם יד שניה אז יכול להיות שהרכב ביקר אצל בעלים שלא נוסעים הרבה.

5תווים

פורסם (נערך)
5תווים

תודה רבה אחי

לגבי הרכב מדובר בדגם 5 דלתות ועל פניו על פי הנתונים לא נירא שיש זיוף הוא עשה לאוטו טסט עכשיו עכשיו אבל לפני הטסט שאלתי אותו כמה ק"מ רשום על הרישיון והוא אמר 51000 והוא גם אמר שהרכב היה אצל מבוגרת והיא הייתה היד הראשונה

וכן התכוונתי סוחר רכב

עוד אנשים שאפשר לשומע מהם ושיש להם ניסיון עם סוחר רכב

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי Tomer27
פורסם
והוא גם אמר שהרכב היה אצל מבוגרת והיא הייתה היד הראשונה

לא רוצה להגיד יותר מידי, פשוט נשמע לי מעט פישי, אישה מבוגרת.. רכב ידני סטייל איביזה... אני רק אומר

פורסם
אל תאמין לשום סוחר רכב. מניסיון אישי, הם משחקים בקילומטראז' בהמון מקרים ובלי בושה.

יש איזשהי דרך לגלות אם הוא שיחק עם הקילומטראז' ?

פורסם

לא בדיוק, אך ניתן להעריך פחות או יותר, 70 אלף קילומטרים זה כלום ורוב החלקים אמורים להיות במצב דיי טוב.

לפי מצב הסלון אפשר לקבל הערכה גסה, סלון שכולו קרוע ונראה ממש משומש מתאים יותר לרכב עם 300 אלף קילומטרים ולא 70.

יש סוחרי רכב אמינים ואנשים טובים ויש שפחות. החוכמה היא גם להבין על איזה נפלת.

פורסם

Tomer27 גם אדם פרטי יכול לעבוד עליך, אתה צריך לשמור על עצמך לא משנה ממי אתה קונה, אם הרכב נראה לך, תעשה לו את הבדיקות שלך, תיקח את הזמן אל תמהר ושלא ילחיצו אותך.

אם משהו לא מסתדר לך \ לא נראה לך פשוט תוותר על הקניה, אומנם מדובר על רכב לא נפוץ אבל אם אתה נעול עליו תחכה שתמצא האקזמפלר שלך.

פורסם
Tomer27 גם אדם פרטי יכול לעבוד עליך, אתה צריך לשמור על עצמך לא משנה ממי אתה קונה, אם הרכב נראה לך, תעשה לו את הבדיקות שלך, תיקח את הזמן אל תמהר ושלא ילחיצו אותך.

אם משהו לא מסתדר לך \ לא נראה לך פשוט תוותר על הקניה, אומנם מדובר על רכב לא נפוץ אבל אם אתה נעול עליו תחכה שתמצא האקזמפלר שלך.

מה ההבדל בין מנועי ה2008 לאלו שיצאו ב2009-2010? הרי מנוע ה1.6 של סיאט לא שונה, בעצם אתה מקבל את אותו הרכב במעטפת אחרת. אז אולי עדיף לנסות למתוח יותר את התקציב וללכת על הדגם החדש יותר ולטעמי המאובזר הרבה יותר.

פורסם

יש לי 2010 אין הבדל ברמת גימור בין השנים לדעתי, מדובר על רמת גימור ׳ספורט׳ שמתאפיינת בצמיגים רחבים סנרוף ידית הילוכים והגה מעור ןמראות בצבע הרכב עד כמה שזכור לי.

פורסם
יש לי 2010 אין הבדל ברמת גימור בין השנים לדעתי, מדובר על רמת גימור ׳ספורט׳ שמתאפיינת בצמיגים רחבים סנרוף ידית הילוכים והגה מעור ןמראות בצבע הרכב עד כמה שזכור לי.

לא מסכים איתך אני חושב שפנים הרכב קיבל אבזור משמעותי יותר ומרגיש נעים וחדשני הרבה יותר מהדגמים לפני מתיחת הפנים שהיו נראים בפנים ספרטנים מאוד!

פורסם

מציע לך לבדוק טוב את הפלסטיקים של הדוושות. גז, ברקס וקלאצ׳. ככה אפשר להעריך כמה נסעו עם הרכב. ב70 אלף הדוושות אמורות להיות עם קצת בלאי אבל לא יותר מידי.

• תוכן חדש...