Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אחרי שקראתי בפורומים בארץ ובחו"ל הבנתי שהגיר לא אוהב נסיעה עירונית ובעיקר פקקים. הגיר מתפקד הכי טוב ומחזיק מעמד הרבה קילומטרים בעיקר בנהיגה בינעירונית.

כלומר כנראה מה שפוגע בו זה הרבה העברות הילוכים שמתרחשות בנהיגה עירונית.

אני נוסע בערך 70% בדרכים עירוניות הרריות (חיפה...) בלי פקקים אבל עם רמזורים, כיכרות ועליות וירידות.

הגיר כול הזמן שואף לעלות הילוכים ולפעמים אפילו ב50 קמש עולה להילוך 5 ואחרי האטה מוריד ל2. זה גורם להחלופות הילוכים מרובות בעיקר בהילוכים 2,3,4,5.

שמתי לב שאם אני מעביר את ההילוכים ידנית 80% מהדרך אני יכול לעבור קבוע בהילוך 3. אם אני כול הזמן אעביר את ההילוכים ידנית ואגביל על ידי זה את ההעלאות המיותרות של ההילוכים, זה יעזור בשמירה על המצמדים?

פורסם

האמת שמי שאוהב גיר ידני (כמוני) יכול ממש להנות מהמצב הידני, גם כדי לבצע תאוצות שהגיר במצב אוטומטי פשוט לא נותן לך לבצע (כי הוא שואף לחסוך בדלק), וגם ככל הנראה זה שומר עליו יותר טוב.( כל עוד מבצעים בו שימוש נכון)

פורסם
מה עדיף ידני או s?

למה שאתה מתאר, ידני.

מצב S ("SPORT") מעבר לשינוי הטורים בו הגיר מעלה הילוך, גם משנה את אופי העברת ההילוכים ליותר אגרסיבי.

פורסם

מניסיון שלי זה לא משנה , במוקדם או במאוחר תגיע לשרות להחלפת קלאצים מוחות משאבות שרשרות תיזמון ומילוי שמן.

תהנה מהרכב ושצריך גש להחלפת חלפים באחריות .

פורסם

נכון, אין דרך לשמור על dsg7 יבש.הוא תוכנן ככה כדי להתחיל להתפורר בשלב יחסית מוקדם.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם (נערך)

כן, יש הגיון בלמנוע מתיבת הילוכים (רובוטית או פלנטרית, לא משנה) לשוטט בין ההילוכים.

התיבה יודעת להעביר הילוכים בהתאם למהירות המנוע. היא לא יודעת מה מצב התנועה או הטופוגרפיה של הכביש.

לכן היא יכולה להעלות הילוך רגע לפני האטה שתגרום לתיבה לרדת חזרה בהילוכים.

במצב כזה, עדיף להחזיק את התיבה בהילוך מסוים גם אם זה אומר שחלק מהזמן המנוע לא יהיה בטווח הכי יעיל.

העברת ההילוך עצמה פוגעת (מעט) בצריכת הדלק, בתאוצה ואפילו ביציבות הרכב, וכמובן שגוררת בלאי מצטבר לתיבה ולכן צמצום העברות הילוכים מיותרות עדיפה מכל הבחינות.

בעיה נוספת בתיבה רובוטית היא בזחילה שבה בעצם התיבה משחררת בהדרגה את המצמד כדי להזיז את הרכב. עדיף להגיע למהירות שבה המצמד משולב לחלוטין ולשמור עליה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כן רק בהילוך הנמוך..כשאתה מאט אז מגיע שלב שסלד מגיע נניח ל 800.אבל מהירות ממשיכה לרדת וסלד לא.זה אומר שהוא בהחלקה.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם
לשים D ולנסוע. לא מבין בשביל מה כל ההתחכמויות האלה.

צודק אבל בפקק לדעתי עדיף לעבור למצב "ידני - טיפטרוניק" בשביל למנוע התחממות של הקלאצ'ים

• תוכן חדש...