Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזגנים בדירת קבלן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נכנסתי לבית חדש לפני שנה וחצי והתקנתי תדיראן מולטי אינוורטר עם מנוע 1:9.

המיוחד במנוע זה הוא שממסתור הכביסה סוללים לך צנרת אחת(בקוטר גדול יותר מהסטנדרט) עד למסדרון(לצורך העניין) ושם מתקינים תיבות פיצול מיוחדות אשר מהן אפשר לפצל עד ל10 יחידות פנים עיליות/נסתרות/מיני מרכזיות בתפוקות שונות. אז א' זה חוסך בעלות סלילת צנרת מרובה וב' מכיוון שמדובר במנוע אינוורטר הוא יעבוד לפי התפוקה שצריך, גם אם תפעיל רק יחידה עילית של כ"ס אחד.

מבחינת שימוש, אצלנו המזגן עבד כל הקיץ מסביב לשעון כמעט, בשעות היום בסלון ובמטבח ובלילה בשני חדרי שינה. שים לב שרוב הזמן הוא עבד על 24-25 מעלות והיה ממש נעים בבית ביום ובלילה.

ולצורך העניין, השכן שלי שהוא גם חבר, מפעיל את המזגן הרבה פחות ממני(אנשים שקר להם כל הזמן) וקיבל חשבונות חשמל גבוהים יותר בכמה מאות שקלים(לשכן יש מיני מרכזי on/off), בלילות הם ישנים עם מאווררי תקרה.

מבחינת עלות, יש לי 5 יח' פנים, 1 של 2.5, 2 של 1.5 ו2 של 1כ"ס. אני שמתי את המנוע על גג הבניין ולכן שילמתי על 23מטר צנרת - סה"כ יצא לי קצת פחות מ30K לא כולל הגבס.

בקיצור, ממליץ בחום.

צירפתי תמונה משלב ההתקנה, בחלק המרוחק אפשר לראות את תיבות הפיצול.

20150624_131856.jpg

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אולי זה נשמע לך מופרך, אבל אם יש דמפרים והמזגן מכוון לטמפרטורה מסויימת, המזגן לא יעבוד באותה תפוקה אם 2 חדרים בלבד מקבלים קירור (לעומת כל החמישה). מזגן רגיל (ON/OFF) מפסיק לסרוגין את המדחס בכל פעם שמגיע לטמפ' היעד, וככל שיקוררו פחות חדרים, המדחס יפעל באחוז נמוך יותר מהזמן. באינוורטר, ההספק יופחת בהתאם לצורך (ומתחת לסף מסויים, גם שם מכובה המדחס).

חשוב בהתקנה כזו להתקין דמפרים עם אוויר חוזר, אחרת כל מה שכתבת לא יקרה בפועל.

פורסם
אולי זה נשמע לך מופרך, אבל אם יש דמפרים והמזגן מכוון לטמפרטורה מסויימת, המזגן לא יעבוד באותה תפוקה אם 2 חדרים בלבד מקבלים קירור (לעומת כל החמישה). מזגן רגיל (ON/OFF) מפסיק לסרוגין את המדחס בכל פעם שמגיע לטמפ' היעד, וככל שיקוררו פחות חדרים, המדחס יפעל באחוז נמוך יותר מהזמן. באינוורטר, ההספק יופחת בהתאם לצורך (ומתחת לסף מסויים, גם שם מכובה המדחס).

אתה צודק, אבל זה גם מגדיל את כמות הפעמים שהמזגן נדלק ונכבה (מגיע מהר יותר לטמפרטורה הרצויה ורגיש יותר לתנודות בטמפרטורה שגורמות למדחס להכנס לפעולה) ובכך מקצרות את חיי המדחס.

נכון שזה זניח יחסית לחסכון בחשמל אבל אני עצלן אז רק בשביל להמנע מהפעולה של לטפס על כסא הייתי מתקין דמפרים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
חשוב בהתקנה כזו להתקין דמפרים עם אוויר חוזר, אחרת כל מה שכתבת לא יקרה בפועל.

מומלץ, אבל לא חובה. לי בבית יש מיני מרכזי ל-4 חדרי שינה + אויר חוזר מרכזי במסדרון. לכל חדר יציאת אויר למסדרון מעל הדלת.

חדר שלא ממוזג (דמפר סגור) לא מקבל כניסת אויר קר ולא יוצא גם אויר חוזר.

:turn-l:
פורסם

המיוחד במנוע זה הוא שממסתור הכביסה סוללים לך צנרת אחת(בקוטר גדול יותר מהסטנדרט) עד למסדרון(לצורך העניין) ושם מתקינים תיבות פיצול מיוחדות אשר מהן אפשר לפצל עד ל10 יחידות פנים עיליות/נסתרות/מיני מרכזיות בתפוקות שונות. אז א' זה חוסך בעלות סלילת צנרת מרובה וב' מכיוון שמדובר במנוע אינוורטר הוא יעבוד לפי התפוקה שצריך, גם אם תפעיל רק יחידה עילית של כ"ס אחד.

מבחינת שימוש, אצלנו המזגן עבד כל הקיץ מסביב לשעון כמעט, בשעות היום בסלון ובמטבח ובלילה בשני חדרי שינה. שים לב שרוב הזמן הוא עבד על 24-25 מעלות והיה ממש נעים בבית ביום ובלילה.

ולצורך העניין, השכן שלי שהוא גם חבר, מפעיל את המזגן הרבה פחות ממני(אנשים שקר להם כל הזמן) וקיבל חשבונות חשמל גבוהים יותר בכמה מאות שקלים(לשכן יש מיני מרכזי on/off), בלילות הם ישנים עם מאווררי תקרה.

מבחינת עלות, יש לי 5 יח' פנים, 1 של 2.5, 2 של 1.5 ו2 של 1כ"ס. אני שמתי את המנוע על גג הבניין ולכן שילמתי על 23מטר צנרת - סה"כ יצא לי קצת פחות מ30K לא כולל הגבס.

בקיצור, ממליץ בחום.

[ATTACH=CONFIG]475811[/ATTACH]

מה פער המחיר בין המזגן שלך שלו, ותוך כמה זמן תכסה אותו?

בהנחה כמובן שלא תתרחש תקלה יקרה בדרך.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

השאלה שלך חצי-נכונה, היא היתה צריכה להישאל במידה והיינו משתמשים במידה שווה במזגן.

כי אז אני בטוח שבמקום לקבל 300-400 ש"ח יותר ממני בכל חודשיים, הוא היה מקבל משהו שקרוב ל1000ש"ח יותר.

כמה נקודות:

1. אני מאמין שהמזגן שלו עלה בערך חצי, מה גם שאצלו זה מותקן במסתור כביסה עם ההכנה של הקבלן - אז אין לו את עלות הצנרת.

2. מעבר לחסכון או לא, פעולות הקירור והחימום(בייחוד החימום) הרבה יותר נעימות מאשר במזגן רגיל.

3. קיבלתי אחריות מלאה ל-3 שנים על המעבה והמאיידים.

אם להיות ריאלי, אני מאמין שתוך ~3.5-4 שנים אחזיר את ההשקעה(לעומת מזגן רגיל) ומאותו רגע זה רווח נקי. כמובן כמו שאמרת, בהנחה ולא יהיו תקלות יקרות - אבל כאלו יכולות לצוץ גם במזגן רגיל או מיני אינוורטר רגיל.

פורסם

בקיצור, ממליץ בחום.

[ATTACH=CONFIG]475811[/ATTACH]

אני רוצה לראות אם הבנתי נכון כי ייתכן ופתרת לי לא מעט בעיות עם ההודעה שלך.

המזגן הזה למעשה מאפשר לי להתקין מיזוג מיני מרכזי כאשר כל חדר/חלל הוא למעשה מזגן נפרד? או שבכל חדר יש יחידה עילית נפרדת?

אני מחפש מצד אחד מזגן מיני מרכזי ומצד שני שליטה נפרדת לכל חדר. האם זה הפתרון שחיפשתי?

מדוע בחרת במזגן עם אפשרות ל- 10 יחידות פנים כאשר השתמשת רק ב- 5?

פורסם
^ פעם שנייה שאתה מעלה את נושא האינוורטר.

סלח לי על הבורות, אבל הם לא די דרעק בסה"כ??

שמעתי תלונות וחוות דעת לא טובות.

שחוץ מזה שהם חוסכים בחשמל, הם לא עדיפים בשום פרמטר אחר. שהם לא הכי אמינים.

דבר נוסף, שאת ההשקעה הנוספת בהם, הם יחזירו במקרה הטוב לאחר כמה שנים טובות, אם בכלל.

כי מספיקה תקלה אחת שלהם וסופגים עלות תיקון לא מעטה כלל.

אין אמת בדברים?

אינוורטר לא יותר חסכוני ממזגן רגיל, ההפך הוא הנכון. והוא גם יותר יקר בהתקנה

למה כן אינוורטר:

בהרים (גליל ירושליים וכזה) מזגן רגיל קופא בחורף, אינוורטר יכול להמשיך לעבוד

בעבודה ממושכת האינוורטר יכול לשמור על טמפרטורה בלי לקבל מכות חום/קור כשהמדחס נכנס לעבודה

החיסרון: מחיר, מזגני אינוורטר מדרג שני ומטה עלולים להתקלקל ואז לתקן יוצא יקר

פורסם
אני רוצה לראות אם הבנתי נכון כי ייתכן ופתרת לי לא מעט בעיות עם ההודעה שלך.

המזגן הזה למעשה מאפשר לי להתקין מיזוג מיני מרכזי כאשר כל חדר/חלל הוא למעשה מזגן נפרד? או שבכל חדר יש יחידה עילית נפרדת?

אני מחפש מצד אחד מזגן מיני מרכזי ומצד שני שליטה נפרדת לכל חדר. האם זה הפתרון שחיפשתי?

מדוע בחרת במזגן עם אפשרות ל- 10 יחידות פנים כאשר השתמשת רק ב- 5?

זה עניין של הספק, אפשר לחבר על המנוע עד 9 יח' של 1 כ"ס כל אחת, או סידור שונה של יח' שההספק הכולל שלהן מסתכם ב-9כ"ס, אצלי זה 7.5כ"ס. מדובר על יחידות פנימיות עיליות, חוץ מזו שנראית בתמונה שהיא יחידה סמויה ונמוכה של 2.5כ"ס.

אינוורטר לא יותר חסכוני ממזגן רגיל, ההפך הוא הנכון. והוא גם יותר יקר בהתקנה

למה כן אינוורטר:

בהרים (גליל ירושליים וכזה) מזגן רגיל קופא בחורף, אינוורטר יכול להמשיך לעבוד

בעבודה ממושכת האינוורטר יכול לשמור על טמפרטורה בלי לקבל מכות חום/קור כשהמדחס נכנס לעבודה

החיסרון: מחיר, מזגני אינוורטר מדרג שני ומטה עלולים להתקלקל ואז לתקן יוצא יקר

לא יודע מה הניסיון והרקע שלך, אבל מה שאתה טוען די מנוגד לדעה הרווחת בקרב אנשי המקצוע של המיזוג.

זה נכון שאינוורטר בתחילת עבודתו עובד בעוצמה מלאה עד שהוא מגיע לטמפ' הרצויה, אבל אז מנמיך את עוצמת המדחס שממשיך לעבוד באופן רציף אמנם אבל בהספק נמוך רק בכדי לשמור על הטמפ'.

דבר נוסף, שבמקרה שלי, אם אני רוצה לקרר חדר אחד, אז המדחס העצום הזה מספק רק את שצריך לאותה יחידה.

לגבי תקלות, שוב, מקווה שלא יהיו.

יש לי תמונות של המדחס פתוח מההתקנה, אם תרצו לראות - אעלה. כמות האלקטרוניקה בפנים מפחידה.

פורסם

בגלל שרשמת למעלה "...שם מתקינים תיבות פיצול מיוחדות אשר מהן אפשר לפצל עד ל10 יחידות פנים עיליות/נסתרות/מיני מרכזיות בתפוקות שונות..." חשבתי שאולי מדובר למעשה במשהו שנראה כמו מיני מרכזי אך מתנהג כמו מזגנים נפרדים.

אני אצטרך למזג 4 חדרי שינה וסלון/פינת אוכל/מטבח. חדרי השינה הם לא בעיה. מה עושים בחללים הציבוריים? יחידה עילית בכל חלל? זה לא כל כך אסתטי...

פורסם (נערך)

הכוונה היא ל- multi wave 35? יש לה מדחס נפרד או שמדובר עדיין על מדחס אחד סה"כ?

ושאלה נוספת, רשמת "...ממסתור הכביסה סוללים לך צנרת אחת(בקוטר גדול יותר מהסטנדרט) עד למסדרון...". למה הכוונה בגודל גדול יותר מהסטנדרט? אני מקבל הרי הכנה למיני מרכזי מהקבלן. התשתית הזו מספיקה לצורך ביצוע ההתקנה, נכון?

מבחינת היחידות העיליות בחדרי השינה, תהיה צנרת על גבי הקיר לאורך החדר? או שזה רק מבקרה ושים את היחידה העלית על קיר שאינו מקביל למסדרון? כי אם כן, זה לא קצת מגביל לגבי המיקום של היחידות בתוך החדרים?

אני מאוד מודה לך.

עריכה אחרונה על ידי A.E.M
פורסם

כן, היחידה של ה35 והיא מחוברת לאותו מנוע של ה1:8 או 1:9 ובנוסף אליה ניתן לחבר עוד יחידות פנים. בעמודים 18-19 אתה יכול לראות איזה יחידות ניתן לחבר במקביל לפי כמות היחידות שתרצה להתקין.

קוטר צנרת נדרש כתוב לך בטבלה בעמוד 9, לפי מה שהבנתי למדחס של ה1:9 זו צנרת עם קוטר רחב יותר מהסטנדרט למיני מרכזיים.

היחידות הפנימיות מחוברות כמובן עם כל צנרת המיזוג כולל ניקוז שמזגן מחובר אליהן, אבל שוב במקום שהצנרת הזו תרוץ עד למנוע היא רצה רק עד למיקום תיבות הפיצול. אצלי ב2 חדרים המזגנים ממוקמים מעל הדלתות שזה מיקום תקין לחדרים אלו ובחדר השינה שלי זה מותקן בחלק יותר פנימי, אבל הצנרת עבורו נסללה עוד בשלב השלד.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

לאחר מספר בדיקות, הפתרון הנ"ל פחות מתאים לי.

מה דעתכם על משהו ששמעתי שאנשים נוהגים לעשות- מיזוג מרכזי לחדרים ומיזוג מרכזי לסלון/מטבח/פינת אוכל.

התצורה הזו מומלצת? אם כן, מה עלי לבקש מהקבלן ברמה הטכנית? פשוט הכל כפול? כרגע אני מקבל ממנו הכנה למיזוג מרכזי אחד לכל הבית.

בהנחה והקבלן לא יאפשר מסיבה כלשהי, תהיה לי אפשרות לעשות זאת בדיעבד? או שזה ניתן לביצוע רק בשלב הבנייה?

עריכה אחרונה על ידי A.E.M
פורסם

לא אוכל לייעץ לך בעניין ,אבל לפני שאתה מקבל החלטה אתה צריך לראות אם יש לך מקום להתקנת שני מדחסים, במקום שמותר מבחינת אישורי הבניה.

מעבר לכך - בדוק את העלויות. יתכן שהעלות של התקנת שני מזגנים תהיה כל כך יותר גבוההמהתקנת מזגן מרכזי בודד כך שיחלפו הרבה שנים עד שצריכת החשמל הנחסכת תהפוך את המהלך למשתלם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...