Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתכלס, טראמפ צודק. בארה"ב נלחמים בייצור סמים באופן קשוח מאוד, בקנדה, למרות שיש להם 50,000 הרוגים מצריכת פנטניל בתשע השנים האחרונות, לא עשו מספיק בנושא. מה שכן, זו מדינה עצומה לא מיושבת ברובה, רק 40 מיליון תושבים וגבול אין סופי עם ארה"ב. 

פורסם

אני לא יודע על מה טראמפ נלחם נגד קנדה. אבל אני מכיר סיפור עם תרופות - התרופות בארה״ב מתומחרות בסדרי גודל יותר מאותן תרופות בקנדה. אז אמריקאים מזמינים תרופות מקנדה, כמובן למורת רוחה של תעשיית הפארמה האמריקאית, שמנסה לצייר את התרופות מקנדה כלא בטוחות, למרות שמגיעות מאותם קווי ייצור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 שעות, יובל .מ. כתב:

אתה מתעלם מעשרות התבטאויות כולל של אמריקאים שלא אוהבים את ביבי שאמרו בפירוש שחמאס הוא זה שמסרב לעסקה ומסרב להגיב.

עד סוף נובמבר ישראל וארצות הברית ניהלו משא ומתן בינן לבין עצמן.

כולם אוהבים להגיד שאצל הליכוד מפיצים דף מסרים וכו'

אבל מאיזושהי סיבה אנשים ממשיכים להפיץ דף מסרים של חמאס וזה נורמלי מבחינתם...

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, פיני חד כתב:

https://rotter.net/forum/scoops1/886712.shtml

גם קנדה מיישרת קו עם הדרישות של טראמפ.

תכל'ס, זה פשוט עובד.

כי טראמפ איש עסקים, והוא יודע שמשא ומתן מנהלים מעמדה של כוח, ולא מעמדה של "באתי לצאת איתך פייר".

עריכה:

והנה הצביעות של התקשורת הישראלית מגד טראמפ.

הבן אדם לא עשה אפילו מעשה אחד נגד ישראל, אבל מקבל כותרת שחורה עם "סימני השאלה של טראמפ":

https://www.ynet.co.il/news/article/b1e000000cojg#autoplay

וזה פחות מ12 שעות אחרי דיווח שהוא מארגן עוד 2400 טון פצצות ודחפורים במיליארד דולר.

כשביידן אמר איזה don't שאף אחד לא הקשיב לו ולא באמת גיבה את זה במעשים כולם התמוגגו.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם
לפני 55 דקות, sperial כתב:

לא יודע על מה טראמפ נלחם נגד קנדה. אבל אני מכיר סיפור עם תרופות - התרופות בארה״ב מתומחרות בסדרי גודל יותר מאותן תרופות בקנדה

יש פה הרבה מאוד (אפשר להוסיף כמה מאודים פה …) אותיות קטנות.

אחרי השתתפות של ביטוחים זה לגמרי הופך את זה ללא כדאי , הרשימה מוגבלת ותלויה בסטייט והמחירים בקנדה ללא ביטוח ממשלתי לא כאלו יותר נמוכים כבר שנים.

זה לגמרי אנקדוטה של האנקדוטה (that said האישור לייבא תרופות עצמאית מקנדה היתה יוזמה שנדחפה בצורה מפתיעה על ידי שני הצדדים של המפה הפוליטית בארה״ב ואפילו פלורידה לזכרוני היתה אחת הראשונות לאשרר את זה כבדרך אגב.)

זה כמובן הרבה פחות קשור לכל העניין המדובר.

לפני 37 דקות, יובל .מ. כתב:

כשביידן אמר איזה don't שאף אחד לא הקשיב לו ולא באמת גיבה את זה במעשים כולם התמוגגו

אפילו פנינה הוציאה שיר להיט:

(והתגובות ביוטיוב חייבות תרד משלהן :) )

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 5 שעות, פיני חד כתב:

גם קנדה מיישרת קו עם הדרישות של טראמפ.

תכל'ס, זה פשוט עובד

לא היא לא, זאת תוכנית שכבר הייתה קיימת...

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, David32 כתב:

טראמפ הביא הסכם חדש לפי התנאים שלו? כן.

זה שסחר חופשי היה קיים לפני זה, לא משנה את זה שההסכם שתקף עכשיו הוא שלו - של מר art of the deal. 

אתה יכול להמשיך ללכת ראש בקיר עד מחר.

ועדיין, הסכם סחר חופשי זה לא הסכם שטראמפ "עשה", ועכשיו הוא מבטל אותו, אלא זה הסכם שכבר היה קיים הרבה לפני טראמפ, ובתקופת טראמפ הוכנסו בו שינויים. זה הכל.

אתה רוצה לקרוא לזה "הסכם חדש"?   שיהיה לך בכיף.

לפני 11 שעות, פינדר כתב:

אותי לימדו שהטוען הוא זה שאמור להביא סימוכין ומקורות. לשלוח אותי לחפש מקורות  לטענה שלך זו בדיחה.

אתה הבאת קישור. אם היית קורא שם אז היית רואה שמדברים על זה.

הנה עוד אחד:

https://www.bls.gov/opub/mlr/2022/beyond-bls/what-is-driving-the-labor-force-participation-rate-lower.htm

לפני 9 שעות, יובל .מ. כתב:

אתה מתעלם מעשרות התבטאויות כולל של אמריקאים שלא אוהבים את ביבי שאמרו בפירוש שחמאס הוא זה שמסרב לעסקה ומסרב להגיב.

עד סוף נובמבר ישראל וארצות הברית ניהלו משא ומתן בינן לבין עצמן.

עזוב, שום דבר לא יהיה מספיק טוב.

חמאס מתקפל ומסכים לעסקה?   זה בכלל ביבי התקפל. טראמפ מטיל סנקציות על בית הדין הבינלאומי?   חסר משמעות. טראמפ מפציץ באיראן?   זה לא פוגע במירוץ לפצצה. טראמפ פותר את בעיית הרעב ההמוני?   עכשיו כולם יהיו שמנים, לא טוב.

לפני 10 דקות, David32 כתב:

הייתה "קיימת" חודש וחצי, לא הרבה אחרי פגישת טראמפ טרודו בסוף נובמבר, בה טראמפ כבר דיבר על מכסים, במידה והמשבר בגבול לא ייפתר.

https://www.canada.ca/en/public-safety-canada/news/2024/12/government-of-canada-announces-its-plan-to-strengthen-border-security-and-our-immigration-system.html

אבל זה לא קשור הרי לטראמפ ולאיומי המכסים שלו. קנדה החליטה מיוזמתה על התכנית. מתנה לדוד ביידן לסיום הכהונה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 38 דקות, Liviur כתב:

אפילו פנינה הוציאה שיר להיט:

ואו. עושה הייג'ק מינימלי. השיר הזה גרוע כמעט כמו its so cold in the d

(ומצרף למי שלא מכיר)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 5 שעות, Supertigre כתב:

בארה"ב נלחמים בייצור סמים באופן קשוח מאוד

אה, את זה שכחתי. כרגיל ארהב המדינה היחידה עם הבעיה בסדר גודל הזה. לא שהשאר במצב מעולה, אבל אולי ארהב צריכה להסתכל בתוך עצמה במקום להאשים את מקסיקו או סין...

לפני 50 דקות, gadik6 כתב:

הסכם סחר חופשי זה לא הסכם שטראמפ "עשה"

זה כן.

זה שתשים גרשיים על מילים לא יבטל אותן.

לפני 50 דקות, gadik6 כתב:

הייתה "קיימת" חודש וחצי

עוד דוגמא מעולה לזה שגרשיים לא משנים כלום. התוכנית הייתה קיימת לפניו ולפני התרגיל הזה. שום דבר לא השתנה, אבל כול מיני אנשים מדקלמים שהוא קיפל את קנדה בגלל התוכנית הזאת.

כמו שאמרתי,הצגה שאתם בולעים.

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

אתה הבאת קישור. אם היית קורא שם אז היית רואה שמדברים על זה

כן. הם מדברים על סקר שנערך ב2022, שמאז אחוז ההשתתפות עלה והוא עומד כיום על חצי אחוז מתחת למה שהיה ערב הקורונה.

אני רק לא מבין איך זה סותר את הטענה המקורית שלי, שבארה״ב אין אבטלה ויש מחסור בעובדים.

להביא עוד משרות לתוך ארה״ב יביא לעודף ביקוש לעובדים על פני ההיצע (וזה לא משנה למה היצע העובדים נמוך) ולכן לעליית שכר ולאינפלציה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, David32 כתב:

בהחלט כן, הייתה תוכנית קיימת אבל היא לא מומשה. היא גם התעדכנה משמעותית אחרי השיחה...

מוזמן לקרוא את דברי טרודו במקור:

67a13c771718c37a1.jpg

בכל אופן, ברור שהמטרה של טראמפ לא הייתה המכסים אלא שימוש בהם כלחץ כדי להשיג את המטרה, הוא השיג אותה.

עריכה אחרונה על ידי פיני חד
  • אהבתי 1
פורסם

מרקו רוביו מדבר על USAID, מקסיקו, סין, קנדה ועוד - בפחות מ-20 דקות אפשר להבין את הכיוון הדיפלומטי אליו ממשל טראמפ שואף.

מומלץ.

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני 22 שעות, David32 כתב:

טראמפ הביא הסכם חדש לפי התנאים שלו? כן.

זה שסחר חופשי היה קיים לפני זה, לא משנה את זה שההסכם שתקף עכשיו הוא שלו - של מר art of the deal. 

על השאלה הזאת:

עניתי לך?

איך אמרת? תלמד לקרוא:

גאריצ'ו ציין את המכסים ומלחמת הסחר עם קנדה ומקסיקו. 

ציינתי שאלה הסכמים שלו.

החלטת להתווכח שאלה לא הסכמים שלו, שהוא לא ביטל את ההסכם הקודם (ליטרלי חתם הסכם חדש), שביידן ביטל לו הסכמים. 

תגיד שטעית וזהו. 

אם לא הבנת את ההקשר של #מלך ל2 הודעות למעלה מההודעה שציטטת... אז לא נראה לי שאתה יכול להגיד לי "תלמד לקרוא".

טראמפ התעקש לחתום על הסכם חדש שהיה זהה לחלוטין בכל המובנים לקודם, רק בשינוי שם, כי הוא נוטר ונקמן כמו bully בן 10, ולא היה מוכן שלא החתימה שלו תתנוסס עליו.

לפני 5 שעות, פיני חד כתב:

בהחלט כן, הייתה תוכנית קיימת אבל היא לא מומשה. היא גם התעדכנה משמעותית אחרי השיחה...

מוזמן לקרוא את דברי טרודו במקור:

67a13c771718c37a1.jpg

בכל אופן, ברור שהמטרה של טראמפ לא הייתה המכסים אלא שימוש בהם כלחץ כדי להשיג את המטרה, הוא השיג אותה.

הוא לא השיג שום דבר. אני מכיר אנשים שעובדים בממשלה הקנדית. התוכנית המלאה כבר תוקצבה והתחיל המימוש. טראמם שקרן, כרגיל (כל משפט שהוא מוציא מהפה הוא שקר). טרודו רק רוצה שקט תעשייתי כי מלחמת מכסים היתה מזיקה לכולם.
מה כן חדש שם? צאר ל-Fentanyl. מיותר לגמרי, כי מעט מאד סמים מוברחים מקנדה לארה״ב.
מתוך 21889 ליברות של פנטניל שנתפסו על גבולות ארה״ב ב-2024, 43 היו על הגבול הקנדי. זה 0.2%...
לו טראמפ היה מיישם את המכסים, תעשיית הרכב בארה״ב היתה מתמוטטת תוך חודשיים. מעבר לזה שרבע מהרכבים החדשים שנמכרים מיובאים, גם באלה שמורכבים בארה״ב יש אחוז גבוה של רכיבים מיובאים. נמינימום של דגם כלשהו הוא 25%, אבל ברובם זה 40-50%. ויש מקרים רבים שחלקי רכיבים עוברים את הגבול 6-7 פעמים הלוך ושוב בין יצרני תת-המערכות...

פורסם (נערך)
לפני 53 דקות, PinkDolphin כתב:

הוא לא השיג שום דבר. אני מכיר אנשים שעובדים בממשלה הקנדית. התוכנית המלאה כבר תוקצבה והתחיל המימוש. טראמם שקרן, כרגיל (כל משפט שהוא מוציא מהפה הוא שקר). טרודו רק רוצה שקט תעשייתי כי מלחמת מכסים היתה מזיקה לכולם.

טוב אחי. אנשים שעובדים בממשלה, לא פחות.

לי זה נשמע שאתה מעתיק מכתבות של סי אן אן, אם להיות כנים.

ובכל מקרה, התכנית המלאה הוצגה לפני כחודש וחצי על ידי טרודו, ממש במקרה זה קרה אחרי הפגישה שלו עם טראמפ.

לפני 53 דקות, PinkDolphin כתב:

מה כן חדש שם? צאר ל-Fentanyl. מיותר לגמרי, כי מעט מאד סמים מוברחים מקנדה לארה״ב.
מתוך 21889 ליברות של פנטניל שנתפסו על גבולות ארה״ב ב-2024, 43 היו על הגבול הקנדי. זה 0.2%...

מעט מאוד?   תעשה קצת שיעורי בית לפני שאתה מצטט את מה ששמעת בסי אן אן.

זה לא חמאה. כל קילוגרם של פנטניל יכול לגרום למוות/נזק לחצי מיליון איש, בתיאוריה. עכשיו תעשה את החשבון - 20 וקצת (קילוגרם) כפול חצי מיליון, יוצא כמעט 30 אלף איש ביום, כל יום. ממש מעט.

וזה רק מה שנתפס. זה שבמקסיקו הכמויות גבוהות פי כמה, מראה רק עד כמה המצב בגבול עם מקסיקו גרוע.

https://www.dea.gov/resources/facts-about-fentanyl

עריכה אחרונה על ידי gadik6

• תוכן חדש...