Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 15 דקות, פינדר כתב:

התקפלות

למה התקפלות? הם גם שמו מכסים. הייתי אומר להיפך, טראמפ מכריז על מכסים בקולי קולות, ואז אשכרה בשיחות הנציגים שלו מתגמשים. בדיוק כמו שכולם הסכימו לגבי ההחזרה של המהגרים, והם חוזרים במטוסים בצורה רגילה ולא אזוקים.

כרגיל יישום של צעקות והבטחות בראש העיתון כדי לייצר סנסציה, ובסוף הסכמה עם כול הצדדים וביטול הצעקות, אבל זה לא מעניין מספיק כדי בכלל להיכנס לעיתון.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

מצטער אבל facts don't care about your feelings

שפירו על הקו 🤣

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 4 שעות, gadik6 כתב:

גם לא בהכרח. בקטע הכביש באזור נתניה למשל, זה רק החמיר את בעיית הפקקים.

אני אומנם לא משתמש כמעט בתחבורה הציבורית, אבל מהתבוננות שלי, הרכבת היא האופציה המועדפת באזור הזה, והאוטובוסים לא נותנים מענה מספיק טוב לרוב תושבי האזור וצפונה, עד כדי כך שהם יוותרו על הרכב.

אז מה קרה?   החמרת את הפקקים בלי להציע אלטרנטיבה אמיתית (על המימוש של זה באזור נתניה אני כבר לא מדבר)

אם התכוונת לנתיב פלוס זה הרבה בגלל שמירי רקב החליטה שאין סיבה לאכוף שם אז נוסעים שם.

לפני התנועה לאוטובוס היתה יחסית הרבה יותר זורמת

(במאמר מוסגר אזכיר שבזמן שעשו את הנתיב שם בתקופת סמוטריץ אנשים החליטו שזה גרוע)

פורסם (נערך)

לפני שעתיים, David32 כתב:

מה זה לא ביטל, הוא מחק ועשה הסכם משלו. מבית היוצר של The Art of the Deal - ביידן לא ביטל אותו, ככה שההסכם הוא פרפקט בדיוק כמו שטראמפ רצה. עכשיו אתה טוען שזה חרא הסכם וצריך לעשות אחד מחדש, מה שאומר שבקדנציה הראשונה הוא עשה חרא הסכם.

אני לא טענתי שזה חרא הסכם. תלמד לקרוא.

אתה ניסית להציג את טראמפ כליצן (או מה שזה לא יהיה), על ידי כך שהוא כביכול ביטל הסכם שהוא עצמו "עשה", רק שבפועל סחר חופשי היה קיים כבר תחת הסכם NAFTA, וכל מה שטראמפ עשה זה שינוי תנאי ההסכם.

אז טראמפ לא הנהיג או התחיל את הסכם הסחר החופשי בכהונתו, אלא פשוט המשיך איתו, עם הרחבות ושינוי תנאים מסוימים.

למה הוא החליט "לשדרג" אותו בכהונה הראשונה ולא לבטל אותו?   אם תרחיב קצת אופקים, תראה שגם בכהונה הראשונה היו איומים, מכסים ושאר שטויות. ייתכן שאז הוא חשב שזה מספיק טוב.

למה עכשיו הוא משנה שוב הסכם שהוא עצמו כבר שינה פעם אחת (בדגש על משנה, לא מבטל)?   ב-2026 אמורים לבחון את תנאי ההסכם. אולי טראמפ פשוט משפר עמדות לקראת הדיונים.

לפני שעתיים, פינדר כתב:

זה המצב כיום, אחרי כל טלטלות הקורונה:

https://www.bls.gov/charts/job-openings-and-labor-turnover/unemp-per-job-opening.htm

image.thumb.png.7790baf4f7f048d4ce858e992717763b.png

חזרנו למצב שלפני הקורונה, פחות מדורש עבודה למשרה פתוחה (מחסור בעובדים).

המצב הזה בפני עצמו הוא לא בהכרח בעיה מיידית, אלא מראה על צמיחת המשק והכלכלה.

הנקודה היא שאין בעיית אבטלה בארה״ב נכון להיום. אם תוכנית המכסים של טראמפ תחזיר מפעלים וחברות לתחומי ארה״ב, יש סיכוי שהמחסור בעובדים יהפוך לבעיה אמיתית ויגרור אינפלציה.

דבר ראשון, זה לא עונה על השאלה שלי - היו 23 מיליון מובטלים בקורונה. כמות המשרות שנוספו מאז כנראה נמוכה יותר. לאן נעלמו כמה מיליוני עובדים?

חלק פרשו, נניח, אבל גם נכנסו עובדים חדשים למערכת (צעירים), ההגירה לארה"ב גם עדיין חיובית.

לכן, זה לא שאין מספיק עובדים, אלא כנראה אין פשוט מספיק אנשים שרוצים לעבוד.

דבר שני, אם תכנית המכסים של טראמפ תחזיר חברות ומפעלים, יש יותר מסצנריו אחד איך זה יכול להתפתח.

החל מעידוד חזרה לשוק העבודה, דרך "שדרוג" עובדים, אוטומציה ואאוטסורסינג לחו"ל ועוד.

לפני שעתיים, פינדר כתב:

אתה חוזר שוב ושוב על הטענה הזו. יש לך נתונים שתומכים בה?

במיוחד בהינתן שארצות הברית היא לא מדינת רווחה ואין בה תמריצים לשבת בבית.

בקישור המקורי שאתה צירפת מדברים גם על זה.

תחפש בגוגל - labor participation rate decline. 

יש ירידה מתמדת בהשתתפות בתעסוקה בארה"ב, בעיקר בקרב הדור הצעיר. יש מגוון סיבות.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 28 דקות, gadik6 כתב:

על ידי כך שהוא כביכול ביטל הסכם שהוא עצמו "עשה", רק שבפועל סחר חופשי היה קיים

טראמפ הביא הסכם חדש לפי התנאים שלו? כן.

זה שסחר חופשי היה קיים לפני זה, לא משנה את זה שההסכם שתקף עכשיו הוא שלו - של מר art of the deal. 

על השאלה הזאת:

לפני 11 שעות, gadik6 כתב:

איזה "הסכמים" בדיוק הוא עצמו עשה, ולא בוטלו בתקופת ביידן?

עניתי לך?

לפני 30 דקות, gadik6 כתב:

אתה ניסית להציג את טראמפ כליצן (או מה שזה לא יהיה)

איך אמרת? תלמד לקרוא:

גאריצ'ו ציין את המכסים ומלחמת הסחר עם קנדה ומקסיקו. 

ציינתי שאלה הסכמים שלו.

החלטת להתווכח שאלה לא הסכמים שלו, שהוא לא ביטל את ההסכם הקודם (ליטרלי חתם הסכם חדש), שביידן ביטל לו הסכמים. 

תגיד שטעית וזהו. 

אם לא הבנת את ההקשר של #מלך ל2 הודעות למעלה מההודעה שציטטת... אז לא נראה לי שאתה יכול להגיד לי "תלמד לקרוא".

- By lifting money bags

פורסם

במאמר מוסגר מכיוון שזה צוין פה בחצי פה - העניין של מיסי הגודש בניו יורק במידטאון הוא שערוריה שנעשתה ב0 מחשבה. (או יותר נכון בכוונה כיוונו לטיימינג מסוים ולא פתרו המון בעיות)

הבעיה היא הרבה מעבר למיסי גודש (הקיימים בצורה כזו או אחרת כבר היום עם הtolls לתוך העיר שמשתנים לפי סוג הרכב , שעות וכו) אלא לאיך שהם מיושמים והחרגות שלא קיימות (שווה לקרא לדוגמא למה איגוד הכבאים ועוד כל מני גופי חירום מתרעמים על זה) או בעיות נקודתיות שזה יצור בעיות רציניות בהם (אנשי trade ובעלי מקצוע שצריכים להיכנס ולצאת מהעיר וכו) שיעלו מחירים וידפקו לא רק את מי שבוחר להיכנס עם רכב - אלא גם את מי שגר שם ולכן התרעומת היא דיי גורפת בעיר.

זה בפני עצמו כמובן לא מתקיים בוואקום אלא במצב בו יש התדרדרות היסטרית ברמת הביטחון האישי בתחבורה ציבורית (פחות על הרכבות והאוטובוסים - יותר בתחנות סאבווי ובתחנת האוטובוס הראשית בעיר - port authority שעושה לי פלאשבקים לשילוב בין תחנה מרכזית ישנה לחדשה).

וכל זה מביא ביחד גם לירידה בעסקים , לפינות לא פתורות (שליחים מכל מני סוגים) וכו.

הדבר נדחה כמה פעמים בגלל חלק מהדברים שציינתי ואז הועבר בכח ומהר ״פתאום״

אם כל מה שזה היה משפיע עליו זה על תושבי ג׳רזי ושאר הborrows של ניו יורק - לא היית שומע על זה ציוץ. (נו טוב - היו תלונות אבל ממש לא ככה)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בתאריך 25.1.2025 בשעה 10:29, David32 כתב:

בוא חמוד, אתה רוצה לדבר ככה? סבבה.

אורך הגבול ארה"ב מקסיקו - 3145 קילומטר.

שמו 1500 חיילים מאומנים, מוכנים לשלוח עוד. זה אחרי הפארסה שנקראת החומה של טראמפ.

באיזה עולם זה נראה לך יישים והגיוני לשלוח מארינס לשבת להגן על גבול ממסתננים?

ובוא גם תסביר לי איך 1500 מארינס משפיעים תוך יומיים על ניו ג'רזי.

אתה מתרשם מזה בדיוק כמו שהתרשמת משר הפיתות. סורי. 

לפני שעתיים, David32 כתב:

למה התקפלות? הם גם שמו מכסים. הייתי אומר להיפך, טראמפ מכריז על מכסים בקולי קולות, ואז אשכרה בשיחות הנציגים שלו מתגמשים. בדיוק כמו שכולם הסכימו לגבי ההחזרה של המהגרים, והם חוזרים במטוסים בצורה רגילה ולא אזוקים.

כרגיל יישום של צעקות והבטחות בראש העיתון כדי לייצר סנסציה, ובסוף הסכמה עם כול הצדדים וביטול הצעקות, אבל זה לא מעניין מספיק כדי בכלל להיכנס לעיתון.

נשיאת מקסיקו מצייצת שהיא תשלח 10,000 חיילים לגבול תמורת השעיית הסנקציות לחודש אחד.

אז לפני שבוע וחצי כבר טעית לגביו וטענת שהוא עושה הצגות, אתה מקבל פה אירוע אחרי אירוע שהוא מקפל את מי שהוא רוצה, הוא מבטל מימון לארגוני טרור במסווה של זכויות אדם וסיוע ועדיין אתה מנסה להציג אותו כבלבלן שכל.

הגיוני

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

תחפש בגוגל - labor participation rate decline. 

אותי לימדו שהטוען הוא זה שאמור להביא סימוכין ומקורות. לשלוח אותי לחפש מקורות  לטענה שלך זו בדיחה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 15 דקות, יובל .מ. כתב:

אז לפני שבוע וחצי כבר טעית

לא רק שלא טעיתי, צדקתי ובגדול. ואתה זה שטועה פה.

אתה יודע למה?

כי בסופו של דבר כמו שכבר כתבתי - הוא עושה הצגה. אתה קונה את זה, מארינס על הגבול, מכסים. ובסוף הכול מבוטל (סליחה, נדחה) ומדוסקס בפרטי ומגיעים להסכמות. ה-אמא של ההצגות.

בדיוק כמו המטוסים, ככה גם המכסים. 

רק אל תגיד לי שהוא ונציגיו לא יכלו לשבת עם החברה ממקסיקו ומקנדה. 

הכול הצגה ואתה בולע את זה. 

- By lifting money bags

פורסם
לפני 4 דקות, David32 כתב:

לא רק שלא טעיתי, צדקתי ובגדול. ואתה זה שטועה פה.

אתה יודע למה?

כי בסופו של דבר כמו שכבר כתבתי - הוא עושה הצגה. אתה קונה את זה, מארינס על הגבול, מכסים. ובסוף הכול מבוטל (סליחה, נדחה) ומדוסקס בפרטי ומגיעים להסכמות. ה-אמא של ההצגות.

בדיוק כמו המטוסים, ככה גם המכסים. 

רק אל תגיד לי שהוא ונציגיו לא יכלו לשבת עם החברה ממקסיקו ומקנדה. 

כשדיברו איתם זה לא עבד. בכוח עובד יופי.

כמו עם אלה מחמאס. כשמדברים יפה לאף אחד אין אינטרס לעבוד.

פורסם
לפני 8 דקות, David32 כתב:

זה בול זה: 

אבל זה ברוסית, אז אני מתנצל.

לפני 4 דקות, יובל .מ. כתב:

כשדיברו איתם זה לא עבד. בכוח עובד יופי.

כמו עם אלה מחמאס.

מי דיבר איתם שאתה יכול להגיד שזה לא עבד? עברו שבועיים מאז שהוא הושבע.

מה חמאס ואיפה נוצרה פתאום הבנה עם החמאס?

- By lifting money bags

פורסם

געגועים לביידן 

IMG_20250203_220625_305.jpg

לפני כשעה, David32 כתב:

מה חמאס ואיפה נוצרה פתאום הבנה עם החמאס?

נשבע שאתה עושה בכוונה.

כשישראל עצרה את הדלק - הם חתמו על עסקה בתנאים נוחים.

כשישראל הוכרחה על ידי האמריקאים להכניס סיוע ודלק - כלום לא התקדם.

כשטראמפ הבהיר שהם יקבלו בראש - הם חתמו. נגמרו המשחקים.

פורסם
לפני 33 דקות, David32 כתב:

ביבי התקפל. זאת אותה העסקה ממאי. מה לא הבנת? [וזה כמובן שייך לפוליטי]

אתה מתעלם מעשרות התבטאויות כולל של אמריקאים שלא אוהבים את ביבי שאמרו בפירוש שחמאס הוא זה שמסרב לעסקה ומסרב להגיב.

עד סוף נובמבר ישראל וארצות הברית ניהלו משא ומתן בינן לבין עצמן.

• תוכן חדש...