Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 28.1.2025 בשעה 11:55, עדי-אל כתב:

תארו לכם מחר הבעיה הזאת מסתיימת ואז נצטרך סוף סוף לעסוק בהגדרה עצמית.  מי אנחנו,  איך המדינה שלנו תראה ועוד דברים שנוגעים קצת יותר בחיים חוץ מהישרדות ואויבים מבחוץ 

ישראל בשלב הemo שלה, בת 16 שצובעת לשחור, מתלבשת בשחור והולכת לאיבוד בסנטר

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

טראמפ שוקל לשלוח לישראל 24 אלף רובים שביידן עיכב כי "הם ישמשו את המתנחלים" זמן קצר אחרי המלחמה, וסנטור רפובליקני מגיש הצעת חוק לשנות את המונח "הגדה המערבית" ל"יהודה ושומרון", ביחד עם כל מה שקרה עד עכשיו.

ויש עדיין ישראלים שאומרים שטראמפ לא טוב לנו.

הזייה.

פורסם
לפני 26 דקות, עדי-אל כתב:

ישראל יכולה להסתדר בלי הנשק הזה

יותר חשוב מעשים נגד האג וארגוני או"ם למניהם

הנשק הוא לא העניין, בסוף חימשו כיתות כוננות עם נשקים של אמתן והכל טוב.

העניין פה הוא שישראל מקבלת את כל התמיכה האפשרית, כולל ניסיון לאיים על האג וסנקציות, מניעת סיוע וכל מה שצריך. 

מה יותר טוב מנשיא אמריקאי שמתחיל גירוש של סטודנטים תומכי טרור ומציע להעיף עזתים מעזה?

פורסם

הוא גם מנהל עכשיו מלחמת סחר עם קנדה ומקסיקו. ולהבדיל מקולומביה, זה בהחלט יכול להשפיע על הקונים האמריקאים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה שהוא מגרש תומכי טרור זה צעד שטוב קודם כל לאמריקה. מה שהוא צריך באמת לעשות זה למצוא דרך לעצור את ההשפעה של תורמים על האוניברסיטאות, בעיקר ממקומות כמו קטאר.

לגבי קנדה ומקסיקו, לא הבנתי למה הוא עושה את זה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 13 דקות, garicho כתב:

הוא גם מנהל עכשיו מלחמת סחר עם קנדה ומקסיקו.

לא ברור למה כי זה הסכמים שהוא עצמו עשה אבל בסדר. #מלך.

• מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, SlowRide כתב:

לגבי קנדה ומקסיקו, לא הבנתי למה הוא עושה את זה

פופוליזם

הטענה היא שחברות אמריקאיות מעבירות את היצור לקנדה ומקסיקו, בגלל כח עבודה זול ו/או סובסידיות והטבות ממשלתיות.

ואז המוצרים האלו חוזרים לארה״ב ונמכרים שם, כך שהרווח וההשקעה והמשכורות נשארים מחוץ לארה״ב.

אני לא מומחה למקרו כלכלה, אבל ממה שאני מבין מדובר בצעד פופוליסטי שכמעט בודאות יביא לאינפלציה.

בארצות הברית אין כרגע בעיה של אבטלה, אלא הפוך. יש מחסור בעובדים, מה שגורם לעליית שכר וזה גורם אינפלציוני.

העברת היצור לארה״ב תגרום לעוד יותר מחסור בכח אדם, שהוא מלכתחילה יותר יקר מזה שבקנדה ובמקסיקו, כך שזה שוב גורם אינפלציוני.

מצד שני יש טענה ששוב מדובר בהצגה ובניפוח שרירים שיגמר בהסכמים חדשים כלשהם.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, David32 כתב:

לא ברור למה כי זה הסכמים שהוא עצמו עשה אבל בסדר. #מלך.

איזה "הסכמים" בדיוק הוא עצמו עשה, ולא בוטלו בתקופת ביידן?

הוא הטיל מכסים גם בכהונה הקודמת, אבל ספציפית על קנדה הם בוטלו באמצע הכהונה, כמדומני.

לפני 15 שעות, פינדר כתב:

פופוליזם

הטענה היא שחברות אמריקאיות מעבירות את היצור לקנדה ומקסיקו, בגלל כח עבודה זול ו/או סובסידיות והטבות ממשלתיות.

ואז המוצרים האלו חוזרים לארה״ב ונמכרים שם, כך שהרווח וההשקעה והמשכורות נשארים מחוץ לארה״ב.

ממה שאני קורא, זה ממש לא הסיבה היחידה, או העיקרית.

לפני 15 שעות, פינדר כתב:

בארצות הברית אין כרגע בעיה של אבטלה, אלא הפוך. יש מחסור בעובדים, מה שגורם לעליית שכר וזה גורם אינפלציוני.

הבעיה של ארה"ב היא החוב הלאומי העצום, שהגיע לשיאים חדשים בתקופת הדוד ביידן.

מחסור בעובדים?   אולי במסעדות מזון מהיר.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 1

פורסם

אפשר לנסות דיעה מאוזנת? יאללה.

טראמפ עושה המון דברים מפגרים. למשל רק הבוקר קראתי שהוא אמר שיפעל לביטול אגרת הגןדש בניו יורק. כצפוי מפופוליסט, הוא נגד.

אבל אני שמח שהוא ניצח. כי הוא כנראה לא יתמוך בחרמות על ישראל מצד אחד, ומצד שני לא מהסס לנגב עם ביבי והמשיחיים את התחת. ואם בסופו של דבר הןא יצליח בדיפלומטיה להעיף את החמאס מהשלטון, אז בכלל, אני תולה פוסטר שלו בסלון.

• אהבתי 4
  • מעניין 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, יבגניפ כתב:

אפשר לנסות דיעה מאוזנת? יאללה.

טראמפ עושה המון דברים מפגרים. למשל רק הבוקר קראתי שהוא אמר שיפעל לביטול אגרת הגןדש בניו יורק. כצפוי מפופוליסט, הוא נגד.

למה הוא פופוליסט, במקרה הזה?   אולי דווקא התכנית היא פופוליסטית ונגועה בשיקולים זרים או שגויים?

הנה כמה נקודות, מחיפוש קצר באינטרנט:

1. יישום התכנית עוכב על ידי המושלת, עד לאחר הבחירות, מחשש שזה יפגע במועמדות הדמוקרטים, ואז יושם במהירות לפני השבעתו של טראמפ.

2. התכנית זוכה לביקורות והתנגדויות הן מרפובליקנים והן מדמוקרטים, וכבר מתארגנות או אורגנו תביעות ועתירות כנגד התכנית.

3. נראה שרוב התושבים של ניו יורק (גם ניו ג'רזי) הם בעלי דיעה שלילית על התכנית.

4. היעילות או התרומה של אגרת הגודש, במקרה זה, מוטלת בספק. קצת מזכיר את המצב בישראל לעיתים - נוקטים בפעולות כדי להגדיל את השימוש בתחבורה ציבורית, אך מבלי לשפר את התחבורה הציבורית עצמה (למשל "הפקעת" נתיב לתחבורה ציבורית, אך לא משקיעים מספיק בשיפור התחבורה הציבורית - מקבלים יותר פקקים ללא עלייה משמעותית בשימוש בתחבורה ציבורית).

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

איזה "הסכמים" בדיוק הוא עצמו עשה, ולא בוטלו בתקופת ביידן?

הוא הטיל מכסים גם בכהונה הקודמת, אבל ספציפית על קנדה הם בוטלו באמצע הכהונה, כמדומני

אז לא הלכת לבדוק אני מבין. בסדר, הגעתי מראש עם ציפיות נמוכות.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/United_States–Mexico–Canada_Agreement

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 48 דקות, gadik6 כתב:

3. נראה שרוב התושבים של ניו יורק (גם ניו ג'רזי) הם בעלי דיעה שלילית על התכנית.

עונה לך על השאלה (״למה הוא פופוליסט?״).

לפני 49 דקות, gadik6 כתב:

(למשל "הפקעת" נתיב לתחבורה ציבורית, אך לא משקיעים מספיק בשיפור התחבורה הציבורית - מקבלים יותר פקקים ללא עלייה משמעותית בשימוש בתחבורה ציבורית).

״הפקעת״ נתיב לתחבורה ציבורית זה בין הדברים הכי טובים שאפשר לעשות כדי לשפר אותה. על החתום, אדם שנוסע כמעט בלעדית בתחבורה ציבורית בנסיעות היוממות קרוב לעשור

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

מחסור בעובדים?   אולי במסעדות מזון מהיר.

נתונים? יש?

זה מה שלשכת המסחר האמריקאית טוענת (נכון שיש להם אינטרס להציג את המצב כגרוע, אבל המספרים די ברורים):

image.thumb.png.db477f106e03072afdb846defce7f1a2.png

https://www.uschamber.com/workforce/understanding-americas-labor-shortage

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...