Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, David32 כתב:

לא ברור למה כי זה הסכמים שהוא עצמו עשה אבל בסדר. #מלך.

קודם כל, העניינים הפנים אמריקאים לא מעניינים אותי יותר מדי.

ישלמו דולר יותר דולר פחות, בעיה שלהם. מקסימום @Liviur ישלם קצת יותר כשיזמין 1000 כדורים (סורי בראדר, אבל זה מקנאה, אני צריך לשלם 300 שקל בשביל רענון 50 כדור תיכף).

למרות שגם פה - טראמפ והכוורת שלו הוכיחו שהמטרה הסופית שלהם היא לשפר את החיים של האמריקאים אז כנראה שגם פה יש להם תוכנית, בדיוק כמו שקיפלו את קולומביה, ועכשיו גם את פנמה.

אגב, עכשיו גם מתחילה התעוררות בקנדה נגד כל הwoke והמהגרים. אינשאללה יתחיל גל עולמי.

אני מסתכל מהזווית הישראלית - יש לנו נשיא אמריקאי, ויותר חשוב, כוורת קרובה שתומכים בישראל בצורה מוחלטת.

הם לא התבלבלו מול תומכי טרור כשהיו באופוזיציה והם לא מתבלבלים עכשיו. עמדו מול המחבלים שהחזיקו מצלמות ואמרו בלי להתחרט אחר כך "אנחנו מאשימים את חמאס וצריך להרוג את כולם". זה מדהים.

אז כן, כישראלי, טראמפ מלך, והלוואי שאחרי שיסיים שם יבוא להיות ראש הממשלה פה. הוא מולטי מיליארדר, והנשיא היחידי ב40 שנה האחרונות שלא רק שלא הרוויח הון מהקדנציה שלו אלא הפסיד, ואין הוכחה יותר גדולה מזה שהוא באמת בא לעשות לאנשים טוב.

אגב, היום פורסם שהוא עוצר את כל הסיוע לדרום אפריקה תוך פרסום הודעה שמאוד דומה למה שהם אמרו עלינו, ועצירת הסיוע של USAID, אבל כמובן שישראל לא נפגעת בכלום מבחינת סיוע.

מותר לך כישראלי, גם אם בהולנד, להיות מבסוט מזה שיש נשיא שתומך בנו בצורה מוחלטת, ולא מתבלבל מול התקשורת העוינת.

עריכה:

ומסלק תומכי טרור מארצות הברית שזה גם דבר טוב לנו וטוב לאמריקאים.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 2 דקות, יובל .מ. כתב:

קודם כל, העניינים הפנים אמריקאים לא מעניינים אותי יותר מדי.

ישלמו דולר יותר דולר פחות, בעיה שלהם. מקסימום @Liviur ישלם קצת יותר כשיזמין 1000 כדורים (סורי בראדר)

למחירים שליביו משלם ובכלל לאינפלציה באמריקה, יש השפעה עצומה עליך. גם אם אתה לא רואה אותה מיידית ובצורה ישירה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 1 דקה, יובל .מ. כתב:

אגב, עכשיו גם מתחילה התעוררות בקנדה נגד כל הwoke והמהגרים

לא, היא התחילה שנה שעברה הרבה לפני טראמפ. טרודו עשה החלטות ניהוליות גרועות שהשפיעו לרעה.

לפני 2 דקות, יובל .מ. כתב:

והלוואי שאחרי שיסיים שם יבוא להיות ראש הממשלה פה. הוא מולטי מיליארדר, והנשיא היחידי ב40 שנה האחרונות שלא רק שלא הרוויח הון מהקדנציה שלו אלא הפסיד, ואין הוכחה יותר גדולה מזה שהוא באמת בא לעשות לאנשים טוב

מדהים לקרוא את זה.

------

אין לי מה להתלהב מטראמפ, מה שהולך שם בארהב זה טירוף. אני לא רואה שום דבר טוב בזה. זה שהוא ''דחף'' את אוניברסיטת מישיגן או אנעארף - זה לא עוזר לישראל, שאלה יהיו הצרות של ישראל.

להוריד סנקציות ממתנחלים גם לא טוב לישראל לדעתי,אבל זה כמובן גולש חזרה לשירשור הפוליטי הישראלי.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 2 דקות, David32 כתב:

להוריד סנקציות ממתנחלים גם לא טוב לישראל לדעתי

גם לדעתי, אבל זו כבר בעיה של הממשל בישראל והיא לא אמורה להיפתר על ידי הממשל האמריקאי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני כבר שנים מחכה לאיזה נשיא אמריקאי שיגיד לנו "באמש'כם אתם כבר ילדים גדולים תסתדרו לבד. אני לא גננת"

אני רק מקווה שלפני יהיה לנו ראש ממשלה עם חזון קצת יותר רחוק מהבחירות הקרובות 

פורסם
לפני 5 שעות, David32 כתב:

אז לא הלכת לבדוק אני מבין. בסדר, הגעתי מראש עם ציפיות נמוכות.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/United_States–Mexico–Canada_Agreement

גודל הציפיות מעיד בעיקר על הכותב, לרוב.

ההסכם הזה הוא סך הכל שדרוג של NAFTA, שהיה קיים הרבה לפני טראמפ. לא סתם השם הנוסף שלו זה NAFTA 2. זה לא שהיו מכסים עד טראמפ ואז טראמפ ביטל אותם ועכשיו מחזיר.

אם כבר, אז טראמפ לא ביטל את NAFTA בכהונה הקודמת, מה שלמעשה כן קורה עכשיו, עם הטלת המכסים

לפני 5 שעות, יבגניפ כתב:

עונה לך על השאלה (״למה הוא פופוליסט?״).

לא בהכרח. אם רוב האנשים מתנגדים לזה, אז אולי זה לא פתרון טוב. 

לפני 5 שעות, יבגניפ כתב:

״הפקעת״ נתיב לתחבורה ציבורית זה בין הדברים הכי טובים שאפשר לעשות כדי לשפר אותה. על החתום, אדם שנוסע כמעט בלעדית בתחבורה ציבורית בנסיעות היוממות קרוב לעשור

גם לא בהכרח. בקטע הכביש באזור נתניה למשל, זה רק החמיר את בעיית הפקקים.

אני אומנם לא משתמש כמעט בתחבורה הציבורית, אבל מהתבוננות שלי, הרכבת היא האופציה המועדפת באזור הזה, והאוטובוסים לא נותנים מענה מספיק טוב לרוב תושבי האזור וצפונה, עד כדי כך שהם יוותרו על הרכב.

אז מה קרה?   החמרת את הפקקים בלי להציע אלטרנטיבה אמיתית (על המימוש של זה באזור נתניה אני כבר לא מדבר).

לפני 4 שעות, פינדר כתב:

נתונים? יש?

זה מה שלשכת המסחר האמריקאית טוענת (נכון שיש להם אינטרס להציג את המצב כגרוע, אבל המספרים די ברורים):

image.thumb.png.db477f106e03072afdb846defce7f1a2.png

https://www.uschamber.com/workforce/understanding-americas-labor-shortage

בקורונה היו קרוב ל-25 מיליון מובטלים בארה"ב. לאן הם נעלמו כולם?   כי לא נוספו כל כך הרבה משרות.

אם כבר, יש פה ירידה בהשתתפות בשוק העבודה (צעירים מפונקים, חבילות סיוע שונות שנתנו "מוטיבציה" לא לעבוד ועוד ועוד). זה כבר בעיה אחרת. 

גם בארץ מסעדנים מספרים שהם לא מצליחים לגייס שוטפי כלים תמורת שכר סביר, או נציגי שירות, ומצד שני יש מלא מובטלים או כאלו שלא עובדים ולא מחפשים.

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

לא בהכרח. אם רוב האנשים מתנגדים לזה, אז אולי זה לא פתרון טוב. 

סביב הנושא הזה יש גם מגוון מחקרים כלכליים תומכים מהעולם, כולל נייר עמדה שפורסם ע״י פרופ׳ מואב הישראלי, שאולי אתה מכיר. 

רוב האנשים כמעט תמיד יתנגדו למשהו כזה. זה לא צריך להיות פקטור במדיניות. אלא אם אתה פופוליסט או פחדן.

לפני כשעה, gadik6 כתב:

גם לא בהכרח. בקטע הכביש באזור נתניה למשל, זה רק החמיר את בעיית הפקקים.

אני לא חושב שנתצים אמורים לפתור את בעיית הפקקים. 

אני מסכים שהתחבורה הציבורית בהרבה מקומות בישראל היא מחורבנת ונתצים לבד לא נותנים לזה פתרון.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, פינדר כתב:

מצטער אבל facts don't care about your feelings

image.thumb.png.cc43a17dc3cf951ac8406687b461a7f4.png

זה אמנות אצלך לקחת חלק מפסקה ולהתייחס אליה.

את ה-23+- מיליון מובטלים באמצע 2020 פספסת?

ממשל ביידן הוסיף כ-16 מיליון משרות בקדנציה שלו. טראמפ, ב-2020, הוסיף עוד כמה מיליונים, כמדומני, מאז שיא האבטלה באפריל 2020. זה עדיין, כנראה, פחות ממספר המובטלים שהיו (כ-23 מיליון).

לכן, הבעיה היא לא בהכרח שאין מספיק "ידיים עובדות", אלא שאנשים לא רוצים או לא מוכנים לצאת לעבוד.

עכשיו אפשר להגיד שזה היינו הך, כי עדיין יש מיליוני משרות שלא יכולים למלא, אבל אם רוצים להבין את הבעיה לעומק ולפתור אותה, צריך להבין מה הגורם לבעיה (וזה לא מחסור בעובדים, אלא שיעור השתתפות שנמצא בירידה).

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

גודל הציפיות מעיד בעיקר על הכותב, לרוב.

זאת אומרת שאני לא צריך לצפות ממך להודעות איכותיות. הבנתי.

לפני שעה, gadik6 כתב:

ההסכם הזה הוא סך הכל שדרוג של NAFTA, שהיה קיים הרבה לפני טראמפ. לא סתם השם הנוסף שלו זה NAFTA 2. זה לא שהיו מכסים עד טראמפ ואז טראמפ ביטל אותם ועכשיו מחזיר.

מה חירטטת פה? אתה יכול להסביר בבדידים?

לפני שעה, gadik6 כתב:

אם כבר, אז טראמפ לא ביטל את NAFTA בכהונה הקודמת, מה שלמעשה כן קורה עכשיו, עם הטלת המכסים

מה זה לא ביטל, הוא מחק ועשה הסכם משלו. מבית היוצר של The Art of the Deal - ביידן לא ביטל אותו, ככה שההסכם הוא פרפקט בדיוק כמו שטראמפ רצה. עכשיו אתה טוען שזה חרא הסכם וצריך לעשות אחד מחדש, מה שאומר שבקדנציה הראשונה הוא עשה חרא הסכם.

• מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 12 דקות, gadik6 כתב:

את ה-23+- מיליון מובטלים באמצע 2020 פספסת?

זה המצב כיום, אחרי כל טלטלות הקורונה:

https://www.bls.gov/charts/job-openings-and-labor-turnover/unemp-per-job-opening.htm

image.thumb.png.7790baf4f7f048d4ce858e992717763b.png

חזרנו למצב שלפני הקורונה, פחות מדורש עבודה למשרה פתוחה (מחסור בעובדים).

המצב הזה בפני עצמו הוא לא בהכרח בעיה מיידית, אלא מראה על צמיחת המשק והכלכלה.

הנקודה היא שאין בעיית אבטלה בארה״ב נכון להיום. אם תוכנית המכסים של טראמפ תחזיר מפעלים וחברות לתחומי ארה״ב, יש סיכוי שהמחסור בעובדים יהפוך לבעיה אמיתית ויגרור אינפלציה.

לפני 17 דקות, gadik6 כתב:

אלא שאנשים לא רוצים או לא מוכנים לצאת לעבוד.

אתה חוזר שוב ושוב על הטענה הזו. יש לך נתונים שתומכים בה?

במיוחד בהינתן שארצות הברית היא לא מדינת רווחה ואין בה תמריצים לשבת בבית.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
בתאריך 2.2.2025 בשעה 16:13, פינדר כתב:

מצד שני יש טענה ששוב מדובר בהצגה ובניפוח שרירים שיגמר בהסכמים חדשים כלשהם

מקסיקו כבר מראה סימנים של התקפלות כלשהי והמכסים עליה נדחו בחודש.

נקבעה שיחה גם עם הקנדים.

השווקים חזרו לעלות…

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...