Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

מצרים, על כל 110 מיליון תושביה, ושטחה העצום, יכולה להיות יעד אידיאלי לפלשתינים - קרוב לבית (רילוקיישן באוטובוס), אקלים חם ושלטון ערבי קשוח, כמו שהם רגילים.

לא יקרה בגלל האחים המוסלמים. א־סיסי חושש מהם אתה זוכר את מורסי?

אבל מצרים יכולה בהחלט להיות גורם מאפשר: "אנחנו יוצאים למצרים לטפל באחינו החולה"...

אינדונזיה היא בהחלט אפשרות, בעיקר כשלישראל יש מנוף לחץ רציני עליה.

אני מקווה שלמעורבים יהיה מספיק שכל לסתום את הפה, מה שלא תמיד נראה שקיים בסביבה של טראמפ או ביבי.

לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

קצת איחרת את הרכבת, כי כמה פלשתינים כבר היגרו למדינות אחרות מאז ה-7 באוקטובר.

למשל, מאות פלשתינים שנקלטו בקנדה, בצורה רשמית, ועוד אלפים, כמדומני, שהגישו בקשה ואולי גם עברו מאז, ויש עוד מדינות.

זה לא חדש, התהליך הזה כבר קיים עשרות שנים. בית־לחם שהייתה בעבר עיר נוצרית נשארה עם מיעוט נוצרי מאד קטן.

אבל נראה לי שיש קושי יותר גדול בהגירה מאז ה־7 באוקטבר. רוב המהגרים(?) יוצאים מסיבות רפואיות, אני לא בטוח שמדובר במשפחות שלמות.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

מה ההבדל בין רילוקיישן להגירה?

Relocation is in English

הגירה זה בלשון הקודש

עריכה אחרונה על ידי borsood

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 28 דקות, borsood כתב:

אתה זוכר את מורסי?

מורסי, זה שמת כמו כלב בכלא המצרי?   כן, אני זוכר אותו.

האחים המוסלמים הם אכן סכנה, ולא רק למצרים. עם זאת, צריך לזכור שהם עלו שם לשלטון בדרך, יחסית, דמוקרטית. לכן, כל עוד מצרים שומרת על היותה דיקטטורה עם צבא חזק, פנימית וחיצונית, הסיכון מהם נמוך יחסית.

לפני 28 דקות, borsood כתב:

אבל מצרים יכולה בהחלט להיות גורם מאפשר: "אנחנו יוצאים למצרים לטפל באחינו החולה"...

אני מסכים עם החלק הראשון - גם אני אעדיף לראות את הפלשתינים מתחילים את דרכם לחיים טובים יותר במצרים, ומשם ממשיכים הרחק מכאן.

לגבי אינדונזיה - איזה מנוף לחץ?   ייצוא בטחוני או צירוף ל-oecd?   לא ממש מכיר את הנושא.

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

למה זה טוב לנו שמצרים שגם ככה לא מחבבת אותנו תקלוט את הנגע הזה ותהפוך לאיסלמיסטית על מלא? לכל מקום שהם מגיעים הם עושים מהפכות וצרות. גם ככה את כל הנשק שלהם הבריחו ממצרים, אז לתת את השטח למצרים ולהפוך את זה לבעיה שלהם יגלגל מהר מאד את הבעיה חזרה אלינו על רצועת גבול רחבה יותר ויחרבן את הסכם השלום שלנו איתם.

בלי בגץ ובלי בצלם גרסת 2025

פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

דבר ראשון שהמצרים עשו אחרי פרוץ המלחמה, הוא להעמיד בטונדות על הגבול ולהצהיר שאם ישראל תגרום לנהירה של פלסטינים לשיטחה זו תהיה הכרזת מלחמה.

והדבר השני שהם עשו זה להכניס מאה אלף מהם, תמורת 5,000 דולר לראש.

פורסם

עד כאן אופטימיות 

בצד הפסימי זה לא יקרה כי ישראל תעשה הכל כדי למנוע את הדבר הזה 

תארו לכם מחר הבעיה הזאת מסתיימת ואז נצטרך סוף סוף לעסוק בהגדרה עצמית.  מי אנחנו,  איך המדינה שלנו תראה ועוד דברים שנוגעים קצת יותר בחיים חוץ מהישרדות ואויבים מבחוץ 

למה הכאב ראש הזה?

אני יודע שזה קצת פילוסופי (או פלספני) אבל זה מה שעובר לי בראש 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, borsood כתב:

איזה מנוף לחץ יש לישראל על אינדונזיה?

לפני 12 דקות, עדי-אל כתב:

מי אנחנו,  איך המדינה שלנו תראה ועוד דברים שנוגעים קצת יותר בחיים חוץ מהישרדות ואויבים מבחוץ 

כן, בתחום הזה אנחנו לא שונים מדיקטטורות ערביות העשות שימוש באויב מדומיין כדי להחזיק בשלטון. אם לא ה-7 באוקטובר, לא יודע היכן היינו נמצאים היום וסביר להניח שבמצב ממש לא טוב. רק מסיבה זו ביבי חייב ללכת הביתה, כל עוד הוא כאן אין סיכוי לשום פשרה שתאפשר לקיים כאן חיים משותפים. 

עריכה אחרונה על ידי Supertigre
פורסם (נערך)

עד כמה טראמפ אוהב ישראל - מעכשיו, סוכני השירות החשאי נדרשים לחבוש כיפה במהלך מילוי תפקידם.

Screenshot_20250128-133214_LinkedIn.jpg

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • מצחיק 3

פורסם
לפני 4 שעות, פינדר כתב:

וזו בדיוק הסיבה שבגללה הם לא מוכנים לקלוט עוד אוכלוסיה שתערער את השלטון שלהם.

בטח כשהם רואים מה קרה בסוריה לאחרונה וכשזכרונות האביב הערבי עדיין רודפים אותם.

זאת אולי אחת הסיבות, לא בטוח שהיא ראשונה ברשימה.

אם הם משתלטים על עשרות מיליונים כמוהם, הם יסתדרו עם עוד מיליון.

העניין שאין להם שום אינטרס לקלוט אותם, זה עוד פיות להאכיל, לדאוג להם לפרנסה, לאבד מנוף לחץ על ישראל וגם במידה מסוימת מנוף לחץ על ארה״ב - כל פעם שקורה משהו בסכסוך וצריך משהו ממצרים, הם יכולים לבוא בדרישות חזרה.

בקיצור, זה שעזה תקועה לנו כמו עצם בגרון זו בכלל לא בעיה מבחינתם.

פורסם
לפני 19 דקות, stx כתב:

אם הם משתלטים על עשרות מיליונים כמוהם, הם יסתדרו עם עוד מיליון

זה לא מדויק.

משטרים כאלו הם שבריריים, למרות שלכאורה הם מחזיקים מעמד שנים רבות. השלטון נדרש להיות בשליטה ובבקרה כל הזמן, כדי לשמר את כוחו.

בסוף כמו בסוריה, או בתוניסיה או במצרים של מובראק, או במקומות אחרים, אירוע קטן לכאורה, יכול לגרום לטלטלה בלתי צפויה שתפר את האיזון ותפיל את המשטר.

הכנסה של מאות אלפי פלסטינים היא אירוע שמאוד קשה לחזות את התוצאות שלו ואין סיכוי שא-סיסי או המלך עבדאללה יקחו סיכון כזה גדול.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 5 שעות, gadik6 כתב:

לגבי אינדונזיה - איזה מנוף לחץ?    צירוף ל-oecd?

ישראל חסמה אקטיבית את בקשת אינדונזיה להתקבל לOECD שדורשת הסכמה פה אחד של כל המדינות החברות.

בגלל זה יש שמועות בפרופיל נמוך על הסכם. ואולי הצטרפות שלה לסעודיה.

• רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

בדיוק כמו רפובליקנים בדצמבר 2023 חסמו חבילת הסיוע לישראל בסכום של 14 מיליארד דולר. סוגרים את החשבונות פנימיים ביניהם.

פורסם

"מצרים וירדן אומרים שהם לא יקבלו עזתים"

"הם יעשו את זה, בסדר? אנחנו עושים דברים בשבילם והם יעשו את זה"

זה אדם שמבין שהוא המנהיג של המעצמה הגדולה בעולם ושהוא צריך לשדר כוח ולא למלמיות.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...