Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
קודם כל, הניסיון ההיסטורי לא תומך בגישה כי זה מעולם לא היה בהיסטוריה - עד ימינו אנו.

העולם כיום הוא הכי מאוחד, גלובלי, נגיש ופתוח מאי פעם. כתוצאה, אנחנו חיים בעידן הכי שקט ובטוח מעולם.

הפוך גוטה.

אחנו חיים בעידן הכי טוב בהיסטוריה כי קודם כל הושג שקט, והשקט הושג אחרי הכרעת הפאשיזם, קודם כל, ולאחר מכן, קריסת הקומוניזם. שני אלו קרסו בעיקר כי ארה"ב היתה חזקה מספיק להגן על העולם החופשי. קודם כל ארה"ב הביאה סדר וביטחון, לאירופה, ליפן, לדרום קוריאה וכו'. אח"כ הגיע האיחוד (תחת הרוח האמריקאית), הפתיחות והגלובליזציה.

קודם סדר, אח"כ שיתוף פעולה.

לא להפך.

עכשיו בא טראמפ ואומר: חברלעך. לפחות תשלמו את חשבון הביטחון של נאטו, כמו שהתחייבתם (2% מהתל"ג).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

אז מה רע שהוא דרש שיקיימו את ההתחייבויות שלהם במימון הביטחון וכולם קפצו עליו? ואכן דרש, איים ובסוף המדינות יגדילו את המימון כפי שהתייחבו.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

וחוצמזה, הוא כולא תינוקות הרחק ממשפחותיהם, אז הוא וכל מי שמסביבו הם אנשים נוראיים.

מסכים בהחלט שלהפריד ילדים מהוריהם זה דבר רע. אבל, שואל בלי ציניות:

1. מה אתה מציע לארה"ב לעשות כדי להתמודד עם תופעת גניבת הגבול על ידי המקסיקנים?

2. האם האחריות כולה נופלת על הרשויות, או שלמסתננים שמביאים ילד כמין פוליסת ביטוח כנגד גירוש אין גם חלק באחריות?

3. דברים נוראים בהרבה קורים לילדים וחסרי ישע אחרים במקומות שונים בעולם. למה אנחנו לא רואים את התקשורת תוקפת את הנושא באותה הלהיטות כפי שהיא תוקפת את ממשל טראמפ? האם לא מאבדת מאמינותה?

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
מסכים בהחלט שלהפריד ילדים מהוריהם זה דבר רע.

1. כשאנשים גונבים את הגבול עם ילדים, ללא מסמכים, אתה אפילו לא יודע אם הילדים שלהם.

2. בד"כ כולאים אנשים בכלא עם ילדיהם?

פורסם

גם בהעפלה לא״י לפני הקמת המדינה הגיעו הורים עם ילדים. אם יש ראיות כלשהן לכך שמסיבה הזויה ככל שלא תהייה הגבול לארה״ב נחצה על ידי אנשים עם ילדים לא שלהם - זה משהו אחד. אחרת זו סתם ספקולציה רעה וצינית במיוחד.

מחנות או בתי כלא למהגרים לא חוקים לא חייבים להתנהל בפורמט של בתי כלא רגילים. זו החלטה של כל מדינה מה לעשות עם הגירה לא חוקית. אם הכוונה היא להחזיר אותם למקסיקו, אין סיבה אמיתית להפריד. אם הכוונה היא לקלוט אותם, עוד יותר אין סיבה להפריד.

למה אנחנו לא רואים את התקשורת תוקפת את הנושא באותה הלהיטות כפי שהיא תוקפת את ממשל טראמפ?

אני לא עוקב אחרי תקשורת זרה כל כך, אבל אפילו ב״הארץ״, שאוהבים לשנוא בישראל, כבר לא פעם ולא פעמיים כתבות שער הוקדשו לפליטים ומהגרים מאפריקה ובטח למה שמתרחש בסוריה. וכמובן שמארה״ב, משום מה, מצפים ליותר ממה שמצפים מאסד.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
הפוך גוטה.

אחנו חיים בעידן הכי טוב בהיסטוריה כי קודם כל הושג שקט, והשקט הושג אחרי הכרעת הפאשיזם, קודם כל, ולאחר מכן, קריסת הקומוניזם. שני אלו קרסו בעיקר כי ארה"ב היתה חזקה מספיק להגן על העולם החופשי. קודם כל ארה"ב הביאה סדר וביטחון, לאירופה, ליפן, לדרום קוריאה וכו'. אח"כ הגיע האיחוד (תחת הרוח האמריקאית), הפתיחות והגלובליזציה.

קודם סדר, אח"כ שיתוף פעולה.

לא להפך.

עכשיו בא טראמפ ואומר: חברלעך. לפחות תשלמו את חשבון הביטחון של נאטו, כמו שהתחייבתם (2% מהתל"ג).

אם אתה מדבר על ביצה ותרנגולת אפשר גם לטעון שבזכות הטכנולוגיה שהובילה לגלובליזציה, ניתן היה להכניע את הפאשיזם ולגרום לקריסת הקומוניזם. דוגמא נהדרת היא האחוק החדש של טראמפ, קים ג'ונג און, שהדרך שלו לשמר את הדיקטטורה היא לסגור את המדינה שלו לחלוטין לעולם החיצון, ליצור מעמדות ולהשתמש בכוח.

ועכשיו, טראמפ מגיע לאירופה בשביל לפעול נגד נאט"ו והאיחוד ולהחלישם (שים לב לדבריו על ראש ממשלת בריטניה ועל קנצלרית גרמניה - עליה אמר שגרמניה נשלטת ע"י רוסיה). כמו שאמרו בפוקס ניוז (מכל המקומות): "טראמפ הולך לטוס לאירופה כמו שחף, לשלשל על כולם, לצווח קצר ולהמשיך הלאה". עכשיו תחשוב רק לרגע את האינטרסים של מי זה מקדם. בטח לא של האיחוד או של העולם - אלא של רוסיה.

ואגב, אין לי שום בעיה עם המטרה של "כל אחד משלם את חלקו", אבל צריך להסתכל טיפה מעבר להצהרות.

מסכים בהחלט שלהפריד ילדים מהוריהם זה דבר רע. אבל, שואל בלי ציניות:

1. מה אתה מציע לארה"ב לעשות כדי להתמודד עם תופעת גניבת הגבול על ידי המקסיקנים?

2. האם האחריות כולה נופלת על הרשויות, או שלמסתננים שמביאים ילד כמין פוליסת ביטוח כנגד גירוש אין גם חלק באחריות?

3. דברים נוראים בהרבה קורים לילדים וחסרי ישע אחרים במקומות שונים בעולם. למה אנחנו לא רואים את התקשורת תוקפת את הנושא באותה הלהיטות כפי שהיא תוקפת את ממשל טראמפ? האם לא מאבדת מאמינותה?

1. משהו שהוא לא לקחת תינוקות בני יומם מהוריהם, לכלוא אותם במשך חודשים ולאבד את הקשר עם ההורים כך שאפילו לא יהיה למי להחזיר את הילדים. אתה יודע, אני מציע להם להתחיל מקצת human decency.

2. האחריות במאה אחוז נופלת על הרשויות. תתחיל בזה שתפסיק להתייחס למילה "מסתננים" כמילה רעה. האם, להבדיל, הסורים שבורחים ממדינתם הרצחנית הם "מסתננים" לאירופה? לא, הם מהגרים חסרי ברירה. ורבים מאלו שמתדפקים על גבול ארה"ב הם כאלה. העובדה שיש גם כאלה שסתם מחפשים לחיות יותר טוב בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, לא אומרת שצריך להתייחס לכולם ככה. ודבר נוסף - אני מסתייג מהאמירה שלך שהם מביאים ילד כפוליסת ביטוח נגד גירוש. א. צריך להיות טיפש בשביל לחשוב שזה מה שיעצור את המדינה מלגרש אותך. וב. אם יש להם ילדים - מה אתה בדיוק מצפה שהם יעשו איתם? ישאירו אותם בגיהינום ללא השגחה? מה אתה היית עושה?

3. עוד אמירה מתיפיפת. "יש ילדים רעבים באפריקה". רק שההבדל הוא שכאן מדובר בארצות הברית. המדינה הכי מתקדמת בעולם. התגלמות העולם החופשי. והממשל מבצע דברים גרועים לא פחות ממה שמתבצע בגרועות שבמדינות העולם השלישי. ותפסיק ללמוד מטראמפ להאשים את התקשורת בהכל. התקשורת לא קובעת פוליסות ומחוקקת חוקים. תיכף תאשים את הדמוקרטים כמו שהוא עושה (מהלך טראמפי קלאסי). אה, ומה גורם לך לחשוב שהתקשורת לא כותבת על זוועות במקומות אחרים? פשוט ככל שזה רחוק יותר - כך יש פחות חשיפה. לוגיקה בסיסית.

1. כשאנשים גונבים את הגבול עם ילדים, ללא מסמכים, אתה אפילו לא יודע אם הילדים שלהם.

2. בד"כ כולאים אנשים בכלא עם ילדיהם?

1. סלח לי, אמירה עלובה. איזה מהגר בריא בנפשו יברח מהמדינה שלו עם ילד שאיננו שלו או מקורב לו? "אני חייב להיות זריז וחמקני, אז אני אקח ילד צווחן בן 3 למסע של אלפי ק"מ מעבר לגבול" - אמר אף אחד מעולם.

2. הבנתי, אז כל מי שמנסה לעבור את הגבול בלי רשות הוא אוטומטית פושע שנכנס לכלא. ואם הוא בא עם ילדים אז הוא פושע כפליים ועל אחת כמה וכמה - נלמד אותו לקח ונפריד אותו מהם. נשמע מאוד הגיוני.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

1. עדיין לא הבנתי מה אתה כן מציע. אני באמת סקרן לשמוע.

2. איך תסביר את האחוזים הגבוהים של גברים צעירים בגיל העבודה בין "הפליטים"? אם זה היה כפי שאתה מתאר, היו צריכים להיות שם ילדים, נשים, זקנים וכו'. אני לא אומר שאין, רק שהרבה קפצו על ההזדמנות ומציגים את עצמם כפליטי מלחמה בזמן שהם לא.

עכשיו לגבי מקסיקנים שגונבים את הגבול לארה"ב, מאיזה מלחמה הם בורחים? אני מבין שהם רוצים לשפר את חייהם, כל אחד רוצה, אבל אם הם נתפסים הם צריכים לשלם את המחיר.

לגבי ילד כפוליסה נגד גירוש - תבין שבהם יש תרבויות שבהן ילד נתפס אחרת. "הערך" שלו נמוך יותר. הרבה מסתננים קודם כל משתדלים להביא ילד כמין ביטוח. עובדה, בישראל זה עובד.

3. בכל המדינות בעולם, הממשלות מבצעות דברים גרועים בדיוק כמו בעולם השלישי. זה קורה גם באירופה הנאורה. זה רק עניין של מינון ובאיזה קלות הם מוכנות לבצע את זה ועבור מה. אתה לא רוצה שבאמת נשווה בין המדינות בעולם השלשי לארה"ב? הרי לאיזה כיוון זורמים המהגרים? מהעולם השלישי לעולם המערבי. למרות "המעשים הנוראיים".

פורסם

שיקימו מחנות מעצר למהגרים לא חוקים וישלחו אותם בחזרה למקסיקו, אם זה מה שהם רוצים. שיבנו את החומה ומעליה עוד חומה בגבול במקסיקו.

2. איך תסביר את האחוזים הגבוהים של גברים צעירים בגיל העבודה בין "הפליטים"? אם זה היה כפי שאתה מתאר, היו צריכים להיות שם ילדים, נשים, זקנים וכו'. אני לא אומר שאין, רק שהרבה קפצו על ההזדמנות ומציגים את עצמם כפליטי מלחמה בזמן שהם לא.

בין הפליטים איפה? בישראל? באירופה? בארה״ב? ומאיפה? מסוריה? מאפריקה?

מהגרי עבודה יש בכל מקום. אף אחד לא טוען אחרת. אז מה?

עכשיו לגבי מקסיקנים שגונבים את הגבול לארה"ב, מאיזה מלחמה הם בורחים? אני מבין שהם רוצים לשפר את חייהם, כל אחד רוצה, אבל אם הם נתפסים הם צריכים לשלם את המחיר.

ולכן הגיוני לשימם במעצר או לגרשם או כל דבר דומה. אבל אני מנחש שאתה לא בעד להכין מהם סבון, נכון? יש מנעד אפשרויות.

לגבי ילד כפוליסה נגד גירוש - תבין שבהם יש תרבויות שבהן ילד נתפס אחרת. "הערך" שלו נמוך יותר. הרבה מסתננים קודם כל משתדלים להביא ילד כמין ביטוח. עובדה, בישראל זה עובד.

אתה כותב את מה שאתה כותב על סמך..?

אתה מכיר הרבה מקסיקנים שהגיעו לישראל עם הילדים שלהם?

בכל המדינות בעולם, הממשלות מבצעות דברים גרועים בדיוק כמו בעולם השלישי. זה קורה גם באירופה הנאורה. זה רק עניין של מינון ובאיזה קלות הם מוכנות לבצע את זה ועבור מה. אתה לא רוצה שבאמת נשווה בין המדינות בעולם השלשי לארה"ב? הרי לאיזה כיוון זורמים המהגרים? מהעולם השלישי לעולם המערבי. למרות "המעשים הנוראיים".

אתה שאלת למה לא מתייחסים לדברים נוראים שעושים במקומות אחרים. אז זה לא נכון. מתייחסים ועוד איך. למרות שזו אחת הטענות החביבות בכל ויכוח ״ימין - שמאל״. אתה ביקשת להשוות בין ארה״ב לבין מדינות בעולם השלישי. אם אתה בעצמך מבין שיש הבדל, אז מה בעצם ההפתעה שמהמדינה המובילה בעולם המערבי מצפים לפתור גם בעיות קשות, כמו הגירה לא חוקית (וזו אכן בעיה קשה) באופן קצת שונה ממה שהיו מצפים מאסד?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

3. בכל המדינות בעולם, הממשלות מבצעות דברים גרועים בדיוק כמו בעולם השלישי. זה קורה גם באירופה הנאורה. זה רק עניין של מינון ובאיזה קלות הם מוכנות לבצע את זה ועבור מה. אתה לא רוצה שבאמת נשווה בין המדינות בעולם השלשי לארה"ב? הרי לאיזה כיוון זורמים המהגרים? מהעולם השלישי לעולם המערבי. למרות "המעשים הנוראיים".

1. מצטער, אני לא מומחה בענייני הגירה, חוק, פוליטיקה או כל דבר אחר שיכול להסמיך אותי לתת עצות למעצמה הגדולה בעולם בנושא כל כך רגיש. אני רק יכול לומר - מהגרים מהסוג הזה היו וימשיכו להיות. הממשל הנוכחי החליט להחמיר את הענישה באופן קיצוני ויצר מצב בו יש התדרדרות מוסרית חמורה מאוד (לדעתי ולדעת רבים). אני לא יודע איך הם טיפלו בזה קודם, אבל לא יודע מה עוצר מבעדם להמשיך באותו האופן ולחפש פתרונות חכמים ומוסריים יותר. אה, בעצם אני כן יודע מה - המגלומניה והפולחן עצמי של המנהיג שלהם.

2. יש גברים צעירים ויש גם ילדים, נשים וזקנים. זה לא השתנה. בגבר צעיר קל יותר לטפל. משפחה עם ילדים דורשת יותר מאמץ. לא משנה מה - הפתרון הוא לא להרחיק אלפי ילדים מהוריהם באופן שמקשה מאוד על איחוד המשפחה בעתיד (וכן, זה אלפי ילדים, תבדוק).

אגב, לא מדובר בעיקר במקסיקנים. כלכלת מקסיקו השתפרה משמעותית בשנים האחרונות ופחות ופחות מהם רוצים לעבור לארה"ב. מדובר על פליטים מהונדורס, גואטאמאלה ואל-סלבדור, כמו גם מדינות דרום אמריקאיות אחרות. אנשים שעוברים מאות ואלפי קילומטרים בשביל לברוח מארצם.

בנוגע לתרבות ולערך של הילד - תחסוך ממני, בבקשה. או שתקרא שוב את מה שכתבת ותבין כמה לא אנושי זה נשמע.

3. איזה מין טיעון עקום זה? "כולם עושים את זה"? "אנשים בורחים ממדינות עולם שלישי לכיוון ארה"ב אז זה בסדר שארה"ב תתייחס אליהם כמו שמתייחסים אליהם במדינה שלהם"? זה בדיוק מה שטראמפ בונה עליו - תעשה המון דברים נוראיים ואנשים יתחילו להתייחס לזה בתור הנורמה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הנה איש זקן מזבל בשכל ערמות של שטויות במשך 4 דקות:

https://cbsnews.com/news/donald-trump-interview-cbs-news-european-union-is-a-foe-ahead-of-putin-meeting-in-helsinki-jeff-glor/

רק שפה מדובר במנהיג העולם החופשי, הנשיא של המעצמה הגדולה בתבל, שקורא לאיחוד האירופי אויב. ומה שיותר מפחיד - זה שיותר ויותר אנשים מאמינים לו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני אפילו לא אטרח ללחוץ על הלינק.

ברור שיש כאלה שמגדירים את האיחוד האירופי כאויב.

יש, בין השאר, לא מעט תושבי מדינות ביבשת אירופה, הן בתוך האיחוד והן מחוצה לו,

שמתבטאים בדיוק כך.

לעתים קרובות אלה אפילו אנשים הגונים וסבירים

שמערך הפקידוּת העליון מחסל להם את הפרנסה עקב בירוקרטיה חסרת שחר

שאי אפשר לאתגר אותה או לערער עליה.

אפשר למתן קצת את משטרת המחשבות, או שדעתך על העולם היא הקובעת?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יודע מה, שכנעת אותי. אם זה בסדר שיורגן מהמכולת יקרא לאמריקה אויב, אז זה גם בסדר שנשיא ארה"ב יקרא לאיחוד האירופי אויב. הוא מתכוון מבחינת סחר בלבד, אז זה בסדר. ואולי עוד חצי שנה הוא יתכוון גם מבחינה מדינית, אבל שטויות. ואח"כ מבחינה צבאית, אבל יהיה בסדר. אנחנו ישראלים, אחרי הכל. אז יהיה בסדר.

חוצמזה, טראמפ הוא גאון מאוד יציב. אז יהיה בסדר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

כנראה כל מי שלא מדבר ב-newspeak הוא משוגע.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

1. סלח לי, אמירה עלובה. איזה מהגר בריא בנפשו יברח מהמדינה שלו עם ילד שאיננו שלו או מקורב לו? "אני חייב להיות זריז וחמקני, אז אני אקח ילד צווחן בן 3 למסע של אלפי ק"מ מעבר לגבול" - אמר אף אחד מעולם.

2. הבנתי, אז כל מי שמנסה לעבור את הגבול בלי רשות הוא אוטומטית פושע שנכנס לכלא. ואם הוא בא עם ילדים אז הוא פושע כפליים ועל אחת כמה וכמה - נלמד אותו לקח ונפריד אותו מהם. נשמע מאוד הגיוני.

אוי אוי אוי, אין כמו הבורות שמכוסה בצדקנות.

1. המצאת סיפור בכייני ואתה רץ איתו... יש עשרות אלפי קטינים שחוצים את הגבול ללא מבוגר ומאות אלפי ילדים מקסיקנים ללא בית. מעבר הגבול נעשה ע"י תשלום למבריחים ובמדינת עולם שלישי אין סיבה שלא יצוותו לך גם ילד, אם זה מבטיח הקלות.

(ולך תבדוק נתונים לפני שאתה גולש לספרות בדיונית, הנחות בריאות הנפש של מהגרים והזייה לגבי איך נראה מעבר הגבול).

2. ברור שכל מי שנכנס למדינה בלי אישור, בכוונה תחילה, הוא פושע. אם הוא גורר את ילדיו לפשע, הוא אכן פושע כפליים.

אתה מכיר מדינה שלא מפרידה פושעים מילדיהם?

אבל אתה, מה איכפת לך שכל ילד כזה עולה לאמריקאים 100 אלף דולר, זה לא יוצא מהכיס שלך ואתה יכול להמשיך להרשות לעצמך את החיים הטובים, ושאמריקאים יספנסרו את העולם השלישי.

אבל אם אתה רוצה לתרום, בבקשה:

https://supportkind.org/

אתה יכול גם לאמץ ילד מהעולם השלישי. זה בכלל יהיה ענק מצידך. קשה לצאת ככה לחופשות, אבל המציל נפש אחת...

פורסם
1. מצטער, אני לא מומחה בענייני הגירה, חוק, פוליטיקה או כל דבר אחר שיכול להסמיך אותי לתת עצות למעצמה הגדולה בעולם בנושא כל כך רגיש. אני רק יכול לומר - מהגרים מהסוג הזה היו וימשיכו להיות. הממשל הנוכחי החליט להחמיר את הענישה באופן קיצוני ויצר מצב בו יש התדרדרות מוסרית חמורה מאוד (לדעתי ולדעת רבים). אני לא יודע איך הם טיפלו בזה קודם, אבל לא יודע מה עוצר מבעדם להמשיך באותו האופן ולחפש פתרונות חכמים ומוסריים יותר. אה, בעצם אני כן יודע מה - המגלומניה והפולחן עצמי של המנהיג שלהם.

2. יש גברים צעירים ויש גם ילדים, נשים וזקנים. זה לא השתנה. בגבר צעיר קל יותר לטפל. משפחה עם ילדים דורשת יותר מאמץ. לא משנה מה - הפתרון הוא לא להרחיק אלפי ילדים מהוריהם באופן שמקשה מאוד על איחוד המשפחה בעתיד (וכן, זה אלפי ילדים, תבדוק).

אגב, לא מדובר בעיקר במקסיקנים. כלכלת מקסיקו השתפרה משמעותית בשנים האחרונות ופחות ופחות מהם רוצים לעבור לארה"ב. מדובר על פליטים מהונדורס, גואטאמאלה ואל-סלבדור, כמו גם מדינות דרום אמריקאיות אחרות. אנשים שעוברים מאות ואלפי קילומטרים בשביל לברוח מארצם.

בנוגע לתרבות ולערך של הילד - תחסוך ממני, בבקשה. או שתקרא שוב את מה שכתבת ותבין כמה לא אנושי זה נשמע.

3. איזה מין טיעון עקום זה? "כולם עושים את זה"? "אנשים בורחים ממדינות עולם שלישי לכיוון ארה"ב אז זה בסדר שארה"ב תתייחס אליהם כמו שמתייחסים אליהם במדינה שלהם"? זה בדיוק מה שטראמפ בונה עליו - תעשה המון דברים נוראיים ואנשים יתחילו להתייחס לזה בתור הנורמה.

1. אנשים עם גישה כזאת ביבי כינה "חמוצים". אתה אומר שאתה לא מוסמך, לא בקיא בפרטים וכו'. למרות זאת, אין לך בעיה לבקר ולהשתלח בגסות. אתה לא יודע מה כן נכון לעשות, רק מה לא. אני לא מכיר דבר בעולם שיש לו רק צדדים חיוביים. מישהו תמיד יפגע. הנשיא מנסה לפתור בעיה אמיתית שמפריעה למיליוני אזרחי ארה"ב. זאת אחת הסיבות שבגללן הוא נבחר. אולי יש דרך טובה יותר לעשות ספציפית את זה, אבל למקטרגים זה בכלל לא חשוב, המטרה העיקרית היא לנגח את טראמפ ולהיות "נכונים" וטרנדיים. אז למרות שזה מאוד פופוליסטי לחשוב שהמדיניות האמריקאית נקבעת מהיום למחר על פי הגחמות של טראמפ, אני חושב שזה לא כך.

2. אני התייחסתי ספציפית לפליטים הסורים שמגיעים לאירופה. הטענה שלי היא שחלק ניכר מהם אם לא רובם בכלל לא פליטי מלחמה ופשוט מנצלים את טוב הלב של המדינות המערביות. כלומר הם יכלו להישאר בכל מדינה בדרך שבה לא נשקפת סכנה לחייהם, אבל עושים את המאמץ להגיע דווקא לגרמניה, צרפת, שבדיה וכו'.

לגבי מה שכתבתי על היחס לילד בתרבויות אחרות. התגובה שלך היא הרעה החולה בבסיס של הפוליטקלי קורקט. האמונה שכל התרבויות שוות ועלינו לקבל את כולן ולכבד אותן ואת המנהגים שבהן. האמונה שכל בני האדם חולקים ערכים מסויימים. אז לא. תרבות שבה מכריחים אישה להינשא בניגוד לרצונה, תרבות שבה מכריחים אישה להתלבש בניגוד לרצונה, היא תרבות נחותה משלי. כל ההורים אוהבים את הילדים שלהם, אבל יש כאלו שמסיעים 7 מהם בסטיישן ישנה בלי חגורות בטיחות, אז אל תגיד לי שהם אוהבים את הילדים שלהם כמוני. תרבות שבה עושים הרבה ילדים כי זה מביא כבוד לראש המשפחה ואז נותנים לאישה להיאבק על הגידול שלהם, זו לא תרבות שבה מעריכים חיי ילד. תקרא קצת מה עושים הורים בכפרים בהודו לתינוקת ממין נקבה אחרי שקיוו לבן זכר. ספויילר, הסיכוי שלה לשרוד נמוך. ברגע שתבין שיש תרבויות שבהם חיי אדם לא שווים הרבה ומוות של אדם נתפס כאיזה גורל משמיים זה זה יסתדר לך.

3. אתה ניסית להשוות בין ארה"ב לבין מדינות עולם שלישי, ההשוואה שגויה מיסודה. עצם זה שיש פעולה לא מוסרית שמבצעים בשתי מדינות שונות לא אומרת שהם דומות. מדינה היא הרבה יותר מזה. היא תשתיות, ורפואה וטכנולוגיה והשכלה ומחקר ועוד אלף דברים. מה גם שממשלות בעולם השלישי מבצעות או שותקות כשקורים דברים נוראיים לאזרחים שלהם. ארה"ב מגרשת גנבי גבול שמגיעים מרחוק, לא את האזרחים שלה.

• תוכן חדש...