Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שבוע עשיתי טסט לרכב בשעה 7 בבוקר. כשהגעתי הביתה ב-7:30 נכנסתי לאתר האישי הממשלתי והיה כפל רישיון מעודכן.

למרות הצעקות השגרתיות ״עולם שלישי״ בלא מעט עניינים הביורוקרטיה הישראלית עובדת יפה מאוד, יד ביד עם הטכנולוגיה.

אגב, @יובל .מ., בתקופה בה יצאו בזה אחר זה המאמרים הישראליים על חיסוני הקורונה כל העיתונות המקצועית האמריקאית שידרה קנאה במדינות עם מערכות מידע רפואי מרכזיות ובראשן ישראל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על הנקודה שהעלתם, לא חשבתי עליה בכלל..

חסכתם לי פדיחה..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 6 שעות, sperial כתב:

אגב, @יובל .מ., בתקופה בה יצאו בזה אחר זה המאמרים הישראליים על חיסוני הקורונה כל העיתונות המקצועית האמריקאית שידרה קנאה במדינות עם מערכות מידע רפואי מרכזיות ובראשן ישראל

זאת בדיוק הכוונה שלי.

בסוף קיבלנו עדיפות כי היינו חלק מהמחקר.

פורסם

הבנתי שטראמפ עכשיו מאשים את אוקראינה ואת זלנסקי בפתיחת המלחמה עם רוסיה?

מזל שאותנו הוא אוהב. בינתיים. עד שפוטין יחליט אחרת?

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

נכון, רק כשנשיא ארה"ב מאשים את ביבי זה בסדר, מנהיגים אחרים אסור להאשים. 

ובוא נדייק, כי נראה שלא ראית את הראיון המלא - טראמפ לא האשים את "אוקראינה" בפתיחת המלחמה, אלא את זלנסקי וביידן בכך שלא עשו די כדי למנוע אותה, שזה לא לגמרי רחוק מהמציאות. הוא גם טוען שהם יכלו להגיע לעסקה, ולמנוע את מאות אלפי ההרוגים וכן את איבוד השטחים במלחמה.

זה שפוטין הוא האיש הרע בסיפור לא סותר את זה שגם לביידן וזלנסקי הייתה תרומה.

דבר שני, טראמפ גם אומר, ובצדק, שהתמיכה בזלנסקי בשפל ושכבר קרוב לשנה לא ערכו שם בחירות (מהתאריך בו הו היו אמורות להתקיים).

ודבר שלישי - אפשר להפסיק עם הדמגוגיה והפנטזיות שלכם?   בינתיים, הכהונה הראשונה של טראמפ עשתה רק טוב לאזור שלנו, ולפי החודש הראשון של הכהונה השנייה, זה לא הולך להשתנות ב-4 השנים הקרובות.

בינתיים ביידן, אוהב ישראל, היה זה שאסר עלינו להיכנס לחיפה. ואובמה, הגורו שלו, היה זה שסיפר לנו איך לא יהיה שלום עם העולם הערבי בלי מדינה פלשתינית. מזל שלא הקשבנו לו, אחרת היינו מקבלים 7 באוקטובר גם בראש העין וכפר סבא.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 15 דקות, gadik6 כתב:

טראמפ גם אומר, ובצדק, שהתמיכה בזלנסקי בשפל ושכבר קרוב לשנה לא ערכו שם בחירות

אני מבין שברוסיה נערכו לאחרונה בחירות והתמיכה בפוטין היא בשיא.

לפני 16 דקות, gadik6 כתב:

אלא את זלנסקי וביידן בכך שלא עשו די כדי למנוע אותה, שזה לא לגמרי רחוק מהמציאות. הוא גם טוען שהם יכלו להגיע לעסקה, ולמנוע את מאות אלפי ההרוגים וכן את איבוד השטחים במלחמה.

איזו עסקה היתה על השולחן? לתת לפוטין את מה שהוא רוצה?

• מצחיק 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 1 דקה, פינדר כתב:

אני מבין שברוסיה נערכו לאחרונה בחירות והתמיכה בפוטין היא בשיא.

אני דיברתי על פוטין?   

חשבתי שאחת הסיבות לסיוע המאוד נדיב לממשל האוקראיני (שמסתבר שחלקו "אבד" בדרך) זה הגנה על הדמוקרטיה המערבית כנגד רוסיה.

לפני 1 דקה, פינדר כתב:

איזו עסקה היתה על השולחן? לתת לפוטין את מה שהוא רוצה?

ועכשיו פוטין לא קיבל את מה שהוא רוצה?   אי צירוף אוקראינה לנאט"ו, השתלטות על 20% משטחה של אוקראינה, הרס וערעור היציבות במדינה ועוד ועוד.

היה אפשר להגיע לאותה התוצאה גם בלי מלחמה, רק עם יותר שטח שנשאר לאוקראינה, בלי מיליוני פליטים ובלי מאות אלפי הרוגים.

ולא, גם אם ביידן או האריס היו נבחרים, והיו נותנים למלחמה להימשך, התוצאה לא הייתה משתנה לטובת אוקראינה. כל יום שעובר ללא סיום המלחמה רק מחמיר את המצב באוקראינה, ולא משנה כמה כסף או נשק היו שופכים לשם.

ועכשיו יבואו הקשקשנים התורנים וידברו על היטלר או ועידת מינכן?   

אז אם כבר אז הפוך, המלחמה עשתה רק טוב לרוסיה, מנקודת מבט רוסית - הכלכלה שלה לא נהרסה, הצבא שלה צבר ניסיון קרבי משמעותי, כהכנה לסכסוכים עתידיים, היא מחזיקה בחמישית משטח אוקראינה, היא חיזקה את קשריה עם מדינות דוגמת ברזיל, סין ואף איראן, ועוד ועוד. מבחינת הרוסים, הם נלחמו במערב ולא הפסידו.

מאות אלפי הרוגים?   זה "פיצוחים" בשביל הממשל הרוסי, מה גם שחלקם הגדול הגיע כנראה מהפריפריה הרחוקה, מכל מיני "פרובינציות" תחת מוסלמיות ועוד.

פורסם (נערך)
לפני 42 דקות, gadik6 כתב:

ועכשיו פוטין לא קיבל את מה שהוא רוצה?   אי צירוף אוקראינה לנאט"ו, השתלטות על 20% משטחה של אוקראינה, הרס וערעור היציבות במדינה ועוד ועוד

לא הוא לא קיבל מה שהוא רוצה. הוא רצה לשלוח את הצבא שלו לאוקראינה לעשות סיבוב דאווין להגיע לקייב תוך ימים ולמנות בובה מטעמו.
במקום זה כל הכלכלה שלו נהרסה. אף חברה מערבית לא עושה עסקים עם רוסיה, אפילו לא מקדונלדס. כל עובד הייטק שהיה שם מחובר לעטיני התאגידים האמריקאים עזב את המדינה או התפטר (תאמין לי אני עובד עם כמה).
רוב האנשים האלה לא יחזרו לרוסיה, גם אם המלחמה תיגמר. הם כבר גרים בברלין/שוויץ/אוסטרליה.
כל אזרח רוסי שיש לו כסף ברח לאירופה תאילנד או יעד אקזוטי אחר.
מה שנשאר ממעמד הביניים ברוסיה זה בעיקר סנדלרים גנבים ורוצחים.

הוא מוכר אנרגיה רק בשוק השחור.
הוא צריך לבקש נדבות מאיראן וצפון קוריאה ואני לא מדבר בכלל על העובדה שבלי סין הוא לא יכול לייצר אפילו מלכודת עכברים.
מבחינה כלכלית רוסיה חזרה 30 שנה אחורה במקרה הטוב.

והנה השוס, אוקראינה אולי לא הצטרפה לנאט"ו אבל שתי מדינות, שבדיה ופינלנד, שנחשבו לניטרליות יחסית, חזקות פי כמה שנמצאות על הגבול הרוסי ובכלל לא חשבו להצטרף לנאט"ו הצטרפו כבר לנאט"ו.
כל מדינות מזרח אירופה משקיעות עכשיו טונות של כסף בחימוש הצבאות שלהן בנשק מערבי.
מדינות אירופה המערביות התעוררו גם והתחילו לבזבז טונות של כסף על הצבאות שלהן.
הייתי אומר שמצבה הבטחוני של רוסיה הורע מאוד.

כן האוקראינים שילמו מחיר כבד ונראה שטראמפ הטמבל זורק אותם לכלבים, אבל הרוסים שילמו מחיר נוראי גם, כלכלי, חברתי ובטחוני, זה ממש לא מה שפוטין דמיין או רצה.

לפני 42 דקות, gadik6 כתב:

היה אפשר להגיע לאותה התוצאה גם בלי מלחמה, רק עם יותר שטח שנשאר לאוקראינה, בלי מיליוני פליטים ובלי מאות אלפי הרוגים.

איך בדיוק? נזכיר לך שוב שפוטין פלש לאוקראינה כמו גנגסטר בלי הודעה מוקדמת כי משהו לא בא לו טוב בעין. זה לא שהוא ניסה לדבר איתם או לדון איתם, הוא פשוט הכניס את הצבא שלו.
זה מה שאתה וטראמפ אולי שוכחים או מתעלמים ממנו. זו גם הסיבה שבנושא הזה טראמפ הוא חתיכת מטומטם.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, farkash7 כתב:

כל אזרח רוסי שיש לו כסף ברח לתאילנד או יעד אקזוטי אחר.
הוא מוכר אנרגיה רק בשוק השחור.
הוא צריך לבקש נדבות מאיראן וצפון קוריאה ואני לא מדבר בכלל על העובדה שבלי סין הוא לא יכול לייצר אפילו מלכודת עכברים.
מבינה כלכלית רוסיה חזרה 30 שנה אחורה במקרה הטוב.

אני לא יודע מאיפה אתה מקבל את המידע שלך, אבל זה לא נכון, בלשון המעטה. 

יש לי מכרים ברוסיה, חלקם הגדול ממשיך לחיות שם. אף אחד מהם לא גויס לצבא, למרות שחלקם בדיוק בגיל, לא מעט מהם התחדשו בשנתיים האחרונות במיטב התוצרת המוטורית (ג'יפים של מרצדס, לנד קרוזר ועוד), הם ממשיכים לטייל בעולם ועוד.

גם אלו שעלו לישראל, חלקם חזר לרוסיה בסוף.

דווקא אלו שאני מכיר מאוקראינה, בעלי אמצעים, רובם באמת ברחו - לתאילנד, לבולגריה, למערב אירופה, לישראל ועוד. כנ"ל לגבי מתכנתים ועובדי הייטק, שברחו לאירופה.

אלו שלא ברחו, פוחדים לצאת לקנות חלב שמא לא "יקטפו" אותם ברחוב לחזית.

לגבי מוכר אנרגיה בשוק השחור?   אפילו באירופה עדיין עושים "עסקים" בתחום האנרגיה עם רוסיה. אני כבר לא מדבר על הודו למשל, שהגדילה משמעותית את היקף יבוא האנרגיה מרוסיה.

כנ"ל לגבי ייצור - אפילו באירופה מודים שרוסיה מייצרת יותר תחמושת וייצור צבאי מאשר כל אירופה.

בקיצור, כדאי שתעשה שיעורי בית.

ושוודיה ופינלנד חזקות?   אתה ראית לאחרונה את הצבא של שוודיה?

הן אולי חזקות כלכלית, אבל אני מאוד מקווה בשבילן שהן לא יצטרכו להתמודד עם פלישה קרקעית של רוסיה.

פורסם
לפני 34 דקות, farkash7 כתב:

מדינות אירופה המערביות התעוררו גם והתחילו לבזבז טונות של כסף על הצבאות שלהן.
הייתי אומר שמצבה הבטחוני של רוסיה הורע מאוד.

המצב הביטחוני של רוסיה בסדר גמור, האפשרות היחידה לפגיעה בו הייתה אם אירופה הייתה נלחמת בו החל מ-2022.

פורסם
לפני שעה, gadik6 כתב:

לפני שעה, יובל .מ. כתב:

המצב הביטחוני של רוסיה בסדר גמור

מה כל כך בסדר בו? מאות אלפי החיילים שנהרגו? הציוד הצבאי הנחות שלה? למעט נשק גרעיני, הצבא הרוסי התגלה כנמר של נייר, רק הכמות עומדת לו אך מעבר לכך זה צבא כושל וכך כולם רואים אותו. 

פורסם (נערך)
לפני 59 דקות, gadik6 כתב:

אני לא יודע מאיפה אתה מקבל את המידע שלך, אבל זה לא נכון, בלשון המעטה. 

מאיפה אני מקבל את המידע שלי? ישירות משם.
גוגל, מיקרוסופט, אינטל, אנבידיה וכל תאגיד אמריקאי אחר עזבו את רוסיה.
במקרה אני עובד באחד מהתאגידים האלה ו2/3 מהקבוצה גרו ברוסיה עד לתחילת המלחמה. כשהגיע הדדליין של החברות רובם עזבו את רוסיה, לא נותרה להם ברירה. מי שלא יכל לעזוב (מסיבות משפחתיות בעיקר) התפטר/פוטר.
אין השקעות מערביות ברוסיה, אפס.
האנשים שאתה מדבר עליהם משלמים שוחד כדי לברוח מגיוס חוכמה גדולה (שאלתי את אחד הקולגות שעזב אם הוא לא מפחד ענה מיד ובבטחון "לא בעיה, שוחד").
איזה מעמד ביניים נשאר בדיוק ברוסיה?

לפני 59 דקות, gadik6 כתב:

ושוודיה ופינלנד חזקות?   אתה ראית לאחרונה את הצבא של שוודיה?

הן אולי חזקות כלכלית, אבל אני מאוד מקווה בשבילן שהן לא יצטרכו להתמודד עם פלישה קרקעית של רוסיה.

אל מול פלישה רוסית כן חזקות מאוד, לזה הם נבנו. הצבא השוודי הוא צבא חזק. לשוודים תעשיה צבאית ענפה והם מייצרים את רוב הדברים בעצמם, כולל מטוסים וספינות.
אתה מקווה בשבילן שלא יצטרכו להתמודד עם פלישה רוסית? מה זו בדיחה תגיד לי? מאיזה כוכב נחתת? לא שמעת על "מלחמת החורף"? בוא נגיד שבפעם האחרונה שהרוסים פלשו לפינלנד זה לא היה טיול בפארק, ולפי התפקוד שלהם באוקראינה בפעם הבאה זה יהיה גרוע אף יותר.
חוץ מזה מה זה משנה איזה צבא יש להן? אחרי שהם ראו מה פוטין עשה הן הפכו להיות חלק מנאט"ו, פלישה של פוטין אליהן זו הכרזת מלחמה על נאט"ו. אתה מבין כמה המצב של רוסיה הורע? יש לה שתי מדינות נאט"ו חדשות על הגבול, מדינות שלא חשבו בכלל להצטרף...

לפני 58 דקות, יובל .מ. כתב:

המצב הביטחוני של רוסיה בסדר גמור, האפשרות היחידה לפגיעה בו הייתה אם אירופה הייתה נלחמת בו החל מ-2022.

לא יודע אם הוא בסדר גמור או לא אבל הוא בטוח הורע.
תסתכל איפה שוודיה ופינלנד נמצאות על המפה, שתיהן הפכו להיות חלק מנאט"ו.
כל מדינות אירופה ללא יוצא מן הכלל הגדילו משמעותית את התקציב הבטחוני שלהן, כולל מדינות צמודות לרוסיה כמו פולין.
מדינות אירופה עד לפלישה הרוסית בעיקר היו עסוקות בעצמן, והאנשים שם בעיקר היו עסוקים בלשתות יין/בירה ולטייל. אף אחד לא חשב שם שצריך להוציא טונות כסף על צבא. "בזכות" פוטין זה בדיוק מה שקורה היום.
במזרח התיכון רוסיה איבדה את בן הברית שלה בסוריה, כל הנוכחות שלה פה עכשיו תלויה ברצונות של אל ג'וליאני.

פורסם (נערך)
לפני שעה, farkash7 כתב:

איך בדיוק? נזכיר לך שוב שפוטין פלש לאוקראינה כמו גנגסטר בלי הודעה מוקדמת כי משהו לא בא לו טוב בעין. זה לא שהוא ניסה לדבר איתם או לדון איתם, הוא פשוט הכניס את הצבא שלו.

בלי הודעה מוקדמת?

אתה באמת לא יודע מה אתה כותב. מאז שהדוד ג'ו הגיע לבית הלבן, המתיחות בין רוסיה ואוקראינה עלתה בהדרגה (סביבות מרץ או אפריל 2021). 

הרוסים כאמור היו הגורם האגרסיבי/תוקפני, אבל גם הממשל האוקראיני עשה שרירים, וכך גם האמריקאים (ספינות מלחמה אמריקאיות בים השחור ועוד).

ראש ה-CIA אפילו הגיע למוסקבה בסוף 2021 כדי לדון בנושא, ולדעתי הוא לא היה היחיד.

לא אני ולא אתה יודעים מה היה בפגישות הללו, אבל אפשר לסכם שזה לא היה דבר שקרה בין רגע.

לפני שעה, farkash7 כתב:

כן האוקראינים שילמו מחיר כבד ונראה שטראמפ הטמבל זורק אותם לכלבים,

טראמפ מציל את אוקראינה מהמשך המלחמה.

אם כבר אז ביידן והמערב זרקו את אוקראינה לכלבים, והשתמשו בה כדי להילחם ברוסיה, בלי "להקריב" אף חייל.

צריך להיות באמת תמים כדי לא לראות את זה.

כאילו מה אנשים כמוך מצפים, שימשיכו לתת מיליארדי דולרים ונשק לאוקראינה, כדי שמה יקרה בדיוק?   הסכסוך יימשך עד שיגמרו לאוקראינה החיילים או עד שרוסיה תכבוש עוד מחוז?

אפילו זלנסקי מבין שאוקראינה לא יכולה להשתלט חזרה על השטחים בכח.

לפני 10 דקות, farkash7 כתב:

מאיפה אני מקבל את המידע שלי? ישירות משם.
גוגל, מיקרוסופט, אינטל, אנבידיה וכל תאגיד אמריקאי אחר עזבו את רוסיה.
במקרה אני עובד באחד מהתאגידים האלה ו2/3 מהקבוצה גרו ברוסיה עד לתחילת המלחמה. כשהגיע הדדליין של החברות רובם עזבו את רוסיה, לא נותרה להם ברירה. מי שלא יכל לעזוב (מסיבות משפחתיות בעיקר) התפטר.

סקטור הטכנולוגיה (המערבית) עזב את רוסיה. זה לא אומר שהיא תתפרק או שהכלכלה שלה תקרוס.

בניגוד לישראל, שהיא מדינת עולם שני עם הייטק, לרוסיה, עם שטחה העצום, יש עוד מגוון סקטורים בהם היא יכולה להרוויח.

איזה מעמד ביניים נשאר בדיוק ברוסיה?

אף פעם לא היה מעמד ביניים ברוסיה (או לפחות לא ב-20 השנה האחרונות).

אל מול פלישה רוסית כן חזקות מאוד, לזה הם נבנו. הצבא השוודי הוא צבא חזק. 

צבא חזק על כל 20 אלף החיילים שלו?

בוא, תעשה לי טובה.

מתי היה הסכסוך או ניסיון הקרב האמיתי האחרון של הצבא השוודי?

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, gadik6 כתב:

בלי הודעה מוקדמת?

כן בלי הודעה מוקדמת.
טענו שהם מבצעים "תרגיל" על גבול אוקראינה. האמריקאים הזהירו שהם הולכים לפתוח במלחמה וכך היה.
זה לא קשור לביידן בכלל. זה התחיל אצל אובאמה שלא עשה כמעט כלום כשהם פלשו לחצי האי קרים. אם הוא היה מגיב אז בתקיפות אולי פוטין לא היה מרשה לעצמו להתנהג כמו גנגסטר.
הם מעולם לא ניסו באמת לנהל שיחות מול האוקראינים או משא ומתן. רק הצהרות של גנגסטרים, כאילו אוקראינה שלהם בכלל והם יחליטו איך הם יחיו שם.

סקטור הטכנולוגיה (המערבית) עזב את רוסיה. זה לא אומר שהיא תתפרק או שהכלכלה שלה תקרוס.

בניגוד לישראל, שהיא מדינת עולם שני עם הייטק, לרוסיה, עם שטחה העצום, יש עוד מגוון סקטורים בהם היא יכולה להרוויח.

מגוון סקטורים? כן בטח. חוץ מלמכור מחצבים בכל מני מצבי צבירה ונשק לרודנים אין לרוסיה שום סקטורים או תרומה לאנושות.
כל המדינה הזו תמיד הסתמכה על גודלה האדיר. זה נכון לצורה שבה היא ניהלה ומנהלת מלחמות וזה נכון גם למה שהיא מכרה, גז/נפט/מחצבים.
איזה דבר רוסיה תרמה לעולם? נסה להיזכר? מדינה עם הסטוריה של מאות שנים לא תרמה כלום לעולם פרט לקומוניזים, גם מול גרמניה הנאצית היא נלחמה רק כי זו פלשה אליה, לפני זה היא בכלל חתמה איתה על ברית...

אף פעם לא היה מעמד ביניים ברוסיה (או לפחות לא ב-20 השנה האחרונות).

היה גם היה. התחיל להבנות שם אחלה מעמד ביניים, כול אותם עובדי הייטק שדיברנו עליהם מה היו? מעמד ביניים. אבל מעמד ביניים זה לא טוב לרודנים.

צבא חזק על כל 20 אלף החיילים שלו?

בוא, תעשה לי טובה.

מתי היה הסכסוך או ניסיון הקרב האמיתי האחרון של הצבא השוודי?

בדיוק מתי היה הסכסוך האחרון? לא היה.
כל הדוקטרינה של הצבא השוודי זה להרתיע אויבים שהמחיר לפלישה יהיה גדול מדי. מהבחינה הזו הם נחלו הצלחה עד עכשיו.

פורסם
לפני 18 דקות, farkash7 כתב:

מגוון סקטורים? כן בטח. חוץ מלמכור מחצבים בכל מני מצבי צבירה ונשק לרודנים אין לרוסיה שום סקטורים או תרומה לאנושות.

איזה דבר רוסיה תרמה לעולם? נסה להיזכר? מדינה עם הסטוריה של מאות שנים לא תרמה כלום לעולם פרט לקומוניזים, גם מול גרמניה הנאצית היא נלחמה רק כי זו פלשה אליה, לפני זה היא בכלל חתמה איתה על ברית...

גם ארה"ב לא ממש התערבה עד 1941. מה הקשר?

אף אחד לא מדבר על התרומה של רוסיה, או טוען משהו בשבחה. מדברים על היכולת שלה ושל הכלכלה שלה לשרוד.

לפני 18 דקות, farkash7 כתב:

בדיוק מתי היה הסכסוך האחרון? לא היה.
כל הדוקטרינה של הצבא השוודי זה להרתיע אויבים שהמחיר לפלישה יהיה גדול מדי. מהבחינה הזו הם נחלו הצלחה עד עכשיו.

בסדר. עם צבא של 20 אלף וכוחות מילואים של כ-60 אלף, כנראה לחמאס אפילו היו יותר לוחמים מאשר לשוודיה.

גם לאיסלנד לא היו סכסוכים עשרות שנים. זה אומר משהו על הצבא שלהם?

ולעניין נאט"ו - נקווה שזה לא יעמוד למבחן אף פעם, אבל לדעתי, נאט"ו הם נמר של נייר.

אם רוסיה תחליט לפלוש לשוודיה, או לפינלנד, היחידים שיוכלו להציל אותם זה האמריקאים.

• תוכן חדש...