Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, פינדר כתב:

ומה לגבי טייוואן?

אם אני אזרח שם, עושה הכל בשביל לברוח. כי אם סין תחליט לכבוש אותם, טראמפ לא הבן אדם שימנע את זה.

ומי כן, ביידן או אובמה, אולי מקרון?

לא זכור לי שבתקופת טראמפ, סין או רוסיה כבשו שטח משמעותי.

אבל בכל מקרה, בוא אתן לך שיעור קצר איך העולם עובד - אם אתה חי במדינה לא גדולה (צבאית ומבחינת אוכלוסיה), בצמוד למעצמה קצת אגרסיבית (זה יכול להיות סין, זה יכול להיות רוסיה, וזה יכול להיות אפילו ארה"ב ביחס לקנדה), רצוי לשמור איתה על יחסים טובים, כי אם היא תחליט לתקוף אותך, לא בטוח שמישהו יבוא לעזור לך.

לפני 14 דקות, פינדר כתב:

ועדיין לא הבנתי מה האיום של טראמפ על רוסיה.

סנקציות. ארה"ב עדיין עושה עסקים עם רוסיה במיליארדי דולרים, אירופה עדיין קונה גז (ולא רק) מרוסיה, ולא בהיקפים קטנים, הודו גם עושה עסקים עם רוסיה.

בתיאוריה, אם טראמפ ירצה להקצין את הסכסוך והסנקציות, יש לו מרחב פעולה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

המצב באוקראינה ובישראל, וכן היחסים בין שתי המדינות לארה"ב, שונים בכל כך הרבה פרמטרים, שלא צריך "יושר אינטלקטואלי" כדי להבין את זה.

שלא לדבר על ההבדל בהשקפות העולם של חברי ה"מעגל" הקרוב של טראמפ ביחס לשתי המדינות (מאוד חיובית, שלא לומר "משיחית" כלפי ישראל, וסוג של נייטראלית כלפי זלנסקי והממשל שלו).

בשורה התחתונה, המדיניות של טראמפ כלפי אוקראינה לא קשורה ואי אפשר להשליך ממנה על המדיניות הנוכחית או העתידית שלו כלפי ישראל.

לעניין הטרנספר - נחיה ונראה.

אולי לא הייתי ברור:

הביקורת על טראמפ שקראתי והתייחסתי אליה לא נועדה להעביר הקבלה בין ישראל לאוקראינה.

לא נאמר שאפשר בהכרח להשליך ממנה על מה שיקרה עם ישראל.

אפשר בהחלט להסיק מסקנות על הפרסונה, מה שאתה מעדיף לא לעשות מהשיקולים שלך.

ובחייאת. זה לשרשור השני, אבל המדיניות של ישראל היתה נבנת במלחמה הזו סביב מה שאפשר לעשות, החמאס כבר לא היה כאן.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעה, gadik6 כתב:

אז הם לא פחות מטומטמים מהמגיבים מהשמאל, לצערי.

למרות מה שכתבת כאן

לפני כשעה, gadik6 כתב:

שלא לדבר על ההבדל בהשקפות העולם של חברי ה"מעגל" הקרוב של טראמפ ביחס לשתי המדינות (מאוד חיובית, שלא לומר "משיחית" כלפי ישראל, וסוג של נייטראלית כלפי זלנסקי והממשל שלו).

שאני חושב שזה נכון

עדיין הבנאדם מפחיד אותי 

פורסם

לאן הגענו שאפילו הניו יורק פוסט, שרחוק מלהיות שמאלני או משהו כזה, מרגיש צורך להוציא עמוד שער שכולו קריאה לטראמפ, לזכור מי הדיקטטור האמיתי.

ואת המאמר כותב לא אחר מדגלאס מאריי, עוד אחד שאי אפשר לחשוד בו כמתנגד לטראמפ.

image.thumb.png.c017dadc86d5ecd0a9d22f9bb3ba6271.png

https://nypost.com/2025/02/20/opinion/putin-is-the-dictator-and-10-ukraine-russia-war-truths-we-ignore-at-our-peril/

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני מניח שטראמפ נוקט בגישה של קודם כל נלטף לפוטין את האגו, הוא יודע שדיקטטור כזה לא יכול לסיים את המלחמה ללא איזה הישג או פרס. האם הפרס מגיע לו? ברור שלא, אבל כנראה שרק כך יהיה ניתן לגרום לו להפסיק את המלחמה. אם אני צריך לנחש, הכרה בחצי האי קרים כשטח רוסי תהיה הפרס שארה"ב תיתן לו תמורת הפסקת המלחמה ונסיגה. 

זה לא שונה מתוכנית הגירוש מעזה, גם כאן די ברור שזה לא יקרה אבל זה דחף את מדינות ערב לעבוד על הצעה אחרת. נחייה ונראה כמובן. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

טראמפ הבטיח לבוחרים שלו America first.

זה אומר שהוא ינסה לסיים את המלחמה הזאת שעולה לו כסף בדרך הכי מהירה, לא הכי נכונה וצודקת. לא רוצים? אני מוריד מרוסיה את הסנקציות, מפסיק לממן את נאטו ושאירופה יסתדרו לבד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זאת בדיוק הנקודה - ארה"ב סיפקה או התחייבה על סיוע בסך של יותר מ-130 מיליארד דולר. זה יותר מפי שניים מהבאה בתור (גרמניה או אנגליה, תלוי איך סופרים), ויותר מכל האיחוד האירופי גם יחד, כמדומני.

לכן, לארה"ב בהחלט יש אמירה בנושא, איך ולאן תתקדם המלחמה. זה גם מוזר ממש שאנשים שמתרעמים על כך שמישהו בישראל אומר מילה רעה על ביידן, כי ישראל "תלויה" בארה"ב, פתאום יוצאים כנגד טראמפ על כך שהוא רוצה דין וחשבון על ההוצאות.

אני כבר לא מדבר על כך שלטענת זלנסקי, אוקראינה קיבלה רק חצי מכספי הסיוע. כלומר, עשרות מיליארדי דולרים "הלכו לאיבוד", לכאורה.

פורסם

1+ לטראמפ.

השגרירה המיועדת של טראמפ לאו"ם: "אפרק לגמרי את אונר"א"

השגרירה המיועדת של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאו"ם, אליס סטפניק, אמרה כי "העדיפות הראשונה של הממשל היא להפסיק את המימון לאונר"א - ארגון פרו-חמאסי שביצע זוועות ב-7 באוקטובר". היא הוסיפה: "כשגרירה, לא רק אפסיק את המימון של אונר"א - אני גם אפרק אותה לגמרי". היא התייחסה לרצח עודד ליפשיץ ובני משפחת ביבס בשבי חמאס, ואמרה כי "התצוגה הנתעבת של חמאס היא עלבון לכלל האנושות. מעולם לא היה חשוב יותר להראות את תמיכת העולם הבלתי מעורערת בישראל".

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 דקות, stx כתב:

1+ לטראמפ.

השגרירה המיועדת של טראמפ לאו"ם: "אפרק לגמרי את אונר"א"

השגרירה המיועדת של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאו"ם, אליס סטפניק, אמרה כי "העדיפות הראשונה של הממשל היא להפסיק את המימון לאונר"א - ארגון פרו-חמאסי שביצע זוועות ב-7 באוקטובר". היא הוסיפה: "כשגרירה, לא רק אפסיק את המימון של אונר"א - אני גם אפרק אותה לגמרי". היא התייחסה לרצח עודד ליפשיץ ובני משפחת ביבס בשבי חמאס, ואמרה כי "התצוגה הנתעבת של חמאס היא עלבון לכלל האנושות. מעולם לא היה חשוב יותר להראות את תמיכת העולם הבלתי מעורערת בישראל".

אם רק היה אפשר לקבל את המסביב בלי המשוגע בראש…

• רעיון טוב! 1
פורסם

https://www.ynet.co.il/news/article/hk7aqzyc1g

נזכיר - היו כאלה שאמרו שטראמפ לא טוב לנו. כולל פה בשרשור.

בתאריך 22.2.2025 בשעה 22:03, garicho כתב:

וואלה עם מה שהוא עושה לטובתנו הייתי קורא לכנסת ישראל על שמו.

פורסם (נערך)
בתאריך 22.2.2025 בשעה 22:03, garicho כתב:

המשוגע בראש הוא שממנה את בעלי התפקידים, הוא שמתווה את המדיניות והוא שנותן את "רוח המפקד".

בינתיים, נראה שהוא דווקא ההיפך ממשוגע.

גס רוח, לא ממלכתי, בעל פתיל קצר?   אולי, אבל לפחות הוא צלול ומתפקד, בניגוד לקודמו בתפקיד.

לפני 38 דקות, יובל .מ. כתב:

https://www.ynet.co.il/news/article/hk7aqzyc1g

נזכיר - היו כאלה שאמרו שטראמפ לא טוב לנו. כולל פה בשרשור.

נראה, בינתיים לפחות, שהמדיניות של טראמפ כלפינו היא 180 מעלות ביחס לממשל הקודם.

במקום לצעוק לנו הפסקת אש או אל תעשו ככה או ככה בכל הזדמנות, הוא כאילו אומר - כנסו בהם יותר חזק.

אני לא יודע אם זה כי הוא מבין את המזרח התיכון והמנטליות הערבית, או כי זה האופי שלו, אבל בינתיים נראה שזה עובד - ערבים מבינים כח. ברגע שמגלים כלפיהם רחמים או עושים ויתורים, הם מפרשים את זה כחולשה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 2

פורסם
לפני 30 דקות, יובל .מ. כתב:

עוד בכיר לשעבר שמנסה להראות לנו שטראמפ לא אוהב אותנו וכנראה מתגעגע לביידן ולחברה שלו קוראת המפות.

״עוד בכיר לשעבר״ - נכון

״שמנסה להראות לנו שטראמפ לא אוהב אותנו״ - לא נכון. הוא בכלל לא דיבר על אוהב/לא אוהב. נטו על האינטרסים של טראמפ.

״וכנראה מתגעגע לביידן ולחברה שלו קוראת המפות״ - לא נכון. הוא בכלל לא דיבר עליהם פרט להתייחסות קצרה לכך שירש מביידן את מלחמת אוקראינה.

אתה לוקח משהו שמישהו כתב, מפיל עליו את ראיית המנהרה שלך ואז מסיק משהו שונה לחלוטין ממה שנכתב.

חבל, זה לא רציני. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...