Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום פורום...

(לדעתי היה כאן לא מזמן שרשור דומה למה שאני כותב בהמשך, אבל באמת שלא הצלחתי למצוא אותו - או שבכלל זה בפורום אחר).

בכל מקרה, הבעייה היא כזו -

בבניין בו אני גר יש אדם מבוגר, להערכתי כבר שכח מתי היה בן 80. האיש נוהג בצורה מזעזעת - אין כמעט פעם שהוא לא פוגע קלות במכוניות בחניון התת קרקעי, שלא לדבר על כל העמודים בסביבת החנייה הפרטית שלו. כניסה או יציאה שלו מהחנייה הפרטית (שם ניתן להחנות נגמ"ש, פחות או יותר) תהיה כמעט תמיד כרוכה בשפשוף מלוא הדופן של האימפרזה האומללה, נגיחת חרטום בקיר החניון או רוורס אלגנטי לתוך אחת המכוניות האחרות שבאזור... ואז, פול-גז לאורך 50 המטר שעד השער החשמלי.

יש לציין כי האיש היה כבר עם רגל אחת בקבר לפני כשנה לאחר שהצליח להתנגש עם הלאנסר הקודמת, מנוחתה עדן, בעמוד חשמל שעל המדרכה ורק במזל לא היו שם אנשים - הוא נפצע ואחרי מספר חודשים חזר "לנהוג".

לי ברור כי האדם הזה, כשהוא מאחורי ההגה הוא פצצת זמן מתקתקת והתאונה הבאה היא עניין של זמן - יש סיכוי לא קטן כי תאונה עתידית תערב כלי רכב אחרים או הולכי רגל. לא ברור לי מה ניתן לעשות - האיש לא ידידותי בעליל ואין מצב לדבר איתו על העניין וכמו-כן כנראה שאין לו בני משפחה שיוכלו להתערב. על פי כל מדד של מסוכנות האיש פשוט לא צריך לנהוג, וזאת אני אומר בלי שמץ של התנשאות או שיפוט, אלא על פי התרשמות האישית מרמת הנזק שהוא מייצר בחניון הבניין, ובעיקר לשאריות הסובארו המסכנה שלו - צריך לראות כדי להבין... לדעתי, רק מרווח הגלגלים שם עדיין קרוב בערך לזה שהיה כשהאוטו ירד מפס הייצור - ובכל פרמטר אחר הוא קטן בלא מעט סנטימטרים - האורך, הרוחב... סוג של ג'אסטי על שלדה של אימפרזה.

מה ניתן לעשות, אם בכלל? אני לא נוטה להתערב לאנשים בחיים אבל ארגיש רע מאוד אם האיש יפצע או יהרוג מישהו (או את עצמו) כאשר אני רואה את הכתובת על הקיר ממש עכשיו, היא פשוט "כתובה" בכסף מיטלי על כל קיר בחניון שלנו...

רעיונות?

The older you get, the better you used to be

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הגוף האחראי על כך הוא המרב"ד אליו מופנים נהגים מכמה גורמים, כאן הרלוונטי הוא בדיקה על פי גיל, הפניית רופא או משרד הרישוי. פנה אל המרב ד ואני משער שיוכלו לכוון אותך היכן להגיש תלונה על מנת שיזומן לבדיקה

• חברי המעגל הראשון
פורסם
תנסה לפנות לעמותת אור ירוק

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

כדי שיציבו להם בחניה מצלמת מהירות?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הפתרון פשוט,

שלי הודעה לפותח השרשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?572168-איחוד-כל-מיני-שרשורים-שhaggg555-פותח-בנושא-סובארו-ומאזדה

הוא תמיד בשוק כשמדובר על אימפרזה.

כולם ירוויחו, השכן שיקבל כסף שפוטנציאלית עשוי להציל את חייו, אתה והשכנים שתפסיקו לחשוש לשלום רכביכם ופותח השרשור על זה ששוב החליף אימפרזה באימפרזה.

רק עמוס השרת קצת פחות יהנה מעוד 5 עמודים שיתווספו לשרשור האינסופי.

;)

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לפנות לתחנת המשטרה הקרובה למחלקת התנועה. זאת סיטואציה לא קלה כי ברגע שיעלו עליו תישלל ממנו יכולת העצמאות וזה לא דבר פשוט לאנשים מזדקנים, אבל לנטרל פצצה מתקתקת זה יותר חשוב כדי למנוע את הקורבן התמים הבא.

פורסם

פנה למשרד הרישוי בבקשה כי יזמנו את הבחור לבדיקות כשירות.

צרף צילומי נזקים לרכבו, לחניון, וכו'.

ציין גם את התאונה שעבר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

שאלה לא פשוטה.

מצד אחד נשמע מתיאוריך שהוא באמת מסוכן לסביבה. האם אתה חושב שישנה גם סכנה להולכי רגל? או שמא רק קושי בתמרוני חניה?

מצד שני, אתה בעצמך העדת שהוא ללא קרובי משפחה, אז שלילת ניידות מאדם כזה עלולה להיות גזר דין מוות.

האם שכנים נוספים שמו לב? או רק אתה?

אני הייתי מוודא שאני לא מגזים קצת בתגובותיי.

כמו כן הייתי מצטייד בהוכחות רבות למסוכנתו, כי שפשוף או שניים לא מספיקים אחרת כל השכנים שלי כבר צריכים לרדת מהכביש.

Bazinga

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
שאלה לא פשוטה.

מצד אחד נשמע מתיאוריך שהוא באמת מסוכן לסביבה. האם אתה חושב שישנה גם סכנה להולכי רגל? או שמא רק קושי בתמרוני חניה?

מצד שני, אתה בעצמך העדת שהוא ללא קרובי משפחה, אז שלילת ניידות מאדם כזה עלולה להיות גזר דין מוות.

כמו כן הייתי מצטייד בהוכחות רבות למסוכנתו, כי שפשוף או שניים לא מספיקים אחרת כל השכנים שלי כבר צריכים לרדת מהכביש.

וודאי שיש סכנה להולכי רגל. האדם לא מסוגל להעריך בצורה נכונה איפה, למשל, קצוות המכונית שלו - כל אדם שלא מסוגל לבלום כשהוא נוסע אחורה אלא רק לאחר שהוא נכנס במכוניות שנמצאות 6-7 מטר מאחוריו (בתוך החניון) הוא מסוכן גם להולכי רגל. שלא לדבר על נגיחות חוזרות ונשנות של הקיר כשהוא מצליח לבסוף לכוון את המכונית לאיזור החנייה שלו - רק כדי שתבין: הגריל של האימפרזה לא ממש רחוק מהרדיאטור ומכסה המנוע קמור כולו, מאפשר יופי של קירור אוויר. הזכרתי בהודעה הקודמת עמוד חשמל - האיש טיפס עם המכונית במהירות לא ממש נמוכה על מדרכה ברחוב די הומה בתל אביב וריסק אותה על עמוד חשמל - תאונה עצמית לחלוטין, לא כשל מיכני, לא נפגע על ידי רכב אחר, פשוט לא שלט במה שקורה - אז, מסוכן לדעתך גם להולכי רגל? בערבים אני רואה אותו לפעמים צועד בלופים בלובי הבניין עם הליכון במהירות של מטר לשבוע ובצעדים קטנטנים, בקושי מסוגל להרים כף רגל מהרצפה - כדי לחזק את הרגליים. תאר לך את עבודת הרגליים שלו בזמן שצריך תמרון נהיגה מהיר, למשל בלימה...

לא רק אני שמתי לב, גם שכנים נוספים. אף אחד לא יודע מה לעשות הלאה ולכן אני כותב פה.

אתה יכול להיות בטוח שאני לא מגזים כלל בתגובה שלי - העניין הזה רציני ועד עכשיו רק מזל נטו הציל מישהו מפציעה או יותר. לא מדובר כאן על מספר השפשופים אלא על חוסר יכולת של נהג לתכנן מטר קדימה או אחורה, שלא לדבר על הצדדים. קשתות סיבוב נלקחות ע"י האיש בלי מושג איפה קצה- או דופן המכונית ולראייה אין ספור הפגיעות בעמוד שליד החנייה שלו, רוורסים לא פעם מסתיימים או בקיר או במכונית תמימה, גלישה לחנייה סופית נגמרת כשהסובארו מנסה להזיז את הקיר וכו'. זה לא "שפשופים" וקוסמטיקה - אלא חוסר היכולת לשלוט בטונה של ברזל גם במהירות נמוכה ובתוך חניון מרווח ומואר, למרות שהוא גר וחונה באותו מקום כבר 18 שנים - דמיין את המצב וקח את זה החוצה - כמה סכנה אתה חושב כעת שהאיש הזה מהווה לסביבה שלו כשהוא לא שולט על הרכב שלו שם בחוץ? מאופי הצלקות ברור לי שחלק ממה שעוברת האימפרזה הזו מקורו בכביש ולא בחניון.

אני לגמרי מבין כי שלילת נהיגה מאדם כזה תהווה פגיעה רצינית בו, יחד עם זאת אני די בטוח שזה עניין של זמן עד שיפגע במישהו אחר וכאן ההתלבטות שלי.

The older you get, the better you used to be

• חברי המעגל הראשון
פורסם
שאלה לא פשוטה.

Bazinga

גם אם הוא מגזים בתיאור, השכן הזקן צריך לשאת בנזקים שהוא גורם לסביבתו גם אם לא מדובר בסכנת נפשות.

עדיף שהעניין יבחן ע"י הרשות המתאימה. זה לא מקרה לעובד סוציאלי לקשישים?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עדיף שיירד מהכביש בלי נזק , מאשר שיירד מהכביש אחרי שלא בכוונה דרס מישהו למוות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הגורם המוסמך להחליט על אי כשירות לנהיגה הוא המרב"ד.

הפנייה למרב"ד נעשית ע"י משרד רישוי, משטרה, בתי משפט, נכים המופנים משרד הבטחון/ ביטוח לאומי.

מאחר ושכנך עבר את גיל 80, הוא אמור להיות מופנה ע"י משרד רישוי, לבדיקה במרב"ד כל שנתיים (תקנה 196 לתקנות התעבורה).

הפתרון הכי טוב לדעתי, הוא לפנות למשרד הרישוי ולבקש שיפעלו בנדון. לצרף כמה שיותר מידע (תמונות ואם אפשר - לצלם כיצד הוא נוהג). שום דבר לא מובטח - אבל כדאי לנסות.

http://bit.ly/2dq1PRu

אם אפשרי - אפילו לפנות למשרד רישוי באזור המגורים, ולתאם פגישה עם מנהל המשרד. לפגישה לבוא עם צילומים (רצוי עם עותק על דיסק כדי להשאיר בידיו).

אם אפשרי - לבוא כמה שכנים. אולי זה יעזור לשכנע במסוכנות.

פורסם

אל תאכל סרטים שאתה שולל ממנו ניידות - לכל אדם יש גיל שהוא יודע שהוא כבר לא מסוגל לנהוג. רוב האנשים הגונים ומפסיקים לפני שהמצב מדרדר יותר מדי.

• תוכן חדש...