Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אל תאכל סרטים שאתה שולל ממנו ניידות - לכל אדם יש גיל שהוא יודע שהוא כבר לא מסוגל לנהוג. רוב האנשים הגונים ומפסיקים לפני שהמצב מדרדר יותר מדי.

זה לא מדוייק. יש לא מעט אנשים שלא קולטים שהם כבר לא צעירים ושיש להם מגבלות כאלו ואחרות.

במילים אחרות - המוח די נדפק בגילים מבוגרים, אז אין מה לחפש הבנה ואחריות.

סביר שהוא גם ככה נוהג בלי רשיון.

גם אני סבור שזה המצב, אבל אי אפשר לדעת.

רק מעורבות של משטרה/ משרד רישוי עשויות לפתור את הבעיה.

פורסם
סביר שהוא גם ככה נוהג בלי רשיון.

זה כי עדיין לא תפסו אותו.

מפגש עם משטרה ובית משפט עושה פלאים להשקפת עולמם של אנשים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני לגמרי מבין כי שלילת נהיגה מאדם כזה תהווה פגיעה רצינית בו, יחד עם זאת אני די בטוח שזה עניין של זמן עד שיפגע במישהו אחר וכאן ההתלבטות שלי.

נשמע שזה באמת מסוכן. בגלל זה תהיתי. התיאור המופרט שלך לא משאיר הרבה מקום להתלבטות לדעתי.

אסוף כמה שיותר ראיות. צילומי וידאו יהיו הוכחות הכי טובות לדעתי, יחד עם תמונות נזקים ותאונות.

אין לך הרבה ברירות למעט המרבד.

אולי שלילת רישיון תמנע ממנו לנהוג.

סלואורייד אני מסכים אתך לגבי הפן הכלכלי. יחד עם זאת, זה לא קשור לדבריי כלל.

vpvi לחלקם אין ברירה. או לנהוג ולאכול/לקבל תרופות או לשבת בבית ולקוות לטוב.

העולם לא שחור לבן ולא ראוי בעיניי לשפוט אחרים מבלי לדעת את מצבם והשיקולים שהובילו אותם לקבלת החלטות. זו דעתי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

עד כמה שליבי יוצא לאותו אדם מבוגר שיאבד את עצמאותו במובן מסוים, אם דבריך מדויקים, הוא אינו צריך לנהוג יותר.

כל זאת, בוודאי מן הטעם של פגיעה אפשרית בנפש, אבל גם מטעמים נוספים כמו פגיעה ברכוש של אחר.

עם כל הקושי, אני חושב שראוי לדווח עליו. לצד הראיות שתאסוף, ככל שעוד אנשים בבניין שותפים להרגשתך, אולי כדאי שתרתום גם אותם בחתימה על איזשהו מסמך או משהו בסגנון.

בן

Sent from my iPhone using Tapatalk

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

ניקו, זה לא בעניין הפן הכלכלי. הכוונה היתה שאסור לוותר למישהו רק בגלל שיש לו בעיה אישית או מוגבלות.

נכון שזה נשמע קשוח אבל אם אי אפשר לדבר איתו ולסגור את העניין בלי לערב גורם חיצוני, זה המוצא היחיד. בסופו של דבר זה גם לטובתו של הזקן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
צילומי הרכב היו ממחישים לקוראי הפורום את יכולת הנהיגה של שכנך.

אני אעלה כמה בהמשך, כדי שתוכלו להתרשם מהכלה...

The older you get, the better you used to be

פורסם

יש גם כאלה שבגיל 20 אסור להם לנהוג.

מה שחשוב זה לא הגיל אלא התפקוד. חמי בן 83 ונוהג מעולה. יש בדיקות רפואיות מחייבות, מעל גיל מסויים, אשר קובעות, האם אדם כשיר לנהוג או לא.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

חמי עבר תאונה עצמית בגיל 77 והבנו שהוא צריך להפסיק לנהוג, וכך היה.

הרכב נמכר לחברת הביטוח, הרישיון נשאר אצלי והסברנו לו שעדיף לו להתנייד במונית (גם כלכלית).

אבא של חבר היה מעורב בתאונה עם נפגעים בגיל 80 (כנראה עבר באדום!). גם הוא קיבל שלילה וסמארטפון עם אפליקציית גטקסי...!

האדם ערירי, אין ילדים/נכדים?

זו הדרך הקלה (משפחה שמדברת אליו בהגיון), אולי שכן שמיודד איתו (18 שנות שכנות בטוח הולידו איזשהו קשר).

שאר האופציות לצערי יהיו איטיות ובזמן הזה האיש עלול להביא למצב לא נעים ומסוכן.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
בגיל 80 אנשים לא אמורים לנהוג! הקריאת כביש שלהם הולכת ונעלמת, ולא שמים לב מה קורה מסביבם. פשוט מסוכן.

מאוד קל לך לכתוב את זה היום, אבל תרשה לי להמר שכשתגיע לגיל 80 לא תרוץ לגזור את רישיון הנהיגה שלך בהתנדבות. נהגים חסרי תשומת לב ונעדרי יכולת קריאת כביש קיימים - בהמוניהם - בכל קבוצת גיל וכושר.

אובייקטיבית וכפי שמגובה בסטטיסטיקה, נהגים בגילאי הזהב מעורבים פחות בתאונות דרכים מאשר נהגים צעירים (בני 20 ו-30) ביחס למספר הקילומטרים שהם צוברים (כלומר, בניקוי כאלו שמחזיקים רישיון אבל כלל לא נוהגים). במילים אחרות - הם נחשבים לנהגים זהירים, מחושבים ובטוחים יותר מנהגים בגילך ובגילי, מועדים פחות לנהיגה בשכרות וללקיחת סיכונים מיותרים. אף גורם רציני באף מדינה לא קורא, אפילו ברמיזה, לאיסור נהיגה מבוסס גיל.

איפה בכל זאת יש לקשישים סיכון מוגבר? כאשר תאונה מתרחשת. בגלל שינויים פיזיולוגיים, יש להם נטייה להיפצע באופן חמור יותר מנהגים צעירים - למשל פציעות הנובעות מחגורת הבטיחות. כמובן שהפציעה הזו יכולה להיגרם גם אם ישבו במושב הנוסע והתאונה כלל לא באשמתם, ושלא לדבר על פגיעותם הרבה יותר באוטובוסים ורכבות.

המקרה שמתואר בהודעה שפותחת את השרשור אכן מדאיג - אבל בואו לא נמהר לכלוא את קהילת הקשישים בבית רק כי כצעירים אנחנו מרגישים שהעולם שייך לנו.

• תוכן חדש...