Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דווקא אני יכול. רואים בבירור שהוצב שם רף עליון

מי אמר שהיא לא הקלידה סתם 40 רף עליון ועשתה צילום בשביל "להוכיח" שחברות השמה יכולות לסנן לפי גיל.

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה שבטוח שהשדות האלה קיימים לא בשביל למנוע העסקת קטינים. רק עצם הקיום שלהם נוגד את דרישות החוק, בלי קשר לאיזה ערכים הכניסו בהם.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

זה סופי (הולכים לתת מענה ל"מחסור" בכח אדם בהיי טק):

http://www.themarker.com/news/1.3233880

[h=1]הממשלה תתיר לייבא 5,000 עובדים זרים לחברות ההיי-טק[/h]התוכנית באה לתת מענה למחסור הקיים במשק בכוח אדם מיומן לתעשיית ההיי־טק

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הממשלה תתיר לייבא 5,000 עובדים זרים לחברות ההיי-טק

התוכנית באה לתת מענה למחסור הקיים במשק בכוח אדם מיומן לתעשיית ההיי־טק

מה הקטע בלייבא? למה שלא להקים משרדים באותה מדינה וזהו? ניראה לי ייצא הרבה יותר זול

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

פורסם

להקים חברה בחו״ל כולל כל התפקידים הסובבים (כח אדם , כספים , לוגיסטיקה של משרדים וכו) זה ממש לא כזה פשוט ולרוב לא באמת יותר זול.

במיוחד שאז הפערים שאתה צריך לגשר עליהם בתרבות ומרחק - במיוחד בצוות חדש עצומים (אפילו אם אתה שולח אנשים להכשיר אותם)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

יצא לי לעבוד פעם עם חברה בהודו שמספקת את כל השירותים, כולל העובדים עצמם. לא היה מוצלח כל כך, אבל קשה לי לראות איך להעסיק את אותם אנשים פה יהיה זול יותר או מוצלח יותר.

לדעתי זה לא באמת יתרומם - מהנדסים מוצלחים לא יהיו זולים יותר (אפילו יקרים יותר, בגלל עלויות המעבר) ומהנדסים פחות מוצלחים עדיף כבר להעסיק בארץ המקור שלהם, לפחות כלכלית. אבל שיהיה לכולם בהצלחה...

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

[h=1]הממשלה תתיר לייבא 5,000 עובדים זרים לחברות ההיי-טק[/h]התוכנית באה לתת מענה למחסור הקיים במשק בכוח אדם מיומן לתעשיית ההיי־טק

וואו... אני הולך להכין הרבה דוחות מס של מומחים זרים...

פורסם

מישהו באמת חושב שיש מחסור בעובדים?

אני זוכר את הביקוש המטורף בשנת אלפיים, ואז עוד היו פחות מכללות וחוגים באוניברסיטאות, ולא ייבאו אף עובד.

הרי רק פה בפורום כותבים בוגרים טריים שאף אחד לא עונה לקו"ח שהם שולחים. ויש את אלו בני ארבעים פלוס, שנחשבים למוקצים ע"י חברות שונות.

לא מחסור ולא נעליים.

מישהו החליט לעשות קופה, ולקח לוביסטים שידחפו את החוק הזה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
מישהו באמת חושב שיש מחסור בעובדים?

אני זוכר את הביקוש המטורף בשנת אלפיים, ואז עוד היו פחות מכללות וחוגים באוניברסיטאות, ולא ייבאו אף עובד.

הרי רק פה בפורום כותבים בוגרים טריים שאף אחד לא עונה לקו"ח שהם שולחים. ויש את אלו בני ארבעים פלוס, שנחשבים למוקצים ע"י חברות שונות.

לא מחסור ולא נעליים.

מישהו החליט לעשות קופה, ולקח לוביסטים שידחפו את החוק הזה.

לא רק. מישהו גם החליט על הדרך להוריד את שכר העובדים בהייטק, במיוחד ב"תחום הליבה", לרצפה.

אני מקווה שהמהנדסים המוכשרים מהודו וסין ינסו את מזלם מעבר לים וחברות ההייטק שיזמו את המהלך, יתקעו עם כל מהנדסי הבררה.

רק אז הם יבינו שיש כאן הון אנושי לא מנוצל, שנפסל בגלל דעות קדומות ולחץ של המשקיעים להביא תוצאות.

פורסם

אולי אני אופטימי, אבל קשה לי לראות איך העניין הזה יעבוד. אפילו פועלי בניין סיניים מרוויחים שכר די גבוה, אז אני לא רואה מהנדס הודי עובד פה בשכר מינימום.

בנוסף, העלויות הכרוכות בהבאה ושיכון של עובדים כאלה כנראה גם לא יהיו נמוכות (הם לא יגורו 10 בקראוון כמו פועלים סיניים ותאילנדיים, כנראה), ומכל זה תקבל עובדים שלא מדברים את השפה ולא מכירים את המנטליות המקומית.

ועוד בנוסף, העובדים האלה כנראה לא יוכלו ולא ירצו להשתקע כאן, בניגוד למעבר לארה"ב, ששם הם גם יכולים וגם רוצים להישאר. אז אפשר להניח שמראש העובדים היותר מוצלחים ינסו להגר לארה"ב, ולא לכאן.

מה אני מפספס? איך פרויקט כזה יהיה כל כך רווחי? למה לא להעסיק מהנדסים הודים בהודו, איפה שהעלויות באמת נמוכות?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

אין שום מחסור בעובדים! אני אומר את זה בתור מגייס (בתחום החומרה). בוגרים ללא נסיון יש המון, וכנ"ל בני 40-50 בעלי נסיון רב. על כל משרה שנפתחת אצלנו, מקבלים עשרות רבות של קו"ח, מתקיימים עשרות ראיונות, עד לבחירת המועמד הטוב ביותר עבורנו.

ה"תעשייה" רוצה צעירים, בעלי 3-5 שנות נסיון, שלא צריך להשקיע בהדרכתם, שמוכנים לעבוד קשה, ושאין להם ציפיות גבוהות מדי.

לגבי העברת העבודה למזרח - החברות רוצות להוזיל את כח האדם אבל לא לפגוע באיכות/לוח זמנים וכו'. על מנת לא לאבד שליטה, ההגדרה והניהול צריכים להעשות על ידי ישראלים מנוסים ואיכותיים, ורק את העבודה ה"שחורה" מעבירים לעובדים "מזרחים", (מזרח אסיה/אירופה, לא קשור לעדות...). זה לא עובד טוב כשהמנהלים והעובדים לא נמצאים באותו מקום. אז צריך להביא את ה"פועלים" לפה או את המנהלים לשם.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

סתם תהיה, מה זה שונה מישראלים/הודים/סינים שהולכים ועובדים בארה"ב בתחומים הללו?

זה חלק טבעי מהגלובליזציה לא?

פורסם

פו הדב,

אתה מסתכל על זה מהכיוון הלא נכון.

אני מוכן לחתום שאין כוונה אמיתית לייבא עובדים רציניים.

במדינות רציניות, אם יש מחסור, המעסיק מוציא אשרה לעובד זר, אחרי שהוכיח שאין לו אפשרות להעסיק עובד מקומי.

אני בטוח שפה זה לא יעבוד ככה.

יהיו קבלני עובדים, אותם אלו ששלחו לוביסטים לשכנע\לשחד ח"כים להעביר את החוק. הקבלנים האלו יגייסו עובדים בהודו או מזרח אירופה, תוך גביית עמלה של כמה אלפי דולרים מכל עובד. הם יעשו מכה על חשבון אותם עובדים ועל הדרך יציפו את השוק בעובדים סוג ג (כי הודים מוכשרים הם לא פראיירים)

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

תמיד אמרתי ואני תמיד אומר:

הכוח היחיד שלי (וגם שלכם), כעובד הייטק, הוא הידע שצברתי והידע שאצבור.

זה לא משנה - יביאו לפה, יעבירו לשם, ויזה כן ויזה לא, הודו, קפריסין סין או whatever.

ברגע שאני אהיה פחות טוב מעובד הודי - באותו הרגע (במידת האפשר) העבודה תעבור להודו. מה לעשות, ככה זה בשוק תחרותי בינלאומי (חוץ מיוצאי דופן כגון חברות ביטחוניות - שם קשה\בלתי אפשרי להעביר עבודה להודו וכו'). גם ב low tech זה ככה - פחות או יותר, כל מה שאפשר ומשתלם להעביר - מעבירים.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

פשוט חברות הייטק לא מוכנות להשקיע משאבים בהכשרה וטיפוח הון אנושי מקומי ורוצות לקבל עובד מיומן שיתן תפוקה כבר מהיום הראשון. בהתחלה תפרו לחברות הייטק הטבות מס מטורפות ועכשיו מאפשרים להם לייבא עובדים זולים.

אבל אני לא מאשים את האוצר. הייטק מחזיק את כל המשק מעל המים.

• תוכן חדש...