Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק

AvihuHe
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיוק, היות והממצמד מנותק ואין מה "שיניע" את המנוע ולכן יש להמשיך ולהזריק דלק לצלינדרים בהסבר הכי בסיסי פשוט מבלי להכנס לעומק ולהסבר מקצועי הרבה יותר.

פורסם

שים לב שמדובר בירידה = עזיבת הדוושה וגלגול עצמי של הרכב מטה ולכן = צריכת דלק אפסית.

באילו ירידות אתה נותן גז? כנראה שאתה לא נוהג מחושב אם אתה צריך לתת גז ולעבור לניוטרל בירידות.

פורסם

לפתוח מצערת בירידה זה דבר אפשרי (ובאופן כללי, רצוי) בהתאם לשיפוע הירידה ויחס ההעברה של התיבה.

בבחירה מושכלת של מהירות הנסיעה וההילוך, אפשר ליצור בלימת מנוע חזקה יותר מהכוח המושך את הרכב במורד, ואז לאזן את זה עם דוושת הדלק.

החסרון, אתה מבזבז יותר דלק (ביג דיל...). היתרון - השליטה ברכב הרבה יותר אינטואיטיבית (כמו בכביש מישורי).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)
שים לב שמדובר בירידה = עזיבת הדוושה וגלגול עצמי של הרכב מטה ולכן = צריכת דלק אפסית.

באילו ירידות אתה נותן גז? כנראה שאתה לא נוהג מחושב אם אתה צריך לתת גז ולעבור לניוטרל בירידות.

כמו שנכתב מעלי - לא כל הירידות זהות, ולא כל הרכבים זהים.

אין דין מנוע דיזל גדול עם בלימה מאסיבית, כדין איזה 1.2 טורבו קטן על רכב כבד. באחרון אתה יכול לשים איזה הילוך שתרצה משלושת ההילוכים האחרונים והמהירות תהייה דומה מאוד לניוטרל.

אני נוהג מחושב מאוד, אבל למנוע יש בלימה רצינית מאוד גם בהילוך האחרון. יש באמת ירידות חזקות שצריך לבלום גם אם אני ב90 בשלישי, יש ירידות שיכולות לשמור על מהירות קבועה (ורצוייה..) בחמישי, ויש כאלו שניתן לשמור בהן על מהירות קבועה ללא תוספת גז דווקא בניוטרל. אני יכול לתת לך דוגמאות לכבישים ספציפיים אם תרצה...

מבחינת חיסכון, לפי מחשב הרכב- הנסיעות הנ"ל בניוטרל חסכוניות יותר.

עריכה אחרונה על ידי ZiggyMan
פורסם

בירידה כשההילוך משולב והטורים עולים ל-3000 נניח, צריכת הדלק היא לא כאילו לחצתי על הגז והגעתי ל-3000? מדוע?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

כיוון שאתה עוזב את הדוושה = המחשב לא צריך להזריק דלק ומאחר והמצמד מחובר לתיבה, הגלגלים מניעים והכל בתנועה, מחשב הרכב מזהה שאין צורך להזריק דלק מיותר היות ואתה נמצא מעל הסל"ד שנקבע כדי לא לכבות את המנוע.

ברגע שתתחיל עליה ותהיה התנגדות והטורים ירדו לרמה שבה מחשב הרכב מבין שיש צורך להזריק דלק (גם אם לא תלחץ) הוא יעשה זאת.

• תוכן חדש...