Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק

AvihuHe
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שתי שאלות קטנות שממש מעניינת אותי.

במצבי נהיגה שבהם האוטו מונע ונמצא ללא תנועה (על הילוך ניוטרל), לדוג' בעת ניפוח גלגלים או המתנה לחבר/אישה/הפיליפינית- מצבים שבהם האוטו ישאר במצב עמידה כשתי דקות, אני תמיד שואל את עצמי מה עדיף מבחינת צריכת דלק- להשאיר את האוטו מונע או לכבות את האוטו ולהדליק כמתחילים את הנסיעה שוב?

השאלה השניה היא, עד כמה הפעלת מזגן משפיעה על צריכת הדלק של האוטו כאשר האוטו במצב עמידה בהשוואה לאוטו עומד ללא מזגן?

תודה מראש.

פורד פיאסטה ידנית 2013 1.25L 8)

פורסם

נתחיל מהבסיס:

1. כאשר הרכב מונע ונוסע ונמצא במצב נסיעה, כל עוד אתה נמצא במהירות סבירה או מהירה ומגיע למשל לכביש עם ירידה או שיפוע מטה, עוזב את הדוושה הרכב "לא יצרוך דלק" ולמעשה הצריכה תהיה אפסית לחלוטין מכיוון שהרכב מסתמך עם הגלגול שלו (הגלגלים הקדמיים תלוי איזה רכב) ולפיכך, אינו צריך להזריק דלק לצלינדרים.

אולם, במידה ואתה בירידה על 80 או 100 לדוגמא, ואתה מעביר את תיבת ההילוכים למצב ניוטרל, המצמד מתנתק ולמעשה, הרכב "לא יודע" שאתה ממשיך לנסוע ועליו להזריק דלק לצלינדרים על מנת להמשיך את פעולת המנוע כיוון שהגלגלים לא מניעים את הגיר ואת המנוע כפי שהם יעשו במצב נסיעה על D או בידני בהילוך.

זה מבחינת הסבר בסיסי לחלוטין ופשוט, מבלי להכנס להמון פרטים כמובן.

2. לשאלה הזאת, יש המון מרכיבים, האם זהו רכב מודגש? (טורבו) או האם העצירה בוצעה לאחר נסיעה מאומצת? מכביש מהיר? סל"ד גבוה? מכיוון שאם בדיוק חזרת מנסיעה מאומצת או מהירה או מכביש מהיר ונכנסת לתחנת הדלק, לכן אם זה רכב מוגדש, אפילו יועיל להשאיר אותו מונע מספר רגעים או חצי דקה עד "להתייצבות טמפ'" של המגדש ורכיביו עד לכיבוי למשל, לאחר מכן כדאי לכבות כיוון שזה לא באמת מועיל מעבר לכך.

במידה ומדובר על רכב אטמוספרי ללא טורבו, אין שום הבדל מיוחד, לכבות את הרכב באותה השניה שעצרת לניפוח צמיגים או סתם עצירה של מספר דקות.

3. בגוגל, ניתן למצוא בחיפוש בסיסי זריז כמה הרכב צורך בעת עמידה, לפי נפח מנוע, לדוגמא, נפח מנוע של 1.6 או 2.0 יצרכו ללא מיזוג בין , בערך כמובן, 0.5 ליטר ועד 0.8 ליטר לשעה לדוגמא, עם מיזוג זה עולה עוד קצת, נתונים בסיסיים כלליים לגמריי אך ברשת יש המון בדיקות שנעשו בפועל ועם כמויות מדודות באופן די מדוייק, שווה להציץ.

4. בקיץ הישראלי, כשאתה יוצא ב 35 מעלות לנפח צמיגים, אני ממש לא הולך לחסוך את ה 2 דקות שהרכב מונע היות וכשאני אכנס לרכב, אני מעדיף רכב קר ונעים, לחסוך הנעה מיותרת ובלאי מיותר בהנעה.

דעתי בכל אופן.

פורסם

תעשה ניסוי- דלק שנשרף יוצא מהאגזוז כעשן. שים בלון על האגזוז, תניע את האוטו, תן לו לעבוד כמה שניות וכבה. בפעם השנייה תן לו לרוץ בלי לכבות את המנוע. הרכב יצרוך יותר דלק כאשר המנוע מונע. אבל- רכב ממוצע עם מזגן יצרוך בערך ליטר דלק לשעה, ב-5 דקות יותא שהמנוע צרך בערך 85 סמ"ק דלק, מה שיעלה לך בערך חצי שקל.

האם שווה לך להשקיע חצי שקל ולחזור לאוטו נעים וישר לנסוע בלי להניע? לדעתי כן.

פורסם

תודה רבה לעונים.

אני נוהג בפיאסטה ידנית שנת 2013 (נפח מנוע 1250).

למקרה שתהיתם, השאלה שלי נבעה מסקרנות נטו, גם אני אפעל בדיוק כמוכם במצבים שציינתם.

פורד פיאסטה ידנית 2013 1.25L 8)

פורסם

אצלי בלאון המחשב דרך מראה 0.5 ל' לשעה כאשר אני במצב עמידה עם אורות ורדיו.

עם מזגן עולה ל 1.5 - 1.8' תלוי בעוצמת האוורור.

בירידה, כאשר אני ב D בלי מזגן אין צריכת דלק. עם מזגת 1.5 רגיל. כשמעבירים ל N (שזאת טעות ) כן יש צריכת דלק כאילו בעמידה.

פורסם

כשהמנוע קר, עדיף המתנה עם מנוע פועל למרות צריכת הדלק הגבוהה יותר במצב זה. התנעות עם מנוע קר הן המצב הכי לא רצוי למנוע. כשהמנוע חם, מעבר לשתי דקות כבר אפשר לכבות.

פורסם

דווקא עדיף להניע במנוע קר ולהתחיל נסיעה לאחר מספר שניות של המתנה (זרימת השמן לכל המקומות) המתנה של בין 5-15 שניות עדיפה ולאחר מכן, להתחיל בנסיעה במיידי, נסיעה רגועה רגילה סבירה ללא מאמץ קשה.

אגב, גם לאחר שהמים "התחממו" אין זה אומר כי כלל המנוע ספג את החום והתחמם בהתאם לפניי שמתחילים לאמץ את המנוע.

למי שמעוניין בהסבר קצת יותר לעומק ממצה ומעניין, הינה סרטון מעולה וקליל, הסבר נהדר למדוע אין שום סיבה "לחמם" יותר מנועים, זה היה נכון בעבר, כיום עם הזרקות דלק ישירות, מנועים מוגדשים ובקרות מחשב וריבוי חיישנים, שום סיבה באמת וגם היצרנים לא ממליצים על כך.

(מה שכן נשאר כהמלצה עדיין, זה למנועים בעלי הטורבו לאחר נסיעה מאומצת, גרירה או נסיעה "קשה" לתת למנוע לנוח בסיבובי סרק פרק זמן של X שניות עד להתקררות כללית או ביצוע נסיעה רגועה מאוד בסל"ד נמוך עד לחניית הרכב, לאפשר לרכיבים בטורבו לחזור לטמפ' "שגרתיות").

פורסם

ככלל, ברכב אטמוספרי, בכל המתנה מעל לכמה שניות ניתן לחסוך על ידי כיבוי הרכב.

אם רוצים להיהנות ממיזוג/חימום, משלמים על כך, בדיוק כמו בבית.

כאשר יוצאים מהרכב למילוי אויר או כל מטרה אחרת, יש סיבה הרבה יותר חשובה לכבות ולקחת את המפתח - עובר אורח שייראה הזדמנות ייקח את האוטו וישאיר אתכם עם הצינור ביד.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

החוק אוסר השארת רכב מונע ללא השגחה.

להלן נוסח תקנת תעבורה 74 סעיפים א, ב,.

(א) לא יחנה ולא יעמיד אדם רכב אלא לאחר שנקט באמצעי הזהירות הדרושים כדי

להבטיח שהרכב לא יזוז ולא ינוע בהעדר נהג.

(ב) לא יחנה ולא יעמיד אדם רכב בלי השגחה אלא לאחר שהופסקה פעולת המנוע ומנגנון ההדלקה,

הוצא מפתח ההצתה והופעלו הבלמים המיועדים לבלימת קבע.

מטרת התקנה בין היתר מניעת גנבת הרכב.

פורסם

נוהג רכב מנועי לא ישאירנו עומד או חונה בלי השגחה

אלא לאחר שהופסקה פעולת המנוע ומנגנון ההדלקה,

הוצא מפתח ההצתה והופעלו הבלמים המיועדים לבלימת קבע.

מטרת ההוראה, האוסרת על הנהג להשאיר את הרכב

ללא השגחה כשהמפתחות בתוכו,

היא למנוע הנעת הרכב על ידי אדם זר.

מכאן, שמוטל על הנהג לחזות את האפשרות שהפרת חובה זו

תאפשר לאדם זר להפעיל את הרכב.

כמו כן קיים קשר סיבתי בין הפרת החובה לבין נזק שנגרם,

שכן חובה זו הוטלה כדי למנוע הפעלת הרכב ללא רשות.

פורסם

לא הבנתי:

מדוע זו טעות מבחינת צריכת הדלק לעבור לניוטרל בירידה קלה מאוד וארוכה?

השאלה מתייחסת רק לעניין צריכת הדלק ולא לעניין בטיחות/בלמים.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

מעבר לעניין הבטיחותי, שלא קשור רק לבלמים, בלימת מנוע אינה צורכת דלק (בטווח מסוים של מהירות מנוע ובתלות בממסרה) אך מהירות סרק צורכת דלק כדי למנוע את דימום המנוע.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...