Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב,

לצערי קרתה לי תאונת דרכים כאשר רכב אחר פגע ברכב שלי (פגיעת צד). לאחר התאונה, הנהג סירב להזדהות ולמסור פרטים אך הספקתי לצלם את האירוע, את הרכב הפוגע ואת מספרו.

לאחר מכן פניתי לתחנת המשטרה הקרובה והגשתי תלונה על תאונת פגע וברח עם נזק לרכוש בלבד.

לאחר התאונה, ראיתי תמונות והבנתי כי הרכב הפוגע הוא בעצם רכב ליסינג. פניתי לחברת ליסינג ובה נאמר לי כי לא ימסרו לי את הפרטים של הנהג ובמילים שלהם "תתבע אותנו".

הבעיה היא שסך הנזק לרכב הוא עד 1000 ש"ח (מתחת להשתתפות העצמית שלי) ומכאן יש לי מספר שאלות שאשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי בהם:

1. האם כדאי לי בכלל לתבוע את הביטוח שלי בגין הנזק (אני אאבד את היעדר תביעות שיש לי כרגע) או שעדיף לתבוע בגין נזק בבית משפט לתביעות קטנות (יש לי כבר ניסיון בזה אבל לא בקשר לרכבים)?

2. האם במקרה ואני הולך על אופציה של בית משפט לתביעות קטנות, האם אני יכול לתקן במוסך כלשהו (פחחות בלבד) ולהציג חשבונית או שיש עדיין צורך בשמאי? (הבנתי שעלות השמאי קרובה לעלות הנזק שנגרם לי)

3. האם יש צורך לחכות שהמשטרה תעשה משהו עם התלונה (הבנתי שזה יכול לקחת חודשים עד שהם יזיזו משהו) או שאפשר להתחיל לפעול בכיוון כלשהו כבר עכשיו?

4. מתי זה בסדר לתקן את הרכב (לא הפעלתי את הביטוח, בחברת ביטוח אמרו לי כרגע - אל תתקן)?

סליחה שזרקתי הרבה שאלות, פשוט לא מצאתי מספיק מידע חד משמעי באינטרנט ואני לא סומך על "עצות" של סוכני ביטוח או אנשים ש"שמעו משהו מאיפשהו".

תודה רבה מראש על התשובות!

עריכה אחרונה על ידי Drumz
פורסם

שלום רב,

לצערי קרתה לי תאונת דרכים כאשר רכב אחר פגע ברכב שלי (פגיעת צד). לאחר התאונה, הנהג סירב להזדהות ולמסור פרטים אך הספקתי לצלם את האירוע, את הרכב הפוגע ואת מספרו.

לאחר מכן פניתי לתחנת המשטרה הקרובה והגשתי תלונה על תאונת פגע וברח עם נזק לרכוש בלבד.

לאחר התאונה, ראיתי תמונות והבנתי כי הרכב הפוגע הוא בעצם רכב ליסינג. פניתי לחברת ליסינג ובה נאמר לי כי לא ימסרו לי את הפרטים של הנהג ובמילים שלהם "תתבע אותנו".

הבעיה היא שסך הנזק לרכב הוא עד 1000 ש"ח (מתחת להשתתפות העצמית שלי) ומכאן יש לי מספר שאלות שאשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי בהם:

1. האם כדאי לי בכלל לתבוע את הביטוח שלי בגין הנזק (אני אאבד את היעדר תביעות שיש לי כרגע) או שעדיף לתבוע בגין נזק בבית משפט לתביעות קטנות (יש לי כבר ניסיון בזה אבל לא בקשר לרכבים)?

2. האם במקרה ואני הולך על אופציה של בית משפט לתביעות קטנות, האם אני יכול לתקן במוסך כלשהו (פחחות בלבד) ולהציג חשבונית או שיש עדיין צורך בשמאי? (הבנתי שעלות השמאי קרובה לעלות הנזק שנגרם לי)

3. האם יש צורך לחכות שהמשטרה תעשה משהו עם התלונה (הבנתי שזה יכול לקחת חודשים עד שהם יזיזו משהו) או שאפשר להתחיל לפעול בכיוון כלשהו כבר עכשיו?

4. מתי זה בסדר לתקן את הרכב (לא הפעלתי את הביטוח, בחברת ביטוח אמרו לי כרגע - אל תתקן)?

סליחה שזרקתי הרבה שאלות, פשוט לא מצאתי מספיק מידע חד משמעי באינטרנט ואני לא סומך על "עצות" של סוכני ביטוח או אנשים ש"שמעו משהו מאיפשהו".

תודה רבה מראש על התשובות!

1. המשטרה סגרה את התלונה שלך ברגע שקיבלת את הפרטים של בעל הרכב

2. אתה יכול לתקן לבד ולתבוע בבית משפט לתביעות קטנות

3. עדיף לך לקחת שמאי

4. אתה לא חייב להפעיל ביטוח, תתקן על חשבונך

פורסם

מכיוון שהנזק הוא 1000 ש"ח, לא מומלץ להפעיל ביטוח.

לגשת לבימ"ש לתביעות קטנות ולהגיש תביעה אזרחית כנגד חברת הרכב.

מחובתם ברגע שיש תביעה למצא את הנהג שנהג ברכב ולייצג אותו בבימ"ש.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

לך לשמאי פרטי שיכין לך דו"ח הוא מ ה 1000 ש"ח יארגן לך כמה אלפים של נזק.

שלח מכתב רשום עם אישור מסירה לבעלת הרכב חברת הליסינג ובקש את הכסף

ישלמו טוב, לא ישלמו תבע בתביעות קטנות.

את בעלת הרכב בלבד, אתה לא צריך לתבוע את מי שנהג ברכב.

ירצו יביאו את אותו נהג לעדות לבית המשפט.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אתה צריך דוח שמאי - זאת הסמכות המקצועית המחליטה מהו הנזק שנגרם לרכבך בתאונה ומה עלות התיקון.

הצעת מחיר מאת מוסך/ פחח וכו' - זה נחמד, אבל מבחינת בתי משפט - הם לא תמיד קבילים.

לאחר שיש לך דוח שמאי, תגיש תביעה בבימ"ש לתביעות קטנות. סכום התביעה הוא עלות הנזק כפי שקבע השמאי + עלות השמאי + הוצאות סבירות.

את התביעה תגיש כנגד בעלי הרכב (חברת ליסינג). שהם ישברו את הראש מה לעשות.

אתה יכול לציין כי הנהג לא מסר את פרטיו, וכי חברת הליסינג לא מוכנה למסור מידע זה.

לגבי ביצוע תיקון - אין חובה לתקן את הרכב. מספיק שיש דוח שמאי.

אני דווקא לא ממליץ ללכת על שמאי/ מוסך הסדר -> שם הלקוח הוא חברת הביטוח, ולא אתה -> יכול להיווצר מצב בו תקבל פיצוי חלקי עבור הנזק או תיקון לקוי (וכבר היו דברים מעולם).

פורסם

סתם שאלה, מכול התגובות שראיתי עד כה,

במידה ואני מעורב בתאונה באשמתי ללא נפגעים,ואני מחליט לברוח, במקרה הטוב ברחתי ולא שילמתי שקל.

במקרה הרע, הצד הנפגע מאתר אותי, תובע אותי ואז הביטוח שלי ישלם את הנזק. מה בעצם היה קורה ממילא.

זאת אומרת שאין לי מה להפסיד.

ככה זה נגמר? הבנתי נכון? האם זה עד כדי כך קל להיות פושע במדינה?

פורסם

באופן עקרוני, נטישת תאונה זאת עבירה פלילית.

וכן, כאשר תיתפס כל שופט יראה בבריחה הודאה מלאה באשמה בתאונה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

אבל אם לצורך העניין נכנסתי במישהו מאחור, זאת תהיה אשמתי ב 100% ממילא

השאלה בעצם אם עושים משהו במישור הפלילי, או שכול עוד לא מדובר בנפגעים בנפש, זה לא מעניין אף אחד?

פורסם
היית צריך ללכת לפני התלונה למיון, ואז הופך את התאונה לתאונה עם נפגעים.

לא כל פניה לבית חולים הופכת את התואנה ל "עם נפגעים" מבחינת משטרה

• תוכן חדש...