Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב עד 10K (בינתיים עד ל-15K)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וואחד רשימה, אבל אחד אחד.

פיאט פונטו ספייס - עדיף ידנית עם 80 כ"ס, חשוב לחפש אחת שמורה ומטופלת. אחת לא שמורה תעשה לך את המוות. רכב יחסית חסכוני ולא יקר לתחזוקה.

דייהטסו YRV - יאריס בתחפושת. אמינה יחסית אבל אין הרבה יחידות ממנה למכירה, מה גם שלא עלו כאלה על הכביש בכמויות, מה שעלול להקשות על מציאת חלקים. מצד שני תחזוקה זולה יחסית וצריכת דלק סבירה. הבטיחות לוקה בחסר כי אין ABS.

דייהטסו שרייד - מיושנת מדי לדעתי, עדיף משהו אחר. עם זאת אמינה יחסית, כמובן בתלות האחזקה.

יונדאי אקסנט - לא נחשבת חסכונית במיוחד, אבל בתקציב שלך תקבל שנתון מתקדם יחסית, היא אמינה ולא יקרה לתחזוקה.

הונדה סיוויק - בתקציב שלך הרוב שבורות, לא מומלץ.

שברולט אופטרה - שוק גרוע ולא נחשבת מכונית טובה במיוחד באופן כללי.

יונדאי גטס - אמינה, משעממת, לא הכי חסכונית בגיר האוטומטי בתקציב שלך, אבל עושה את העבודה. עדיף לחפש רמות גימור GLS/GLX/GLI שכן הן בטיחותיות יותר.

פיאט גרנדה פונטו - בתקציב שלך זה די גבולי, לא מאמין שתמצא אחת שמורה.

סיאט איביזה - אולי ידנית, וגם זה בתנאי שתוחזקה כראוי.

סיטרואן C3 - לא הייתה נפוצה במיוחד באותן שנים, גיר אוטומטי לא מדהים באמינותו. לא ממליץ.

פיג'ו 206 - האחות של הC3 שזכתה להצלחה לא רעה. עם גיר ידני ומטופלת כראוי יכולה להיות יופי של מכונית.

סיטרואן c5 - Big no no בתקציב שלך. רכב שרגיש להזנחה ומסובך יחסית. אמנם רכב מפנק, אבל כנראה שבתקציב שלך אתה תפנק אותה הרבה במוסך.

רנו מגאן II - בקצה העליון של התקציב ניתן למצוא מכוניות טובות יחסית. עדיף לחפש 2008+ שכן הן אחרי מתיחת פנים, אמינות יותר. חשוב לחפש אחת מטופלת כראוי.

שברולט ויואנט - לדעתי אחד הרכבים המזעזעים של דייהולט. מנוע 2000 חלש, שותה דלק, פלסטיקת פנים גרועה.

פורד פיאסטה - בתקציב שלך כנראה רובוטית או ידנית מהדור הלא מוצלח במיוחד. זמינות חלקים נמוכה, לא מומלץ.

מאזדה דמיו - עושה את העבודה אבל פשוטה ולא נפוצה מה שעלול להקשות על מציאת חלקים. גם לא חסכונית במיוחד בגלל מנוע 1.5.

סוזוקי איגניס - פשוטה, אבל עושה את העבודה ונחשבת אמינה וסבירה בצריכת הדלק. קשה לי להאמין שבתקציב שלך תמצא אחת טובה.

קיו ריו - 2006+ - כן. לא יקרה לתחזוקה ואמינה. צריכת הדלק לא מדהימה אבל נהג רגוע יניב צריכה נסבלת.

מאזה לנאטיס 323 - נחשבת אמינה יחסית, אבל בתקציב שלך הייתי מעדיף את הריו או את האקסנט שיהיו מודרניות יותר.

מאזדה 3 - בגבול העליון של התקציב וגם זה מכוניות שחוטות כנראה, לא כדאי.

ניסאן אלמרה - אופציה לא רעה.

סובארו אימפרזה - שתיינית דלק לא נורמלית ב1.6. עצלנית בטירוף. מה שכן - אמינה. (לפחות זאת שהייתה להוריי מ2003 עד 2007 הציגה אמינות מופתית)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

טוב אז עברתי על התשובות שלך ואלה הרכבים שבעצם המלצת לי עליהם פחות או יותר

יונדאי אקסנט - לא נחשבת חסכונית במיוחד, אבל בתקציב שלך תקבל שנתון מתקדם יחסית, היא אמינה ולא יקרה לתחזוקה.

יונדאי גטס - אמינה, משעממת, לא הכי חסכונית בגיר האוטומטי בתקציב שלך, אבל עושה את העבודה. עדיף לחפש רמות גימור GLS/GLX/GLI שכן הן בטיחותיות יותר.

פיג'ו 206 - האחות של הC3 שזכתה להצלחה לא רעה. עם גיר ידני ומטופלת כראוי יכולה להיות יופי של מכונית.

רנו מגאן II - בקצה העליון של התקציב ניתן למצוא מכוניות טובות יחסית. עדיף לחפש 2008+ שכן הן אחרי מתיחת פנים, אמינות יותר. חשוב לחפש אחת מטופלת כראוי.

קיו ריו - 2006+ - כן. לא יקרה לתחזוקה ואמינה. צריכת הדלק לא מדהימה אבל נהג רגוע יניב צריכה נסבלת.

מאזה לנאטיס 323 - נחשבת אמינה יחסית, אבל בתקציב שלך הייתי מעדיף את הריו או את האקסנט שיהיו מודרניות יותר.

ניסאן אלמרה - אופציה לא רעה.

העניין הוא כזה - אין אופציה לרכב ידני - רק אוטומט , האם ההצעות שלך עדיין תקפות למרות שרשמת ידני ?

והאם תוכל להמליץ לי על שניים שלוש רכבים מתוך הרשימה - או להוסיף רכבים שלא היו ברשימה ויכולים להתאים ? [ ההוצאה אמורה להיות גג עד 15 כולל תיקונים ]

תודה רבה על התגובה המושקעת

פורסם

באוטומט הייתי מעיף את ה206 ואולי גם את המגאן כי בתקציב שלך זה יהיה די גבולי למצוא אחת נורמלית.

תתחיל לחפש את השאר ומה שתמצא במצב נורמלי תקנה. לדעתי אין פה רכב עדיף. האלמרה וה323 יהיו יותר מרווחות אך ישנות יותר מריו או אקסנט שתקנה באותו תקציב.

כולן נחשבות אמינות ופשוטות יחסית לתחזוקה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אוקיי אני אחפש - בנוגע לשנה או דגם ספציפי יש המלצות ? [ אני חוזר שוב רק אוטומט :p ]

ומה כדאי לי לשאול את הבנאדם שאני מתקשר אליו לפני בכלל שאני מגיע לראות את הרכב ?

פורסם
באוטומט הייתי מעיף את ה206 ואולי גם את המגאן כי בתקציב שלך זה יהיה די גבולי למצוא אחת נורמלית.

תתחיל לחפש את השאר ומה שתמצא במצב נורמלי תקנה. לדעתי אין פה רכב עדיף. האלמרה וה323 יהיו יותר מרווחות אך ישנות יותר מריו או אקסנט שתקנה באותו תקציב.

כולן נחשבות אמינות ופשוטות יחסית לתחזוקה.

הסתכלתי קצת ביד 2 וראיתי את הרנו מגאן וואלה התאהבתי בצורה שלו - נראה הכי נורמלי מבין שאר האופציות לדעתי

העניין הוא - חיפשתי ביקורות אבל כולם קוטלות אותו ואומרים שהרכב לא אמין ויקר לתחזוקה וזה בדיוק ההפך ממה שאני מחפש - זה באמת נכון ?

פורסם

המגאן מכונית מעולה אם היא תוחזקה כראוי ולא הוזנחה. החל מ2008 חל שיפור משמעותי באמינות שלה.

השאלה איזה אקזמפלרים אתה תמצא במסגרת התקציב שלך שהוא די גבולי לרכב שמור מ2008.

המגאן מתעלה על מכוניות מהמחיר שלה בתמורה לכסף, היא מציעה צריכת דלק סבירה, בטיחות גבוהה ונוחות נסיעה טובה מאוד ותא נוסעים מרווח.

פורסם

התחזוקה שלו באמת נחשבת יקרה ? נגיד לעומת האקסנט ?

האם אתה ממליץ על דגם מסוים ?

ומה כדאי לי לבדוק כאשר אני בא לראות את הרכב ?

שוב תודה רבה על העזרה באמת אתה ממש עוזר לי

פורסם

אני לא חושב שעגלת תינוק תיכנס לך בתא מטען של סופר מיני ישנות כמו פונטו או גטס, הייתי מוריד אותן.

גם את האיגניס הייתי מוריד, הוא אמין אבל זהו בערך- לא נוח, לא חסכוני, לא חזק, לא מאובזר, לא בטיחותי...

אם העגלה נכנסת לך בריו הקודמת הייתי בוחר בה, זה רכב די פשוט סה"כ ואמין (רק שים לב לא לקחת כזו שעברה שחיטה בצצא או משהו כזה).

פורסם (נערך)

תראה זה קצת מסובך אם תלך לכיוון רכב שהוא נחשב אמין, לא בזבזן בדלק, סחיר וכו' אז הן יקרות ובתקציב שלך תמצא רק כאילו שנסעו המון, עברו תאונות, עבר בהשכרה אז אז הן כבר לא אמינות כלכך ומה שנשאר להן זה רק המוניטין שהיה להן כשהיו צעירות. ואם תלך על רכב שהוא פחות אמין אז הוא גם פחות סחיר וגם יש פוטנציאל להשאיר סכומים במוסך. אני הייתי הולך על רכב שמור ככל האפשר, בטיחותי כזה שיש לו ABS, בקרת יציבות ,כריות אוויר ובמודל 2007-2008 לפחות, צריך לא להרגיש אתה נוסע בגרוטאה ושיש לך בטחון ברכב,אחרת אתה תשקיע ברכב, תסדר תקלות ובסוף ימאס לך ותמכור אותו בהפסד גדול, יש כמה אפשרויות, רנו מגאן דור 2 משנת 2008 זה אופציה מעניינת, הן זולות, גדולות יחסית, נוחות ובטיחותיות ויש מגוון מהן למכירה בניגוד למשל לדייהטסו YRV אבל רכב לא שמור יכול לעלות לא מעט במוסך, עדיין אני חושב שהן עדיפות על גטס או קיה ריו או לנטיס משנת 2004, אם אתה הולך לכיוון הזה הייתי ממליץ לך על סיטרואן C4, הו נמכרות במסגרת התקציב שלך למודל 2008 והן יותר פשוטות לתחזוקה מרנו מגאן. חולקות את אותו גיר שנחשב בעייתי אבל בעייתיו מוכרות וניתנות לפתרון זול ,20 קילומטר ליום זה לא הרבה, וחשוב גם למצוא מוסך אמין,בתקציב כזה בכל רכב שתקנה ,תצטרך להשקיע קצת ברכב, ישור קו, טיימינג, טיפולים בזמן, מקווה שעזרתי.

עריכה אחרונה על ידי FixTrics
  • תוכן חדש...