Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ידני וחסכוני עד 35 אלף ₪

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

צהריים טובים.

חבר מחפש רכב ידני וחסכוני עד 35 אלף ש"ח. אי אפשר לחרוג.

חשוב לו שיהיה חסכוני בדלק ואמין, כל השאר פחות מעניין אותו, לא חשובים לו גאדג'טים או תוספות כמו שליטה מההגה וכדומה. כמובן רצוי מאוד תחזוקה סבירה שלא תשחט אותו.

אני הצעתי לו פנדה, אקו מיקרה או ספלאש. (הוא לא מעוניין בצרפתיות, היו לו מספיק והוא רוצה לגוון)

יש לכם הצעות עדיפות או המלצות/דיס המלצות על הדגמים שרשמתי למעלה?

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ספלאש הוא רכב נהדר - מרווח חסכוני ואמין.

אם המראה המעט משונה לא מפריע, זאת אופציה מעולה.

אני רכשתי חודש שעבר אופציה אחרת בקטגוריה הנל - פיאסטה ידנית. מבחינתי היא נוחה יותר ומרגישה יותר "אוטו". צריכת הדלק של הפיאסטה מעט פחות טובה אך מבחינתי האחיזה הגבוהה מפצה יל כך.

סביר להניח שאם הייתי מתחבר למראה של הספלאש אז הייתי לוקח אותה.

פורסם

אני אציע לו את הפיאסטה,

השאלה כמה היא חסכונית ואיך עלויות האחזקה שלה?

לגביי הפנדה - בתקציב הזה ברור שמדובר בדור הנוכחי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

החיסרון המרכזי של ספלאש - בגאז' מזערי. דווקא ליושבים בפנים הוא מרגיש מרווח בגלל הגובה.

מיקרה חסכונית ואמינה, אבל כאן נגמרים הייתרונות. לא נוחה, רועשת, מנוע 3 צילינדרים שנוטה לרעוד. שהחבר יעשה נסיעת מבחן, אם מתאים לו - מה טוב.

פנדה - חסכונית ואמינה, בחירה טובה. כמעט קניתי כזאת בעצמי אבל אשתי התנגדה. אמרה שאני נראה מצחיק-דחוס בתוכה, עם ה 1.85 ו 90 ק"ג שלי.

מעל אלה יש כבר את המכוניות מקבוצת סופר מיני - פיאסטה, i20, פביה. אלה הם ה"יותר אוטו", ובתקציב שלו הוא ייקבל ככל הנראה שנתון נמוך יותר.

פורסם

אשאל אותו לגביי הבגאז', הבחור קטן ממני בשנה (22), הוא לא גבוה ורזה כך שלא תהיה לו בעיה לשבת גם באלטו.

פורסם

1:16 באיזה תנאים? כמה עירוני וכמה בינעירוני?

אגב הוא אמר שתא מטען לא קריטי לו.

פורסם

את האמת נשמע לי קצת מופרך 1:16 משולב בגוש דן ועוד עם פקקים. יש לרכב סטרט סטופ?

פורסם

אם כול מה שמעניין אותו זה צריכת דלק,הייתי שוקל את הפנדה ומוסיף את הפיגו 107 שגם מאוד חיסכונית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אם כול מה שמעניין אותו זה צריכת דלק,הייתי שוקל את הפנדה ומוסיף את הפיגו 107 שגם מאוד חיסכונית.

ה-107 חסכונית יותר אך מאד ספרטנית.

הפנדה מהדור החדש נותנת חבילה מאוזנת ומאד נעימה לנהיגה.

תודה

אבל כמו שאמרתי הוא רוצה לגוון מצרפתיות. (למרות שאני יודע ש107 זה בכלל C1 שזה בעצם אייגו, אבל הוא לא אוהב את הרכב הזה)

ספיידרמן עד כמה שזכור לי יש לך פנדה, תוכל לספר עליה קצת יותר מבחינת עלויות אחזקה, צריכת דלק, ביצועים, אבזור, אמינות?

פורסם

הרכב שלי מודל 2014 ועבר עד היום כ-28,000 ק"מ. אני חיפאי, רגל ימין שלי כבדה במיוחד (ועוקף בעליות) ואני חובב מזגן והדבר מתבטא בצריכת דלק בינונית לקטיגוריה שנעה סביב ה-12 ק"מ לליטר (לפחות 90% עירוני).

בשיוט מחוץ לעיר (110-130) התוצאה מטפסת ל-16 ובשיוט איטי יותר רואים גם 17-18 ק"מ לליטר (לא ביצעתי יותר מדי מדידות נכונות לבינעירוני בלבד).

עלויות האחזקה סבירות מאד לקטיגוריה, הרכב לא גניב, אין רשימת דרישות מהביטוח, עד היום לא הייתה ולו תקלה אחת (טפו,טפו), גם מנורה לא נשרפה.

הביצועים ממוצעים לקטיגוריה, הדגם הנוכחי כבד משמעותית מהדור הקודם אבל עם לחיצה על הדוושה והורדת הילוך כשצריך, הרכב נוסע ואני מוצא את עצמי עוקף בעליות רבים וטובים (אם כי לא מדובר בזוללת כבישים אבל אף אחת מהמתחרות איננה כזו...). הייתי שמח מאד לראות מנוע חזק ונמרץ יותר עם האמינות של הנוכחי. הפיאט 500 של אשתי קלה יותר ועם אותו מנוע מורגשת העדיפות שלה בביצועים.

תא הנוסעים נעים ביותר ותפעול הגיר, ידית ההילוכים, המצמד ומערכת הסיוע לזינוק בעליה הם מהטובים שפגשתי (ובחו"ל נהגתי על רבות וטובות ואף אחת מהידניות הללו לא מתקרבת לפנדה מהבחינה הזו).

המזגן טוב ובעל 4 פתחים. האבזור בסיסי למדי וכולל מראות חשמליות, 2 ח"ח קדמיים, מחשב דרך בסיסי, כיוון פנסים חשמלי וכיו"ב. התקנתי בכמה מאות ש"ח רדיו דיסק עם בלוטוס וכניסות USBּ+AUX קדמיות והכל טוב.

בידוד הרעשים סביר, במהירויות בינעירוניות נכנסים רעשי כביש. תא המטען סביר אבל ההטענה נוחה.

לי הישיבה נוחה מאד שכן אני סובל מהגב ואינני אוהב כורסאות ששוקעים בתוכן, בפנדה יושבים "על" המושב ולא בתוכו.

זוית הגלגול בפניות משמעותית למדי אבל הרכב יציב דיו בשימוש סביר.

סה"כ אני מאד מרוצה ואלמלא היה מנקר לי בראש "קקטוס, קקטוס, קקטוס..." (טורבו כמובן) הייתי יכול להצהיר שלא אחליף אותה עוד שנים.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

הפיאסטה הידנית שלי גומעת בערך 14 וחצי קמ לליטר בנסיעה משולבת. (הוד"ש - נתניה וחזור).

לרכב הזה עברתי מסוזוקי אלטו וזה פשוט ליגה אחרת, כמעט בכל התחומים.

מבחינת מנוע היא לא קורעת אספלט אך המנוע מאוג הולם את הרכב והוא מרגיש בסדר גמור.

• תוכן חדש...