Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול לקיה פיקנטו 2013

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם, ברשותי קיה פיקנטו 13, זה הרכב הראשון שלי ופעם ראשונה שאני הולך לטיפול שגרתי, את כל מה שאני יודע עד היום למדתי מהאנשים הטובים שכאן ומאבא של זוגתי שעזר לי בקניית הרכב, יש לציין שאני לא יודע יותר מידי.

עקב שירות טוב שקיבלתי במסגרת האחריות (שנגמרה) לרכב ועצות שקיבלתי ממשפחה, החלטתי שאת הטיפול 90k הקרוב אני עושה במוסך מורשה יבואן.

לפי בדיקה שלי, הדברים שצריך להחליף בטיפול הזה הם שמן, פילטר שמן, פילטר אוויר, שמן גיר ונוזל בלמים, כל שאר המערכות יעברו בדיקה.

קיבלתי הצעת מחיר לפני בערך חודשיים על סך 900 שקלים בערך.

אשמח להכוונה וייעוץ לפני ההגעה למוסך, מחשש שייזהו בחור שלא מבין יותר מידיי ויינסו לדחוף לי שטויות כמו מים לווישרים.

מה להגיד/לא להגיד? יש צורך לעמוד ולהסתכל איך הם עובדים ומה הם עושים? דברים שאני צריך לבקש ספציפית שיעשו/לא יעשו?

עריכה: מדובר במורשה יבואן קיה בעכו, אם יש למישהו חוות דעת/המלצות/מסקנות מהמקום נא שתפו אותי.

בנוסף ברשותכם, יש לי עוד התלבטות, על הרכב יושבים רביעיית צמיגים חדשים יחסית (חצי שנה פלוס מינוס) סינים, מצבם טוב אך הבנתי שהם לא מומלצים וחשבתי להחליפם ברביעיה ״כשרה״, האם לחכות שהסינים ייתבלו ואז להחליף או שיש צורך דחוף להחליף אותם מעצם היותם מחברה לא מומצלת?

אשמח לתשובות ותובנות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי Liel Baruch
פורסם

לרוב במורשה יבואן לא יתנו לך לעמוד ליד הרכב אלא אזור המתנה.

הם יעשו את מה שצריך,הדבר היחידי שאולי יגידו זה להחליף בלמים,רפידות או גם דיסקים,אתה יכול לפני זה למשל לפנות לכנופית הטיפולים שיבדקו עובי רפידות על מנת שלא סתם יחליפו.

אישית הייתי מרכיב 4 צמיגים של חברה ידועה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מחזק את יוליאן ומוסיף שלגבי נוזל בלמים תבדוק שהם מרעננים את הנוזל דרך פיטמות הניקוז בגלגלים ולא שואבים מהמיכל בלבד ומשלימים רק בו...זו טכניקה מוכרת וידועה!

מעבר לכך אל תתן להם לדחוף לך שום דבר ושיראו לך בעיניים ואפילו תצלם חלקים אם הם מחליטים שהם נחוצים החלפה ותעלה לכאן תמונות כדי שנחווה דיעה. גם לגבי תוספים בסיגנון של מסיר פיח או מסיר ריח מסריח אל תסכים. נטו מה שצריך לטיפול לפי הספר!

פורסם

תודה לכם!

במידה ואומרים לי שאכן צריך להחליף בלמים, רפידות ודיסקים, האם ללכת ולקבל חוות דעת נוספת או להסכים? יש לציין שביקשתי מהם לבדוק לי את מערכת הבלימה לפני כ3 חודשים בערך ואמרו שהכל מצויין.

האם אין מה לדאוג ולהיות בטוח שייטפלו ברכב ברכיבים מקוריים בלבד?

לדעתך להחליף את הרביעיה כבר עכשיו באופן בהול או שאפשר להיות איתם עוד כמה חודשים?

אני פשוט לא הכי מבין ולא נהגתי ביותר מ3 רכבים כל חיי, אני לא יודע איך מרגישים צמיגים מאיכות טובה, יש לציין שבמהירות יחסית גבוהה ברכב שלי אני שומע את הצמיגים מאוד ברור, במובן השלילי, צמיגים איכותיים ייתנו הרגשה טובה יותר? פחות רעש?

פורסם

לגבי החלפים בטופס הצעת מחיר אתה תיראה אם מדובר על מקורים או תחליפים תואמים מקור שזה גם בסדר.

Sent from my A0001 using Tapatalk

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

למדוד עובי רפידות וצלחות לפני הטיפול! במציאות של היום לצערי זה חובה.

כל שאר הדברים שאמרו כאן נכונים, ואתה יכול לטלפן ולבקש הסבר על התהליך של החלפת נוזל בלמים.

בקש הצעת מחיר מפורטת בטלפון. כל דבר וכמה הוא עולה. ככה תדע אם דוחפים חומרי ניקוי למיניהם.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ חברים, מחר אני ניגש לטיפול בקיה עכו, יש דברים אחרונים שצריך לדעת מעבר למה שנאמר? אפשרי להגיע לטיפול עם פול טנק? שאלה טפשית אבל עדיף לשאול מלהצטער [emoji3]

פורסם

אתה יכול להגיע עם מיכל מלא

פורסם (נערך)

עדכון קצת מאוחר למי שמעוניין.

הגעתי בראשון ב7:45 לטיפול, כרגיל קיבלתי יחס מצויין, הסבירו לי על הטיפול, מה מתבצע ומה מחליפים, עשו בנוסף בדיקת חורף.

זהו הטיפול הראשון שלי אי פעם וכמו שקראתי רבות כאן בפורום ניסיתי להגיע כמה שיותר מוכן, ביקשתי שלא יידחפו כלום מעבר למה שצריך, בלי מדבקות ובלי תוספי דלק למיניהם, ביקשתי בפירוש שכל פיפס שצריך לעשות מעבר לטיפול לבוא לשאול אותי, מי שטיפל לי בכרטיס שאל אם אני צריך רכב חלופי לזמן הטיפול, אמרתי לו שאין צורך וכאן התחיל הטיפול.

הטיפול עצמו התחיל בסביבות 8 בבוקר, אמרו לי לפנות לפחות 3 שעות והצטיידתי בסבלנות ובזוגתי שנרדמה לה בחדר ההמתנה אבל העיקר שהיא תרמה בשהותה.

לאחר כ40 דקות הגיע הבחור ושאל אותי לגביי תוסף דלק, אמרתי לו תודה רבה אבל אני אשרוד בלעדיו, שאל על החלפת וישרים, שאלתי אותו ״כמה?״ (הוישרים שלי לא ניקו טוב כבר תקופה) אמר ״100״, בסוף סיכמנו על 70.

בסופו של דבר הרכב היה אחרי שטיפה כבר ב9:40 בערך, מחיר הטיפול יצא 1,270, הכל היה תקין ולא ניסו לדחוף שטויות.

שורה תחתונה- היחס במוסך תמיד היה מצוין לדעתי, הייתי שם כמה וכמה פעמים בגלל שטויות במסגרת אחריות ותמיד היו אדיבים ונחמדים, אין לי בכלל ניסיון במוסכים וכל מה שאני ״יודע״ אני קורא כאן, כך שלדעתי חוץ מהמחיר ה״מעט״ גבוה יצאתי מרוצה.

שוב תודה לכולם על העזרה [emoji846]

עריכה אחרונה על ידי Liel Baruch
פורסם

מורשה יבואן.. אין מה לעשות

• תוכן חדש...