Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

אני לקראת שיחרור מהצבא,

אני רוצה לדעת ולכוון את עצמי להתקבל ללימודים.. אממה אני לא יודע מה בדיוק..

עשיתי פסיכומטרי וקיבלתי 640, בגרות במתמטיקה ברור לי שאני צריך לשפר (3 יח') זה אחד מהדברים הראשונים שאעשה מהשיחרור (משתחרר בנובמבר)

אבל, אני באמת מבולבל ולא יודע לאן ללכת.. יש לי כיוון.

אני אוהב מאוד מחשבים, מאוד, אני מאמין שיש לי יכולת למידה מהירה.

תכנות אף פעם לא התנסתי בשפות כל כך, קצת התעסקי בphp, html אבל לא יותר מזה, אבל אני ממש רוצה ללמוד את זה.. לדעת לפתח תוכנות/אפליקציות/אתרים דברים למחשב בקיצור..

איזה מקצוע באמת מלמד דבר כזה? מדעי המחשב? הנדסת תוכנה?

לפני הצבא עשיתי הנדסאי מכונות, אהבתי את זה אבל לא יודע אם ארצה להתעסק בזה כל חיי..

אשמח לעזרה ממומחי ויודעי הדבר הרבים שיש בפורום הזה, יש פה המון מוקדי ידע שאשמח שישתפו קצת.

תודה!

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

פורסם

נפתחו ממש הרבה שרשורים בסגנון הזה בשבועות האחרונים, מציע לך להריץ חיפוש בפורום (או פשוט לדפדף כמה עמודים באוף) ולהצטרף לאחד הדיונים שם.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

5 יחידות במתמטיקה עם ציון גבוה - חובה.

לימודי המתמטיקה במדעי המחשב / הנדסת תוכנה הם לא טרייויאליים ודורשים יכולת גבוהה (הן מבחינת קליטה והן מבחינת למידה).

אם אתה רק רוצה לדעת לתכנת בשביל ידע אישי ולא קריירה אז יש מספיק קורסים מקצועיים.

אם בשביל לפתח קריירה אז תואר בהנדסת תוכנה / מדעי המחשב זו הדרך.

שיהיה בהצלחה, וכדאי שתקשיב לעצתו של אור ותתחיל לנבור בשרשורים קודמים. יש המון המון מידע מאנשים מהתחום.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

רק לקחת בחשבון כמה דברים:

אני לא יודע כמה קיבלת בפסיכומטרי בכל חלק, אבל צריך כמותי די גבוה כדי להתקבל למדמ"ח או להנדסת תוכנה במוסד מכובד, כמו אחת האוניברסיטאות.

לצורך העניין 120-130 בפרק הזה לא יספיק, צריך יותר. הסכם הכמותי בבן גוריון למדמ"ח השנה נסגר על 708, יש חריגים שהתקבלו על 706 וכאלה, אבל לא יותר מזה. הסכם עלול לעלות וזה בהתאם למועמדים שתעמוד מול בסמסטר אביב או בסמסטר סתיו של שנה הבאה.

מעבר לכך 5 יחידות זה מומלץ מאוד כדי להתקבל, ולכל הפחות 4 יחידות.

לתוכנה רצוי שיהיה לך גם 5 יחידות פיזיקה, או שאם תעמוד ברף הקבלה אז תאלץ להשלים מבוא לפיזיקה או קורס כלשהו מקביל.

גם ממוצע הבגרויות עשוי לשחק תפקיד בקבלה שלך לאוניברסיטה, תיקח בחשבון.

שים את הציונים שלך במחשבונים השונים של האוניברסיטאות ותראה לאיזה סכם אתה מגיע עם ציונים שונים ב5 יחידות מתמטיקה.

העניין שלקפוץ מ3 יחידות ל5 יחידות זה קפיצה למים עמוקים מאוד, אנשים שהיו איתי בקורס של שיפור בגרות ל5 יחידות (לי כבר היו 5 יחידות פשוט בציון לא מספק לקבלה) התקשו מאוד ואף אחד מהם לפי מה שאני יודע לא הצליח להתקבל לאוניברסיטאות.

אולי שווה לעשות עכשיו בחורף 4 יחידות ובקיץ לגשת ל5 יחידות כשיש לך בסיס טוב יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

עם כל הכבוד - אם אתה לא מסוגל להשלים 5 יח' בקורס הכנה, אין לך מה לחפש בהנדסת תוכנה / מדמח... שכן דוחסים שם יותר חומר בפחות זמן. בגרות חמש יחידות זו בדיחה יחסית למה שעוברים בחדוא / לינארית, ושם לא לומדים בוואקום אלא במקביל...

לכן קורס הכנס שכזה יכול לתת אינדיקציה די טובה, אם אתה מצליח לשבת פרופר ולהשלים מסה של חומר בזמן הנדרש - אחלה. אם לא, ייתכן שהתואר פחות מתאים לך.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

במידה ואתה רוצה ללכת למדמ"ח - כמו שאמרו, יש צורך (אך לא חובה) ב-5 יח"ל (בקורסים המתמטיים הראשוניים, מתייחסים כאילו יש לך ידע של 5 יח"ל מתמטיקה)

אתה יכול ללמוד במכינה קדם אקדמאית.

ההבדל בין 3 ל-4 יח"ל - הוא הבדל ממש קטן.

אבל ההבדל בין 4 ל-5 יח"ל - הוא הבדל גדול.

תואר מדמ"ח - זה מיועד למי שרוצה לעבוד בתכנות תוכנות (לא רק).

קורס מקצועי - יותר מיועד למי שרוצה לעבוד בתחום של בניית אתרים, אפליקציות. למיטב הבנתי, זה תחום שלא מובטח בו כלום.

עם תואר מדמ"ח, יש לך סיכוי להתקדם מקצועית/ יש לך יותר אפשרויות תעסוקה (לפחות בהתחלה).

קורס מקצועי - אתה מוגבל לתפקיד זוטר.

רק בחשבון - היום אתה אוהב לתכנת. מה יהיה בעתיד - אי אפשר לדעת.

פורסם

בתור מדריך מתמטיקה לבגרויות בחברות פרטיות ב5 השנים האחרונות (וגם סטודנט למדמח בשנתו האחרונה של התואר)

רק אתקן משהו קטן: ההבדל בין 3 ל4 יחידות - גדול מאוד.

ההבדל בין 4 ל5 - די קטן וסביר להשלמה (רק וקטורים ומספרים מרוכבים שיש ב5 לא לומדים ב4).

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

ההבדל בין 4 ל5 קיים אבל לא גדול עד כדי כך, אחותי עשתה 4 יחידות מתמטיקה ואני עשיתי 5 יחידות, את רוב התרגילים שלי היא הצליחה לפתור בלי בעיה.

ב-5 ניסוחים קצת יותר מסובכים, העניין של מרוכבים וכמובן הוקטורים.

מעבר לכך האוניברסיטה מצפה שתדע הרבה יותר חומר ממה שלומדים ב-5 יחידות. אינדוקציה למשל יצא מהחומר ומצפים שתדע.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...